Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ενώπιον της κορύφωσης του δράματος.

Του Νίκου Ξυδάκη
Το βαρύ πυκνό καλοκαίρι του 2013, πολλοί άνθρωποι που συναντώ, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, μεταφέρουν την ίδια αίσθηση: ότι εκμετρείται ο χρόνος της παρούσας κρίσης, ότι βαδίζουμε προς μια
κορύφωση. 


Η κορύφωση έχει ποικίλες καταλήξεις, αναλόγως του συνομιλητή, πάντως όλες είναι δραματικές, οδυνηρές και λυτρωτικές συνάμα.

Τριάμισι χρόνια μετά την κατάπληκτη ομολογία πτώχευσης, τριάμισι χρόνια αλλεπάλληλων θυσιών των Ελλήνων της μείζονος πλειοψηφίας και αλλεπάλληλων σφαλμάτων και σφαγών, τριάμισι χρόνια συνεχούς καταβύθισης. 


Δεν πάει άλλο. Ας γίνει κάτι ριζικό, ας είναι επώδυνο, αρκεί να μη συνεχιστεί αυτή η βύθιση, άλλωστε, δεν έχουμε πια και πολλά να χάσουμε. 

Τρεις γενιές θα ξεπληρώνουν χρέη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ


Διαβάζοντας την τελευταία πολυσέλιδη έκθεση του Διεθνούς Νομισμα­τικού Τα­­­­­­­­­μείου και μελετώντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής στην Αθή­να, Πολ Τόμσεν, ο καθένας μπορεί να διακρίνει την αγωνία που εκπέμπεται για τη μεγάλη πιθανότητα «να μη βγεί» το πρό­γραμ­­­­­­μα - αυτή τη
χαρακτηριστική φράση χρησιμοποιούν στην Ουά­σιγ­­­­­­κτον για να αποφύγουν τη λέξη αποτυχία.


Τούτη τη φορά κατέφυγα σε σημαντικό οικονομολόγο, ο οποίος τελικά υποστηρίζει την άποψη που σχηματίσαμε εμείς οι αδαείς για τα περί της παγκόσμιας οικονομίας. 


Χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά απάντησε στο ερώτημα-απορία που έχουμε όλοι: πόσα χρόνια θα απαιτηθούν για να ξεπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της.

Η μόνη εναλλακτική λύση που έχουμε.

Ο δρόμος που ακολουθεί το σάπιο «συνταγματικό τόξο» είναι αδιέξοδος. Μας οδηγεί κατευθείαν στην πλήρη καταστροφή. 

Από την άλλη όμως εύκολες λύσεις θα πρέπει να ξέρουμε πως δεν υπάρχουν. 

Για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, εκεί που φτάσαμε, χρειάζεται να 
γίνουν τουλάχιστον πέντε δύσκολα πράγματα.

1) Γενναίο κούρεμα του χρέους ώστε να πέσει αυτό κάτω από...
το 100% του ΑΕΠ και μικρά επιτόκια αποπληρωμής του υπολοίπου.

Το κεφαλοκλείδωμα πρέπει και θα παραμείνει διαρκές......


Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει επόμενη “ημέρα” για την Ελλάδα παρά μόνο αιώνια νύχτα. Ας δούμε το γιατί.

1> Δεν υπάρχει μοντέλο ανάπτυξης. Ανάπτυξη με δρόμους, κοινωφελή έργα, διορισμούς στο δημόσιο και τουριστικά δεν γίνεται. Το μοντέλο αύξησης της ανταγωνιστικότητας στο οποίο βασίζονται τα μνημόνια και οι αντισυνταγματικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν ήταν λάθος.

 Ένα λάθος που διαρκεί χρόνια όμως έχει άλλο σκοπό. Ανάπτυξη επίσης δεν σημαίνει ύπαρξη φτηνών ημερομισθίων σημαίνει και ποιότητα ζωής.

2> Σκοπός των μνημονίων ήταν και είναι η αέναη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (θα διαρκεί όσο υπάρχουν κόκκινα δάνεια) και η παραμονή του ελέγχου τους – παρότι με δάνεια της χώρας – σε ιδιώτες. Στη χώρα έχει ήδη δημιουργηθεί καρτέλ που σκοπό ένει το κέρδος απο το Real Estate, δηλαδή την πτώση της τιμής της γής. Άρα ξεχάστε την ανάπτυξη. 

Το κεφαλοκλείδωμα πρέπει και θα παραμείνει διαρκές. Κούρεμα δεν βλέπω εκτός απο κάτι ψιλοεπενδυτικές τρίχες που θα γίνουν success story. H ουσία είναι – με νόμο τηε πολιτείας - να υποχρεούνται οι επενδυτές να επανεπενδύουν στην Ελλάδα αλλιώς η ανταγωνιστικότητα της χώρας θα μειώνεται.....

Δεν μας σώζει ούτε ο καροτσάκιας ....

Μας έλεγαν θυμάμαι οι δικοί μας όταν ήμασταν μικρά παιδιά τι τυχεροί πού είμαστε γιατί δεν ζήσαμε πόλεμο και κατοχή. 
Τι τυχεροί πού είμαστε γιατί τα έχουμε όλα έτοιμα και ότι από εμάς εξαρτάται για το αν θα αξιοποιήσουμε αυτά πού μας παρέχονται.

Είναι πια προφανές ότι οι γονείς μας βιάστηκαν στην εκτίμηση τους. 
Είμαστε επισήμως υπό κατοχήν. Είμαστε ένα προτεκτοράτο των περιούσιων τοκογλύφων...υπό την γερμανική κηδεμονία ...
Εις το 'άγιον' όνομα του ευρώ παραδώσαμε την κυριαρχία μας και την αξιοπρέπεια μας ως έθνος στους εταίρους μας και στους διεθνείς περιούσιους τοκογλύφους.

"ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ"... "Εκλογές το φθινόπωρο" βλέπουν οι ξένες πρεσβείες - Μπορεί και Σεπτέμβριο...

Εκλογές Οκτώβριο ή Νοέμβριο βλέπουν οι πολιτικοί αναλυτές δύο πρεσβειών της Αθήνας, ενός (μεγάλου...) ανατολικού κράτους και ενός από τα επίσης μεγάλα κράτη της ΕΕ (είναι εκτός ευρωζώνης). Συμπτωματικά και οι δύο είναι πρώην αυτοκρατορίες...
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στελέχη των δύο πρεσβειών στους ρεπόρτερ του defencenet.gr οι οποίοι τους έθεσαν το σχετικο ερώτημα "Οι εκλογές είναι σχεδόν βέβαιες μέσα στο φθινόπωρο αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Είναι δύσκολο να φτάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Μάϊο και να πάει σε τριπλές εκλογές γιατί εκεί μπορεί να ηττηθεί. 
Επίσης είναι αδύνατον να μην κάνει καθόλου εκλογές, ούτε το φθινόπωρο ούτε τον Μάϊο γιατί ...

ΒΙΑ ;;; ΠΟΙΑ ΒΙΑ ΕΝΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ;;;

Συνεχίζεται η σφαγή των αθώων ακόμα πιο βάρβαρη  και πιο ανεμπόδιστη. 

Για άλλη μια φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι νιώθουν και πάλι το

 μαχαίρι στο λαιμό να έρχεται μετά τις 

Γερμανικές εκλογές..

Σύμπασα η υφήλιος συγκλονίζεται παρακολουθώντας τις ..αιματηρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τρόικας και των ντόπιων υπαλλήλων της, άφωνη μπροστά στον απαράμιλλο ελληνικό ..ηρωισμό.. 

Τρέμουν τα κόκαλα του Τσώρτσιλ που έλεγε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.. Πώς να δεχτεί τώρα ο αποθανών αδικαίωτος ότι ..οι μαλάκες αντέχουν σαν Έλληνες;;

Τελικά εξαθλιώνουν μεθοδικά και συστηματικά έναν ολόκληρο λαό, καταστρέφουν τη ζωή και τη χώρα του και όχι....

Φυτεύω δέντρα παντού...!!!

Τι θα λέγατε να φυτέψουμε 10.000 δέντρα ή και περισσότερα τον επόμενο χειμώνα; Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα σε μερικά χρόνια να υπάρχουν χιλιάδες καρποφόρα δέντρα στην περιοχή μας, όλα ελεύθερα και προσιτά σε οποιονδήποτε;

Ας αρχίσουμε να κάνουμε πράγματα που μπορούμε και δεν κοστίζουν, χρειάζεται μόνο να δείξουμε ενδιαφέρον… Για να δούμε πώς θα γίνει… Που θα βρούμε τα δέντρα; 

Αυτές τις ημέρες που όλοι τρώτε κεράσια, βερίκοκα, μήλα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, αχλάδια κ.λ.π. κρατείστε τα κουκούτσια. Αμέσως έχετε στα χέρια σας εκατοντάδες εν δυνάμει δέντρα.

Πώς νομίζετε ότι φύτευαν δέντρα οι παππούδες μας; 

Η Ελλάδα στην αρρώστια και το χρέος....

Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ελλάδα μέσα από την κάμερα του BBC
Ακολουθεί όλο το βίντεο ρεπορτάζ του BBC για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα αλλά και τα ψέματα που λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες στην χώρα μας. 

Τα δικά μας σχόλια είναι περιττά.

Είστε προετοιμασμένοι ; - Νο1- Πλήρης οδηγός επιβίωσης σε ακραίες καταστάσεις.

undefined

Κυκλοφορούν πολλά βιβλία με χρηστικές συμβουλές για την ημέρα που θα καταρρεύσουν όλα εκείνα τα συστήματα που μας χαρίζουν κάποιο υποτυπώδες , μέτριο ή  υψηλό βιοτικό επίπεδο , όπως π.χ. η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , η παιδεία , η συγκοινωνία , η ΔΕΗ ,ο ΟΤΕ , η διατροφικές μας συνήθειες κλπ κλπ


Είναι όλα καλά ! Αν μπορείτε να αγοράσετε κάποιο ,  κάντε το ... ίσως  να σας χρειαστεί πολύ πιο σύντομα απ΄ότι πιστεύετε ! Μόνο φροντίστε να αφορά την χώρα σας (εν προκειμένω την Ελλάδα).


Εμείς εδώ θα προσπαθήσουμε σε μερικά κεφάλαια να σας δώσουμε χρήσιμες πληροφορίες , και

Είμαστε Έλληνες!!! Είμαστε Έλληνες!!!

«Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί και βουλευταί, το ‘χουν σε τιμή, το ‘χουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι ήφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα. Είναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται….Όσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ως ανάξιοι της κοινωνίας και της πολιτείας.»
Τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη έρχονται στη σκέψη μου συχνά και νοιώθω απέραντη αηδία να με διακατέχει όσο συλλογιέμαι ότι το Έθνος μου, βαδίζοντας στα μονοπάτια της εξαθλίωσης, βρίσκεται πλέον υπό Κατοχή, με οικονομικούς όρους βέβαια, αλλά με χιλιάδες μέχρι σήμερα «εκτελέσεις» αφού δεν υπάρχει πιά οικογένεια που να μην έχει....

ΤΡΟΙΚΑ: ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 450.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ.

undefined
Παραμένουν τα ερωτηματικά παρά τη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματος στον κυριακάτικο Τύπο που κάνει λόγο για κρυφή ατζέντα της τρόικας από το Σεπτέμβριο, που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό αλλά και νέο πρόγραμμα κινητικότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2014 με στόχο, όπως λέει ο Μ. Μορς, τους 450.000 υπαλλήλους στο δημόσιο.

ΧΟΥΝΤΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!


ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΜΗΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ 400 ΔΙΣ.

ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑ ΕΒΡΑΒΕΥΘΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ. ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ.

ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΗΤΟ 0,003%. ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟ 16%.

ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ 14 ΦΥΛΑΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΥΨΩΣΗ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΑΙ.(ΜΑΛΑΝΤΡΙΝΟ,ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΛΕΙΩΝ ΘΗΒΩΝ Κ.Α)

ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΗΡΧΟΝΤΟ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ. ....

Αν με 500-1500 Ευρώ έγινε κατάσκοπος ο Γερμανός, με πόσα θα γίνουν οι λαθρομετανάστες;


Η Ελλάδα της σοσιαλιστικής ελαφρότητας την οποία βέβαια ελαφρότητα έχει ασπαστεί και μεγάλο μέρος της κομπλεξικής ετεροπροσδιοριζόμενης δεξιάς, πρέπει να αναθεωρήσει όλες τις μέχρι τώρα απόψεις τις γύρω από το μεταναστευτικό, την ανάπτυξη σε σχέση με τον Τουρισμό και την ασφάλεια της.

Αν με 500 -1500 Ευρώ ένας ώριμος συνταξιούχους Γερμανός γίνεται κατάσκοπος υπέρ της Τουρκίας, τότε ας αναλογιστούμε πόσους 20άριδες – 25άριδες νέους άνεργους λαθρομετανάστες μπορούν να στρατολογήσουν οι Τούρκοι με μόνο.....