Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η Ρωσία μετέφρασε το Σύνταγμά της στα ελληνικά - Ο Β.Πούτιν στον Μυστρά - Γιατί;

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση η Ρωσική Ομοσπονδία προχώρησε στην μετάφραση του ρωσικού Συντάγματος στην ελληνική γλώσσα και αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινήσεων που δείχνουν ότι η Ρωσία επενδύει στην Ελλάδα πέρα από την απλή διακρατική σχέση μεταξύ των δύο χωρών στην ανάπτυξη στενών σχέσεων με τους Έλληνες πολίτες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση του ρωσικού Συντάγματος, το βασικό νομοθετικό κείμενο της Ρωσίας μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα, ανέφεραν οι διοργανωτές του 1ου Ελληνορωσικού Νομικού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το ....

Φούχτελ προς άνεργους Έλληνες: "Ελάτε για δουλειά στη Γερμανία..."

"Ανοιχτή πρόσκληση" σε έλληνες ανέργους, ιδιαίτερα στους νέους, να δοκιμάσουν την τύχη τους στη Γερμανία απηύθυνε ουσιαστικά, από τη Βιέννη, ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, πριν καλά –καλά στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, που επιβεβαιώνει ότι η ανεργία στη χώρα μας σημείωσε το Σεπτέμβριο νέο αρνητικό ρεκόρ στο 27,4%.

Ειδκότερα, ο κ. Φούχτελ από το βήμα μεγάλης εκδήλωσης της Αυστριακής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής και των Ηνωμένων Εθνών, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα και στις δυνατότητες αντιμετώπισής της, τονίζοντας τη σημασία της προώθησης εναλλακτικών μορφών επαγγελματικής κατάρτισης, όπως της αποκαλούμενης διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και στην παροχή δυνατότητας στους νέους για συλλογή εμπειρίας στη γερμανική αγορά εργασίας.

Ανακοινώνοντας την έναρξη λειτουργίας τέτοιας σχολής διττής εκπαίδευσης στις 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και τον Ιανουάριο στην Κρήτη, τόνισε πως έχει παρατηρηθεί ότι εκεί που δεν υπάρχουν παρόμοιες σχολές, το ποσοστό της ανεργίας εμφανίζεται αυξημένο.

 Επισήμανε επίσης τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα για την παράταση της τουριστικής περιόδου, αλλά και της προώθησης του θεματικού τουρισμού, κάτι που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε αυτό τον ζωτικού ενδιαφέροντος τομέα ...

Μητρόπουλος: Αν είναι να φτάσουν 200 ευρώ οι μισθοί και οι συντάξεις...…ναι στην δραχμή!

«Παράθυρο» στη δραχμή, άφησε άνοιχτό και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας για «πατριωτική σκέψη», αν είναι οι μισθοί να φτάσουν τα 200 ευρώ!

Στο ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «που λέει πάση θυσία εντός του ευρώ» εάν η καταγγελία των μνημονίων θέσει ζήτημα εξόδου της χώρας από την Ε.Ε., ο κ. Μητρόπουλος απαντά: «Δεν λέμε πάση θυσία. 
Είπαμε θα δούμε τι θα μας πει...».
Οι αναφορές του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που ανέφερε: «Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο άκουσα πριν από λίγο -και τον άκουσε και όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο- τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλο να αφήνει με τις λέξεις «θα δούμε» ορθάνοιχτο το «παράθυρο», ότι μπορεί να είναι, ή μάλλον είναι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό το οποίο εμείς τού λέμε είναι ....

Σβήνουν πρόστιμα 1,2 δισ. για λαθρεμπόριο πετρελαίου....

  Το κόλπο με τις «τριγωνικές» εισαγωγές καυσίμων
Σάλο προκαλεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τροπολογία των Στουρνάρα – Βρούτση που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και θα συζητηθεί αύριο, σύμφωνα με την οποία:
Σβήνονται αναδρομικά πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ που έχουν επιβληθεί το 2010 και 2011 σε εταιρείες πετρελαιοειδών για τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές για εισαγωγή πετρελαίου». 
Δηλαδή, αγοράζουμε ...

Πού πάμε ωρέ...Σουλιώτες;;;

Υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα που μπορούν να εξηγήσουν την κατάσταση που υφιστάμεθα:


1. Με δεδομένο τον κατακερματισμό της κοινωνίας μας, το ποσοστό των βολεμένων ευκατάστατων πολιτών εξακολουθεί να είναι μεγάλο, οπότε και δικαιολογείται η κοινωνική ραστώνη που επιτρέπει στους ταγούς μας να πράττουν κατά βούλησιν (των εντολοδοτών τους βέβαια αφού οι ίδιοι δεν διαθέτουν από αυτήν). 


2. Με την επί 30ετίας και πλέον εκφυλιστική πορεία της παιδείας και των τεχνών, και σε συνδυασμό με τον βομβαρδισμό εκ μέρους των ΜΜΕ, έγινε επιτεύξιμη η γενική κοινωνική μαλάκυνσις ώστε να έχουμε την σημερινή ολική σχεδόν ανοχή στα πεπραγμένα και στην κατάσταση που ζούμε, λειτουργώντας ως μαστουρωμένα ανθρωποειδή, αυτόχειρες και παιδοκτόνοι, ιστορικά αναλφάβητοι, ταξικά ανύπαρκτοι, και τέλος οικονομικά εξαθλιωμένοι χωρίς υγεία, παιδεία, ελευθερία και τελικά διάνοια. 

Την στιγμή που ο κόσμος αρχίζει ....

Κάλεσμα σε ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ! Γερμανία - ΣΤΟΠ! Αντίσταση στη νέα γερμανική Κατοχή.

01 Η Γερμανία, για να αντιμετωπίσει τον άνισο ανταγωνισμό με την Κίνα, εξαναγκάζει όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να καταστρέψουν την παραγωγική τους υποδομή. 

Χρησιμοποιεί την Ε.Ε. για να διαφυλάξει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της, αδιαφορώντας για τις μεγάλες κοινωνικές καταστροφές που προκαλεί η ακραία, γερμανικής εμπνεύσεως, λιτότητα.

02 Στην Ελλάδα, το γερμανικό πολιτικό-βιομηχανικό-χρηματιστικό σύμπλεγμα είναι αυτό που κρατά τα σκήπτρα των λαοκτόνων αποφάσεων που έχουν εξαθλιώσει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. 


Αυτοί προωθούν μια νέα κατοχή, επιβάλλοντας τα δικής τους εμπνεύσεως μνημόνια και θεσπίζοντας μέτρα σε ρυθμό πολυβόλου: Δύο από τους τρείς της τρόικας, οι Μαζούχ και Μορς, είναι Γερμανοί, ο επικεφαλής της Τασκ Φορς, Ράιχενμπαχ, είναι Γερμανός, ενώ με μια απόφαση πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η Μέρκελ έχει διορίσει υφυπουργό στο ελληνικό προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, τον Φούχτελ. 

Έργο του, να καταγράψει όλη την περιουσία που ανήκει στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση και να την βγάλει στο σφυρί. 

Όλα αυτά δεν είναι .....

Έρχεται το τελειωτικό μας πολυνομοσχέδιο για ακίνητα, πλειστηριασμούς και... ό,τι πει η τρόικα.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα ή την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη φορολογία στα ακίνητα το 2014, και όλοι περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι... εκπλήξεις μας επιφυλάσσει αυτή τη φορά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η αγωνία αυτή εντείνεται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τις συναντήσεις υπουργών με την τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν πως οι αλλαγές που προέκυψαν στο νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων μετά από πιέσεις βουλευτών συνεπάγονται ένα "κενό" ύψους τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το αρχικό πλάνο, και αυτό το "κενό" κάπως θα πρέπει να καλυφθεί - και μάλλον δε θα καλυφθεί από φιλανθρωπίες, αλλά πιθανότατα με κάποια νέα μέτρα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο δε θα είναι βέβαια απλά ένα νομοσχέδιο για τα ακίνητα, αλλά ένα πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση θα....

Έλα να εκβιαστούμε λίγο....ντάρλινγκ...!!

Ο αντιπρόεδρος προς τον ''πρωθυπουργό'': ''Αν με παραπέμψεις για τα υποβρύχια, πέφτετε!''.
     Και λίγο πιό παλιά: ''Αν με παραπέμψεις για την λίστα Λαγκάρντ, πέφτετε!''

     Ο ''πρωθυπουργός'' προς τους βουλευτές του: ''Αν δεν ψηφίσετε τα νομοσχέδια και τα μνημόνια, πέφτουμε και πάμε σε εκλογές!''.

     Εκεί στο ΠαΣοΚ, εκβιάζονται μεταξύ τους για να μη βγάλουν οι ίδιοι τα άπλυτά τους στην φόρα..

     Η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό: ''Πληρώστε ό,τι σας διατάζουμε, γιατί θα σας κατάσχουμε τις περιουσίες, θα σας στείλουμε φυλακή!''.

     Στα κανάλια, δημοσιογράφοι και πολιτικοί μαζί εκβιάζουν ψυχολογικά όλους μας να αποδεχτούμε τους όρους των τοκογλύφων-δανειστών, για να μη ....

Φοβούνται ευρωτραπεζικό κραχ.

Οι εργώδεις προσπάθειες για μία συμφωνία-συμβιβασμό για την Τραπεζική Ενοποίηση στην ΕΕ δεν είναι τυχαίες. 

Στόχος είναι να κλείσει το θέμα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. 

Η «ενοποίηση» θα γίνει δηλαδή για να μπορέσουν να κρατήσουν το ευρωσύστημα, καθώς φοβούνται ένα τραπεζικό κραχ στην ευρωζώνη. 


Μια έμμεση παραδοχή των φόβων ενός κραχ ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, σχετικά με την δυνατότητα που έχουν τα κράτη μέλη να προβούν σε πρόσθετα μέτρα, όπως η καταβολή εισφοράς από κατόχους ασφαλισμένων καταθέσεων.

Ο κ. Αλμούνια απάντησε ότι κάθε κράτος μέλος έχει την εξουσία να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να κουρέψει καταθέσεις και κάτω από το όριο των 100.000 ευρώ. 


Διευκρίνισε βέβαια ότι .....

Trash Pack, η σκουπιδοπαρέα…



τα νεα του ραιχΌπως είχαμε αποκαλύψει στην πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα, δύο ήταν τα θέματα που είχαν συζητηθεί: 

Η υγεία και τα σκουπίδια.

Οι Γερμανοί τα ήθελαν και τα δύο αφού είναι πλέον οι τελευταίοι τομείς που θα μπορούσαν να απομυζήσουν στην κατεστραμμένη χώρα. 

Όλα τα άλλα, εξοπλιστικά, αεροδρόμια, επικοινωνίες είχαν αφαιμαχθεί.

Το θέμα της υγείας “καθάρισε” με τα γενόσημα για τα οποία τόσο αγωνίστηκαν οι διαχρονικοί προαγωγοί των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα. 

Τώρα έρχεται η σειρά των σκουπιδιών.

Να τα διαβάζετε τα νέα του ράιχ ώστε....

Γιατί γυρίζουν συνεχώς γύρω από το κούρεμα καταθέσεων;

8569AB1A6E2C404A56D15FB6330E5AC6Μετά την επίσημη απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος Χουακίν Αλμούνια, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, για κούρεμα καταθέσεων από το πρώτο ευρώ, με απόφαση της αντίστοιχης κυβέρνησης, ήρθε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να επιβεβαιώσει ότι έχει ληφθεί η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr  
«Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, μετά τον μαραθώνιο διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ο Ολλανδός πολιτικός είπε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν καταλήξει στη βάση για μια συμφωνία για την εκκαθάριση τραπεζών και για το πώς θα μοιραστεί το κόστος. 
Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με μια διαδικασία bail-in τύπου Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας οι μεγαλοκαταθέτες προβληματικών τραπεζών θα είναι αυτοί που ....

ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΑΣ...Ιστορική ομιλία του Πούτιν στους Ρώσους για να ακούσουν οι …Αμερικάνοι!

Russian President Vladimir Putin delivers an annual state of the nation address at the Kremlin in Moscow, on December 12, 2013. (AFP Photo / Alexander Nemenov) Διάγγελμα στο Ρωσικό έθνος από τον Πρόεδρο Πούτιν με έντονα στοιχεία Τζωρτζ Ουάσινγκτον, πριν από λίγο. 

Μία ομιλία του Ρώσου προέδρου που προκάλεσε αίσθηση στην άλλη όχθη το Ατλαντικού αφού η δομή της βασίστηκε στο πρώτο Αμερικάνικο σύνταγμα με προφανή στόχο την αποδοχή της από την παγκόσμια κοινότητα. 

Παρά το ότι ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι “Η Ρωσία δεν επιδιώκει τον ρόλο της υπερδύναμης”, αυτό μάλλον ως οξύμωρο ακούστηκε από την όλη εξέλιξη του διαγγέλματος. 

Δείτε τα κύρια σημεία:

“Η Ρωσία δεν επιδιώκει να γίνει περιφερειακός ή παγκόσμιος ηγεμόνας, αλλά θα υπερασπιστεί τις αξίες και τα συμφέροντα της. 

Κάθε απόπειρα άλλωστε επιβολής σε άλλα έθνη έχει ιστορικά αποτύχει”

“Θα υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των Εθνών! 

Θα σεβαστούμε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και ...

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ(;;)

ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ;

ΠΟΣΕΣ ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ;

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια στην δικαιοσυνη.

Μπορεί να μην είχε σασπένς (αφού ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε καταστήσει σαφές ότι τον Πάχτα θα τον πήγαινε στα δικαστήρια με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο), αλλά είχε τεράστιο ενδιαφέρον το σημερινό κούμπωμα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου με την ονομαστική ψηφοφορία.

Μα τέτοια αγωνία πια από τους νταβατζήδες; 

Σώνει και καλά να διασφαλίσουν ότι....