Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων-εμπειρίες απο τα capital controls.

Toυ Νίκου Ιγγλέση

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑ.ΧΩ.ΜΕ (15-17/01/2016): «ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»

Πριν αναπτύξω την ενότητα «Επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, εμπειρίες από τα capital controls», θα ήθελα να κάνω μια εισαγωγή προκειμένου να δούμε τη μεγάλη «σκακιέρα» πάνω στη οποία παίζεται το ελληνικό δράμα.

Από το Μάϊο του 2010, με την υπογραφή της πρώτης Δανειακής Σύμβασης – Μνημονίου, η χώρα έχει εισέλθει σε μια διαδικασία αποικιοποίησης. Το Δ΄ Ραϊχ και η χρηματοπιστωτική αυτοκρατορία έχουν δέσει την Ελλάδα με τις χοντρές αλυσίδες του χρέους και την έχουν ρίξει σ’ ένα κελί μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας στη Φρανκφούρτη, στη φυλακή του ευρώ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σπάσει τις αλυσίδες του και να δραπετεύσει από τη φυλακή αν θέλει να επιβιώσει ως εθνική οντότητα. Η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί ένα καλά μελετημένο, σ’ όλες τις λεπτομέρειές του, στρατηγικό σχέδιο που να λαμβάνει υπόψιν του τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Θα πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο ...

Μην αδιαφορείς για το καθεστώς κατοχής της πατρίδας σου, γιατί εκεί είναι το πρόβλημα!


Οι αγρότες βρίσκονται ήδη επί ποδός πολέμου. Οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί και γενικά όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες. Γιατί; Διότι η πολιτική της φορολεηλασίας, της διάλυσης του κοινωνικοασφαλιστικού και το τσάκισμα της οικονομίας που εκδηλώνεται στα λουκέτα, την αναδουλειά, την εξαθλίωση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ από την εποχή συγκρότησης της ελληνικής οικονομίας τον 19ο αιώνα.

Τώρα πια τίθεται πλέον ξεκάθαρα ζήτημα επιβίωσης ακόμη και για στρώματα, ή κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν αντιμετώπιζαν άμεσα τόσο κρίσιμο πρόβλημα. 

Ο αγρότης – ειδικά ο μικρός και ο μεσαίος – προορίζεται για τον καιάδα. Η αγροτική γη προορίζεται για χρήση επενδυτικών κεφαλαίων. Το ελεύθερο επάγγελμα πνέει πλέον τα λοίσθια και μιλάμε για πάνω από 25% της απασχόλησης. Πάνω από 15 δις ευρώ τα χρέη τους στον ΟΑΕΕ. Το ίδιο οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί.

Ο συνταξιούχος είναι πια όμηρος του καθεστώτος των μνημονίων. Με αναλγησία που μόνο δωσίλογοι και κατακτητές μπορούν να έχουν, του λένε ότι....

Άκου τον αγρότη καλά ..Εμείς βουτυρομπεμπέ συριζαίε δε φοράμε κουκούλες, είμαστε άντρες και δείχνουμε τα πρόσωπά μας.

-.jpg
Εμείς βουτυρομπεμπέ συριζαίε δε φοράμε κουκούλες, είμαστε άντρες και δείχνουμε τα πρόσωπά μας. Ούτε μετά θα τηλεφωνήσουμε στο βουλευτή να μας βγάλει αν μας μπαγλαρώσει ο ΜΑΤατζής, γκέγκε;

Ούτε βγήκαμε με τις τσάπες και τους γκασμάδες να σπάσουμε τα χωριά μας και τις πόλεις για να δείξουμε ότι είμαστε οργισμένοι. 
Έχουμε αιτήματα γιατί ....

ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΟΚ 318/11-04-2011 - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ!

Διαβάσαμε το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 έως 2015» και φρίξαμε! Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί: 

«Η χώρα θα χρειασθεί και...

ΟΙ ΡΩΣΟΙ «ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Μελή συγκέντρωση ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων παρατηρείται αυτές τις μέρες στην Μαύρη θάλασσα και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν είναι άσχετο με την επιδείνωση των Ρωσοτουρκικών σχέσεων καθώς και με κάποιες κινήσεις του ΝΑΤΟ που μετατρέπουν τον Εύξεινο Πόντο σε πολύ θερμά νερά.

Σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας...

"Ξεσπίτωμα" στρατιωτικών για να στεγαστούν μετανάστες και μέλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη.

Στρατιωτικοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα
σπίτια τους ,λόγω υπερσυγκέντρωσης
προσφύγων και μεταναστών. 


Έγινε κι αυτό και πριν βιαστούν κάποιοι να κατηγορήσουν αμέσως τους στρατιωτικούς για “ρατσιστική συμπεριφορά”, καλό είναι να διαβάσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στο 296 ΤΕ στη Μόρια της Μυτιλήνης ,με έξοδα του ΓΕΣ και προσωπική εργασία των στρατιωτικών που υπηρετούσαν και υπηρετούν στην μονάδα κατασκευάστηκαν ...

H COSCO αγόρασε ολόκληρo το λιμάνι του Πειραιά για ένα … πιάτο noodles: Μόλις 368,5 εκατ. ευρώ αντί 5 δισ.!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.» και πούλησε στους Κινέζους το λιμάνι έναντι μόλις 368,5 εκατ. ευρώ.

Η Cosco Group (Hong Kong) Limited,κατέθεσε....

Τόσο βρωμόξυλο έφαγε και μυαλό δεν έβαλε.

Τόσο βρωμόξυλο έφαγε και μυαλό δεν έβαλε.
Είναι αμετανόητος.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πάει να δημιουργήσει μια νέα διαπλοκή στην Ελλάδα, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Πολιτικός Καφές, ο Κωστής Χατζηδάκης. Δηλαδή τώρα είναι να παίρνεις μια χούφτα χάπια. Μιλά ο ξυλοδαρμένος για διαπλοκή. Εάν δεν υπήρχε η διαπλοκή αυτός δεν θα υπήρχε.

Κατηγόρησε την πρώτη φορά και θεόστραβα..

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ GUARDIAN....«Θα Έρθουμε στην Αθήνα και θα Κάψουμε Όλους τους Πολιτικούς»

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ GUARDIAN ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

We will come to Athens and burn them’: political protest returns....

Αυτός ο αγώνας ή θα οδηγηθεί σε ταπεινωτικό ξεπούλημα ή θα τροφοδοτήσει γενικευμένη κοινωνική εξέγερση .

Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους.
Οι υποτιθέμενες «μεταρρυθμίσεις» τσακίζουν ολοκληρωτικά την αγροτιά, και η κυβέρνηση των προσκυνημένων ήδη αναζητεί μεθόδους και εργαλεία για να εξαγοράσει συνειδήσεις συνδικαλιστών και να ευνουχήσει τον αγώνα τους…

Οι ίδιοι αγρότες οφείλουν να απαιτήσουν σθεναρή στάση από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία, γιατί αν και αυτό ο αγώνας πουληθεί, το πανηγύρι θα έχει τελειώσει.

Το σημαντικότερο όμως είναι αυτός ο αγώνας όχι απλά να στηριχτεί ολόπλευρα, αλλά να συνδυαστεί με συντονισμένη δράση από το υπόλοιπο κίνημα και με επιτελικά διαμορφωμένο πολιτικό σχεδιασμό, να οδηγήσει σε κορυφαία πολιτική ανατροπή και να ριζοσπαστικοποιήσει την κοινωνία, μέσα και από την .....

Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!

Δεν θα πάψουμε ποτέ να πιστεύουμε πως η τεχνητή κρίση που μας
επέβαλαν θα σταματήσει αυτόματα, μόνον όταν ξεσηκωθεί η ελληνική κοινωνία.

Όμως μόνο όταν....

ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ! Να δούμε ποιος...... θα πρωτομπεί στο ελικόπτερο! ΒΙΝΤΕΟ.

agrotes
Όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη γέμισε σήμερα με αγρότες, δικηγόρους,ελεύθερους επαγγελματίες και ναυτικοί, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο πέρασαν το μήνυμα τους για το ασφαλιστικό.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών που από χθες έχουν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία ολόκληρης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα του νέου ασφαλιστικού.

Η κατάσταση μάλιστα χθες βγήκε εκτός ελέγχου στην Κομοτηνή, όταν οι αγρότες ξέσπασαν την οργή τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, εγκλωβίζοντάς τον μέσα....

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ… ΑΝΟΗΤΟ! ......μμμμμ....«Έλληνες είστε και φαίνεστε».

Ευθεία προσβολή της Ελλάδας από τον Β.Σόιμπλε
(κάτι που συνηθίζει άλλωστε) καθώς αποκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό… ανόητο!

Πρόκειται για ευθεία προσβολή με «μανδύα» αστεϊσμού, επιχειρώντας να δείξει τον Έλληνα πρωθυπουργό «μικρό» και «αφελή» μπροστά του, και μαζί με αυτόν την Ελλάδα μια μικρή και ανίσχυρη χώρα μπροστά στο… Δ’ Ράιχ, αντιγράφοντας την γνωτή ρήση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον.

Mια ολοφάνερη προκλητική στάση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος κατά την στιγμή που αναφέρονταν στην εφαρμογή των συμφωνιών και απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό του ....

Αλέξη, καλά που δεν καπνίζει ο Σόιμπλε γιατί θα σε έστελνε για τσιγάρα!

Αυτά που παθαίνει τούτες τις μέρες στο Νταβός οΤσίπρας, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που έπαθαν οι προηγούμενοι υποτακτικοί του Σόιμπλε, όταν είχαν απέναντί τους το… αφεντικό. 
Ναι, ο Γιωργάκης, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Η διαφορά τους με τον Αλέξη είναι πως όλοι αυτοί δεν είχαν τη δύναμη να σηκώσουν κεφάλι και να πουν «ΟΧΙ» στον Γερμανό. Αυτή δηλαδή που έδωσε ο περήφανος ελληνικός λαός με το μεγαλοπρεπές ποσοστό του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

Αντί λοιπόν τότε ο Τσίπρας να πάει στις Βρυξέλλες και τιμώντας αυτό το «ΟΧΙ» να ορθώσει το ανάστημά του και μαζί αυτό της χώρας απέναντι ....

Ο αγροτικός σπινθήρας να γίνει σαρωτικός ξεσηκωμός του Λαού μας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ …!!!

Τη διάσταση της χιονοστιβάδας και τη μορφή
της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ έχουν πάρει οι κινητοποιήσεις
των αγροτών: Μια «επιδημία» παλλαϊκού ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ…

Απέναντι στην κυβερνητική μοχθηρία των αντιασφαλιστικών, φορολογικών και αντιαγροτικών μέτρων έχει συγκροτηθεί, ίσως για πρώτη φορά, ένα ισχυρό Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο, από αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, με έντονα και εκρηκτικά πολιτικά χαρακτηριστικά: 

Τόσο ενάντια στην κυβέρνηση, όσο και ενάντια στο σύνολο των ανδρεικέλων του Μνημονιακού Μετώπου.

Αυτό το Ενιαίο Μέτωπο της αγωνιστικής εξέγερσης του αγροτικού κόσμου ......