Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ....ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ ...


Mόνο αχάριστοι και μικρόψυχοι θα μπορούσαν να αποδοκιμάσουν την εξαγγελία Σαμαρά για δωρέαν internet παντού, παρότι τεχνικά απαιτεί τεράστιες επενδύσεις στο σύστημα των κεραιών-εκτός κι αν η παροχή γίνεται με δορυφόρο. 

Παρόλα αυτά η σκέψη ότι οι....γιαγιάδες θα μπορούν ελεύθερα να σερφάρουν και να κάνουν τσατ-τσουτ στο ιντερνετι μας μετατρέπει σε Δανία του Νότου. 


Βέβαια θα υπάρχει πλέον ο κίνδυνος οι γιαγιάδες ....

Έχε το ΕΥΡΩ χωρίς Ευρώ στην ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ...H σύγχρονη ελληνική τραγωδία..

Η κόλαση του ευρώ και οι καταστροφικές πρακτικές του καζίνο μετά-καπιταλισμού
Ο παράδεισος του ευρώ που αποδείχτηκε  κόλαση
Η Ελλάδα εντάχθηκε  στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του  2001, σε έναν υποτιθέμενο οικονομικό παράδεισο. 
Αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν η κόλαση. Ζούμε σήμερα μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία, όπως ποτέ πριν με τη δραχμή. Ναι, μέρος της ευθύνης οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος. 
Αλλά το ίδιο σύστημα, υπήρχε και κατά τη διάρκεια των χρόνων της δραχμής. Η συστημική αρνητική επίδραση του ευρώ αποδεικνύεται,εκτός των άλλων, από το γεγονός ότι στην ευρωκόλαση μας ακολουθούν και άλλες χώρες της ευρωζώνης κυρίως μέσα στον ευρωπαϊκό νότο. Από την έλευση της κρίσης  το 2008, το ΑΕΠ της χώρας μας έχει μειωθεί περίπου κατά 30% και αυτό συνεχίζεται, χωρίς φως στην άκρη του τούνελ. 
Η επίσημη  ανεργία έχει αυξηθεί πάνω από 27% και περίπου 50% για τους νέους. Κεντρικοί δρόμοι των πόλεων μοιάζουν με νεκροταφεία καταστημάτων. 
Απελπισμένοι Έλληνες  μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας  εργασία. Την  ίδια ώρα, παράνομοι μετανάστες, κυρίως Μουσουλμάνοι, εισβάλλουν μαζικά στη χώρα, με συνέπεια η εργασιακή και εθνική βάση της να αλλοιώνεται δραματικά. 
Η  Ελλάδα μετά από 3000 χρόνια ύπαρξης,  μπορεί να μην υπάρχει  στα επόμενα 50 χρόνια. Όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης....

Πολ Κρούγκμαν: Η αδιαλλαξία της Γερμανίας συμβάλει στην παγκόσμια ύφεση.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι έξαλλοι με την Αμερική και όχι μόνο εξαιτίας της παρακολούθησης του κινητού της Άνγκελα Μέρκελ. 
Αυτό που τους έχει εξοργίσει τώρα είναι ένα (μεγάλο) σημείο σε μια έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την εξωτερική οικονομική και νομισματική πολιτική. 
Σε αυτό το σημείο, το υπουργείο υποστηρίζει ότι το τεράστιο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας – ένα ευρύ μέτρο του εμπορικού ισοζυγίου – είναι επιβλαβές, δημιουργώντας «μια αποπληθωριστική διαστρέβλωση στην ευρωζώνη, καθώς και στην παγκόσμια οικονομία».
Οι Γερμανοί χαρακτήρισαν  θυμωμένα αυτό το επιχείρημα «ακατανόητο». «Δεν υπάρχουν ανισορροπίες στη Γερμανία, που να απαιτούν τη διόρθωση της φιλικής προς την ανάπτυξη οικονομικής  και δημοσιονομικής πολιτικής μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Αλλά το Υπουργείο Οικονομικών είχε δίκιο και η γερμανική αντίδραση ήταν ενοχλητική. 
Αν μη τι άλλο, ήταν μια ένδειξη της συνεχιζόμενης άρνησης ....

ΚΑΛΟΟΟ ! Αρχαίοελληνικά ανέκδοτα! Οι αρχαίοι είχαν καυστικό χιούμορ με διδακτικό περιεχόμενο!.

diaforetiko.gr : 0346922001339485613 600x450 Αρχαίοελληνικά ανέκδοτα! Οι αρχαίοι είχαν καυστικό χιούμορ με διδακτικό περιεχόμενο!Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη

 και διδακτικά.


Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.
Διαβάστε μερικά:
Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:

Επαναληπτικό αφιέρωμα στους...Σκλάβους! Σπάρτακοι ΤΕΛΟΣ!!

Εχουν σηκωμένα τα μανίκια και δουλεύουν...
Νύχτα-μέρα. 24ωρα στη σειρά.

Στραγγίζουν τα νεοφιλελεύθερα μυαλά τους και καταλήγουν:

Πετσόκομμα μισθών,εισοδημάτων,επιδομάτων.
Αύξηση φορολογίας και χαράτσια.
Αφανισμό των κοινωνικών επιδομάτων.
Απολύσεις παντού.Ανεργία παντού.
Μαγαζιά για κλείσιμο.Επιχειρήσεις για πούλημα.

Νέα κοπρόσκυλα.Νέα άλλοθι.....

Την φάκα την είδατε; Καλά μας κάνουν... δουλέψτε για 200 ευρώ!

Σήμερα πρώτη μέρα για το νέο εξευτελιστικό μέτρο εργασίας την Κυριακή και μόλις πληροφορήθηκα ότι έγινε χαμός ειδικά στα κεντρικά μαγαζιά με τον κόσμο να συρρέει να αγοράσει τι;...

Δεν υπάρχουν άλλες μέρες και όλοι βγήκαν Κυριακάτικα να ψωνίσουν είχαν τόση ανάγκη να τα πάρουν όλα αυτά τα αγαθά την Κυριακή;

Οχι δεν είχαν καμία ανάγκη παρά μόνο την ηλiθιότητα του Έλληνα να τρέξει να πάει πρώτος στην φάκα που του στήνουν για να τον καταντήσουν δούλο και υποχείριο τους ....

Όχι, μάτια μου, δεν είναι δικτατορία,εσύ είσαι ένοχος .....

Γράφει ο Γελωτοποιός

Ξέχνα τον Κάφκα. 

Ο Γιόζεφ Κ. είσαι εσύ και η Δίκη σου έχει ξεκινήσει. Θα έρθουμε από το σπίτι σου να σε πάρουμε, χωρίς καν να σου απαγγείλουμε κατηγορίες. Δεν τις χρειάζεσαι.

Αφού είσαι ένοχος, το είπαν στις ειδήσεις, είσαι ένοχος, το έγραψαν οι εφημερίδες, είσαι ένοχος, το διέταξε ο πρωθυπουργός, είσαι ένοχος, το λέει και η ΕΥΠ, είσαι ένοχος, το ξέρει η αστυνομία και η γειτόνισσα που προσπαθεί να διαφυλάξει την αθωότητα της, ότι πολυτιμότερο έχει.

Είσαι ένοχος, γιατί τολμάς να...
αντιτίθεσαι στα σχέδια ανάπτυξης και να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, ότι τάχα κάποιοι διασπείρουν αρσενικό, στα χώματα και στα ύδατα.

Είσαι ένοχος, κύριε Παρατηρητή Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, και το ξέρουμε καλά αυτό, γιατί παρακολουθούσαμε τα τηλεφωνήματα σου, διαβάζαμε τις συνεντεύξεις σου και καταχωρούσαμε τις αναρτήσεις σου.

Γι αυτό καλύτερα να ετοιμαστείς. Να βγάλεις τις πιτζάμες σου, να φιλήσεις τα παιδιά σου και πρόσεχε να τα κρατήσεις όσο περισσότερο μπορείς στην αγκαλιά σου, γιατί όταν τα ξαναδείς, όταν θα μπορέσεις να τα αγκαλιάσεις ξανά, θα έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Για κούρεμα καταθέσεων πάει η κυβέρνηση......

Τα περί εγγυημένων καταθέσεων έως τις 100.000 ευρώ θα παρακαμφθούν τεχνηέντως, εξ' άλλου όταν ανοίγεται ένας τραπεζικός λογαριασμός δεν δεσμεύεται καμία τράπεζα για αυτή την εγγύηση...!

Η συνεχιζόμενη μείωση τής ρευστότητας των τραπεζών έχει φθάσει σε επικίνδυνο σημείο με αποτέλεσμα αρκετές τράπεζες να έχουν εκπέμψει μήνυμα SOS προς την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση μελετά το κούρεμα των καταθέσεων ( από το πρώτο ευρώ) ανεξαρτήτως ποσού στο 30%-40% με την υπόσχεση τής επιστροφής των κουρεμένων καταθέσεων εντός τού 2014...!

«Πόλεμος προ των Πυλών»

Ετοιμάζουν το «Νέο Κόσμο», τη βασιλεία της Σιών, όπου μέσω μιας παγκόσμιας οικονομίας (Τράπεζας) και μιας παγκόσμιας κυβέρνησης (Σιωνισμό) θα ελέγχουν και θα κυβερνούν ως άρχων όλα τα κράτη.

23 - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΧΧΙΙΙ
Απόσπασμα από το 23ο Πρωτόκολλο των Εβραίων Σιωναζιστών.
«Ο άρχοντας αυτός θα πάρει τη θέση των κυβερνήσεων που υπάρχουν σήμερα,οι οποίες σέρνουν την ύπαρξη τους ανάμεσα στις απογοητευμένες εξαιτίας μας κοινωνίες, που απαρνήθηκαν ακόμη και αυτή τη δύναμη του Θεού και στους κόλπους τους υψώνεται από παντού η φωτιά της αναρχίας, ενώ αυτός πρέπει πριν από οτιδήποτε άλλο να κατασβέσει αυτή την αχόρταγη φλόγα. 

«Σήμερα ένα τζαμί, αύριο η τζιχάντ»... Στους δρόμους χιλιάδες Ρώσοι εθνικιστές.

Χιλιάδες Ρώσοι εθνικιστές πραγματοποιούν σήμερα πορείες στη Μόσχα κατά την ετήσια διαδήλωση διαμαρτυρίας για την παρουσία μεταναστών από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εν μέσω εντάσεων ύστερα από τις πρόσφατες ταραχές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία ενός Ρώσου από έναν Αζέρο.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για τη ρωσική πορεία η διεξαγωγή της οποίας επετράπη από τις δημοτικές αρχές για 15.000διαδηλωτές στη συνοικία Λιουμπλίνο της νοτιο-ανατολικής Μόσχας. 

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ....ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ο Μέγας πατριώτης» Άδωνις Γεωργιάδης: «Προτιμώ την οικονομική Παγκόσμια Διακυβέρνηση για το «καλό» του....Έθνους»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτει τις πραγματικές συζητήσεις που γίνονται στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, των Κρατών μελών της Ε.Ε.


Σκοπός τους είναι η συμφωνία δημιουργίας της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης (Νέα Τάξη Πραγμάτων) με την εκλογή ενός Υπερ-Υπουργού των Οικονομικών που θα ελέγχει αυστηρά όλα τα κράτη-μέλη.


Μάλιστα δηλώνει το αυτονόητο. 

Ότι οι ελευθερίες και η ανεξαρτησία των Εθνών θα υποστούν..

Γερμανικός οικονομικός εθνικισμός – Η ιστορία επαναλαμβάνεται χωρίς πόλεμο.


Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο απ΄  όσα ζούμε. 

Η μετατροπή της Γερμανίας από “ατμομηχανή” της Ευρώπης σε “οικονομικό δυνάστη” έχει παρελθόν και θεωρία . 

Συμπτωματικά περίπου ίδια με την θεωρία που είχε αναπτύξει ο γερμανός καθηγητής δημοσίου δικαίου Κάρλ Σμίθ ,επί εποχής Χίτλερ. Ο καθηγητής είχε δικαστεί στη Νυρεμβέργη.

Ένας πάντα διαβασμένος απόστρατος αξιωματικός έγραψε για το Onalert το ενδιαφέρον κείμενο που ακολουθεί:


Ο γερμανός καθηγητής δημοσίου δικαίου Carl Schmitt, διαπρεπής νομικός και φιλόσοφος, κατηγορήθηκε μεταπολεμικά ότι συνεργάστηκε με το ναζιστικό καθεστώς και ότι με το βιβλίο του ΄΄

ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ "Εισβολή" και του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς .

Το ΣΔΟΕ θα εισβάλλει στις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων δήθεν ..
για να ελέγχει ξέπλυμα χρήματος ή παράνομου πλουτισμού, αλλά επί της ουσίας για να διαπιστώνει αν οφειλέτες στο Δημόσιο διαθέτουν καταθέσεις για να προχωρά στη συνέχεια η Εφορία στη δέσμευση του. 


Όλα αυτά σαφώς με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Το ΣΔΟΕ ελπίζει πως μέσα στον επόμενο μήνα θα αποκτήσει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς. 


Τότε, θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.

Στοιχεία σοκ για την αδυναμία πληρωμών στην εφορία...

Αδυνατούν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τα
στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Σε διάστημα ενός μήνα...............
και συγκεκριμένα από τις 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 επιπλέον 343.692 επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους φόρους τους. 

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ανέρχονταν στα τέλη Αυγούστου στις 182.785 για να εκτοξευθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου στις 526.477. 

Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι περισσότερες εκ των 343.692 επιχειρήσεων δεν κατόρθωσαν να πληρώσουν τους φόρους και εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπουν την καταβολή των οφειλών τους σε 12 δόσεις.

Το συνολικό ποσό που οφείλουν οι επιχειρήσεις στο ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στα 39,3 δισ. ευρώ ...

ΡΩΤΑ....


Τι κάνει ο Γεράκος σε καιρούς Κακόχρονους ; 
Μαζεύει χρυσάφι ;
Κρύβει χρήμα στα μπαούλα ;
Λέει, ''έχει ο Θεός''; 
Αποβλακώνεται στο σαλονάκι του;
Σκύβει το κεφάλι ;

Πώς η αριστερά συσκοτίζει την αιτία του χρέους (Με αφορμή μια ομιλία του κ. Νίκου Κοτζιά)

Από μόνοι τους οι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης που πρόβαλλαν την ομιλία του καθηγητή κ. Νίκου Κοτζιά, στο Αργοστόλι, αποκαλύπτουν την ουσία της ομιλίας.

Αυτό που απέμεινε στους ακροατές: "Να κινηθούν οι πολίτες από τους καναπέδες τους"

Και κάποιοι πρόσθεσαν στον τίτλο την "πρόσκληση δημιουργίας ένός μεγάλου μετώπου".

Με δικά μας λόγια, ο κ. καθηγητής αποδίδει μέρος της ευθύνης, για όσα συμβαίνουν στους καθισμένους στον καναπέ πολίτες.


Φυσικά, το κεντρικό πολιτικό και κομματικό σύστημα και οι κάθε λογής "προσκαλούντες" δεν αναρωτιούνται, μήπως η "μη έγερση" και η μη ανταπόκριση σε "καλέσματα" έχει να κάμει με πολιτικές που δεν αγγίζουν τα συσσωρευμένα προβλήματα του λαού και, επομένως, δεν μπορούν να συγκινήσουν; 

Από την ομιλία του καθηγητή, με το μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι ότι "η Ε.Ε. εξελίσσεται σε Αυτοκρατορία".

Kρίμα! Πάνω που ο πρωθυπουργός θα μας.... δώσει ασύρματο ίντερνετ, ο υπουργός του ,ΣΤΟΥΡΝΟΣ..ΘΑ ΜΑΣ πάρει το σπίτι...

Μαγεμένος έμεινε πάλι ο ελληνικός λαός βλέποντας τον πρωθυπουργό του να μοιράζει όραμα και ελπίδα στη σκληρή τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον.... Πρετεντέρη.

Έλληνα. Ναι, μπορεί να είσαι άνεργος. Μπορεί να δουλεύεις δωδεκάωρα για 400 ευρώ. Μπορεί να μην έχεις να δώσεις γάλα στα παιδιά σου. Μπορεί να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου. Αλλά κάνε υπομονή.....Σε κάνα χρόνο από τώρα, ο Σαμαράς θα σου δώσει τζάμπα ασύρματο ίντερνετ.

Και θα είναι ειρωνεία πάνω που θα μπαίνεις στο wifi δίκτυο του Σαμαρά από το σπίτι σου, να έρθει ο Στουρνάρας και να σου πάρει το σπίτι...

Ο Γιάννης Πρετεντέρης για ακόμη μία φορά τα έδωσε όλα και στρίμωξε απίστευτα τον πρωθυπουργό (το μόνο που δεν τον ρώτησε είναι αν μπορεί να απαντάει μόνος του ο Αντώνης για να μην τον ενοχλεί με ερωτήσεις). 

Το ΧΩΝΙ, όμως, έχει να σχολιάσει κάποια πράγματα γύρω από τα όσα είπε ο κύριος Σαμαράς που ο δημοσιογράφος του Mega θα... ξεχάσει να του πει.

Αν. Σαμαράς: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία. Δεν υπάρχει κανένας εμφύλιος. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή, λαϊκή απαίτηση. Όπως είναι και ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταιτίων».


Το ΧΩΝΙ: Και σίγουρα για την ...

Γιατί γρυλλίζει ο λύκος της Ανατολής;

 Και δύσκολες και δραματικές και αποκαλυπτικές είναι οι στιγμές που διερχόμαστε. 

Αν κάποιοι θα διαφωνούσαν θα τους θεωρούσαμε ¨¨τυχερούς¨¨ μέσα στην παγωμένη αδιαφορία τους. 

Ουσιαστικά πέρασε ανεπιστρεπτή η φιλολογική περίοδος της κινδυνολογίας γιατί με τα μούτρα πλέον μπήκαμε σε μεγάλα γεγονότα που μας αγγίζουν όλους.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΠΟΝΟΣ.


Αυτή είναι η καθημερινότητα και δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτε άλλο πάνω σε αυτό , την στιγμή ο καθείς από εμάς με αίμα πλέον γράφει τις προσωπικές στιγμές του.


Την Ελλάδα δεν την θέλουν απλώς τελειωμένη, αλλά επιθυμούν να την δουν να φτάνει στο τέλος της σπαρασσόμενη.


Το ποιοι ; θα το αναδείξουν τα απόνερα της ιστορίας.

Προς το παρόν μπήκαμε άθελα μας σε μεθοδευμένη προετοιμασία αλληλοσπαραγμού και όσο το αίμα κάποιοι θα ήθελαν να κυλάει ...

ΒΡΩΜΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑ...

Ανάλογες θυσίες με αυτές που έκαναν οι γονείς του Γερμανού Μάρτιν Σουλτς στην μεταπολεμική Γερμανία πρέπει να κάνουν και οι Έλληνες για το ευρωπαϊκό όραμα! 

Τέτοια ξεστόμισε ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος για μια ολόκληρη μέρα αλώνιζε στην Αθήνα και δεν άφησε διημερίδα και συνέδριο χωρίς την επιβλητική την παρουσία του. 

Ανάλογες θυσίες που έκαναν οι Ναζιστές γονείς του Σουλτς, για να δημιουργηθεί το επόμενο στάδιο του ολοκληρωτισμού του Ράιχ, πρέπει να κάνουν και οι Έλληνες γονείς του σήμερα. Με απλά ελληνικά βάζει στον ίδιο τρουβά τους απογόνους των μακελάρηδων ναζιστών με τους σημερινούς Έλληνες. 

Δεν φθάνει που τουλάχιστον οι μισές οικογένειες των Ελλήνων έχουν έναν πρόγονο που εκτελέστηκε από τους προγόνους του Σουλτς, από πάνω θέλει και οι απόγονοι εκείνων των Ελλήνων να θυσιαστούν για να γίνει το γερμανοευρωπαϊκό όραμα πραγματικότητα. 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ;;ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ...ΓΙΝΑΜΕ !

xreos


Η φωτογραφία μάς αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια. Εμείς που χρωστάμε τα λιγότερα γιατί τραβάμε τα περισσότερα;

Και ναι μεν χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία είναι πληθυσμιακά πολλαπλάσιες μας, οπότε λογικό να χρωστάνε και περισσότερα, χώρες όμως, όπως ...

Ελλάδα: κοιτίδα των μνημονίων και των μέτρων.

Μνημόνιο διαρκείας, με ακαθόριστη ημερομηνία λήξης, που παραδίδει δεμένους χειροπόδαρα τους έλληνες πολίτες στις ορέξεις των Βρυξελλών, της Γερμανίας και του ΔΝΤ, για την επιβολή όσων μέτρων απαιτηθούν προκειμένου να αποπληρωθούν τα δάνεια των πιστωτών, δρομολογεί η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

"Την ίδια περίοδο που ο Α. Σαμαράς, για πολλοστή φορά, δήθεν ορθώνει «κόκκινες γραμμές» απέναντι στην τρόικα, και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φορέσει την προβιά των «αντιμνημονιακών» και με φραστικές κορώνες δηλώνουν ότι ....

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ , ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !


Σημαντικός παράγων στη ζωή ἑνὸς έθνους είναι ἡ οικονομία του. 

Πόσο ακόμα πρέπει να μειωθεί ὁ μισθός μας γιὰ νὰ αποκτήσουμε επιτέλους ἑλληνοκεντρικὴ καταναλωτικὴ συμπεριφορά;

Ακόμα καὶ σήμερα, στὴν κρίση, τὰ ξένα προϊόντα προτιμούνται έναντι των ελληνικών (ζύθος, ἔνδυση, είδη ὑγιεινής κ.τ.λ.), αφού τα δεύτερα υστερούν σε αρκετά των πρώτων.

Δεν ενισχύουμε ελληνικές επιχειρήσεις.

Αντίθετα, το παραεμπόριο

Σαν χθές γεννιέται ο Νικόλαος Πλαστήρας, στρατιωτικός και πολιτικός , που διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ελλάδας


"Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε ...τηλέφωνο;" !!!

Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ – γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά – ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.
Σαν σήμερα, 4 Νοεμβρίου του 1883, γεννήθηκε ο Μαύρος Καβαλάρης, ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας, ο άνθρωπος που προστάτεψε τους πρόσφυγες της Μικρασίας στην Μεγάλη Καταστροφή και επιχείρησε απεγνωσμένα να επουλώσει τις πληγές του εμφυλίου αλλά και να μοιράσει δίκαια το ψωμί στον ελληνικό Λαό. 
Ο Πρωθυπουργός ο οποίος πέθανε στο στρατιωτικό ράντζο χωρίς να αφήσει ούτε μία δραχμή και του οποίου ο αδελφός έψαχνε δουλειά ως εργάτης, χωρίς να επικαλείται το όνομα του αδελφού του, Στρατηγού και Πρωθυπουργού.
Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής!

Ο νεοφιλελευθερισμός αποσκοπεί απροκάλυπτα πλέον στη διάβρωση των ιστορικών, ιδεολογικών και άλλων δομών των εθνών-κρατών, στον εκφυλισμό της κρατικής κυριαρχίας, ως έννοιας, καθώς και στην ανάδειξη μίας παγκόσμιας κοινωνίας και κατ' επέκταση στη σύσταση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Η νεοφιλελεύθερη-νεωτεριστική σκέψη έχει επηρεάσει όλες τις ιδεολογικοπολιτικές αποχρώσεις, αγκομαχώντας να επιβάλλει το παγκόσμιο ιδεολογικό μοντέλο της, κόντρα στην πολυμορφία της ουμανιστικής πολιτικής κουλτούρας. 
Το πασίγνωστο δοκίμιο «Το τέλος της ιστορίας», του Φράνσις Φουκουγιάμα, αν και ερμηνεύτηκε αρχικά από την αλαζονική Δύση, ως επικράτηση της ευρώ-ατλαντικής συμμαχίας έναντι της Ανατολής, ειδικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, επιλέγεται σήμερα ως το μανιφέστο του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος αποτελεί αναμφισβήτητα την κινητήριο δύναμη της παγκοσμιοποίησης. 
Τα «δυτικά μυαλά» αδυνατούσαν, βλέπετε, τότε να προβλέψουν, ότι ....