Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μα τι όνειρο ήταν κι αυτό!

T
έτοιο όνειρο σαν το χθεσινοβραδινό, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Ακόμη να κατεβεί η τρίχα. Τόση ανατριχίλα πέρασα.

Ήτανε, λέει, ο Ντάισελμπλουμ, αυτός ο καλός άνθρωπος που χρόνια να μου κόβει ο Ύψιστος και να του δίνει ώρες και περπατούσε δίπλα-δίπλα με τον Γιούνκερ, αυτόν που κοπάναγε το μνημόνιο στο κεφάλι του Βενιζέλου κι ο Βενιζέλος ο αθεόφοβος, αντί να του πει ευχαριστώ και να κάθεται να τις τρώει, του έριξε μία με την... κοιλιά, και τον πέταξε πέρα τον Χριστιανό.

Μαζί τους ήταν και η Λαγκάρντ, η κούκλα, η αγάπη μας (που λέει και ο Χατζηνικολάου για τη Θεσσαλλονίκη).
Και μετά άρχισε ο εφιάλτης.
Ο χρυσός αυτός άνθρωπος, ο .......

Kαι οι δούλοι να ψηφίζουν, φτάνει να αποδέχονται το γεγονός ότι είναι και παραμένουν δούλοι.

 
Αρθρογράφος: Νίνα Γεωργιάδου 
Όταν ο Μέτερνιχ έλεγε πως οι «οι λαοί είναι σαν μικρά παιδιά ή σαν γυναίκες που πιστεύουν στα φαντάσματα», στήριζε, με ακόμη ένα αξίωμα, την αναγκαιότητα της σκληρής μοναρχικής ηγεμονίας και το τσάκισμα κάθε λαϊκού, εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, με δεδομένο ότι οι λαοί είναι ανώριμες, ανήμπορες κι ανόητες μάζες. 

Όταν σήμερα ο Σόιμπλε δηλώνει ότι
 «λυπάται τον ελληνικό λαό» και η Handelsblat – ακόμη πιο κυνικά – ότι «ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος»αποφεύγουν, ευθαρσώς, υπαινιγμούς κι ευφημισμούς και, με τρόπο που ταιριάζει μόνο σε... πατρική μεγαθυμία κι ευρωπαϊκή ευγένεια, δηλώνουν την άποψη και τις προθέσεις τους. 


Είναι, κατ’ αρχήν, εντυπωσιακό το γεγονός πως μέσα από το αφυδατωμένο και μυτερό κουφάρι του Σόιμπλε αναδύθηκε ένα συναίσθημα και μάλιστα αυτό της λύπης. 

Αυτό διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανθρωπολογικούς ισχυρισμούς πως πρόκειται για μούμια του κόμη Δράκουλα ή μετάλλαξη του Αδόλφου Μέτερνιχ. 

Ο εν λόγω πολιτικός αποδεικνύεται περίτρανα πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ενεργό και φορτισμένο θυμικό. 

Βέβαια το συναίσθημα .......

“Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια”

Παρατήρηση 1η: Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι «λυπάται τους Έλληνες». Μας λυπάται διότι ως Έλληνες δεν έχουμε, όπως είπε, την κυβέρνηση που θα μας ταίριαζε… 

Ο κ. Σόιμπλε είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο πριν λίγες μέρες ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε (συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Stern») ότι «είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία»…
Παρατήρηση 2η: Ο ελληνικός λαός προφανώς δεν θα πάρει την άδεια του κ.Σόιμπλε αν θα έχει κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ή το Κόμμα Κυνηγών.  Είναι......

Πώς έστησε το παιχνίδι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Με τη Γερμανία να θέλει να προστατεύσει πολιτικά τις
υπόλοιπες κυβερνήσεις που εφαρμόζουν σκληρά μνημόνια,
μήπως και περισωθεί η... τιμή της λιτότητας, στο πρόσωπο
του Γερούν Ντάισελμπλουμ βρήκαν τον καλύτερο εκφραστή
Η γερμανική ηγεσία κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι θέλει να παίξει πόκερ στις διαπραγματεύσεις. 

Φαίνεται όμως ότι η καγκελαρία θέλει να παίξει τον «μουντζούρη», προστατεύοντας πολιτικά τις υπόλοιπες κυβερνήσεις που εφαρμόζουν σκληρά μνημόνια, μήπως και περισωθεί η τιμή της λιτότητας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κυριακή το βράδυ είχαν συνομιλήσει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος παρακολουθούσε από τις Βρυξέλλες την πορεία των συζητήσεων μεταξύ των ελληνικών ομάδων και των εκπροσώπων των δανειοδοτικών θεσμών.

Η απόσταση που χώριζε τις δύο πλευρές αφορούσε κυρίως τα ζητήματα των εργασιακών και...

Καμμένος: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι.

Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες και πρόσθεσε ......

Δ..ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ:"Η ΜΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" Σφοδρή επίθεση Α.Τσίπρα στην Γερμανία: "Το Βερολίνο μας υπονομεύει"

Δριμεία επίθεση η οποία ξενίζει σε ότι αφορά το εύρος της εξαπέλυσε πριν λίγο με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας τόνίζοντας χαρακτηριστικά «Συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας όμως όχι με την Ελληνική κυβέρνηση και με την Ελλάδα, παίζοντας με την Ευρώπη και το μέλλον της Ευρώπης».
Ο Α.Τσίπρας εκτιμά ότι στόχος του Βερολίνου δεν είναι απλά μία ικανοποιητική για το ίδιο λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά να ......

Κρούγκμαν: Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα, απλά, αρνούνταν να πληρώσει;



Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει, ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων» υποστηρίζει σε νέο άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας.
 
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι.....

WASHINGTON POST: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ Η ΙΤΑΛΙΑ.

renzi
«H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης» αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Washington Post.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, «από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο, μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας».
«Τα προβλήματα αφορούν την .....

Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να φέρει πίσω τα κλεμμένα λεφτά. Να εξετάσει πώς δημιουργήθηκε το χρέος, να τιμωρήσει τους Έλληνες που συνέπραξαν με τους ξένους και το δημιούργησαν, και να δημεύσει τις περιουσίες τους, φανερές και κρυφές.


Για να μη ξεχνιόμαστε … χρέος δεν υπάρχει. 
Είναι κατασκευασμένο με τέχνη και πονηρία, και κάθε ενέργεια προς εξόφληση του χρέους, από την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, μόνον προδοσία προς τον ελληνικό λαό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Γι αυτό καταψηφίσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση.
Κανένα κράτος και μάλιστα με τόσους φυσικούς πόρους όπως η Ελλάδα,
δεν έχει κανένα λόγο να δανειστεί, παρά μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν δηλαδή είναι απολύτως βέβαιο ότι.......

Ανοικτή επιστολή στον Γερμανό κύριο ,Wolfgang Schàuble (Σόιμπλε).

Ανοικτή επιστολή στον Γερμανό κύριο ,Wolfgang Schàuble (Σόιμπλε)Κύριε,Σόιμπλε,Είμαι μία Ελληνίδα,που σήμερα εξοργίστηκα με τις δηλώσεις σας, περί ανεύθυνης κυβέρνησης,η οποία σας υπενθυμίζω ότι έχει την νωπή λαϊκή εντολή των Ελλήνων να κάνει την σκληρή της διαπραγμάτευση, γιά το καλό των πολιτών της.
Κύριε Σόιμπλε,
Εγώ ,λυπάμαι εσάς ,γιατί η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ,σας έχει κάνει να χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια σας.(πώς να μεταφραστεί αυτό στα γερμανικά;;)
Κύριε Σόιμπλε,
Λυπάμαι ,που μέχρι πριν λίγες ημέρες, είχατε να κάνετε με την υποταγμένη ελληνική κυβέρνηση ,του Αντώνη Σαμαρά και οι «σφαλιάρες» εκ μέρους σας, είχαν γίνει ρουτίνα.
Κύριε Σόιμπλε ,
Λυπάμαι, γιατί η λέξη ανεύθυνος, δεν ......

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ…ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

akbankΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ η χώρα βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ενώ οι Ευρωγερμανοί έδειξαν την αιμοβόρικη τους φύση σε όλο τους το «μεγαλείο» να κατασπαράξουν την Ελλάδα, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους στην… γειτονική Τουρκία που «τρίβει» τα χέρια της από την εξέλιξη αυτή.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας, της Zaman, (17/2/2015), ελληνικά κεφάλαια μεταφέρονται στην τουρκική τράπεζα Akbank, η οποία είναι η ......

Η επιλογή Παυλόπουλου είναι άνοιγμα στο "συνταγματικό τόξο" για συγκυβέρνηση......

 Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με την αιτιολογία ότι "χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και ευρύτατης αποδοχής. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο Πρόεδρος που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη δύσκολη αυτή συγκυρία με το κύρος του."

Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή;

1. Βαφτίζεται ο ενδοτισμός και το ναι στην μνημονιακή πολιτική της καταστροφής ως "υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης". Ξεπλένεται έτσι ο......

Που πήγαν τα λεφτά και δεν έχουμε λεφτά;...

Η απάντηση είναι απλή και ήταν και είναι μπροστά στα μάτια μας. 

Ακούσαμε πολλά, μάθαμε και άλλα, πολλά μας τα απέκρυψαν, αν και τα υποψιαστήκαμε.  

Και εμείς όχι μόνο αδιαφορήσαμε, όχι μόνο δεν αντιδράσαμε στην λεηλασία του έθνους και του Ελληνικού λαού, αλλά τους υπεύθυνους τους επιβραβεύσαμε με την ψήφο μας, δίδοντας έτσι πολιτικό συγχωροχάρτι, για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν και έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση.  

Την πατρίδα να συγκρούεται με το Ευρωπαικό ιερατείο, που αρνείται να παραχωρήσει το παραμικρό από αυτά που λάθρα και με την βοήθεια των Πήλιο Γούσηδων και Νενέκων απέκτησε, καθιστώντας την Ελλάδα μια σύγχρονη αποικία χρέους και καταδικασμένη σε βέβαιο και αργό θάνατο. 

Δεν πρέπει να φοβόμαστε ......

ΒΙΝΤΕΟ. Να γίνει λογιστικός έλεγχος για να αποδειχθεί ότι τους έχουμε ξοφλήσει"!

BINTEO ...ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ;; ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ;;; ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ;;;ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ;;; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ;;;;

Για να μην ξεχνιόμαστε...μιάς και τίποτα δεν ξεχνιέται...!!

Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και......ένα παράπονο!

Το παρακάτω κείμενο εδώ και αρκετό καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στο Facebook και στο Twitter.
Με τίτλο «Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο» το κείμενο με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:
1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.
2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...
3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.
4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και.......