Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Βρώμικες ενέργειες κατά τής Ελλάδος - Από το 1894 η Γερμανία ήθελε τον έλεγχο της Ελλάδας λόγω ...

https://nationalpride.files.wordpress.com/2015/06/ellada5.jpg?w=610&h=276του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

Η περήφανη στάση του Χαρίλαου Τρικούπη που έδειξε την έξοδο στους ιδιώτες δανειστές, οι οποίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, αξίωναν να πάρουν τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της χώρας, να εισπράττουν τα έσοδα του ελληνικού κράτους και να γίνει ιδιοκτησία τους η Εθνική Τράπεζα, ζητούσαν νέους φόρους επί των Ελλήνων και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ απαιτούσαν οι τόκοι που θα πλήρωνε η Ελλάδα για δάνειο 459 εκατομμυρίων δραχμών να φτάσουν τα 750 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.


Το παλάτι και οι περισσότερες ελληνικές εφημερίδες στήριξαν στην ουσία τους προκλητικούς δανειστές, υποσκάπτοντας τα εθνικά συμφέροντα και τη θέση του ελληνικού λαού.


Η γερμανική αυτοκρατορία «τιμώρησε» στη συνέχεια την Ελλάδα, προκαλώντας από το παρασκήνιο τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και επιβάλλοντας τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο στη χώρα, το 1898.


Η προσπάθεια της «σιδηράς» Γερμανίας να ελέγξει πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα δεν είναι μια σημερινή υπόθεση.
 

Χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, αμέσως....

Η κινεζοποίηση της περιφέρειας της Ε.Ε και τα τεράστια οφέλη της Γερμανίας από το ευρώ


Φαίνεται καθαρά πως η Δύση έχει βάλλει στο στόχαστρο της τόσο τη Ρωσία, όσο και την Κίνα. Όσον αφορά τη Ρωσία, ο σκοπός της Δύσης είναι να περιορίσει την ανάπτυξη της, αφενός με τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν, αφετέρου μέσω της μείωσης των εξαγωγών ενέργειας – γεγονός που προϋποθέτει την απεξάρτηση της Ευρώπης, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, μεταξύ άλλων με τις πρώτες μεταφορές φυσικού αερίου που ξεκίνησαν από τις Η.Π.Α.

Όσον αφορά την Κίνα, θέλει επίσης να περιορίσει την περαιτέρω άνοδο της, η οποία έχει στηριχθεί στους πολύ χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων της – με αποτέλεσμα να αναδειχθεί στη νούμερο ένα παραγωγική μηχανή του πλανήτη. Στα πλαίσια αυτά, σχεδιάζεται η μετατροπή της ευρωπαϊκής περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων και της υπόλοιπης ανατολικής Ευρώπης, σε μία αποικιακή ζώνη φθηνού εργατικού κόστους και υποδομών – έτσι ώστε να παράγει ανταγωνιστικά σε σχέση με την Κίνα, περιορίζοντας.....

Ζητούμε την καταδίκη των υπευθύνων πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και τραπεζιτών, όπως απορρέει από το δεδικασμένο των δικαστηρίων 1944 και σύμφωνα με το άρθρο 120.

Την… κατάσταση στα χέρια τους πήραν 30 και πλέον κάτοικοι του Αιγίου, οι οποίοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, μηνύοντας κάθε υπεύθυνο από πολιτικούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και τραπεζίτες, κατηγορώντας τους με στοιχεία για πραξικόπημα, δωσιλογισμό, προπαγάνδα υπέρ του εχθρού, σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης και επικαλούμενοι το δεδικασμένο δικαστηρίων του 1944 αλλά και το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Στην Εισαγγελία Αιγίου κατατέθηκαν δύο μηνύσεις: Η πρώτη από περίπου 30 δημότες της Αιγιάλειας και η δεύτερη...

WIKIPEDIA..

«Η ιστορία μπορούσε να ξαναγραφτεί δέκα φορές, είτε επειδή άλλαξε η πολιτική γραμμή, είτε λόγω του ότι ο Μεγάλος Αδελφός είχε κάνει λάθος προφητείες. 
Στην πραγματικότητα βέβαια δεν ήταν πλαστογραφία, αλλά απλά η αντικατάσταση μίας ανοησίας από μία άλλη.
Κάπου, εντελώς ανώνυμοι, βρίσκονταν οι διευθύνοντες εγκέφαλοι, οι οποίοι συντόνιζαν όλες τις προσπάθειες και καθόριζαν τη γραμμή της τακτικής που απαιτούσε να φυλαχθεί το τάδε τμήμα του παρελθόντος, να διαστρεβλωθεί ένα άλλο και να εξαφανιστεί εντελώς κάποιο τρίτο. Όλη η ιστορία ήταν από δεύτερο χέρι, σβησμένη και ξαναγραμμένη τόσες φορές, όσο κρινόταν απαραίτητο.» (Orwell, 1984).

Άρθρο


Για να μπορέσει κανείς να χειραγωγήσει επιτυχημένα τις ανθρώπινες κοινωνίες, οφείλει προηγουμένως να αποκτήσει αξιοπιστία – ακόμη καλύτερα, να θεωρηθεί αυθεντία στον τομέα του. Κάτι τέτοιο είναι ....

WSJ: Γιατί τα Μνημόνια «δεν πεθαίνουν ποτέ» στην Ελλάδα.

«Τα παλιά προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας δεν πεθαίνουν ποτέ. 

Απλώς μετατρέπονται σε νέους, εξίσου κακούς διακανονισμούς που ενισχύουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος», γράφει η Wall Street Journal σε προχθεσινό της δημοσίευμα με τίτλο «Η ελληνική συμφωνία που δεν θέλει κανείς».

Κάνοντας ειδική αναφορά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το σαββατοκύριακο και στα νέα, οδυνηρά μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση, το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να δείξει στους δανειστές ότι τηρεί τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Wall Street Journal, οι δανειστές είναι κάθε άλλο παρά ...

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ..

Είτε το θέλουμε είτε όχι, σχηματοποιείται ήδη, μέρα με τη μέρα, στη χώρα μας, μια διαχωριστική γραμμή, μεταξύ δύο αντίθετων στρατοπέδων, η σύγκρουση των οποίων και θα καθορίσει το μέλλον της. 

Αυτή μεταξύ συστήματος και αντισυστήματος, μεταξύ συστημικών και αντιστημικών.

Ο καθένας μας θα κληθεί από την ιστορία και αναγκαστικά θα....