Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

«Η βιταμίνη του ήλιου» -Τα 27 προβλήματα υγείας που συνδέονται με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

DB05F0DD-AABB-4EA7-91FC-77DFA64AB42CΠαρόλο που ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα, οι μισοί Ελληνες κάθε ηλικίας έχουν έλλειψη βιταμίνης D.
Μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν έλλειψη αυτής της βιταμίνης. 
Tο σώμα είναι φτιαγμένο για να παίρνει βιταμίνη D είτε μέσω του δέρματος (την παράγει με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία) είτε μέσω της διατροφής.
Οι επιστήμονες αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D στην ανεπαρκή ή μη σωστή έκθεση στον ήλιο και στη ....

ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Ήταν έντιμος στο έπακρο και πέθανε δίχως να κληροδοτήσει χρήματα στους απογόνους του, ενώ ο αδελφός του απασχολούνταν ως εργάτης, χωρίς να επικαλείται το όνομα του αδελφού του. 
Προς το τέλος της ζωής του, καταβεβλημένος από αλλεπάλληλα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ έπασχε από φυματίωση, κατοικούσε στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου πέθανε πάμπτωχος σε στρατιωτικό ράντζο. 
Τον ...

Ο δρόμος προς την νίκη σύμφωνα με τον Θουκυδίδη.



Όταν ο Θουκυδίδης έγραφε την ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου ήθελε να καταστήσει το έργο του, «έργο εσαεί», ένα έργο δηλαδή στο οποίο ο άνθρωπος θα μπορεί να καταφεύγει για να βρίσκει λύσεις στους διεθνείς αλλά και στους καθημερινούς αγώνες του κάθε ανθρώπου.

Εν πολλοίς ο Θουκυδίδης τα κατάφερε. Πολλοί μεταγενέστεροι του υποκλίθηκαν στο έργο του. Ο αναγνώστης του έργου του μπορεί να βρει μέσα από τα γεγονότα αυτού του φρικτού εμφυλίου πολέμου και μέσα από τις συμπεριφορές των αντιπάλων πολύτιμα συμπεράσματα για το πως να βγαίνει νικητής ή τουλάχιστον όχι ηττημένος.

Παρακάτω θα διαβάσετε ανθολογημένες κάποιες συμβουλές του Θουκυδίδη, χωρισμένες σε...