Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από στρατηγικές σχέσεις με τη Ρωσία..


του Περικλή Νεάρχου

Πρέσβυς ε.τ.

Η επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είναι μια ευκαιρία για επανεκκίνηση των Ρωσο-Ελληνικών σχέσεων, που για μια μεγάλη ήδη περίοδο παραμένουν ουσιαστικά παγωμένες. Οι λόγοι δεν αποτελούν μυστήριο. Συνδέονται με τη σφορδότατη Αμερικανική αντίδραση στα ανοίγματα της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, κατά πρώτο λόγο στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στα γνωστά σχέδια για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τον Νότιο Αγωγό φυσικού αερίου SouthStream.
Η Αμερικανική αντίδραση, με πρωταγωνιστή τον τότε υφυπουργό Ευρασίας, Μάθιου Μπράιζα, προσέλαβε απαράδεκτες και αδιανόητες για φίλη και συμμαχική χώρα διαστάσεις, με καταγγελλόμενες επιχειρήσεις αποσταθεροποιήσεως, περιλαμβανομένων σχεδίων εκφοβισμού ή δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού. Δεν έχει τεκμηριωθεί αν τα σχέδια αυτά καταστρώθηκαν πράγματι και αν ....

ΓΝΩΜΕΣ Αριστερά, Ευρώπη και Ελλάδα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Την άνοιξη 2011 έκανα ένα ταξίδι στη Γαλλία, παίρνοντας συνεντεύξεις από πολιτικούς και διανοούμενους. Μεταξύ άλλων, είδα τον Ζαν-Πιερ Σεβενεμάν, «ιερό τέρας» του γαλλικού σοσιαλισμού, υπουργό Άμυνας του Μιτεράν, πρώην επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών, το συγγραφέα Ρεζίς Ντεμπρέ, γνωστό συγγραφέα, σύμβουλο του Μιτεράν και σύντροφο του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία, τον πρώην διευθυντή
της LeMondeDiplomatique Μπερνάρ Κασσέν, τον Γαλλο-αιγύπτιο οικονομολόγο Σαμίρ Αμίν, φίλο και σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου, και αρκετούς άλλους. Η Γαλλία, και στην τωρινή παρακμή, παραμένει «πολιτικό βαρόμετρο» της Ευρώπης.
Η πρώτη διαπίστωσή μου ήταν ότι είχαν όλοι μάλλον ασαφή, ανεπαρκή εικόνα των καταστροφικών (από τότε!) συνεπειών του Μνημονίου. Μιλάμε για μερικούς από τους καλύτερα πληροφορημένους, έμπειρους, κριτικούς ανθρώπους στην Ευρώπη. 
Η διαπίστωση με σόκαρε, γιατί αντανακλούσε το βάθος της ευρωπαϊκής κρίσης, αλλά και την πλήρη σχεδόν απουσία οποιασδήποτε διεθνούς κινητοποίησης των Ελλήνων «αντιμνημονιακών», έστω στο επίπεδο γνωστοποίησης των δεδομένων.
Τους μίλησα για τη δυναμική ..

Μέρκελ: Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί μόνιμα.

«Η απαίτηση της Ευρώπης πρέπει να είναι να βγει από την κρίση ισχυρότερη από ό,τι ήταν πριν από την κρίση» είπε η Καγκελάριος...

«Μακροπρόθεσμα η Γερμανία θα είναι ισχυρή μόνο εφόσον είναι η Ευρώπη ισχυρή» τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεών της νωρίτερα σήμερα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη για εμβάθυνση της οικονομικής και της νομισματικής ένωσης, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο από την «απατηλή ηρεμία» που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ευρώπη και επανέφερε το θέμα της ανάληψης ευθύνης των επενδύσεων από τους ίδιους επενδυτές και όχι από τους φορολογούμενους.
«Η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης και άγκυρα σταθερότητας στην Ευρώπη και συνεισφέρει ουσιαστικά στην υπέρβαση της κρίσης. Πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας και της ψηφιακής ανάπτυξης», τόνισε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε ....

Υπόθεση Σαρίν: Βόμβα 700 τόννων ενάντια σε αλιεία, ακτοπλοία, τουρισμό & ΑΟΖ.

Του Καθ. Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του παρόντος πολιτικού συστήματος είναι ότι δεν διαθέτει τεχνολογική εμπειρία και συνεπώς δεν μπορεί να σταθεί επάξια στο πηδάλιο της χώρας.
H ανάγκη να αναλάβουν τα ηνία των κρατών ηγέτες με μεγάλη τεχνολογική μόρφωση (όχι νηπιαγωγοί, δικηγόροι, θεωρητικοί φυσικοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, απόστρατοι, νταβατζήδες, τσομπαναρέοι, εκδότες, κοτζαμπάσηδες, εργατοπατέρες, εργολάβοι, κουλοχέρηδες, χλεχλέδες, κλπ) είναι μια πρόταση που αναδύεται αναγκαστικά στην ΕΕ. και είναι ένα θέμα για το οποίο έγραψαν τελευταία και οι Financial Times.
Πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει απο την Ελλάδα και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Θα αντιληφθείτε στη συνέχεια περισσότερο το γιατί πρέπει να φεύγουν όλοι τους. Όσο μένουν κάνουν κακό στη χώρα. Θεωρούν τους πολίτες χαζούς και τους Ευρωπαίους “φιλαράκια” τους για να κάνουν δουλίτσες…
Ο κρυφός πόλεμος που γίνεται στη Συρία και του οποίου τις λεπτομέρειες λίγοι γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται έφερε εκτός απο επιπλέον μετανάστες στην Ελλάδα ένα ακόμη πρόβλημα που λέγεται “Εξουδετέρωση των Χημικών όπλων της Συρίας στην Ελληνική ΑΟΖ".
Τί είναι όμως αυτά τα χημικά όπλα και γιατί  η εξουδετέρωση τους πρέπει να γίνει στην Ελληνική ΑΟΖ;
Tα χημικά όπλα είναι όπλα διαφόρων τύπων, των οποίων η γόμωση αποτελείται απο χημικές ενώσεις που αντιδρούν με τον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας του τις περισσότερες φορές μη αντιστρεπτές βλάβες όταν έλθουν ....

Πώς ξέπλυναν με νόμο τα σκάνδαλα Χρηματιστηρίου, Ολυμπιακών Αγώνων και λίστας Λαγκάρντ.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Με περισσή δόση ειρωνίας απέναντι σε έναν λαό που αντιμάχεται τον εξανδραποδισμό του τις τελευταίες εβδομάδες στην ημερήσια διάταξη της ειδησεογραφίας λαμβάνει χώρα μία...άνευ προηγουμένου παρέλαση εκατομμυρίων. 


Μίζες από τα υποβρύχια και τα εξοπλιστικά συστήματα, θαλασσοδάνεια υπέρ «ημετέρων» επιχειρηματιών με το λογαριασμό να καταλήγει πάντα στο φορολογούμενο και μία κυβέρνηση που κατά περίπτωση επιχειρεί να «καπελώσει» το έργο της Δικαιοσύνης, θριαμβολογώντας για τα 17,7 εκατ. που θα δωρίσει στους τομείς που διαλύει.

Μία εικόνα που έχει επιχειρηθεί να περάσει προς τα έξω είναι ότι όλα αυτά τα λάφυρα από τις κομπίνες δεκαετιών βρίσκονται στους φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο. 


Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Το καλοκαίρι του 2004, λίγους ....

SOS! Παρακαλώ διαδώστε: Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γράφει η Χριστίνα Σαλεμή

Η δικαιοσύνη φαίνεται ότι αποφάσισε επιτέλους να κάνει την δουλειά της και να εξετάσει την έσχατη προδοσία λόγω παραχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας σε αλλοδαπές δυνάμεις μέσω της από 8/05/2010 δανειακής σύμβασης και του μνημονίου συνεννόησης που συντάχτηκε με τους δανειστές ως προϋπόθεση δανεισμού.  
Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι σήμερα (28 Ιανουαρίου 2014) κλήθηκε να καταθέσει στην τακτική δικαιοσύνη ο .....

Στα επόμενα 10 χρόνια στην Κεφαλονιά θα έχουμε σεισμό 7 Ρίχτερ - Β. Παπαζάχος... Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Τι είπαν οι ειδικοί στην Ετήσια Ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας

Κ. Μακρόπουλος: Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ μπορεί και να μην ήταν ο κύριος - Δεν αποκλείουμε τίποτα-Το 1953 είχαμε στην αρχή έναν των 6,4 και μετά ήρθε εκείνος των 7,2 Ρίχτερ

Την ώρα που η Κεφαλονιά μετρά ακόμη τις πληγές της από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, δηλώσεις επιστημόνων έρχονται να εντείνουν τους φόβους των κατοίκων για μία μεγαλύτερη σεισμική δόνηση από εκείνη της Κυριακής.

Ο καθηγητής, κ. Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ετήσια Ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας με θέμα: «Η Πρόγνωση των Σεισμών», είπε πως .....

700% παραπάνω φόρος για συνταξιούχους – 900% για ελεύθερους επαγγελματίες.

Κυριολεκτικά γονάτισαν οι φόροι τους Έλληνες την τελευταία τριετία. 

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής προειδοποιεί για τις επιπτώσεις και καταγράφει αύξηση της φορολόγησης σε δραματικό βαθμό ειδικά στα ... συνήθη υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ιδίως κατά την τελευταία τριετία, από το 2010 αυξάνεται συνεχώς η φορολογία και παράλληλα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. 
Ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει αυξηθεί κατά 700% από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ....

Σπύρος Χατζάρας 28/01/14. Περί συνεννόησης του Εφιάλτη με τον Λεωνίδα.

«Μην μολύνετε το εβραϊκό αίμα με γκοΐμ»

Η οργάνωση Λεχάβα ("Οργανισμός Lehava για την Πρόληψης της Αφομοίωση στους Αγίους Τόπους") απηύθυνε έκκληση προς τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου να επέμβει στη σχέση που έχει ο γιος του Yair με μια Νορβηγίδα ‘goyim’ (μη Εβραία) και να τον «φέρει στον σωστό δρόμο»...

Λέει η ιστοσελίδα Jewish Press:

Ο Γιαίρ Νετανιάχου έχει σχέση με την Sandra Leikange, συμφοιτήτριά του, στο

Η Fiat μεταφέρει τη φορολογική της έδρα εκτός ευρώ!

Η Fiat μεταφέρει τη φορολογική της έδρα στη Βρετανία καθώς  και  η Ιταλική οικονομία λόγω του  της κρίσης του ευρώ επιλέγει την υπερφορολόγηση.


Γ. Βαρουφάκης: «Άμεση διακοπή συζητήσεων με τη τρόικα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης
Γ. Βαρουφάκης: «Άμεση διακοπή συζητήσεων με τη τρόικα και μη αποπληρωμή χρέους 50 δις ευρώ από την ΕΚΤ»
“ Ο καθηγητής οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης
Ο καθηγητής οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε  για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.    
Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε την ανάγκη...