Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ω! γλυκύ μου έαρ! Vangelis Papathanasiou-Irene Papas 2

Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη Ταφή Σου, προσφέρουσι Χριστέ μου. Καθελών του ξύλου, ο Αριμαθείας, εν τάφω Σε κηδεύει. Μυροφόροι ήλθον, μύρα σοι, Χριστέ μου, κομίζουσαι προφρόνως. 

Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους, προσοίωμεν τω Κτίστη. Ούς έθρεψε το μάννα, εκίνησαν την πτέρναν, κατά του ευεργέτου.


Ιωσήφ κηδεύει, συν τω Νικοδήμω, νεκροπρεπώς τον Κτίστην. Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

cropped-break-the-chains-940x412
Το Μανιφέστο που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τη δίνη της κομματοκρατίας. 
της Μαρίας Χωριανοπούλου 
Πολλές φορές έχουμε όλοι μας αναρωτηθεί για τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα μας στην παρακμή, την οικονομική υποτέλεια και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Οι λόγοι είναι αναμφίβολα πολλοί, η βασική αιτία όμως, κατά τη γνώμη μας, είναι ο τρόπος διαχείρισης, διαχρονικά, των υποθέσεων της χώρας από το πολιτικό σύστημα.
Όσο κι αν τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία, βασικές θεσμικές αλλαγές, που θα εξυγιάνουν το πολιτικό σύστημα, δεν έχουν προταθεί από κανένα πολιτικό οργανισμό. Όπως καταλαβαίνετε, κανείς δεν τολμά να αγγίξει τα συμφέροντα της κλειστής κάστας.
Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να....

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – «ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ»

greece-flag
Του Νίκου Ιγγλέση
Ανακούφιση και χαρά επικράτησαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την ανακοίνωση (21 Απριλίου 2016) της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015. Τα κυβερνητικά στελέχη και τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» πανηγύρισαν γιατί οι απαισιόδοξες προβλέψεις διαψεύσθηκαν και, την προηγούμενη χρονιά, «επιτεύχθηκε» πρωτογενές πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό ύψους 1,1 δις ευρώ ή 0,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).
Το ότι τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν ούτε στην ανακοίνωση της Eurostat ούτε στο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), αλλά προκύπτουν με αλχημίες, ουδόλως τους.....

ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ! «Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία σε 4 εβδομάδες»


xreokopia
Τα σενάρια χρεωκοπίας επαναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ με αφορμή την αδυναμία κυβέρνησης και πιστωτών να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης.
«Η χρεοκοπία απειλεί (σ.σ. να επέλθει) σε τέσσερις εβδομάδες: η ελληνική κρίση επιστρέφει» σημειώνει σε τίτλο ρεπορτάζ της η Westdeutsche Allgemeine Zeitung, θέτοντας το ερώτημα αν «πρέπει τώρα να επέμβει και πάλι η ΕΕ». 
Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος, «ειδικοί προειδοποιούν εδώ και αρκετό διάστημα με κεκαλυμμένο τρόπο ότι ....

Προς ''Προδότες-Εγκληματίες και Συνεργάτες'' Ε.Π.Ε., ενταύθα..

     Ψάχνοντας στο αρχείο του μυαλού του για τις πιό βαριές κατάρες
     ..το blog έχει να ''ευχηθεί'' από βάθους καρδιάς στους εγκληματίες που κυβερνούν και στα τσιράκια τους,
     ..είτε αυτά λέγονταιδημοσιογράφοι, είτετραπεζίτες, είτε τηλεκατευθυνόμενοι ΔΟΥ και ΣΔΟΕ, είτε ΜΑΤ, τα εξής:

     Η κατάρα για όσα κάνετε στον ελληνικό λαό να
βαρύνει εσάς και τους απογόνους σας μέχρι τρίτης γενιάς.
     Άμποτε να πληρώσετε τα εγκλήματά σας και την δυστυχία που σπέρνετε με δάκρυα, αρρώστιες και αίμα, 
     ..εσείς και τα παιδιά σας.
     Να μην υπάρξουν ποτέ για ..

«Πόλεμος» για να κλείσουν όλα στις 9 Μαΐου – Το παρασκήνιο της συμφωνίας.

«Πόλεμος» για να κλείσουν όλα στις 9 Μαΐου – Το παρασκήνιο της συμφωνίας
Η 9η Μαΐου είναι μια μέρα που για τους Γερμανούς έχει μείνει «αξέχαστη» καθώς πρόκειται για τη στιγμή που οι Σοβιετικοί κάρφωσαν την κόκκινη σημαία στην οροφή του Γερμανικού Ράιχσταγκ και ακριβώς στην επέτειο αυτής της μέρας συνέπεσε η ελληνική κυβέρνηση να προσπαθήσει να διασπάσει την οικονομική «βέρμαχτ» του Σόιμπλε και τις ενστάσεις του ΔΝΤ.
Στόχος πλέον είναι μία «συμφωνία πακέτο» που θα περιλαμβάνει το κλείδωμα των μέτρων 5,4 δισ. ευρώ που απορρέουν από τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης στη βάση των ελληνικών θέσεων και την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους. 
Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με το μεγάλο αγκάθι σύμφωνα με....

Με την Ελλάδα ή με τους εκβιαστές..

Με την Ελλάδα ή με τους εκβιαστές
Η νέα, πιο σκληρή από οποιαδήποτε προηγούμενη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο «ιερατείο», αποκάλυψε ήδη την αλήθεια που πολλοί πάσχισαν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό τους τελευταίους μήνες. 
O στόχος των οπαδών της μνημονιακής πολιτικής, ξένων και εγχώριων, δεν είναι ούτε η εξυγίανση της οικονομίας, ούτε η προώθηση αληθινών και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Είναι η καταστροφή της κοινωνίας μέσω της ακύρωσης οποιασδήποτε προοπτικής για έξοδο από την επιτήρηση και τα μνημόνια και η άρνηση για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.
Οι εκβιαστές του ΔΝΤ και της ....

Έκτακτες προετοιμασίες «ολοκληρωτικού πολέμου» από τον Πούτιν.

Έκτακτες προετοιμασίες «ολοκληρωτικού πολέμου» από τον Πούτιν
Με εντολή Πούτιν ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές ασκήσεις του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, Κασπίας, Βαλτικής και Ειρηνικού με δεκάδες εκτοξεύσεις cruise «Kalibr». Παράλληλα, μετακινήθηκαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μαζί με 40 BTR-82A στην Κριμαία.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών προειδοποίησε πως...

Λαβρόφ: Αν η Σουηδία μπει στο ΝΑΤΟ η Ρωσία θα απαντήσει στρατιωτικά.

Λαβρόφ: Αν η Σουηδία μπει στο ΝΑΤΟ η Ρωσία θα απαντήσει στρατιωτικά
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε πως αν η Σουηδία – που είναι ουδέτερη χώρα για τη Μόσχα – διαλέξει να μπει στο ΝΑΤΟ, «η Ρωσία θα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στρατιωτικά» σε αυτή τη γεωπολιτική αλλαγή.
Ο Λαβρόφ εξήγησε πως η Ρωσία δεν θα έβλεπε ως εχθρό τη Σουηδία ακόμη ....

Απόσταση μεταξύ Αθήνας και δανειστών: Στις 9 Μαΐου το κρίσιμο Εurogroup, αργούν οι δόσεις.

President of Eurogroup and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem. EPA/JULIEN WARNAND
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πως η κρίσιμη για την Ελλάδα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου. Η εξέλιξη θεωρείται αρνητική καθώς αργεί η εκταμίευση των δόσεων που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της. 

Η ημερομηνία καθορισμού της συνεδρίασης δείχνει πως υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών και χρειάζεται διαπραγματευτικός χρόνος για να καλυφθεί. Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας δηλώνοντας ότι «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ...

Απειλεί ανοιχτά την Αρμενία ο Ερντογάν και δηλώνει πως η Ρωσία δεν μπορεί να βοηθήσει!

A handout picture provided by the Turkish President's Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE, HANDOUT
Ο Ερντογάν ξαναχτυπά απειλώντας ανοιχτά την Αρμενία και τον Αρμένιο πρόεδρο προσωπικά, αλλά και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Μόσχας.

 Ο Ερντογάν δεν άντεξε στον πειρασμό να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρμένιου ομολόγου του Σερζ Σαργκασιάν, ο οποίος είχε πει ότι η Αρμενία, αν χρειαστεί, είναι έτοιμη να πολεμήσει κατά του Αζερμπαϊτζάν. 

«Η Αρμενία παίζει με τη φωτιά», απεφάνθη ο νέος Πορθητής. «Πάνω από .....