Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κρούγκμαν: Υπέρ της διαγραφής του χρέους ... Αλλιώς καταστροφικές συνέπειες, μεγαλύτερες κι από το Grexit..

undefined
Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους από την έναρξη της κρίσης τάσσεται ο ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, θεωρώντας μη ρεαλιστικό εξ' αρχής το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα.

Σε σχόλιο με τίτλο «Ελληνικές Τύψεις» (Greek Regrets), τα αυστηρά μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε «καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες», μεγαλύτερες απ' αυτές που θα είχε μία πιθανή έξοδος από το ευρώ, όπως λέει.

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΥΜΒΑΝ.

undefined
Προφανώς και δεν χαιρόμαστε, αλλά πρέπει κάποια στιγμή και οι λεγόμενοι «αντιρατσιστές» να καταλάβουν τι πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα και πως ο φόβος που νιώθουν πλέον οι Έλληνες δεν είναι αποτέλεσμα ρατσισμού!

Ώρα 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου στην Κυψέλη. Γυναίκα δέχεται άγρια επίθεση από σενεγαλέζο στη μέση του δρόμου. Την ξυλοκοπεί άγρια, την γρονθοκοπά στο πρόσωπο, την ρίχνει κάτω, της σπάει δυο δάχτυλα και της ξεσκίζει τα ρούχα για να ....

ΦΟΒΟΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ - Ο γερμανικός εκβιασμός με το νέο κούρεμα.

Έντονη ανησυχία έχει ξεσπάσει στη Γερμανία όσον αφορά στη διεκδίκηση των ελληνικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Το ζήτημα της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινής εκδήλωσης στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Αίσθηση προκαλεί η πεποίθηση πολιτικών και επιστημόνων που συμμετείχαν οι οποίοι συγκλίνουν στην άποψη ότι η Γερμανία δεν θα δεχόταν ποτέ το σενάριο της άμεσης πληρωμής επανορθώσεων στην Ελλάδα.

Σαμαράς: Δεν μπαίνω στη μέση του καβγά ΔΝΤ και ΕΕ -Εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτόν....

Τη στάση του παρατηρητή επιλέγει προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Ενωσης με αφορμή την έκθεση του Ταμείου που μιλά για λάθος στο πρώτο ελληνικό Μνημόνιο.

Με φόντο την ασφυκτική πίεση που ασκείται τις τελευταίες ώρες στον κ. Αντώνη Σαμαρά από τα κυβερνητικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ που του ζητούν να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση για να γίνει νέο κούρεμα του χρέους, ανώτατη κυβερνητική πηγή ξεκαθαρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει να κεφαλαιοποιήσει για κομματικό όφελος τα προβλήματα του χθες αλλά..

Kάναμε λάθος που σας μαστιγώσαμε τόσο αλύπητα αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε επειδή είστε μαζόχες και γουστάρετε! - «Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

Ισως είναι πρωτόγνωρο ακόμη και για τα χρονικά του ΔΝΤ.

Το να λένε στους ανυπεράσπιστους πολίτες μιας χώρας, ότι κάναμε λάθος που σας μαστιγώσαμε τόσο άγρια αλλά θα συνεχίσουμε να σας μαστιγώνουμε, επειδή είστε μαζόχες και μας αγαπήσατε κι
από πάνω.

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για το χυδαίο χαράτσι της ΔΕΗ. Θα επανέλθουμε μάλιστα και με πρόσθετα μέτρα για την (προς όφελός μας) λεηλασία της ακίνητης περιουσίας σας, με την βοήθεια των πολιτικών σας, οι οποίοι είναι τα πρόθυμα εκτελεστικά μας όργανα.

Κάναμε λάθος για τα 3 χρόνια εξαθλίωσης αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το ίδιο βιολί και δεν έχουμε καμία διάθεση να μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Ω ΕΛΛΗΝΑ ... !!! - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ‏


Επιτέλους ήρθε το τέλος. Το μισοπνιγμένο μας κορμί βούλιαξε μια και καλή. Νιώσαμε την άμμο στις πατούσες μας και το φως μπαίνει πλέον στα μάτια μας μέσα από κυβικά αλμυρού νερού. 


Πολλή η αλμύρα των δακρύων μας που γέμισαν τις θάλασσες μας. Κολυμπάμε πλέον στα δάκρυα μας. 

Γιατί,ω Έλληνα, δάκρυσες πολύ.

Ήρθε λοιπόν η ώρα τώρα που πατάς τον πάτο της θάλασσας (το μοναδικό στέρεο έδαφος εδώ και δεκαετίες) και να μην ψάξεις καμία σανίδα σωτηρίας να σε περιμένει στην επιφάνεια. 

Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ‏.

Σήμερα εορτάζεται η ετήσια σύνοδος κορυφής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ «που στοχεύει να αναλάβει τον έλεγχο όλων των εξουσιών και γι αυτό χρειάζεται να καταστρέψει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας, προκειμένου να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό», είπε στο RT ο
Ντανιέλ Εστουλίν.


Περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, βασιλείς, τραπεζίτες, δισεκατομμυριούχοι και επιχειρηματίες , συμμετέχουν στη συνεδρίαση των πιο σημαντικών ανθρώπων στην Watford, βόρεια του Λονδίνου.

«Η πρόοδος και η ανάπτυξη της κοινωνίας είναι ευθέως ανάλογη με την πυκνότητα του πληθυσμού. Εάν υπάρχει πρόοδος στην τεχνολογική ανάπτυξη, θα είμαστε πολλοί περισσότεροι, θα υπάρξει περισσότερος πλούτος, περισσότεροι άνθρωποι και λιγότερο φαγητό για όλους.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ Διαλύουν την Εθνοφρουρά στην Κύπρο!

Διαλύεται η Εθνοφρουρά όπως την γνωρίζαμε όλοι μέχρι σήμερα. O υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη ανέφερε ότι ημιεπαγγελματικός στρατός και μείωση της θητείας των κληρωτών, προστασία της ΑΟΖ και ένταξη στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» αποτελούν τους τρεις άξονες της "μεταρρύθμισης".
Στόχος, είπε, είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου και ημιεπαγγελματικού στρατού, ώστε σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της συνεργασίας με την Ελλάδα, να καταστεί μια ισχυρή δύναμη αποτροπής.

BLOOMBERG ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Καμιά χώρα δεν έχει υποστεί τέτοια καταστροφή»

Τη θλιβερή διαπίστωση  για την Ελλάδα ότι δηλαδή καμιά χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει υποστεί τέτοια καταστροφή κάνει ο Μάθιου Κλάιν αρθογράφος του Bloomberg αναρωτώμενος εάν η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα πλέον να κάνει την επιστροφή στην ανάκαμψη.
«Καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει, από την εποχή της Μεγάλης Ύφεση τέτοια καταστροφή» σημειώνει ο Κλάιν για να διατυπώσει το ερώτημα εάν  «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, ποντάροντας σε ένα “Greekovery” (ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας) που θα δώσει τη θέση του στο διαβόητο “Grexit”;»,  

ΑΡΓΗΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ... Ξεκίνησε το γεωτρύπανο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην Κύπρο - Περιπολίες Ισραηλινών.

Το γεωτρύπανο «Ensco 5006» της «Noble Energy International Ltd» ξεκίνησε την επιβεβαιωτική γεώτρηση στην τοποθεσία A-2 στο οικόπεδο 12 ως διαχειρίστρια εταιρεία του τεμαχίου αυτού, στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Στην ανακοίνωση της Noble Energy αναφέρεται πως«υπολογίζεται ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες φτάνοντας σε τελικό βάθος περίπου 5,600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το θαλάσσιο βάθος στην πηγή είναι περίπου 1,700 μέτρα».
Στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν ισραηλινά πλοία του Ναυτικού της χώρας για το ενδεχόμενο να νιώσει την ανάγκη η Τουρκία να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπως έπραξε προχθές με την...

Χρυσή Αυγή: Απάντηση στα αποκόμματα του μνημονίου για το “Ολοκαύτωμ​α”

Να σιωπήσουν τα αποκόμματα του μνημονίου, που έχουν στις τάξεις τους αρνητές των Ολοκαυτωμάτων του Ελληνισμού! 

Να ζητήσει συγγνώμη η ΝΔ που επέβαλε στα παιδιά μας να διδάσκονται το βιβλίο της Ρεπούση, αυτό το ανιστόρητο και ανθελληνικό έκτρωμα. 

Η Χρυσή Αυγή είναι ο θεματοφύλακας της Εθνικής Μνήμης και της Ιστορικής Αλήθειας και δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν την Ελλάδα μας Γερμανία!

ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ;;;;«Πουλάει τρέλα» ο Σόιμπλε!

Δηλώνει ότι τον τρομάζει μια «γερμανική ευρώπη»

undefined
Οταν ο εμπνευστής της γερμανικής συνταγής της άγριας λιτότητας απορρίπτει -και μάλιστα εμφατικά- την ιδέα μίας «γερμανικής Ευρώπης», είναι να προβληματίζεται κανείς. 

Κι αυτό γιατί...
οι πολιτικές που ακολούθησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνεργασία με την Ανγκελα Μέρκελ πέτυχαν αυτόν ακριβώς τον στόχο, τη δημιουργία μιας Ευρώπης ενωμένης και αλληλέγγυας στις συνθήκες, αλλά γερμανοκρατούμενης στην πραγματικότητα.

"Δύο εκατ. οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα"!! ..

ΠΑΡΑΔΟΧΗ Α.ΣΑΜΑΡΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ : AΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ...ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΕΚΑΤ. ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ(ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΝΕΩΝ ΛΑΘΡΟ  ...ΣΥΝΟΛΟ 6 ΕΚΑΤ. 

ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ  ΘΑ ΠΡΟΚYΨΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. 

Σε μία απίστευτη ομολογία προχώρησε ο Α.Σαμαράς σε ότι αφορά την παρουσία λαθρομεταναστών στην χώρα μιλώντας στο Ελσίνκι, στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργανώνει το Centre of European Studies για λογαριασμό του Λαϊκού Κόμματος.

Ομολόγησε ότι...

«Εμμονή» από το ΔΝΤ με τις κατασχέσεις! Θέλουν τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των Funds – ορνεων που το συνοδεύουν σε κάθε καταστροφή χώρας...!!!

Να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί από 1ης Σεπτεμβρίου ζητάει στην πρόσφατη έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φέρνοντας τέσσερις μήνες πιο κοντά (η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που έχει δοθεί με νομοθετική πράξη πέρυσι λήγει 31.12.2013) τον εφιάλτη του ξεσπιτώματος για παραπάνω από 200.000 νοικοκυριά.

Ειδικότερα....

Reuters: «Η διαφθορά στην Ελλάδα φτάνει μέχρι το Καστελόριζο»

Νέο δημοσίευμα, χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας, για την διαφθορά στη χώρα μας από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Τι γράφουν οι βρετανοί;

Πως το Καστελόριζο...

«τοποθετημένο σε μια γεωγραφικά και ενεργειακά υπερευαίσθητη περιοχή, δεν αποτελεί εξαίρεση» από τον… κανόνα της διαφθοράς.

Ολα αυτά, σύμφωνα τουλάχιστον με το αφιέρωμα του Reuters για την Ελλάδα. 

Η εκρηκτική νομοτέλεια της σιωπής....

Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Αυτοί που μιλούν για την λαϊκή απραξία, μοιάζουν με εκείνους τους ανυπόμονους, που έχουν πάει σε ένα πάρτι από τις 7 το απόγευμα και παραπονιούνται πως δεν υπάρχει μουσική, κέφι και κόσμος. 

Σχετικά με την «αδράνεια» αυτή, έχω να πω το εξής...

Νομίζω, πως πρέπει πριν από όλα να αποφασίσουμε, για το αν τελικά ο λαός, είναι σοφός ή μαλάκας. Και τα δύο μαζί δε γίνεται. 

Προσωπικά, πιστεύω, ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι με διαισθητικό τρόπο σοφό, αν και συχνά εξαπατάται, λόγω .....

Έντονο τουριστικό ρεύμα από τις τουρκικές ακτές Λόγω της ανταγωνιστικότητας που ανακτήσαμε 172 νέες αφίξεις.

 Το λιμενικό μάζεψε τα ξημερώματα από τη θάλασσα στο Φαρμακονήσι 22 λαθροπαραθεριστες που είχαν έρθει από τα τουρκικά παράλια. 

Οι λαθροτουρίστες μόλις αντιλήφθηκαν την άφιξη του περιπολικού του Λ.Σ. έσκισαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε ως δήθεν ναυαγούς. 

Μεταφέρθηκαν στη Λέρο όπου τους κέρασαν κρουασάν και τσαγάκι. 

Στη Σύμη κατέπλευσαν με τιμητική συνοδεία Τουρκικής ακταιωρού 45 λαθρομετανάστες- λαθροπαραθεριστές επιβαίνοντες σε ιστιοφόρο καταμαράν. 

Τους υποδέχθηκαν με ....

Οι μνημονιακοί έκαναν την χώρα καρπαζοεισπράκτορα...


Άγριο Σκάκι σε βάρος  μας με έλληνες  πιόνακια

Βερολίνο:



Δεν φταίμε εμείς, φταίει η Ελλάδα


Με επιθετικό τρόπο υπερασπίζεται η γερμανική πλευρά την επιλογή της στη συνταγή της λιτότητας, αναφορικά με την διάσωση της Ελλάδας, καθώς τονίζει ότι δεν φταίει το πρόγραμμά της, αλλά οι Έλληνες που δεν το εφάρμοσαν σωστά.

Σύμφωνα με το MEGA, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων...

Χρυσή Αυγή - Να παραπεμφθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οι Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου‏ - ΒΙΝΤΕΟ

undefined
Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για την διεύρυνση του κατηγορητήριου για το σκάνδαλο για την "λίστα Λαγκάρντ" προκαλεί τριγμούς και αντιδρασεις στο πολιτικό σύστημα.

Άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα - Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης: «Με κάθειρξη τιμωρείται
όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων…» όπως νόθευση, υπεξαίρεση και απάτη. 


Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου νόθευσαν τη λίστα Λαγκάρντ.

 Υπεξαίρεσαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. 

Τον εξαπάτησαν για να τον βάλουν στο Μνημόνιο.

Κοτζαμπάσηδες, ή γιουσουφάκια;

undefined
Kατ' αρχάς δεν μπορεί να λέγεσαι ''πρωθυπουργός'' και όταν θέλεις να εξαγγείλλεις κάποιο μέτρο να συμπληρώνεις ''αν συμφωνήσουν και οι δανειστές'', ή ''θα το συζητήσουμε με την τρόϊκα''!

Αυτομάτως υποβιβάζεσαι σε κοτζαμπάσης. Ξέρετε. Αυτοί οι ''έλληνες'' που στην περίοδο της τουρκοκρατίας έπαιζαν τον ρόλο του προύχοντα, του προεστού στις αυτοδιοικούμενες ελληνικές κοινότητες, κάτω βέβαια από την εξουσία του ντόπιου πασά.

Τις περισσότερες φορές, σχεδόν όλες, οι κοτζαμπάσηδες ήταν μισητοί στους έλληνες. Έπαιρναν το μέρος του πασά, εξασφαλίζοντας ....

Ενώ το ΔΝΤ ομολογεί λάθη η κυβέρνηση το καλύπτει πλήρως.

Αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από κάθε φαντασία και λογική. Έρχεται το ίδιο το υπεύθυνο για πρόγραμμα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού ΔΝΤ και ομολογεί διεθνώς ότι έκανε τραγικά λάθη και μάλιστα προβλέπει και δύσκολες καταστάσεις για το μέλλον. 

Όμως αντί η ελληνική κυβέρνηση να....

ΜΟΥΓΓΟΣ ΛΑΟΣ‏.......


Ενας Λαός μουγγός.Τυφλός.

Ενας Λαός στη μέγγενη του Νεοφιλελευθερισμού.
Χωρίς Ζωή, χωρίς Δικαιώματα, χωρίς μέλλον.

Χωρίς Δημοκρατία.

Ενας Λαός Υποθηκευμένης Πατρίδας.
Με Κατακτητές και Συνεργάτες Κατακτητών..

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: Να προχωρήσουμε σε αγωγές αποζημίωσης κατά του Δ.Ν.Τ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ: "Μετά την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, προφανώς και ο Πρωθυπουργός, θα ελέγχονται για απιστία...", τόνισε ο.....

BINTEAKI....Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ....ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ;;;










Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ;

Νέος πόλεμος μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν ξέσπασε με αφορμή την παραδοχή του λάθους για την Ελλάδα από πλευράς Ταμείου. 

Το ΔΝΤ ουσιαστικά έκανε αυτοκριτική αλλά το βάρος του εγκλήματος πέφτει από κοινού και στις ευρωπαϊκές χώρες. 

Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η Κομισιόν πάει κόντρα στην.....
εκτίμηση του Ταμείου και τονίζει ότι διαφωνεί θεμελιωδώς με το ΔΝΤ.

Όπως δήλωσε λακωνικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σάιμον Ο’ Κόνορ, διαφωνεί η Κομισιόν και με την εκτίμηση ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2012, έπρεπε να είχε γίνει ήδη από το 2010 υπογραμμίζοντας ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα κινδύνευε με αποσταθεροποίηση το σύνολο της Ευρωζώνης.

«Η Ευρώπη να απομακρυνθεί από την υπερβολική λιτότητα»

undefined
Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να απομακρυνθούν από την υπερβολική λιτότητα και να δώσουν προτεραιότητα σε πολιτικές τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και υποστήριξε ότι η Ευρώπη χρειάζεται πιο συνεκτικές δομές προκειμένου να μπορεί να είναι ανταγωνιστική διεθνώς. 

Επισήμανε δε ότι διακρίνει σημάδια Ευρώπης «δύο ταχυτήτων».

«Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θα πρέπει να διστάζουν μπροστά στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις, αν θέλουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά. 


Δεν υπάρχει επιλογή μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας. 

Το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο. Χρειαζόμαστε δημοσιονομική πειθαρχία. Χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Πρέπει όμως να προσθέσουμε και αναπτυξιακά στοιχεία στα προγράμματα λιτότητας», δήλωσε ο κ. Σρέντερ, σύμφωνα με...