Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ... ΙΔΙΩΤΗΣ"

Σήμερα συνάντησα έναν άνθρωπο του λιμανιού, παλιό καπετάνιο με το ρυτιδωμένο του αξύριστο πρόσωπο, άνθρωπος που ανδρώθηκε στην παιδεία του δρόμου …. 

Βρισκόμασταν στην τεράστια ουρά της εφορίας, που έβραζε από αγανάκτηση για την κατάσταση & τον εμπαιγμό της πολιτείας …


Τον παρατηρούσα σκυθρωπό κι αμίλητο να επιβλέπει την κίνηση και ν αφουγκράζεται τη βουή του συρφετού …. 

Δεν άντεξα, τον καλημέρισα και πιάσαμε κουβέντα για το πώς αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνει γύρω μας …. 

Ανεξήγητη αδράνεια της Ελλάδας για χάραξη της ΑΟΖ με Αίγυπτο.

Κάτι πρέπει να γίνει με την εξωτερική μας πολιτική: Στη γειτονιά μας «γίνεται ο χαμός», η δε Ελλάδα περί άλλα τυρβάζει...

Πριν από χρόνια είχε ανοίξει μια συζήτηση για την δημιουργία θέσης μόνιμου υφυπουργού εξωτερικών, ώστε να υπάρχει σταθερή πολιτική ως προς τον απόδημο ελληνισμό.


 Επειδή είμαστε οι μόνοι στην υφήλιο, που ενώ υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα στα ξένα, την θυμόμαστε μόνον όταν θέλουν να κάνουν ταξιδάκια οι βουλευτές στις εθνικές επετείους.

Δεν υπήρξε ανταπόκριση σ’ εκείνο το αίτημα, οπότε μάλλον πρέπει να επαναφερθεί τροποποιημένο. Αντί για μόνιμο υφυπουργό, να αποκτήσουμε μόνιμο υπουργό εξωτερικών, με μόνιμους συνεργάτες, κοινής αποδοχής από τα κόμματα της Βουλής.

Δεν βλέπω άλλο τρόπο για να αποφύγουμε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις, τις υπαναχωρήσεις, τις τοποθετήσεις αναλόγως των κομματικών ή προσωπικών συμφερόντων των εκάστοτε υπουργών και άλλα τινά. Στη γειτονιά μας «γίνεται ο χαμός» κατά το κοινώς λεγόμενο, η δε Ελλάδα περί άλλα τυρβάζει.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ..................ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!!

Ρίγος φρίκης διαπέρασε τη σπονδυλική στήλη πολλών, όταν το Σαββατόβραδο, καρφωμένοι μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες, είδαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό και ουσιαστικά προς ολόκληρο τον κόσμο και
να λέει μεταξύ άλλων:...

«Αποφάσισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του συριακού καθεστώτος... Αισθάνομαι άνετα προχωρώντας χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών»!

Είναι τρομερό να το ακούει αυτό κανείς από τον πρόεδρο της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη: «Αισθάνομαι άνετα προχωρώντας χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»! Πόσο γελοίο και υποκριτικό ακούγεται, όταν...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΝΕΚΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ‏....

Κολακεύεται ο Ελληνας όταν ακούει τους δημοκόπους της πολιτικής να ομιλούν για τη “σοφία του λαού”. Κολακεύεται να ακούει από διάφορα “λείψανα” της πολιτικής, από πεισιθανάτιες πολιτικές
φιγούρες ότι έχει “αξιολογικό κριτήριο”, με επιστέγασμα βέβαια την αδαπάνητη λεκτική πομφόλυγα των πολιτικών της συμφοράς περί “κυρίαρχου λαού”.

Κολακεύεται ακόμα και τώρα, αν και οικονομικά αποδεκατισμένος, κοινωνικά εξαθλιωμένος και εθνικά ντροπιασμένος, ως συνέπεια των ανερμάτιστων αποφάσεων των ασπόνδυλων της πολιτικής. 


Αν και ζει μέσα σ’ ένα νέφος ηθικής πολιτικής ασφυξίας, από τις δύσοσμες αναθυμιάσεις σκανδάλων παρελθόντων χρόνων, με επιπτώσεις ωστόσο στον παρόντα χρόνο, με την προσθήκη μάλιστα της κυβερνητικής αυθαιρεσίας.

Κολακεύεται ο Ελληνας από το βεβιασμένο και συχνά απαξιωτικό μειδίαμα των πολιτικών της “βλαχολεβέντικης” αντίληψης περί δημοσίων σχέσεων. 


Μ’ ένα υποτίθεται φιλικό και οικείο “κτύπημα στην πλάτη”, μια υποκριτική χειρονομία των ανθρώπων της εξουσίας, οι οποίοι ιεραρχούν ακόμα και τα εθνικά συμφέροντα και τα υποτάσσουν στα κομματικά.

Κολακεύεται και ολισθαίνει στις κλίσεις των επιπέδων, που του στήνουν οι .....

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ - "Άμεση πτώχευση σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ χωρίς αποζημιώσεις"

undefined
Την άμεση εκκαθάριση με την πτώχευσή τους και το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίς καν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους ζητεί η τρόικα, σκληραίνοντας την θέση της.

 Η κυβέρνηση είχε προτείνει ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ και διάσπαση στα δύο των ΕΑΣ.

Ειδικά για τα τελευταία, η πρόταση του υπουργείου είναι να "σπάσουν" σε αμυντικό και πολιτικό κομμάτι, να διατηρηθεί μόνο το πρώτο, με παράλληλες απολύσεις 500 περίπου εργαζόμενων και κλείσιμο εργοστασίων.

Διαβάστε και κλάψτε, τι ακριβώς υπέγραψαν και τι λένε στον ελληνικό λαό.

Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης

1.Επειδή τις τελευταίες μέρες οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας με την συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων(και όχι μόνο, γιατί ακούστηκε
και για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που εδρεύουν στην Ελλάδα.

2. Επειδή η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ισχυρίζεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις υπογραφείσες συμφωνίες έναντι της συμμαχίας.


3. Επειδή το σύνολο των Μ.Μ.Ε δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ή καλύτερα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, συνεχίζουν την εντεταλμένη υπηρεσία εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έπραξαν και με το μνημόνιο.

4. Επειδή οι αδιάβαστοι

Άλεξ Τζόουνς: "Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκοσμίου πολέμου".

undefined
"Βρισκόμαστε στα πρόθυρα παγκοσμίου πολέμου" υποστηρίζει ο γνωστός αμερικανός αναλυτής Alex Jones σχετικά με τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις από το μέτωπο της Συρίας και της πιθανής στρατιωτικής επέμβασης από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Δείτε το βίντεο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ, BLACKROCK, ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ EUROBANK, ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΗΝ “ANAPTYXI APC”;

“ANAPTYXI APC”;

undefined
ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.

Eurobank: Η τράπεζα με μεγαλοστελέχη της οποίας συνέτρωγε ο Γιώργος Παπανδρέου ως “πρωθυπουργός εν αναμονή”.


Η τράπεζα που έλαβε δισεκατομμύρια από τα “σωτήρια δάνεια” του μνημονίου που καλούνται να αποπληρωσουν οι επόμενες γενιές.


Η τράπεζα που σήμερα πήρε και τυπικά το ισχυρότερο Ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο γονάτισε όλως τυχαίως ο Κλέωνας Παπαδόπουλος, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου.


Σήμερα λοιπόν,