Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Προς τους αγρότες επιστολή-πρόταση..

Από μακριά κοιτώντας την πατρίδα, βλέπω γνώριμες από το παρελθόν καταστάσεις, απελπισία, οργή και αγανάκτηση. Οι αγρότες στους δρόμους, αποκλείουν ξανά τις εθνικές οδούς –όχι όμως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια– και απαιτούν την απόσυρση όλου των διατάξεων του νομοσχεδίου που τους αφορά.

Θεμιτό, βέβαια, αν ξεχάσουμε το γεγονός πως και η αγροτιά πίστεψε με ελαφρά την καρδία την προεκλογική μπαρουφολογία του Τσίπρα και της παρέας του.

Το πώς θεώρησαν ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ένα κόμμα κι ένας πολιτικός που την επομένη του δημοψηφίσματος έκανε το 62% του ΟΧΙ, ένα πελώριο «Ναι» προδοσίας και υποταγής, είναι πραγματικά απορίας άξιο. 

Θα όφειλαν να ρωτήσουν εκατό φορές τον εαυτό τους σχετικά με την «πολιτική» στάση της Αγροτιάς από την εφαρμογή των μνημονίων και μετά.

Θα έπρεπε να κάνουν και λίγη αυτοκριτική για το «εμάς δεν μας έχει αγγίξει η κρίση» που ήταν βασικό motto της Ελληνικής επαρχίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013 οπότε ....

Δεν είναι μαλάκες...Είναι Προδότες!! (Οι μαλάκες είμαστε Εμείς)

may 2011
Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες συνεχίζουν τον σκληρό αγώνα για να ανατρέψουν το σύστημα.

Αρχικά, οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Παπανδρέου που τους φόρεσε το πρώτο Μνημόνιο, και την οποία είχαν ψηφίσει για να απαλλαγούν από την κυβέρνηση Καραμανλή που οδήγησε το δημόσιο χρέος στον θεό.

Στη συνέχεια, οι Έλληνες έφεραν την κυβέρνηση Σαμαρά, για να περάσει το δεύτερο Μνημόνιο που δεν μπορούσε να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου που την διαδέχτηκε για μερικούς μήνες, μετά από ένα έξοχο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Μετά, οι Έλληνες έφεραν την κυβέρνηση Τσίπρα για να περάσει το τρίτο Μνημόνιο που δεν μπορούσε να περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Τώρα οι Έλληνες διαδηλώνουν για να φέρουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα περάσει το τέταρτο Μνημόνιο,
που δεν μπορεί να περάσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Παράλληλα με όλα αυτά, οι Έλληνες έβαλαν....

Εσύ, Κυβερνήτη ολίγιστε ...

Ποιος σκότωσε τον τελευταίο Έλλην...α;

Εσύ τον σκότωσες, που δημιούργησες μια πολιτεία που σκοτώνει τους πολίτες της, με όπλο τους άχρηστους ασύδοτους ανίκανους κυβερνήτες της και άρχοντές της.


 «Που κατά βάθος έγιναν /σαν ένα είδος υπηρέται των Ρωμαίων.» (Κ. Καβάφης).

 «Μέτριοι άψυχοι μεγαλοκατεργάρηδες με το δέος της οικονομίας» (Γ. Σεφέρης) και την αδιαφορία για τις ανθρώπινες αξίες.

«Μιλούν για τη μεγάλη κρίση με το στόμα. Στην ψυχή τους καμία αλλοίωση. Μένουν όπως πάντα οι άνθρωποι της πλατείας Συντάγματος, οι άνθρωποι του Κολωνακίου» (Γ. Σεφέρης). Χωρίς στρατηγικό σκοπό έγινε στάχτη ο τόπος ανεύθυνα και ασύδοτα.


Από τα παπατζίδικα κόλπα .....