Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

10 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΠΡΩΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΣΗ Γερμανική "λύσσα" κατά των Α.Τσίπρα και Β.Πούτιν - Πότε και πώς θα γίνει η εκταμίευση των προκαταβολών από Ρωσία.

"Λύσσα". Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τις αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και κυτρίως στα όσα συμφωνήθηκαν για τον αγωγό φυσικού αερίου, τις προκαταβολές "εδώ και τώρα" στην Ελλάδα, την φόρμουλα άρσης του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα κλπ.
Πριν προχωρήσουμε στην καταγραφή των "αφρισμένων" αντιδράσεων να πούμε ότι στην Μόσχα συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας η καταβολή των πρώτων δόσεων από τις προκαταβολές για τον αγωγό φυσικού αερίου που υπογράφτηκε χθες (Τουρκία, Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία και Ουγγαρία σε πρώτη φάση) να ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και η Ελλάδα θα έχει οξύ ταμειακό πρόβλημα προκειμένου να καταβάλει την δόση των 3,5 δις ευρώ στους δανειστές. 
Συνολικα έχει συμφωνηθεί ένα πακέτο 10 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, ποσό ....

Μεγάλη Πέμπτη: σήμερον κρεμάται επί ξύλου...ΒΙΝΤΕΟ.

Τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη αναβιώνουν τη Μεγάλη Πέμπτη στην Εκκλησία μας.

Όπως αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε να δειπνήσει για τελευταία φορά με τους μαθητές του πριν θυσιαστεί για τη σωτηρία του ανθρώπου.
Πριν ξεκινήσει.....

Το 92% των δανείων από το 2010 έχει επιστραφεί στους πιστωτές!

του Λεωνίδα Βατικιώτη
Πλήρη απομυθοποίηση της περιλάλητης «γενναιοδωρίας» των πιστωτών μας, οι οποίοι τη στιγμή που η Ελλάδα κινδύνευε έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και την έσωσαν, όπως ισχυρίζεται η επίσημη αφήγηση, αποτελεί έκθεση βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Με βάση την ίδια αφήγηση, που κυριαρχεί στις στήλες όχι μόνο του λαϊκίστικου γερμανικού Τύπου (βλ. Bild), αλλά και σε σημαντικό μέρος του ελληνικού, το κίνητρο των δανειστών μας δεν ήταν άλλο από την ανιδιοτελή αλληλεγγύη.

Κι έτσι κι εμείς οφείλουμε τώρα, αφού .......

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ EURO GROUP.

Οι Δανειστές δεν υπογράφουν γιατί θέλουν τις Συναξεις και τους Μισθούς του Ελληνικού Λαού καθώς και να κλείσουν τα Νοσοκομεία. 

Αυτό μόνο θέλουν και δεν θα υπογράφουν μέχρι που η Ελληνική Κυβέρνηση θα αντιστέκεται. 


Τα κανάλια και η Ελιτ της Ελλάδας εναγωνίως ζητάνε να υπογράψει η Ελληνική Κυβέρνηση για να κάνουν την δουλειά τους.

 Μόνο ο Ελληνικός Λαός δεν θα ....

Ποσοτική Χαλάρωση δώρο στην ολιγαρχία του χρήματος.

Ένα μήνα ζωής συμπλήρωσε το σχέδιο της Ποσοτικής Χαλάρωσης στην ευρωζώνη, όπως ονομάστηκε η μαζική αγορά ομολόγων αξίας 1,1 τρισ. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 και ήδη οι πρώτες ενδείξεις για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις του στην οικονομία χαρακτηρίζονται θετικές, χωρίς προφανώς να πρόκειται για θεαματικές αλλαγές ή ανατροπή του κλίματος.

 Σε σχέση με ένα χρόνο πριν η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έχει μειωθεί κατά 20% (βοηθώντας τις εξαγωγικές επιχειρήσεις) κι οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών έχουν .....

Αφρούς βγάζουν κατά του Τσίπρα για την επίσκεψη στη Ρωσία.

    Μαινόμενος και χθες εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα ο γερμανικός, ο αγγλικός, ο αμερικανικός, ως και ο γαλλικός Τύπος εξαιτίας του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα. 

«Ηλίθιες (!)» χαρακτήρισε τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 

Περιττό να τονιστεί φυσικά ότι οι κατάπτυστες δηλώσεις του Γκάμπριελ βρήκαν τη θέση τους στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία είχε δύο επιπλέον άρθρα και ένα δηλητηριώδες σχόλιο εναντίον της Ελλάδας. 

«Οι Ελληνες βάζουν αυτούς που τους δίνουν λεφτά στο εδώλιο του κατηγορουμένου - Ζητούν όμως παρ' όλα αυτά περαιτέρω βοήθεια» ήταν οι τίτλοι του ενός άρθρου. 

«Ναι, απλώς ηλίθιες» ήταν ο τίτλος του δηκτικού σχολίου, το οποίο έφτανε μέχρι του σημείου να χαρακτηρίζει το αίτημα των αποζημιώσεων ως... «προσπάθειες εκβιασμού»!

Οι Αγγλοι των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» μας....

Αυτοί δεν είναι αλληλέγγυοι άλλα νταβατζήδες τοκογλύφοι...εκβιαστές. Ο Μ.Σουλτς προειδοποιεί τον Α.Τσίπρα "να μην σπάσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας".

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την προγραμματισμένη αυριανή του επίσκεψή του στη Μόσχα.

«Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει ......

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στην επιτροπή για το Χρέος επιτίθενται όσοι απειλούνται.

Για «εξ αρχής προσπάθεια υπονόμευσης» της πρωτοβουλίας για τον έλεγχο του χρέους, έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Επιτροπής για την Αλήθεια του Δημοσίου χρέους.

«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτο-προσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας» σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας πως....

Ο δρόμος προς το Μνημόνιο.

Του Χρήστου Οικονομόπουλου*

Είναι επιβεβλημένο να γνωρίζουμε απόλυτα τι συνέβη τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη , και γιατί η πατρίδα μας και οι Έλληνες υπέστησαν μια τέτοια κατακόρυφη πτώση της ποιότητας ζωής τους.

 Έχοντας αυτή τη γνώση θα είμαστε πιο ώριμοι να αξιολογήσουμε πολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις, και θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε
επιλογές απεμπλοκής απ την κρίση.

Θα πρέπει να ξεκινήσουμε απ’ την αρχή.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ολοκληρώθηκε.....