Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η Ἑλλάδα ὡς πατρίδα δέν εἶναι προϊόν ἀλλά ἀνάγκη ἐπιβίωσης..

Σε ποιο κόμμα θα χωρέσει η Ελλάδα στις επόμενες εκλογές; 

Ποιο φόρεμα πρέπει να φορέσει για να προσαρμοστεί στις φιέστες και στις εκδηλώσεις “πατριωτισμού”,“ευρωπαϊσμού” ή “εκδημοκρατισμού”; 

Ποιοι θα είναι οι νταβατζήδες της που θα την σέρνουν από μπαλκόνι σε 
μπαλκόνι ή από κανάλι σε κανάλι; Ποιοι θα είναι οι ξελιγωμένοι ψηφοφόροι πελάτες της που θα πάρουν μέρος στην συναλλαγή;

Μέσα σε 4 χρόνια άλλαξαν όλα εκτός από ένα πράγμα. Το πάθος της προεκλογικής περιόδου. 


Είτε οι εκλογές είναι καλλικρατικές, είτε είναι ευρωπαϊκές, είτε εθνικές ο νεοέλληνας ψάχνει απεγνωσμένα κόμμα να πιαστεί και αφού πιαστεί μπαίνει στην διαδικασία να υποστηρίξει με νύχια και δόντια την επιλογή του. 

Ο νεοέλληνας μπορεί να έκοψε το πιάτο με το φαγητό του στα δύο για να βγάλει την εβδομάδα, αλλά....

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΟΛΛΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ..ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ..Το Βήμα: Ο Σταύρος Παπασταύρου θα γίνει υπουργός Οικονομικών ...Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ..

Όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας στα τέλη της άνοιξης θα επιλεγεί για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στη θέση του Γιώργου Προβόπουλου και τον Μάιο θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών, γράφει σήμερα το Βήμα.

Σε ένα άρθρο το οποίο υπογράφει ο «Ειδικός Συνεργάτης» το Βήμα κάνει προβλέψεις:

«Κατά τα φαινόμενα ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον σύμβουλό του Σταύρο Παπασταύρου, οποίος ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον κ. Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά....

"Υπογράψτε 3ο μνημόνιο για να μειωθεί το χρέος"...

Με το δίλημμα "ή υπογράφετε τρίτο μνημόνιο για να καλύψετε τις χρηματοδοτικές σας ανάγκες ή δεν παίρνετε την αναδιάρθρωση του χρέους", η τρόικα και τα ισχυρά χρηματοοικονομικά κέντρα της ευρωζώνης εκβιάζουν εκ νέου την...κυβέρνηση, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών.

Το παιχνίδι άνοιξε εντελώς αιφνιδιαστικά με τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι «δεν θα υπάρξει “κούρεμα” χρέους για την Ελλάδα», αλλά η επιβεβαίωση των πιέσεων ήλθε στο πλαίσιο της τελετής ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη χώρα μας, που έγινε στο Ζάππειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υψηλοί προσκεκλημένοι διεμήνυσαν ....

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ…!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Απροκάλυπτα ο πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και πρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής Ε.Ζ.ΜΠΑΡΟΖΟ, βγήκε στο μικρόφωνο του Ζαππείου, στην φιέστα που είχε οργανωθεί για να τονωθεί το προφίλ του φίλου του Α. ΣΑΜΑΡΑ και επικαλέστηκε την Ιρλανδία λέγοντας ότι, αφού εκπλήρωσε το πρόγραμμα με τα μνημόνια βγήκε στις αγορές, προσπαθώντας να μας παραμυθιάσει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και είναι θέμα χρόνου για την Ελλάδα να......

Πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International.

Η ταχύτητα των εξελίξεων περιορίζει την δυνατότητα να ¨συναρμολογήσει¨ κάποιος τα γεγονότα για να δώσει την διάσταση της πραγματικότητας σε βάθος χρόνου.

Δυο διαφορετικά γεγονότα τόσο κοντά¨ κατά τόπον και χρόνον¨

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ολιγόλεπτη ένταση προέκυψε, το μεσημέρι του Σαββάτου (11/01), στην θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα, Λαδοξέρα στα Ελληνικά, στο Θρακικό πέλαγος, μεταξύ σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελληνικού περιπολικού σκάφους από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Την ώρα εκείνη στο σημείο έπλεαν Ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά, ενώ περιπολούσε σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης και υπερίπτατο και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, η τουρκική ακταιωρός και το περιπολικό του Λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη πλησίασαν πολύ κοντά, σε σημείο που τα δυο σκάφη ήρθαν σχεδόν σε επαφή Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. http://news247.gr/

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συμφωνία για την πώληση ....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ: Παραδικαστικό κύκλωμα προστατεύει τον Κοντομηνά; Πήγε στο Μαξίμου τρεις ημέρες πριν το ένταλμα;

«Ειδοποιείται» από το παραδικαστικό κύκλωμα ο Δημήτρης Κοντομηνάς ότι θα βγει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τρεις ημέρες πριν εκδοθεί το ένταλμα.

Αυτό αποκαλύπτει ο “αποδυτηριάκιας” όπως δημοσιεύει το olympia.gr

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“ Επιτόπου, δυο-τρεις η ώρα, άγρια μεσάνυχτα πάει στου Μαξίμου. 


Δεν το γνωρίζω, άρα δεν το γράφω αν συναντήθηκε με Σαμαρά. 

Οι Μπαλτάκοι και Λαζαρήδηδες του είπαν του Κοντομηνά να ηρεμήσει, διότι ο καναλάρχης ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έλεγε διάφορα.

Εντέλει βρέθηκε με ουρολοίμωξη στο νοσοκομείο όταν εκτελέσθηκε το ένταλμα…”

Κυβέρνηση και τρόϊκα μας προετοιμάζουν για τρίτο μνημόνιο μετά τις εκλογές....Άρα νέα μέτρα, νέα ύφεση...και το σπιράλ θανάτου συνεχίζεται..

Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη πως δεν είναι η τρόϊκα, αλλά το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Γερμανία εκείνοι που δεν θέλουν να βγούμε από τα μνημόνια.

Και γιατί να μην θέλει το ελληνικό πολιτικό σύστημα να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την τρόϊκα; 


Μα γιατί προφανώς μετά δεν θα έχει «δράκο» το παραμύθι και...
τότε ποιος θα επιβάλει τα απάνθρωπα μέτρα; 


Απάνθρωπα μέτρα, που ενώ επινοούνται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τελικά τα ψηφίζει δήθεν την τελευταία στιγμή και τα επιβάλει, δείχνοντας ταυτόχρονα με το δάκτυλο τον «δράκο» που απειλεί να μας φάει.

Κατά τη δική μας εκτίμηση, όλα είναι ένα στημένο θέατρο μεταξύ της ελληνικής άρχουσας τάξης και της Γερμανικής ελίτ που ουσιαστικά προϊσταται της τρόϊκας. 


Η μεν δική μας άρχουσα τάξη θέλει εδώ την τρόϊκα για να καλύπτεται η ίδια, η δε γερμανική εξυπηρετείται πατώντας ισχυρά το πόδι της στην Ελλάδα.

Το ίδιο θέατρο (κατά την εκτίμησή μας) βλέπουμε ...

Προαποφασισμένες προφυλακίσεις - Κομματική εγκάθετη η ανακρίτρια - BINTEO‏.

Στοιχεία - φωτιά για το ρόλο της ανακρίτριας Κλάπα που καθοδηγεί τις παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Χρυσής Αυγής: "Η απόφαση προφυλάκισης των βουλευτών της Χρυσής.

 
Αυγής ήταν προειλημμένη με άνωθεν πολιτική εντολή και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Ερωτούμε και καταγγέλλουμε: Αν η ανακρίτρια Κλάπα Ιωάννα είναι σύζυγος του Κλάπα Παναγιώτη, ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, στενού συνεργάτη του Κουβέλη και αν την συγκεκριμένη ....

Στο άψε –σβήσε πήραν δάνειο από το ΤΤ συγγενείς του Βενιζέλου..

Το 2011 και, ενώ οι τραπεζικές στρόφιγγες ήταν ερμητικά κλειστές για τους κοινούς θνητούς, μία προβληματική εταιρεία πήρε αυθημερόν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 1 εκατ. ευρώ

Στα τέλη του 2011 οι ελληνικές τράπεζες –ειδικά όσες τελούν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου- μετρούν ήδη τις «πληγές» που άφησε πίσω του το πρώτο κούρεμα που είχε γίνει το καλοκαίρι του ίδιου έτους. 


Παράλληλα, εν όψει του δεύτερου Μνημονίου που περιλάμβανε ακόμα σκληρότερα μέτρα, αποφασίζουν να κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης, ακόμα και για τις πιο υγιείς επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ειδικά οι διοικήσεις της ΑΤΕ και του Τ.Τ. έκαναν γνωστό στους πελάτες τους ότι, λόγω των μεταβολών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκιά τους από το κούρεμα των ομολόγων αφενός, και του ελέγχου της Black Rock αφετέρου, θα παρέπεμπαν.....

Οι κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο και τα σενάρια περί εξαγωγής της κρίσης . Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία και η κυβέρνηση Ερντογάν ταλανίζονται από μια προϊούσα κρίση, η οποία είναι δομική και ταυτοχρόνως πολύμορφη.


Να εξηγήσουμε πρώτα το δομική.

Ο Ερντογάν έχει κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στο κράτος και είναι πολύ δύσκολο να φανεί αντίπαλος που μπορεί εύκολα να τον αντιμετωπίσει, όπως είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρεθεί κόμμα που μπορεί να αντιμετωπίσει εκλογικά το ΑΚΡ. 


Ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται η δυσκολία και στις δυο περιπτώσεις είναι το γεγονός ότι μέχρι την επικράτηση του Ερντογάν και του ΑΚΡ, κόμματα και πολιτικοί περνούσαν από το κόσκινο του ΓΕΕΘΑ, της ΜΙΤ και του βαθέως κράτους, όταν δεν αποτελούσαν ευθέως δημιουργήματά τους.

Ακριβώς επειδή συνέβαιναν αυτά, η τουρκική κοινωνία αποστερήθηκε μιας μακρόχρονης πολιτικής προπαίδειας και εμπειρίας και το πολιτικό σκηνικό κομμάτων και προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν τώρα να κυριαρχήσουν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εξουσία.

Έχουμε εξηγήσει διεξοδικώς σε άλλα άρθρα ότι ο Ερντογάν και το ΑΚΡ είναι προϊόν ΚΑΙ γεωπολιτικών σχεδιασμών της Ουάσιγκτον, η οποία με τον τρόπο αυτό θέλησε να «ξεφορτωθεί» το βαθύ κράτος με το οποίο συνεργαζόταν επί δεκαετίες, επειδή ακριβώς εκείνο αρνιόταν να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς.....

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Καμμένος για την διαγραφή του Νταβρή.

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Καμμένος για την διαγραφή του Νταβρή
ΒΙΝΤΕΟ-Ο Καμμένος για την διαγραφή του Νταβρή
«Παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί με μία μόνη απώλεια του βουλευτή Αχαΐας, Γιώργου Νταβρή, ο οποίος δεν προσήλθε και ο οποίος διαγράφεται από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να .....

Ο μονεταριστικός σεισμογράφος.

Η διελκυστίνδα του τρόμου, καθώς επίσης οι μυστικές αναφορές του ΔΝΤ, μεταξύ άλλων σε σχέδια καλυμμένης φορολόγησης των ιδιωτών και δήμευσης καταθέσεων, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της υπερχρέωσης
Η νομισματική πολιτική που ασκείται σήμερα από τις κεντρικές τράπεζες, ειδικά από αυτές των Η.Π.Α., της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας, μοιάζει με ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί, χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά χθες, όταν η ΕΚΤ άφησε το βασικό επιτόκιο στο χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας της, δηλώνοντας έμμεσα πως θα αυξήσει την ποσότητα χρήματος - έτσι ώστε να μη βυθιστεί η ήπειρος μας στον αποπληθωρισμό.

Πως είναι δυνατόν όμως να καταφέρει μία κεντρική τράπεζα να εφαρμόσει μία κοινή νομισματική πολιτική σε χώρες με διαφορετικές οικονομικές αποδόσεις, νοοτροπίες και πολιτισμό; Πόσο μάλλον όταν ....

Μονομερής καταγγελία του χρέους και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.


Μπορεί να μην αποτελεί την λύση, αλλά είναι η μόνη δυνατή αφετηρία προς τον σωστό δρόμο.

Αν δεν καταγγελθεί μονομερώς το χρέος και δεν εισαχθεί νέο εθνικό νόμισμα στη θέση του ευρώ δεν υπάρχει καμιά ελπίδα!

Οι Σαμαροβενιζέλοι μας διαβεβαιώνουν ότι το 2014 θα είναι έτος σταθμός. Έχουν δίκιο, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους απ' αυτούς που επικαλούνται. Άλλωστε κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν μπορεί να συζητά για ανάκαμψη της Ελλάδας. Πρόκειται για την χειρότερη φάρσα εναντίον του ελληνικού λαού.

Πώς ακριβώς θα υπάρξει ανάπτυξη; Ακόμη και με τις προσωρινές εκτιμήσεις της η ύφεση τρέχει φέτος το 2013 για την ελληνική οικονομία με 6% σε τρέχουσες τιμές. Η αλήθεια είναι ότι τελικά θα βρεθεί να πέφτει με ρυθμό κοντά στο 7% ετήσια σε τρέχουσες τιμές....

Η CIA παρακολουθεί Twitter και Facebook!!!!!




Από ένα ανώνυμο βιομηχανικό πάρκο στη Βιρτζίνια, η CIA παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο, και μέχρι πέντε εκατομμύρια tweets κάθε ημέρα.
    
Σύμφωνα με το Associated Press, Στο «Κέντρο Ανοικτού Κώδικα», εργάζονται υπάλληλοι-αναλυτές της CIA που τους αποκαλούν ως «βιβλιοθηκονόμους ninja», αφού συλλέγουν και παρακολουθούν πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Facebook και άλλους δικτυακούς τόπους κοινωνικών δικτύων, εφημερίδες, τηλεοπτικά προγράμματα, internet Chat, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολλοί μάλιστα από τους αναλυτές βρίσκονται σε πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Με την παρακολούθηση γίνεται αξιολόγηση των πληροφοριών, εκλαμβάνεται η έκφραση της κοινής γνώμης σε σημαντικά γεγονότα και τα συμπεράσματα ταξινομούνται.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από όλο τον κόσμο συγκρίνονται με αυτές που δημοσιεύονται στα τοπικά.....

Ἡ Ἑλληνική προεδρία προωθεῖ τόν ὑπερεθνικό εὐρωπαϊκό «πατριωτισμό» καί τόν εὐρωστρατό.

Η Ελλάδα μετράει ήδη τις πρώτες μέρες της εξάμηνης θητείας της, στην προεδρία της Ε.Ε.  Μία από τις προτεραιότητες που σχεδιάζει  η Ε.Ε., να προωθήσει επί Ελληνικής Προεδρίας στο πλαίσιο της πολιτικής Ενοποίησης, είναι και η διαμόρφωση, μιας αξιόπιστης  Ευρωπαϊκής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής.  

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, κατά την τελετή ανάληψης από την Ελλάδα την προεδρία της Ε.Ε., στις ομιλίες τους στο Μέγαρο Μουσικής αναφέρθηκαν στην Ασφάλεια  και τη Άμυνα της Ε.Ε.   

Άραγε, μπορεί να διαμορφωθεί μια Κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική και Αμυντική πολιτική, αν  στο θεμελιακό της υπόστρωμα δεν  περιλαμβάνεται και η έννοια του  ευρωπαϊκού πατριωτισμού και του ευρωστρατού; 

Ευρωπαϊκός Πατριωτισμός:     

 Είναι στους στόχους των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της Ε.Ε., ενόψει μάλιστα και των Ευρωεκλογών,  η δημιουργία μιας ....

Η Μεγάλη του Γένους Κλοπή...

Το 1975 μέχρι το 1995 μας βούτηξαν 1 τρισ. δραχμές για τους αφισοκολλητές «κρατικούς βιομήχανους» που τα σπατάλησαν σε 33 προβληματικές βιομηχανίες χωρίς να ανοίξει μύτη . 

Μέχρι το 2009 έφαγαν ότι βάλαμε στο χρηματιστήριο και βγήκαν λάδι. 

Το 2009 μέχρι το 2013 μας έφαγαν όσα μπόρεσαν σε ομόλογα, μισθούς και συντάξεις. Από το 2014 μας τρώνε και τα σπίτια.

Το «τυράκι» για να βουτήξουν ό,τι προλαβαίνουν και από τα σπίτια είναι η μείωση του φόρου μεταβίβασης που πληρώνει ο αγοραστής. Η «φάκα» είναι ο φόρος υπεραξίας (από την τιμή κτήσης) του σπιτιού που πουλάει ακόμη και ο εξαθλιωμένος ιδιοκτήτης για να κάνει εγχείριση ή να νοσηλευτεί.

Η «λογική» τους είναι ότι δεν πρέπει να κερδίσεις απολύτως τίποτε γιατί έχεις αναγκαστικό συνεταίρο την ελληνική σοβιετία που εκδικείται κάθε μορφής ιδιοκτησία και ειδικά κάθε μορφής κέρδος από ιδιοκτησία. Έστω και αν το σπίτι το αγόρασες πριν μισό αιώνα ή το κληρονόμησες από τον πατέρα σου που το πήρε τότε.

Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι μόνο η σοβιετική αντίληψη στην οικονομία και την πολιτική του τόπου......

ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΑΤΑ ΤΩΝ “ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ”

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ
— Η φράση “πολιτικά τζάκια” εκστομίζεται συχνά στην ελλαδική πραγματικότητα. 

Αναφέρεται στις εν δυνάμει όλες εκείνες τις οικογένειες που καθόρισαν τις συντεταγμένες της πολιτικής ζωής. 

Υπάρχουν κάποιοι απόγονοι παλαιοτέρων “πολιτικών τζακιών” με ηχηρά ονόματα, όπως Ζαίμης, Δεληγιάννης, Δαβάκης, Δραγούμης. Υπάρχουν όμως στην…πολιτική πιάτσα και απανθρακώματα-απόγονοι “πολιτικών τζακιών”, αλλά και ισχυρών οικογενειών της πολιτικής, των τελευταίων 50 χρόνων. 

Τα ονόματα πασίγνωστα, κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο, χωρίς να σημαίνει ότι διαθέτουν και έρμα σοβαρότητας και ευθύνης, γιατί για ικανότητες λόγος δεν γίνεται.
  — Το “τζάκι” με την έννοια της πολιτικής εξουσίας υπήρχε πάντα. Η λέξη “τζάκι” περιγράφει άλλωστε δύο αιώνες ιστορικής ζωής. Παλαιότερα τη λέξη αυτή υποκαθιστούσε η λέξη “δυνατοί” ή “περιφανείς” ή “έγκριτοι”. 
Το “τζάκι” είναι ένα εγγενές με την .....

Η ώρα της αλήθειας.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να φθάσουμε επιτέλους, λόγω και της κρίσης, στο σημείο μηδέν. 

Είναι συμβολικά η αρχή του κουβαριού, από το οποίο ξετυλίγονται μπροστά μας όλα εκείνα τα περιστατικά κακοδιαχείρισης, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και διανομής μιζών εκατομμυρίων ευρώ, που όλοι αντιλαμβανόμασταν να συμβαίνουν γύρω μας, αλλά δεν μπορούσαμε ώς τώρα να αποδείξουμε με διευθύνσεις και ονόματα.

Μέσα στη φθορά που έφεραν τα Μνημόνια και η εξάντληση της αξιοπιστίας του απερχόμενου πολιτικού συστήματος βρέθηκε τελικά...
χώρος για την αποκάλυψη της αλήθειας. 

Η Δικαιοσύνη πήρε πάνω της το βαρύ έργο της διερεύνησης όλων εκείνων των σκανδάλων που έως σήμερα αποδεικνύονταν «άνθρακες», καθώς το σύστημα της εξουσίας, αυτό το κατασκευασμένο καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, είχε τους τρόπους να ....

Σε Γερμανούς και τα κρατικά ΚΤΕΟ.

Γερμανικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα κρατικά ΚΤΕΟ. 

Εταιρεία του κλάδου της αυτοκίνησης εξέφρασε τη σχετική πρόθεσή της στο υπουργείο Υποδομών, έχοντας καταρτίσει πλάνο για την είσοδό της στη σχετική αγορά, το μέγεθος της οποίας υπολογίζεται σε 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής", η εν λόγω γερμανική εταιρεία...

Θαύμα! Μειώθηκαν οι συντάξεις χωρίς να ψηφίσουν νέα μέτρα (η ευρηματικότητα των ληστών)

χε χε χε χε..
ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ  ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ.

Μειώνονται οι συντάξεις 1 εκατ. συνταξιούχων. 



Μειώνονται από 27 έως και 200 ευρώ οι συντάξεις 1 εκατομμυρίου περίπου συνταξιούχων εξαιτίας του νέου συστήματος υπολογισμού της παρακράτησης του φόρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας .....

Η φοβερή επέλαση του σιωνισμού.


«Οι Εβραίοι γίνονται ένα τρομερό επαναστατικό προλεταριάτο, όταν «βουλιάζουν», ενώ όταν βρίσκονται σε ανοδική πορεία μεγαλώνει εντυπωσιακά η οικονομική ισχύς τους». 

Τεοντόρ Χερτσλ -- Μία από τις… «διαπρεπέστερες» φυσιογνωμίες του τέλους του προηγούμενου και του πρώτου πέμπτου του εικοστού αιώνα ήταν ο Μανέλ Ζαχάρ, που γεννήθηκε στο Βιλκομίρ της Ρωσίας και που αργότερα μετέβαλε το όνομά του σε Μπάζιλ Ζαχάροφ, ενώ απέκτησε και τον τίτλο του «σερ» (!)

Οι Εβραίοι γονείς του μετακινήθηκαν στην....

Περί Προπαγάνδας - Στο παρελθόν οι άνθρωποι αλληλοεξοντώνονταν, στον πολιτισμένο κόσμο αλληλοεξαπατώνται.

propagare-4-430x320
«Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις τους ανθρώπους είναι να τους φοβίσεις».

Νόαμ Τσόμσκι
 


«Εξήντα χιλιάδες επαναλήψεις κάνουν την αλήθεια».


Άλντους Χάξλει
 


«Στο παρελθόν οι άνθρωποι αλληλοεξοντώνονταν,
στον πολιτισμένο κόσμο αλληλοεξαπατώνται».


Σοπενχάουερ
 


Το 2002 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, το κλίμα ήταν τεταμένο. Διάχυτη ήταν η ανησυχία για τις επιλογές της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την μονομερή ανάληψη δράσης εναντίον του Ιράκ.
Ο καπνός από τη καταστροφή των Δίδυμων Πύργων μύριζε ακόμηστα έγγραφα και λόγια των αμερικανών διπλωματών και πολιτικών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 38-116 μ.Χ.


Επειδή κάποιοι πολύ ισχυροί δεν θέλουν να μαθαίνουμε την Ιστορία ποτέ τα παιδιά μας δεν διδάσκονται στα σχολεία επί παραδείγματι ότι το 38 μ.X. στην Αλεξάνδρεια, δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων υπήρξαν θύματα εβραϊκής εξεγέρσεως. 

Οι εξεγερθέντες μάλιστα δεν πίστευαν ότι τελικά θα τιμωρηθούν γιατί ο αυτοκράτωρ Κλαύδιος ήταν εβραίος από την μητέρα του. Και είχαν δίκαιο.

Οι εβραϊκές κοινότητες, από το 70 μ. Χ. έως το 115 μ. Χ. ανασυντάσσονται, οργανώνονται και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία, δηλαδή μια αδυναμία της Ρώμης, για να πορευθούν προς τα πατρογονικά τους εδάφη. 


Ένα τέτοιου είδους κίνημα, απαιτεί ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας της διασποράς, καλλιέργεια, εκ μέρους.....

13 Ιανουαρίου 1822... Η Α' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.


Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο. 

Το "Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος" που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό σύνταγμα. 
Στις παραγράφους ρδ' και ρε' υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας.

Ο Κ. ΤΟΜΠΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ!

ΚΑΙ Θ΄ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!
Στο προχθεσινό “Αποκαλυπτικό Δελτίο” ο Κυριάκος Τόμπρας, επικεφαλής του κινήματος “Υπέρβαση”, ήταν εκπληκτικός. 
Ερμήνευσε με απόλυτη ακρίβεια πώς και γιατί βγαίνουν στη φόρα τα μεγάλα ψάρια και γίνονται σήμερα τόσες συλλήψεις για το ΤΤ. 
Και γι’ αυτό τον λόγο άρχισε να φοβάται και ο Προβόπουλος.
“Στo δάνειο του κ. Γριβέα επί 4 χρόνια δεν εξυπηρετήθηκε ούτε η 1η δόση. Το αυτί της Τράπεζας της Ελλάδος ιδρώνει σήμερα; Και γιατί ιδρώνει σήμερα; 
Γιατί προηγήθηκε η Blach Rock. και γιατί κινητοποιείται σήμερα..

ΔΝΤ και Τρόικα ζητούν «αίμα»

Θέλουν φυλακίσεις εξπρές πολιτικών και επιχειρηματιών

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, προερχόμενες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον και Βερολίνο, λένε ότι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι ΡΑΓΔΑΙΕΣ.
Οι δανειστές μας ζητούν «αίμα» και δεν θα ησυχάσουν αν δεν δουν να περνούν την πόρτα της φυλακής επιχειρηματίες, πολιτικοί και στελέχη της αγοράς που θεωρούν ότι προκάλεσαν «μαύρες» τρύπες στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας.
Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή μπροστά στην χιονοστιβάδα που λέγεται ότι θα ακολουθήσει με αποκαλύψεις και για άλλες τράπεζες οι οποίες ....

Ο μύθος της οικονομικής εξυγίανσης...

Ο μύθος της οικονομικής εξυγίανσης
Τα δημόσια οικονομικά δεν μπορεί να είναι υγιή όταν η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας…
Η λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας, μέσω της υπερφολόγησης, μόνο προσωρινά μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα.
του Σταύρου Λυγερού
Η ανελαστική στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνει ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Η απροθυμία του ευρωιερατείου να διευκολύνει πολιτικά την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση δεν οφείλεται σε κάποιου είδους πολιτική αντιπάθεια προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο. 
Το αντίθετο, μάλιστα. Στο Βερολίνο έχουν επίγνωση ότι τόσο υπάκουη κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει στην Αθήνα. Θεωρούν, όμως, ότι δεν έχουν περιθώρια ....

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Μπροστά στο μεγαλύτερο, ίσως σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, μεγαλύτερο κι από αυτό των μιζών στα εξοπλιστικά προγράμματα, βρίσκεται το πολιτικό σύστημα και φυσικά η δικαιοσύνη. 
Ο λόγος για τα επισφαλή δάνεια που έχουν δοθεί σε μεγαλόσχημους και τα οποία ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν ενώ τα περισσότερα χάθηκαν σε φορολογικούς «παραδείσους» ή σε αγορές στο εξωτερικό.
Δεν μιλάμε μόνο για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η ζημιά από αυτά, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων μπορεί να είναι γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. 
Σταγόνα στον ωκεανό, λένε κάποιοι που ξέρουν....

Η Αλήθεια (Εξαιρετικό άρθρο)


του Γιώργου Χαραλαμπίδη

Η Αλήθεια γέννησε πολλά παιδιά.
Τη Γνώση, τη Μάθηση, τη Συνεννόηση, τη Λογική, την Ιδέα και πολλά ακόμη.
Δυο παιδιά της Αλήθειας το Ψέμα και το Μυστικό ξεχώρισαν!
Είπαν εγώ τα καταφέρνω καλύτερα από τη μαμά, καλύτερα χωρίς τη μαμά!

Η Αλήθεια τρόμαξε, προσπάθησε να τα νουθετήσει, αλλά αυτά δεν την άκουγαν.
Και δώστου το Ψέμα αλλοίωνε την Αλήθεια και δώστου το Μυστικό την έκρυβε.
Θα μου πείτε και το ανθρώπινο μυαλό που δεχόταν το ψέμα και το μυστικό δεν είχε ευθύνη;......