Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται στην Αθήνα. Και οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν καν!

Αν ρωτήσετε δέκα Αθηναίους για τον Διομήδειο κήπο το πιθανότερο είναι οι εννιά να σας απαντήσουν ότι δεν τον γνωρίζουν καν!

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος με έκταση 1860 στρεμμάτων, είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου. Βρίσκεται στο ...

Π. Τσάκος: Με χαρά θα έρθουν οι άνεργοι νέοι στη θάλασσα για 1.500 ευρώ ...

Την στροφή των νέων προς τη θάλασσα πρότεινε ως λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική νεολαία, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος. Στροφή όμως υπό ανταγωνιστικές προϋποθέσεις.
 «Αν θέλουμε Έλληνες ναυτικούς στη ναυτιλία μας, θα πρέπει να τους ....χειριστούμε όπως τους χειρίζονται οι ανταγωνιστές μας.


 Έλληνες ναυτικοί άνεργοι δεν υπάρχουν, αντιθέτως υπάρχουν εκατοντάδες και χιλιάδες νέα παιδιά άνεργα, που αν τους αφήσουμε και δεν τα εμποδίσουμε, θα έρθουν με....

“Ο τζάμπας πέθανε” το μήνυμα Τραμπ στην Γερμανική Ευρώπη για την Άμυνα και την Ασφάλεια.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
“Ο τζάμπας πέθανε”… Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  τα ΄χει πει από την προεκλογική περίοδο. Τα ΄πε και μετά από την εκλογή του. Μένει να δούμε αν και πόσο τα εννοεί.
Κι αυτή είναι η μγάλη αγωνία της Γερμανίας όσο κι αν ο Σόϊμπλε προσπαθεί να εμφανιστεί άνετος με εξυπνακίστικες δηλώσεις παριστάνοντας ότι δεν βλέπει κανέναν εμπορικό πόλεμο από τις ΗΠΑ…
Δεν θα ΄ναι μόνο εμπορικός ο πόλεμος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Σόϊμπλε,η Μέρκελ κι όλη η γερμανική ηγεσία. Το μεγάλο πρόβλημα της Γερμανίας που ανέλαβε να εκπροσωπεί με το έτσι θέλω όλη την Ευρώπη θα προκύψει στην ....

Δίκαιον αἵματος καὶ Δίκαιον ἐδάφους.

 
Ὅλοι οἱ «διεθνιστές», ὅταν εἶναι νὰ κληρονομήσουν περιουσία ἀπὸ τοὺς γονεῖς τους, βασίζονται στὸ λεγόμενο «Δίκαιον τοῦ Αἵματος» (Jus sanguinis, Right of Blood)…
Ἀλλοιῶς, θὰ μποροῦσε νὰ πάῃ κι ὁ γείτονας νὰ ἀπαιτήσῃ κληρονομιά.
(Πολὺ θὰ ἤθελα νὰ πάω....

Το έγκλημα του PSI,το μεγαλύτερο έγκλημα που συντελέσθηκε στην πατρίδα μας.

70
Mέσω αυτού υπεγράφη η υπαγωγή των ομολόγων του δημοσίου στο αγγλικό δίκαιο, η απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, καθώς επίσης η υποθήκευση ολόκληρης της Ελλάδας, χωρίς καμία ωφέλεια – οπότε δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.
Επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα η αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων της Ελλάδας μετά τα μέσα του 2017, οπότε η χρεοκοπία, καθώς επίσης η έξοδος της από την Ευρωζώνη – εκβιαστικά φυσικά μέσω της ΕΚΤ που ασφαλώς ελέγχεται από τον κ. Σόιμπλε, αφού μόνο εκούσια μπορεί ...

Η Σερβία πήρε πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» σε πολυμερές επίπεδο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Σερβία ακυρωνει τα Σκοπια
Φαίνεται ότι τα πράγματα τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς στα Βαλκάνια, καθώς υπάρχει διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας-Σκοπίων γιατί εμφανίστηκαν πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους της Σερβίας με το όνομα «FYROM»! 
Πρόκειται για στροφή 360 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Σερβίας και κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα! Στην ουσία παίρνει πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων με το «συνταγματικό» -κατ αυτούς- όνομα!
Πρακτικά η Σερβία βάζει....

Ελληνικά προιόντα.....Είμαστε ή όχι άξιοι της τύχης μας;


Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση ώστε προσελκύουν πλέον τους παγκόσμιους καρχαρίες που «μυρίζονται αίμα» και συρρέουν για να μας κατασπαράξουν, απομυζώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα σχεδόν άδεια ταμεία μας.

Εμείς καταθέτουμε την δική μας απλή και πρακτική λύση, η οποία δεν είναι δυνατόν (για πολλούς, ευνόητους και απόλυτα κατανοητούς λόγους) να διατυπωθεί από καμιά επίσημη ελληνική αρχή:
Εάν οι μισοί Έλληνες επέλεγαν για τις καθημερινές τους ανάγκες προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα όχι μόνο θα λύναμε το....

Citigroup: Απίθανη η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Πρόθυμη να συμβιβαστεί στα φορολογικά μέτρα, για να σπάσει το αδιέξοδο σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, είναι η Ελλάδα όπως επισημαίνει σε έκθεσή της η Citigroup τονίζοντας ωστόσο ότι θεωρεί απίθανη την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE μέχρι τον Μάρτιο.

Πιο αναλυτικά η αμερικανική τράπεζα υποστηρίζει ότι
η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να υιοθετήσει ένα 'μηχανισμό με ..

FT: Ελληνική τραγωδία - Πόσο μπορεί να αντέξει ένα έθνος;

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από τα μυαλά πολλών στην Ευρώπη, ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας ο πόνος γίνεται όλο και χειρότερος», αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times που φέρει τον τίτλο «Ελληνική τραγωδία-Πόσο μπορεί να αντέξει ένα έθνος;».

Σε ένα οδοιπορικό της εφημερίδας σε χωριά του νομού Ηλείας, ο δημοσιογράφος Henry Foy καταγράφει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι λόγω της οικονομικής κρίσης. «Κινδυνεύουμε. Όλα χειροτερεύουν. Του χρόνου θα είναι ακόμη....

Οι ΗΠΑ αποχωρούν από την TPP.

Η κυβέρνηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει με την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), την εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ «θα πατάξουν αυτές τις χώρες που παραβιάζουν τις εμπορικές συμφωνίες και βλάπτουν .....

Ντράγκι: Εξοδος από το ευρώ μόνο αν πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Οποια χώρα φύγει από το ευρώ θα πρέπει να τακτοποιήσει τις απαιτήσεις και τα χρέη της προς το σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης πριν κόψει τους δεσμούς, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Η σπάνια αναφορά στην πιθανότητα να φύγει κάποιο μέλος της ένωσης έγινε από τον επικεφαλής της ΕΚΤ σε επιστολή προς δυο ιταλούς βουλευτές και δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ερχεται σε μια συγκυρία που το αντιευρωπαϊκό πνεύμα στην Ιταλία και άλλα κράτη μέλη αυξάνεται, .

Βιντεο...Αδιανόητο παραλήρημα του συμβούλου του Ερντογάν: Οι Έλληνες δεν υπάρχουν, είναι σκλάβοι.

 Αδιανόητο παραλήρημα του συμβούλου του Ερντογάν: Οι Έλληνες δεν υπάρχουν, είναι σκλάβοι
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TRT haber ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ ισχυρίστηκε ότι «όλα τα ελληνικά λιμάνια, όλα τα αεροδρόμια, έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες, σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα». 

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες πολίτες δεν ....

Παγκόσμια ανατροπή: Ο Τραμπ θέλει να τελειώσει την εποχή της παγκοσμιοποίησης

Σε μια νέα εποχή μπαίνει ο πλανητής, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία, αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την δέσμευση που ανέλαβε στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του.
Ο Ντόναλντ Τραμπ εμμέσως πλην σαφώς καταφέρθηκε κατά της παγκοσμιοποίησης, καλώντας τους πολίτες της χώρας του να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση των ΗΠΑ, προς όφελος όλων, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον.
Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και ....

Η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ: Αποχώρηση από την εμπορική συμφωνία TPP

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι σκληρές και δίκαιες (εμπορικές) συμφωνίες» θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία και να επιστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι η εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει με την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), την εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν ...