Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Mη βιώσιμο χρέος – το «απόλυτο όπλο» καταστροφής.


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Το κυριότερο χαρακτηριστικό της κατάστασης που ζούμε σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι και γιατί συμβαίνει, ή πάντως το καταλαβαίνουμε πολύ λίγο. Στην Ελλάδα σε λίγο δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις, ο μισός πληθυσμός είναι ήδη άνεργος, η ελληνική οικονομία είναι ένα κουφάρι. Οι ‘Ελληνες μεταναστεύουν με όλο και ταχύτερους ρυθμούς από δύο κράτη που σταδιακά παύουν να υπάρχουν. 

Υπάρχουν και (λίγοι) υπέροχοι Ελληνες.

hellas
Του Μ. Ιγνατίου
Μερικοί άνθρωποι μπορούν και κάνουν τη διαφορά, φτάνει να υπάρχουν τα μέσα, η βούληση και η διάθεση. Χρειάζεται μόνο μία απόφαση που πηγάζει από την ανάγκη για προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την οικονομική κρίση, που κτύπησε πριν από τρία χρόνια την Ελλάδα και πρόσφατα την Κύπρο, απουσίασαν (και συνεχίζουν να απουσιάζουν) οι πλούσιοι, που δεν θα δανείσουν, αλλά θα ευεργετήσουν.

Τα Παραμύθια των Μεγάλων Τραπεζών.

Υπάρχουν δύο αντικρουόμενες εκδοχές σχετικά με τις πρόσφατες προσπάθειες οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο. 

Η μία εκδοχή είναι λάθος· και η άλλη είναι τρομακτική.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ .....


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Για όσους γνωρίζουν την ιστοριούλα με τον βάτραχο που πέφτει μέσα στην κατσαρόλα και αρχίζει να βράζει σιγά - σιγά, ας κοιτάξουν λίγο στον καθρέφτη.


 Oι περισσότεροι με τους οποίους μιλάω, εδώ και πάρα πολύ καιρό, θεωρούν ότι αυτό που ονομάζεται "κρίση", αφορά άλλους και όχι αυτούς. Ο ίδιοι θεωρούν τον εαυτό τους κριτή όλων των άλλων και αυτοεξαιρούνται από την κατάσταση που εξελίσσεται. Με λίγα λόγια, όσα έγιναν μέχρι σήμερα, δεν έχουν περάσει συνολικά από κανενός το μυαλό.

Οι γενίτσαροι των Μνημονίων.

Του Μενέλαου Γκίβαλου, 
Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μια σημαντική παρανόηση, που μας εμποδίζει να κατανοήσουμε το βάθος και την ιστορική έκταση της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας -αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης-, είναι το γεγονός ότι

Έξοδος, η μόνη διέξοδος!… Του παπά Ηλία Υφαντή.


Κάθε χρονιά, την Κυριακή των Βαΐων επαναλαμβάνεται στο Μεσολόγγι η, σχετική με τις εθνικές μας γιορτές, απαράδεκτη, τα τελευταία χρόνια, τραγική ειρωνεία: Να τιμούν, δηλαδή τους ήρωες κάποιοι προδότες και επίορκοι

Και, για να μη νομίσει κάποιος πως υπερβάλλουμε, όταν κάνουμε λόγο περί τραγικής ειρωνείας, αρκεί να

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ......

Τούτοι οι αγοραστές δείχνουν διατεθειμένοι να πατήσουν χωρίς δισταγμό πάνω στα άψυχα κορμιά των άλλοτε συνανθρώπων τους προκειμένου να επιβιώσουν για λίγο ακόμα καιρό έστω και χωρίς αξιοπρέπεια

Του Κώστα Καπνίση


Ο τέλειος εξευτελισμός μια τέλεια εξευτελισμένης κοινωνίας. Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος εξωτερικός και ουδέτερος παρατηρητής να περιγράψει την «συζήτηση» - «ψηφοφορία» που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής που πέρασε. Άλλη μια χαμένη Κυριακή.

Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο – «ταφόπλακα» της Κύπρου.

Με 29 ψήφους υπέρ και 27 εναντίον ψηφίστηκε από την Κυπριακή Βουλή το νομοσχέδιο για τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο.

Υπέρ της έγκρισης της δανειακής σύμβασης ψήφισαν ο

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - Οργή λαού στην Κύπρο!

Έξω από την κυπριακή Βουλή επικρατεί ένταση, λίγα λεπτά μετά την έγκριση του Μνημονίου, με ψήφους 29 υπέρ και 27 κατά.

Οι διαδηλωτές εξαγριωμένοι από το αποτέλεσμα επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή και να επιτεθούν 

Πόλεμος ΓΑΠ-Βενιζέλου και στην άκρη διαγραφή;

Πυρετός συσκέψεων γίνεται αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, πως ορισμένα στελέχη του κινήματος έχουν εισηγηθεί ακόμα και την διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ!

Αμεσα στην αντεπίθεση ο Βενιζέλος: Τράβα κάνε μήνυση!!!

«Μετά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγγέλου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ με ενημερωτικό σημείωμα, περιέγραψε το περιεχόμενο της συνάντησης.

Δεν είχε σκοπό να εστιάσει την δημόσια συζήτηση στο θέμα αυτό, που αδικεί το ΠΑΣΟΚ γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να....

Στον διαμελισμό οδηγεί την Ελλάδα το όργανο της Μπίλντερμπεργκ, Αντώνης Σαμαράς !!!


Το έχουμε επανειλημμένως τονίσει: η ιστορία και τα γεγονότα που την ορίζουν θα πρέπει να βλέπονται απαραίτητα σε βάθος χρόνου.

Κανένα ιστορικό συμβάν δεν έχει εφήμερη αξία και διάρκεια. 

Αντιθέτως, όλα τους ακολουθούν μία νοητή σειρά, σαν αλυσίδα, αφού ακόμα

Αυτό το βλέμμα, να το φοβάστε!.

Ελλάδα 2013, αρχίζει η αντίστροφη πορεία ενός λαού που πρόσφερε, πολέμησε και πολεμήθηκε προδόθηκε και άντεξε.

Σσσσ, ησυχία στην πατρίδα σκοτεινιάζει!.

Ακόμα ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συντελείται στην βουλή των ανθελλήνων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται απο το πρωί και που θα ολοκληρωθεί  με ονομαστική ψηφοφορία.

Τοίχο-τοίχο μη σας πετύχω, λαμόγια!.


Στην εκπνοή του Απρίλη με το φρεσκοψηφισμένο πολυνομοσχέδιο και τις διατάξεις-νόμους-απειλές σαν την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου αποφάσισα ΕΓΩ για μένα τα εξής μοναδικά καταπληκτικά ΔΙΚΑ μου βήματα, ενάντια σε όλους αυτούς που πο το 2009 προσπαθούν να με στείλουν στον άλλο κόσμο.
Αποφάσισα να...

Ασφυξία έως τον Φεβρουάριο...


Διά πυρός και σιδήρου θα περάσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τέσσερα χαράτσια «φωτιά» συν τον φόρο εισοδήματος για το 2012, ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερός. 

Στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ρητά ότι....

Τουρκοξεσάλωμα ΔΗΜΑΡατων στην Ελληνική Θράκη…

Τα νέα απανωτά κατορθώματα της τουρκόφιλης εθνομηδενιστικής παρεούλας που παριστάνει τη ΔΗΜΑΡ Ροδόπης…

Δεν περνάει μέρα σχεδόν που να μην κάνουν κι από κάτι που να προκαλεί τη νοημοσύνη μας (και συγχρόνως να ευτελίζει κάθε έννοια εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας) οι Ελληνοφοβικoί εκπρόσωποι της ψευτοπροοδευτικής θολούρας που αυτοαποκαλείται ΔΗΜοκρατική ΑΡιστερά.

Και φυσικά δεν...

Το φυσικό αέριο, οι τουρκοκύπριοι και η Άγκυρα.


Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

Μετά τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε στην τουρκική διπλωματία η συμφωνία της Λευκωσίας με το Κάιρο για την οριοθέτηση των ΑΟΖ με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, η Άγκυρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ακυρώσει στην πράξη το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες και στη συνέχεια γεωτρήσεις. 


Στις αρχές του 2007...

Aυτά είναι τα 25+4 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο - Ζητείται ΑΜΕΣΗ απάντηση από ΥΠΕΞ.


Ολόκληρος ο κατάλογος με τα Ελληνικά νησιά που διεκδικεί η Τουρκία και τα οποία περιλαμβάνονται στην απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα στην τουρκική Βουλή ο ελεεινός υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι τα 25 νησιά (συν τις τέσσερις βραχονησίδες στην περιοχή Οινουσσών, Πασά, Βάτος, Μανδράκι, Γαβάθι) του χάρτη εκ των οποίων τα μισά είναι γνωστά και τα άλλα μισά είναι νέες διεκδικήσεις!!Η διεκδίκηση προέκυψε κατά έναν πρωτοφανή τρόπο ότι....

Αυτή τη φορά δεν θα ξεφύγει ούτε ένας δωσίλογος…


Δεν θα τους λυπηθεί ούτε ο βόθρος. Αυτή είναι η αλήθεια. 

Βρώμισαν την πατρίδα μας, την έβγαλαν στον τόκο και παρέδωσαν τα πάντα στους αφέντες τους, για να εξασφαλίσουν την δόση τους στην εξουσία.

Ο ένας μετά τον άλλον....

Ο γερμανικός Αττίλας… για όλο το Έθνος....


Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ


Την αισιοδοξία του εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, πως όλα πάνε καλά, ότι βαδίζουμε στην ανάκαμψη, ότι γίναμε παράδειγμα «καλών μαθητών» στις εντολές που δίνουν οι γερμανοί κατακτητές και παρέθεσε αριθμούς.

Ανέφερε αριθμούς για να δείξει ότι θα υπάρξουν θέσεις εργασίας, αφού...

ΗΛΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ !!!


Με ευχολόγια και προειδοποιήσεις για απώλεια τεράστιων κοινοτικών πόρων διανθίζεται η τελευταία τριμηνιαία έκθεση της «Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ. 

Στην έκθεση, αφού αναφέρονται οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την «Ομάδα Δράσης», επισημαίνεται ότι, παρά την πρόοδο στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, παραμένει ο κίνδυνος απώλειας πόρων. 

Κίνηση σοκ από Στουρνάρα!

Αθωώνει ΕΛ.ΣΤΑΤ, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου

Ως ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης χαρακτηρίστηκε από πολλούς βουλευτές η αδιανόητη ενέργεια του Γιάννη Στουρνάρα να «αθωώσει» τον ποινικά διωκόμενο σε βαθμό κακουργήματος επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα μέλη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αλλά και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, καταγράφοντας στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6%.

Την ώρα λοιπόν που....

Ο Ελληνισμός βάλλεται πανταχόθεν ..και οι πάσης φύσεως επίορκοι ταγοί ποιούν την νήσσαν !.


Γράφει η Θάλεια Χούντα

Ο συνδυασμός των όσων συμβαίνουν στην Πατρίδα μας και αυτών στην Κύπρο, μόνο προβληματισμό και σκέψεις μπορεί να μας φέρει. 


Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, ο οποίος ενοχλεί και πρέπει να εξαλειφθεί μέσω της οικονομικής υποδούλωσης και αυτός είναι ο Ελληνισμός, με ό,τι συνεπάγεται.

Πήγαν να περάσουν χρυσό από την Ελλάδα (που αλλού;) στη Γερμανία σε κουτιά από πασχαλινές λαμπάδες!

xrysos

Νέα υπόθεση λαθρεμπορίας πολύτιμων μετάλλων αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή. 

Εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν στο τελωνείο του «Ελ. Βενιζέλος» 15,7 κιλά χρυσού κρυμμένα μέσα σε κουτιά με…πασχαλινές λαμπάδες.

Προορισμός τους ήταν η Γερμανία, όπως και στην περίπτωση σύλληψης 32χρονου Γερμανού που τη 12η Απριλίου προσπάθησε να εξάγει στο Βερολίνο 7 κιλά χρυσό και 470 κιλά ασήμι για λογαριασμό εταιρείας με έδρα την πλατεία Συντάγματος.

Στην υπόθεση της Παρασκευής, ο άνδρας που εντοπίστηκε να μεταφέρει τα ....

Ο εργασιακός Μεσαίωνας επιβάλλεται για τη …μείωση της ανεργίας!!!


«Κοινωφελής Εργασία»: Το «όχημα» της νέας δουλείας

 Του Θύμιου Παπανικολάου

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας έγιναν στο όνομα της «δημοκρατίας» και «ελευθερίας», στο όνομα της …σωτηρίας της!!!
Τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον των εργαζομένων έγιναν κι αυτά για το …καλό τους!!!
Την ίδια συνταγή ακολουθεί και η κυβέρνηση της τρικομματικής «συναίνεσης».

Η Ιταλία εξοντώνει τους ισλαμιστές, εδώ τους αφήνουμε να παρελαύνουν και τους προβάλλουμε!.


ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. 

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ;;;

Η εισαγγελία του Μπάρι εξέδωσε έξι εντάλματα για διεθνή τρομοκρατία και παρακίνηση σε φυλετικό μίσος. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο συγκεκριμένος πυρήνας διατηρούσε στενές σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα της διεθνούς τρομοκρατίας και έκανε αντισημιτικό προσηλυτισμό, αλλά και εναντίον «των απίστων χωρών» όπως οι ΗΠΑ και η Ιταλία.

Τα πρόσωπα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν ...

Έντρομος ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο: Μην με δίνεις, δεν είσαι “άγιος”!


Χάος στο ΠΑΣΟΚ μετά τις αποκαλύψεις και την αποκάλυψη του Ολυμπία ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς θα διατάξουν επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος αγνοώντας την ντροπολογία που δίνει ασυλία στους τραπεζίτες.

Ο Παπανδρέου που θα έχει συνάντηση με τον Βενιζέλο σήμερα “για να τα βρουν” έχει κατανοήσει τον κίνδυνο που διατρέχει αλλά και τον τρόμο των....

Σουλτς: Δεν ευθύνεται μόνο η Μέρκελ για όλα τα δυσάρεστα στην Ευρώπη. Όχι βέβαια.. Ο Σόιμπλε βαράει μύγες;

Photos_Politics_Martin_Schulz._742315385

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν είναι υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα στην Ευρώπη, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Το να καθίσταται η Άγκελα Μέρκελ υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα στην Ευρώπη το βρίσκω άδικο. Γύρω από το τραπέζι στις Βρυξέλλες δεν κάθεται μόνο η Άγκελα Μέρκελ, υπάρχουν και άλλοι 26 ηγέτες κυβερνήσεων», υπογράμμισε.