Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ. Η τουρκική απειλή και η βαλκανική περιπέτεια σε “απλά ελληνικά” από τον Καθηγητή Γεωπολιτικής Κ.Γρίβα.

Αποτέλεσμα εικόνας για GRIBAs kaRBOYNOPOYLOS
Ότι συμβαίνει στην Τουρκία μας αφορά και μας επηρεάζει. Το δύσκολο αυτή τη περίοδο είναι να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Τη μία ημέρα διαβάζουμε, ακούμε και πιστεύουμε ότι ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος στη γωνία και την επόμενη αισθανόμαστε ότι η Τουρκία κάθε άλλο παρά σε φάση αδυναμίας βρίσκεται.
Τη μία ημέρα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για μια ελληνοτουρκική κρίση και λίγες ώρες μετά μια δήλωση ,ένα γεγονός, μια πρόκληση μας βάζει ξανά σε σκέψεις.
Στο Αιγαίο, στην Κύπρο, αλλά και ...

Ερχεται δίμηνο-«φωτιά»: Νέο στρατιωτικό δόγμα από Τουρκία με «εισβολή» Πορθητή σε Κυπριακή ΑΟΖ-Ποια οικόπεδα στοχοποίησε.

Το τουρκικό γεωτρύπανο “Πορθητής” θα μεταφερθεί εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στο πλαίσιο του νέους στρατιωτικού δόγματος της Τουρκίας “Γαλάζια Πατρίδα”.
Έμπειρος Τούρκος καθηγητής με γνώσεις του ενεργειακού πεδίου και πρώην επικεφαλής των ενεργειακών ερευνών του Ρ.Τ.Ερντογάν “ρίχνει φως” στις πρόσφατες απειλές της τουρκικής κυβέρνησης η οποία επέκτεινε την περίμετρο των απαιτήσεων ανακηρύσσοντας ως “Αιτία πολέμου” το “Οικόπεδο 7” στην Κυπριακή ΑΟΖ!
Πρόσφατα όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr, η Τουρκία επανέλαβε το “casus Belli” τόσο για το “Οικόπεδο 7” για το οποίο τόνισε «ότι ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα» όσο και την επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 ν.μ. Ουσιαστικά είχαμε την εξαγγελία του νέου....