Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΑΧΟΣ Η ΤΡΟΙΚΑ Μέτρα 2,5 δις, πέφτει η κυβέρνηση!

Βήμα-βήμα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο Παρίσι μεταξύ ελληνικής πλευράς και τρόικας, με κύριο θέμα το ύψος του δημοσιονομικού κενού και ο τρόπος κάλυψης του. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα παραμένει ανυποχώρητη στην εκτίμηση της ότι το δημοσιονομικό κενό του 2015 είναι τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, ενώ από την πλευρά της η ελληνική πλευρά παραθέτει στοιχεία με τα οποία επιχειρεί να αποδείξει τις δικές τις εκτιμήσεις ότι το δημοσιονομικό κενό δεν ξεπερνά τα 900 εκατ. με 1 δισ. ευρώ και αυτό μπορεί να καλυφθεί χωρίς τη λήψη νέων μέτρων.

Ωστόσο, οι δανειστές επιμένουν ότι......

Αυτό είναι το νησί που πωλείται προς 800.000€ - Φωτό!

Ένα ακόμη ελληνικό νησί βγαίνει προς πώληση, με τη σχετική αγγελία να
φιγουράρει σε γνωστές ιστοσελίδες που αναζητούν επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν έναν «παράδεισο» του Αιγαίου.

Ο λόγος για τη «μικρή Λέσβο», το νησάκι που είναι γνωστό.....
.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ … είναι να διαλυθεί

Όταν σου κάνει πλάκα ο Γιωργάκης, όταν τα ποσοστά σου θυμίζουν ...
ΚΟΔΗΣΟ και όταν ακόμη και τα πάλε ποτέ «κομματόσκυλα» σού έχουν γυρίσει την πλάτη, τότε …

κατεβάζεις διακόπτες, βαράς διάλυση και σώζεις την (όποια) αξιοπρέπεια σου.

Όσο και αν ο Βενιζέλος ζει για την καρέκλα, έχει χρέος στην Ιστορία του ΠΑΣΟΚ, να το διαλύσει. 


Και είναι το μόνο καλό που.....

Πανικός στην Αθήνα ! OΡΓΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

Οι δανειστές έχουν αντιληφθεί πλέον το βάθος της σήψης στην Κολομβία των Βαλκανίων και έχουν …
αποφασίσει να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους ακόμη κι αν χρειασθεί να βάλουν την Ελλάδα σε θάλαμο αερίων.

Στο μεταξύ το πρόβλημα της Κολομβίας των Βαλκανίων αρχίζει να εξοργίζει τα κοινοβούλια των χωρών μελών της Ε.Ε.

Σιγά σιγά και αθόρυβα το EuroWorking Group το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη αλλά και την άλλη εβδομάδα, ετοιμάζει το Plan Β για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς ορατό είναι το ενδεχόμενο οι συνομιλίες στο Παρίσι να μην αποδώσουν καρπούς.

Η ενδιάμεση λύση που ετοιμάζεται δεν είναι άλλη από αυτή που αποκάλυψε ήδη το Euro2day.gr για τεχνική παράταση του υφιστάμενου μνημονίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό είναι το ρεαλιστικότερο σενάριο, εκτός αν η ......

Η Ευρώπη θα πέσει και πάλι στη φωτιά!

Φοβερό και τρομερό το νέο που μας έρχεται από τη Ρωσία: 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε στο ανώτατο Συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τη χρήση ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, δηλ. στρατιωτικής δύναμης, κατά της Ουκρανίας, με στόχο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εκεί ρωσόφωνων! 


Η πρόταση του Πούτιν τέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου αργά την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και έγινε δεκτή με 87 ψήφους «υπέρ»… Δηλ. με 100% αποδοχή, εφόσον τα μέλη του Συμβουλίου είναι συνολικά 87!...

Τι να σημαίνει άραγε το εν λόγω γεγονός; Είναι μήπως η αντίστροφη μέτρηση για την απαρχή και επίσημα του Τρίτου παγκοσμίου πολέμου;… 


Σύμφωνα με μία αντίληψη, η Δύση αυτό ακριβώς ανέμενε, δηλ. η Ρωσία να εισβάλλει και ΕΠΙΣΗΜΑ στην Ουκρανία (διότι ανεπίσημα ήδη έχει εισβάλλει, αλλά χωρίς κήρυξη πολέμου εναντίον της Ουκρανίας). 

Και, ασφαλώς, όλοι παρατηρούν ότι και η Ουκρανία δεν έχει σταματήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο (όταν ξέσπασε η δεύτερη αντιρωσική εξέγερση, ύστερα από την «πορτοκαλί επανάσταση» του 2004) να προκαλεί τη Ρωσία: εξοντώνει συστηματικά τους ρωσόφωνους, που.....

ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ FACEBOOK - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ !!

Ένα νέο πρόβλημα έχουν συναντήσει οι χρήστες του facebook από χτες 
και αυτό είναι ότι η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κολλάει !!

Καμία ενημέρωση περί αυτού του σοβαρού προβλήματος που έχει η σελίδα, δεν ......

Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία την 1η Δεκεμβρίου.

Στην Τουρκία θα βρεθεί την 1η Δεκεμβρίου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για να λάβει μέρος στην 5η Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Η σύνοδος...

Χρήμα, ναρκωτικά και πολιτική: Να που δεν είχαμε πιάσει πάτο!

Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικά μετά το τέλος του Εμφυλίου, στην Ελλάδα ανασυγκροτήθηκε η λεγόμενη αστική τάξη, η οποία διατηρούσε σχέσεις ανέκαθεν και συντηρούσε μέσω άδηλων δοσοληψιών το πολιτικό σύστημα. 
Οι σχέσεις αυτές...

Προς τί το ελλαδικό χέρι βοήθειας στην Τουρκία, αυτή τη δεδομένη στιγμή;

Προσωπικά δεν με ξενίζουν οι αντιδράσεις των ισχυρών της γης για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Οι ΗΠΑ που...
μας θεωρούσαν, κατά τον κ. Μπάϊτεν, «στρατηγικό εταίρο», αντέδρασαν χλιαρά. 

Το ίδιο η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, άλλοι Δυτικοί εταίροι, κι ο Μπαν Κι Μουν, μας προτρέπουν σε επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αξιοποίηση των υπηρεσιών του ‘Εσπεν Άιντα. 

Κίνα και Ρωσσία, παραμένουν σταθερά, υπέρ των Κυπριακών θέσεων , όπως διαπίστωσα από πρόσφατες επισκέψεις στις πρεσβείες των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για καταδίκη των νέων .....