Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κοινώς σε έχουν γραμμένο ....

Μπορούν να περιμένουν ό,τι θέλουν από τους σωτήρες τους οι ψηφοφόροι και παλαμακιστές. Μπορούν να στέκονται στην ουρά ακόμη, όπως ολόκληρες δεκαετίες, για μία χειραψία με τον πολιτικό που τους εξέφραζε.
 
 Μπορούν να κάνουν κωλοτούμπες και να στέκονται στην ουρά των γκεσταπίτικων δημοσίων υπηρεσιών για να πληρώσουν αυτό που ο σωτήρας δημιούργησε και καλείται να το πληρώσει ο λαός. Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά αν μέχρι σήμερα εξαρτάσαι από τις πολιτικές του κάθε τυχοδιώκτη.
 
 
 Είχες πάρε-δώσε με αυτούς μέχρι το 2010; Εξαρτιόταν οι ζωές των πολιτών από τις αποφάσεις και διορισμούς των σωτήρων τους; 
 
Καλά θα κάνουν λοιπόν να συνεχίσουν να προσκυνάνε και να χειροκροτούνε διότι ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτε μόνοι τους, αντιθέτως όλη η δική τους ζωή αλλά και των τέκνων τους, ήταν στα χέρια του κάθε πολιτικάντη. ....

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΓΑΝΤΖΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Σαμαράς, Παπαδήμος, Βαρβιτσιώτης, Δένδιας, Φιλιππίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Καμίνης, Βορίδης, Λιάπης, Κλέων Παπαδόπουλος. 

Όλα τα καλά παιδιά αποφοίτησαν από το Κολέγιο Αθηνών! Περαστικά στην Ελλάδα μας…

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Ο Βύρων Πολύδωρας σε πρόσφατη ομιλία του επιτέθηκε με σφοδρότητα στους κολεγιόπαιδες οι οποίοι με τις πράξεις τους συντρίβουν τη χώρα και καταστρέφουν το λαό,μεταφέροντας τους τόκους στους τοκογλύφους. 

Αναφερόμενος μάλιστα ειρωνικά στις γνώσεις που έχουν λάβει τα κολεγιόπαιδα που κυβερνούν την Πατρίδα μας, τόνιζε: «Αυτοί ξέρουν τεχνογνωσία της κλοπής που δεν την ξέρεις. Ξέρουν τεχνογνωσία της προδοσίας, που δεν την ξέρεις»
 
Αλλά και το 2009 ο Βύρων Πολύδωρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος», απαντούσε σε ερώτηση σχετική με το φαινόμενο των golden boys: «Ναι, είμαι ο πρώτος που κατήγγειλα το φαινόμενα και εισήγαγα τον όρο golden boys στην ελληνική πολιτική ορολογία», έλεγε και υπογράμμιζε ότι «το φαινόμενο το golden boys ήταν σαράκι και γάγγραινα που κατέτρωγε τις σάρκες της οικονομίας και της διοίκησης. Αυτοί εγκαινίασαν τη “συνδιοίκηση” και “συγκατοίκηση” με τους εγκάθετους στον χώρο από τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ. 
 
Αυτοί προέτασσαν και επεκαλούντο τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια για τις αποδοχές τους, όταν ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας (με τα κριτήριά του) ελάμβανε μισθούς και αμοιβές πείνας. 

Αλλά κυρίως, τα golden boys έκοψαν ....

FT: Πως η Τουρκία απειλεί να τινάξει στον αέρα τις θυσίες των Ελλήνων και Κυπρίων.

Η αναταραχή στην Τουρκία θα έχει συνέπειες στην Ευρώπη με πρώτα θύματα την Ελλάδα και την Κύπρο, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος των FT, Wolfgang Munchau στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας.

Στις δύο χώρες ο αντίκτυπος είναι άμεσος σχολιάζει και εξηγεί:...
“Ο κύριος κλάδος των οικονομιών τους – ο τουρισμός – ανταγωνίζεται με την Τουρκία. 

Οι Έλληνες και οι Κύπριοι πέρασαν από μία απίστευτα επίπονη διαδικασία για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους μέσω περικοπών σε μισθούς και τιμές υπηρεσιών. 

Και η αλήθεια είναι πως ο τουρισμός είναι απ’ τους ελάχιστους κλάδους που εκπέμπουν αχτίδες αισιοδοξίας στις πληγείσες οικονομίες τους. 

Μόνο που τώρα η υποτίμηση της λίρας κινδυνεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Όποιος τουρ οπερέιτορ ή τουρίστας αναζητά φθηνό προορισμό στην Ανατ. Μεσόγειο, αυτός είναι πλέον η Τουρκία, και με μεγάλη διαφορά. 

Σε αυτό το παιχνίδι η Ελλάδα και η Κύπρος ...

Κοντογιώργης, Νικολόπουλος, Καζάκης, Σακκάς. «Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση» (βίντεο).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2014 στο δημοτικό χώρο “Νέα Ελβετία” (πρώην Λουίζα) του Δήμου Βύρωνα με θέμα “Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από τη κρίση”.και την οργάνωσε το Δίκτυο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., η τοπική ”Σπίθα” και η ”Επιστημονική Ανασυγκρότηση” (ΕΠ.ΑΝ.).
Ομιλητές-εισηγητές
Γιώργος Κοντογιώργης
καθηγητής πολιτικής επιστήμης, τ.πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Δημήτρης Καζάκης
οικονομολόγος-αναλυτής, γ.γ. Ε.ΠΑ.Μ.
Ηλίας Νικολόπουλος
συνταγματολόγος, μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ.
Ιωάννης Σακκάς
τ.εισαγγελέας

Vertigo..

     Ίλιγγος!..

     Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα δίπλα μας και στην ζωή μας, που δεν προλαβαίνεις όχι ν' αμυνθείς,
     ..αλλά ούτε καν να τα καταγράψεις, να τα επεξεργαστείς στο μυαλό σου, να τα αξιολογήσεις!

     Τα σκάνδαλα, τα ωστικά κύματα της ρεμούλας και της αρπαχτής που κυριάρχησαν στον τόπο τα τελευταία τριάντα χρόνια, φτάνουν αλλεπάλληλα και μας κλονίζουν, διαρρηγνύοντας κάθε είδους ψυχική σχέση μ' αυτά που είχαμε πιστέψει και στηρίξει τόσα χρόνια τώρα.


     Τα ωστικά κύματα του εγκέλαδουν ξεκουνούν και καταστρέφουν ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας μας. Ένα πραγματικό πετράδι στο στέμμα της πατρίδας μας!


     Όμως η φίλη και εταίρα (με όποια σημασία θέλετε) Ευρωπαϊκή Ένωσηδεν θα μας χορηγήσει βοήθεια, γιατί θα έπρεπε λένε,  να έχει πληγεί ολόκληρη η περιφέρεια των Ιονίων νήσων και όχι μόνο μια περιοχή! 


Κι επίσης διότι ....

Κάτω από γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο 12 ελληνικοί δήμοι..


Κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο δώδεκα ελληνικοί δήμοι, δύο αιρετές περιφέρειες και μια αποκεντρωμένη διοίκηση, σε εφαρμογή της ελληνογερμανικης συμφωνίας του Μαρτίου 2010, μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αγκελας Μέρκελ.

Πρόκειται για τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καλλιθέας , Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρόδου, Αμφιλοχίας, Παιωνίων, Πλαστήρα και Νεάπολης , τις αιρετές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας και την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.


Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη, το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών θα αξιολογήσει δομές και υπηρεσίες και θα ετοιμάσει το κατάλληλο « μοντελάκι» για κάθε τύπο Δήμου της νέο-αποικίας που λέγεται Ελλάδα, ήτοι: Δήμος –πρωτεύουσας, μεγαλούπολη, αστικός, ημιαστικός, αγροτικός, τουριστικός, ορεινός, κ.α.


Στόχος της γερμανικής διοίκησης είναι :


- Η μείωση κατά τα 2/3 του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


-Η ανάληψη από ....

ΣΤΑ "ΔΕΣΜΑ" ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Bloomberg: Επέκταση της δουλείας της Ελλάδας για 50 χρόνια..

Επιβεβαίωση ότι από το Μνημόνιο η χώρα θα απαλλαγεί μετά από μισό αιώνα και...αν.

 Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων μέρους της προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους από το περιβάλλον των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους.
 
Το σχέδιο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, αναφέρει άλλος αξιωματούχος.
 
Νέα παροχή δανείων φυσικά σημαίνει νέο Μνημόνιο.
 
Το Bloomberg αναφέρει ότι ...

Θα μας τρελάνει ο Ν.Χάρρις: Παρέμβαση για τον Θ.Καρυπίδη του ΣΥΡΙΖΑ από την AJC!

Νέα άκομψη παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο με την οποία χαρακτηρίζει «αντισημιτικές δηλώσεις» ένα από σχόλιο του Θεόδωρου Καρυπίδη, υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία.
Ποιο ήταν το "έγκλημα" του Θ.Καρυπίδη; Ότι υποστήριξε ότι το όνομα της ΝΕΡΙΤ ης νέας ΕΡΤ, δηλαδή έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».
Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι«εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που...

Χρυσή Αυγή :ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, γίνεται δεκτός μόνο σε συναγωγές, καθώς όπως υποστηρίζει, το περιβάλλον εκεί του είναι οικείο.

Την ηχηρή αποδοκιμασία και την οργή των Κεφαλλονιτών βίωσε ο Νίκος Δένδιας. Η Χρυσή Αυγή στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει ότι ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, γίνεται δεκτός μόνο σε συναγωγές,  καθώς όπως υποστηρίζει, το περιβάλλον εκεί του είναι οικείο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Νίκος Δένδιας θέλησε να συνεχίσει το επικοινωνιακό σόου Σαμαρά πάνω από τα ερείπια, αλλά λογάριασε χωρίς τους κατοίκους. Ο πλέον αποτυχημένος υπουργός Δημόσιας Τάξης έφθασε νωρίς το μεσημέρι στο νησί με ελικόπτερο Super Puma προκειμένου να συντονίσει μαζί με τον γενικό γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Πάτροκλο Γεωργιάδη τις ενέργειες στο νησί.

Καθώς περπατούσε...

Η Ελ Παις Αποκαλύπτει Έγγραφο του ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο στην Ελλάδα!! "ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ"


Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τα παρασκήνια του Μαΐου 2010. 

Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί δεσμεύτηκαν ότι δεν θα πωλούν ελληνικά ομόλογα-κι έκαναν το αντίθετο.

 Η ελληνική κυβέρνηση «απέκλεισε» κούρεμα του χρέους. Οι τότε αντιρρήσεις μελών του ΔΝΤ.


Άκρως εμπιστευτικό έγγραφο που συντάχθηκε το Μάιο του 2010 από τις υπηρεσίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα Elpays . 


Σύμφωνα με αυτό το εσωτερικό, υπηρεσιακό έγγραφο, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας της Γαλλίας και της Ολλανδίας είχαν δηλώσει επισήμως ενώπιον του συμβουλίου του ΔΝΤ, ότι οι τράπεζες τους έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν την Ελλάδα και να μην προχωρήσουν σε πωλήσεις ελληνικών ομολόγων.

Τα στοιχεία όμως δείχνουν – όπως επισημαίνει και η ισπανική εφημερίδα- ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο.


Εξίσου ίσως σημαντικό είναι ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκε για να περάσει το ελληνικό πρόγραμμα των 110 δισ. ευρώ, κάμπτοντας τις αντιρρήσεις όσων κρατών-μελών πίστευαν ότι πρέπει να γίνει και κούρεμα του χρέους, ήταν ότι.....

Έκθεση - καταπέλτης για την τρόικα: Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Κόλαφο για τη δράση της τρόικας στην Ελλάδα και την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυτή έχει επιφέρει αποτελεί η έκθεσή του που συνέταξε με εντολή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου (αυστριακό Εργατικό Κέντρο) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και η οποία δημοσιεύθηκε στη Βιέννη, ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστημίου της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού "Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ", Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο.

Αρκετοί από τους όρους που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα παραβιάζουν....

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΟΚ!!! Οι ίδιοι οι Τούρκοι αποκαλύπτουν: Η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας Jitem..προωθεί τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα..!!!

Οργανωμένο σχέδιο εποικισμού της Ελλάδας με εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, εκτελούν συντονισμένα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Ο στρατηγικός στόχος των Τούρκων είναι η διάλυση της κοινωνικής συνοχής της Ελλάδας μέσω της δημιουργίας ελεγχόμενων εθνικών και θρησκευτικών πυρήνων/μειονοτήτων στις πόλεις, τη Θράκη και τα νησιά.

Η είδηση έχει ως εξής..


Την καταπληκτική αποκάλυψη ότι οι εκατοντάδας χιλιάδες λαθρομετανάστες προωθούνται από οργανωμένο κρατικότουρκικό κύκλωμα στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ένα φοβερό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας τουρκικής επιθεώρησης, Aksyon, (τεύχος Νο 1000, στις 3-9 Φεβρουαρίου 2014). 


Στο δημοσίευμα αυτό αποκαλύπτεται ότι μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η Jitem, της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, είναι αυτή που....

O Bαρουφάκης επιμένει: Η Ελλάδα ...τετέλεσται.

Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της, γράφει στο protagon.gr ο Γιάννης Βαρουφάκης και προτείνει τρεις τρόπους για να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό.

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης 

Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ' ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα... τετέλεσται. 


Ότι οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά) έχουν εκχωρήσει τις τύχες της χώρας στους δήθεν «ισχυρούς» της ΕΕ, ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα ελεήσουν και για εμάς, ενώ κατά βάθος γνωρίζουν ότι το μόνο που, σε τελική ανάλυση, τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα επιμηκύνουν την... 

Είναι μόνο η Μέρκελ εναντίον μας ή όλοι οι Γερμανοί;

Είναι γνωστή πλέον σε όλους τους Έλληνες, η πολιτική της Μέρκελ και του κόμματός της εναντίον του ελληνικού λαού και υπέρ των γερμανικών συμφερόντων. 

Όμως είναι άραγε μόνο η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε και το κόμμα τους αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι εναντίον των Ελλήνων ή 
είναι ολόκληρος ο γερμανικός λαός;

Μόλις προχθές, ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας...
και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γάμπριελ, κατέταξε την Ελλάδα στις τριτοκοσμικές χώρες, ανάξιας ακόμα και της ανάμιξης του ΔΝΤ και μας κατηγόρησε ότι στην ουσία .....

Το Afrika Korps των Γερμανών στην Ελλάδα.

Για κάποιους Γερμανούς είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Πιθανώς για τους ίδιους να ανήκουμε στο επίπεδο εκείνων των Αφρικανικών χωρών που στερούνται βασικών κρατικών υποδομών.

Τι άλλωστε άλλο μπορεί να σημαίνει και η δήλωση του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας και 
υπουργού Οικονομίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βέλτ.

Σε ό,τι αφορά, την Ελλάδα, ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι είναι μια περίπτωση «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεδομένου ότι σε αυτήν δεν υπάρχουν καθόλου κρατικές δομές». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, κατόρθωσε να μπει στην Ευρωζώνη μόνο μέσω της «παραποίησης όλων των στοιχείων». http://www.euro2day.gr/

Γνωρίζουμε ότι το ΔΝΤ είναι εκείνος ο μηχανισμός που συνεργεί με χώρες που έχουν βέβαιες κρατικές δομές , ώστε να δώσουν ώθηση στον παραγωγικό μηχανισμό τους να ...

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΕΙ Το πλοίο που δεν βυθίζεται...ποτέ (vid)


Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει το "αβύθιστο πλοίο".

Το ερευνητικό πλοίο Floating Instrument Platform (FLIP) του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες κάθε φορά που συμμετέχει σε έρευνες. 

Πρόκειται για ένα πλοίο το οποίο έχει τη δυνατότητα να «βυθίζεται και επιπλέει» όποτε θέλει.
Όπως λένε και οι ειδικοί το σκαρί του έχει ...

5.7 ΡΙΧΤΕΡ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ Ή 6.1 ΡΙΧΤΕΡ; Τι συμβαίνει με την μέτρηση των σεισμικών δονήσεων; - Τεράστιες οι αποκλίσεις...

Ερωτήματα για τον τρόπο καταγραφής της ισχύος των σεισμών από τα αρμόδια ελληνικά γεωδυναμικά ινστιτούτα όπως το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά την εκ νέου διάσταση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων μεταξύ αυτών και των αντίστοιχων ξένων γεωδυναμικών ινστιτούτων σε Δύση και Ανατολή.
Συγκεκριμένα και ενώ χθες έδιναν τα δικά μας ινστιτούτα 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ την ισχύ του προχθεσινού σεισμού στην Κεφαλονιά, τα ξένα έδιναν 6,1.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό ....

ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ρήγματα Kορινθιακού: Ο σεισμικός εφιάλτης που πλανιέται πάνω από την Αττική...

Ο εφιάλτης του Λεκανοπεδίου, δεν είναι το μιρκό ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε τον σεισμο 5,9 Ρίχτερ του Σεπτεμβρίου του 1999, αλλά το ρήγμα των Αλκυονίδων.
Ο ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ της 24ης Φεβρουαρίου 1981 με επίκεντρο της Αλκυονίδες, καθώς και ο μεγαλύτερος του μετασεισμός της 4ης Μαρτίου 6,4 Ρίχτερ, προκάλεσαν καταστροφές σε Κορινθία, Βοιωτία, Αττική, Εύβοια και Φωκίδα.
Το Λουτράκι, τα χωριά Περαχώρα, Πίσια, Πρόδρομος των Γερανείων έπαθαν μεγάλες ζημιές από τον κύριο σεισμό ενώ τα χωριά Πλαταιές και Καπαρέλι στην Βοιωτία από το μετασεισμό.
Κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια, το Λουτράκι τουριστικά πήγε 20 χρόνια πίσω και ποτέ και ανέκτησε τον προηγούμενο χαρακτήρα του, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. 85.000 κτίρια περίπου υπέστησαν βλάβες (22.554 κτίρια μη επισκευάσιμα).
Παρατηρήθηκαν σε διάφορα μέρη φαινόμενα ρευστοποίησης, πτώσεις βράχων καθώς και ασθενές θαλάσσιο κύμα βαρύτητας.
Κατά μήκος των νοτίων ακτών του κόλπου (περιοχή Περαχώρας) εντοπίστηκε μετά τον κύριο σεισμό επιφανειακή εκδήλωση του σεισμογόνου ρήγματος, μήκους 15km.
Μετά το μετασεισμό της 4ης Μαρτίου παρατηρήθηκε επιφανειακή εκδήλωση του σεισμογόνου ρήγματος κοντά στις βορειοανατολικές ακτές του κόλπου, μήκους 15km και μέσης πτώσης 60cm.
Ιδιοκτήτης περιστεριών ....

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ Διδάγματα και βίντεο-ντοκουμέντο από τον σεισμό του 1953 στην Κεφαλονιά..

 Καμία σχέση με τα ήπια και διαχειρίσημα αποτελέσματα της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει με την τεράστια καταστροφή του 1953, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικότερος στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος σεισμός που έπληξε τις νήσους της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Ιθάκης.


Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, χιλιάδες έμειναν άστεγοι, πόλεις και οικισμοί ισοπεδώθηκαν και ιστορικά μνημεία κατέρρευσαν. 
Και εδώ να πούμε ότι η μη ύπαρξη θυμάτων έχει να κάνει με τον αυστηρό αντισεισμικό κανονισμό που εφαρμόζεται από εκεί η την εποχή στο νησί.
Μόνο τα τελευταία χρόνια είχαν "χαλαρώσει" κάπως τα πράγματα σε ότι αφορά τις αντι σεισμικές προδιαγραφές και εξ αυτού και οι ζημιές αφορούν οικήματα της τελευταίας 20ετίας...
Από τις 9 έως τις 12 Αυγούστου 1953 έγιναν....