Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Υπάρχει σχέδιο αφελληνισμού του εμπορίου;

Από τις πυρκαγιές σε ΜΙΝΙΟΝ και Κατράντζος μέχρι τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων πάντα υπάρχει η υποψία οργανωμένου σχεδίου αφελληνισμού του εμπορίου. Σενάρια συνωμοσίας ή πραγματικότητα;
Πριν λίγες ημέρες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για σχέδιο της ελληνικής οικονομίας σε τρία βήματα. Σύμφωνα με την κα. Γεννηματά η αρχή έγινε με το «ξεπούλημα» των συστημικών τραπεζών και η συνέχεια θα έρθει με την πώληση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων και στην στην συνέχεια των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
Στο ίδιο πνεύμα και ένας άνθρωπος του εμπορίου. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου: «Η ΕΣΕΕ έχει από καιρό επισημάνει ότι, μετά τον αφελληνισμό των τραπεζών, κινδυνεύουμε με τον αφελληνισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. (...) 
Η ΕΣΕΕ καλεί επιχειρήσεις και τράπεζες να αναδιαρθρώσουν μόνοι και μεταξύ τους τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αφού η πώλησή τους σε μη τραπεζικά ιδρύματα και, μάλιστα, σε τιμές ευκαιρίας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κερδοσκοπίας σε βάρος των τραπεζών και των επιχειρήσεων.»
Η συζήτηση περί αφελληνισμού είναι....

Και με την "βούλα" του νόμου παραπληροφορούν, τρομοκρατούν, κατασκευάζουν "ειδήσεις" τα ΜΜΕ.

Του Γ. Γ.

Το διαβάζουμε σε μονόστηλο αλλά έχει την σημασία του να το αναφέρουμε.  


Ολοι θυμόμαστε την άθλια προπαγάνδα και προσπάθεια επηρεασμού της λεγόμενης κοινής γνώμης, που προηγήθηκε από τις ερπύστριες της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ στο προηγούμενο δημοψήφισμα.

Οι βαρόνοι των ΜΜΕ, κατασκεύασαν ειδήσεις σερβίρισαν τρομολαγνικά σενάρια,  επιστράτευσαν «μούμιες», πολιτικά πτώματα, ότι τέλος πάντων θεωρούσαν πρόσφορο για να επικρατήσει το «ΝΑΙ». Το ότι όλη αυτή η μεθόδευση τους γύρισε μπούμερανκ είναι άλλη ιστορία.

Μπροστά σ’ αυτό το ....

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΦΕΣΗΣ Ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ;


Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους γενικότερα, δεν είναι απλά μια οικονομική αστοχία που προκαλεί οικονομική ύφεση. Είναι πρόβλημα παρακμής. Παρακμή σε όλους τους τομείς. Μια παρακμή που ξεκινά από τους θεσμούς και φθείρει αναπόδραστα ολόκληρη την κοινωνία και το έθνος.

Αν το πρόβλημά μας ήταν απλά μια οικονομική αστοχία σε μια καλοκουρδισμένη οικονομική μηχανή, τότε ίσως τα γιατροσόφια της τρόϊκας θα ήταν αρκετά να κάνουν τη μηχανή να δουλέψει και πάλι. 

Όμως εδώ δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται περί επιταχυνόμενης παρακμής σε όλους τους τομείς. Τίποτε δεν μένει όρθιο. 

Η παρακμή έχει ως αφετηρία τους ....

ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμη 4,7 δισ. ευρώ έχασαν τα νοικοκυριά το 2014.

Επιπλέον απώλειες της τάξης των 4,7 δισ. ευρώ εμφάνισαν το 2014 τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα οποία υποχώρησαν στα 118 δισ. ευρώ από 122,7 δισ. ευρώ το 2013.

Η περαιτέρω πτώση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οφείλεται στη μείωση κατά 2% των αποδοχών των εργαζόμενων και κατά 2,6% των κοινωνικών παροχών.

Ως αποτέλεσμα, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των...

Ο κίνδυνος αφανισμού του Ελληνισμού – Ο εθνομηδενισμός και το μεταναστευτικό ρεύμα,

Από την πολιτική οικολογία στον πολιτικό ανθρωπισμό
Στην δεκαετία του 60 επιστήμονες, διανοούμενοι και ενεργιστές (ακτιβιστές) άρχισαν να συνειδητοποιούν το πρόβλημα της μολύνσεως του φυσικού περιβάλλοντος και να καταγγέλλουν τις βιομηχανίες για την ενοχή τους και τους πολιτικούς για την αδιαφορία τους.
 Έτσι προέκυψε η σύνδεση οικολογίας και πολιτικής με τους Πράσινους στην Ευρώπη, να τάσσονται κατά της πυρηνικής ενέργειας αλλά παράλληλα να χειροκροτούν κάθε απογείωση νατοϊκού αεροπλάνου, το οποίο θα έσπειρε με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου την Σερβία. Δεκαπέντε τόννους συνολικά, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων λευχαιμίας σε μικρά παιδιά .
Ήλθαν και στην Ελλάδα, να μας...

Εχουμε να κάνουμε σε πολλές περιπτώσεις με ξεπούλημα χωρίς λόγο.

http://www.rethymnoguide.gr/images/stories/2011/Ellada/denpoleitai1.jpgΚρούγκμαν: Ξεπούλημα χωρίς λόγο στην Ελλάδα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ TAGESSPIEGEL ΣΤΗ «MONOPOLY ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ»


Τετρασέλιδο αφιέρωμα για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η τρόικα στην Ελλάδα και άλλες χώρες της κρίσης δημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel.


Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται απόψεις του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος κάνει λόγο για «ξεπούλημα χωρίς λόγο».


«Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι κάτι οπωσδήποτε κακό», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα o αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.


«Όμως εδώ.....

Ο Λόγος σαρξ εγένετο.


Του Στέλιου Συρμόγλου

Η γέννηση του Χριστού αναφλέγει τις ψυχές και μεταβάλλει σε ναούς τις καρδιές των ανθρώπων. Μέσα τους σελαγίζει το αδαπάνητο πυρ του βιώματος του θείου, ο άσαρκος Λόγος σαρκούται και γίνεται φως αγάπης, πίστης και αρετής. Κατέρχεται και εισέρχεται στα μύχια,στα καθαρότερα βάθη του εαυτού μας η πνοή του Θεού. Οικεί εδώ τώρα ο ήπιος και γλυκύς, ο πλήρης εγκαρτέρησης και αιώνια ανενδεής Ιησούς.

Η ενανθρώπιση του θείου Λόγου παρέχει στους ανθρώπους όλης της Γης τη μοναδική ευκαιρία να ελέγξουν αν έχουν επιστρέψει ή όχι στη φυσική βαρβαρότητα. Υπάρχει προς τούτο ένας απλός τρόπος: Η σεισμική δόνηση που....

Πώς μπορεί να μειωθεί λογιστικά το χρέος κατά 290 δισ.

http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/styles/article_main_full/public/article/2015-12/harvard.jpg?itok=1-pt-6PN«Συνταγή» για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας προτείνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Γιώργος Σεραφείμ, ο οποίος τιμήθηκε πρόσφατα από τον Αλέξη Τσίπρα με το βραβείο «Περικλής», που θέσπισε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία Japonica Partners, από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε ελληνικά ομόλογα.

Στόχος του βραβείου, που συνοδεύεται από 100.000 ευρώ, είναι η στήριξη προσπαθειών που αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων πόρων και η υιοθέτηση από το κράτος επαγγελματικών πρακτικών διαχείρισης.

Σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, «η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να επιταχυνθεί αν το ελληνικό χρέος αποτυπωθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα». 


Στην περίπτωση αυτή, όπως....

ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΚΟΜΜΑ...


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Τι είναι τα γενόσημα κόμματα ;

Γενόσημο κόμμα είναι ένα πολιτικό προϊόν που έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ίδιο με ήδη φθαρμένο κόμμα (το κόμμα αναφοράς/πρωτότυπο). Το γενόσημο κόμμα περιέχει την ίδια δραστική πολιτική ουσία όπως το κόμμα αναφοράς, σε ίδια ποσότητα και ποιότητα. Η δραστική πολιτική ουσία ενός κόμματος είναι το συστατικό που του προσδίδει την εκλογική του αποτελεσματικότητα.

Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά ;

Σε ότι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους τα γενόσημα προϊόντα συστήνονται μετά τη λήξη της περιόδου «αποκλειστικότητας» του πρωτοτύπου κόμματος, η οποία διαρκεί ....

Ποιος φταίει γι’ αυτό....

 Όσο η ένταση των μέτρων φτωχοποίησης του λαού και ξεπουλήματος της χώρας αυξάνει, τόσο φθίνουν οι αντιδράσεις. -Αυτή είναι η αλήθεια κι ας πονάει.

Ποιος φταίει γι’ αυτό; Οι ελάχιστοι πολιτικοί σχηματισμοί που απόμειναν να είναι αντίθετοι στα μνημόνια και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τη λαϊκή οργή. -Αυτή είναι η αλήθεια κι ας καίει.

ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΙΒΗΡΙΑ..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!!!

http://www.newrussia.gr/site_data/articles/2015122219431625.jpg
ΦΥΛΑΚΙΣΗ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ!!!

Ο Darya Polyudovu,ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ(ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ) ΣΤΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ..ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ..

ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ........ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝ

Έλλειψη καλίου : Κούραση, εξάντληση και άλλα συμπτώματα.

3702C6A7_BB02_BB0A_F080_A85BA57E4577
Όταν σκέφτεστε ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεστε για να παραμείνετε υγιείς, σίγουρα το κάλιο δεν σας περνάει από το μυαλό, αλλά θα έπρεπε. 

Αυτό το ορυκτό είναι ζωτικής σημασίας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων τη ρύθμιση των υγρών και τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των μυών. 

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη Clinical Journal of the American Society of Nephrology, έδειξε ότι το κάλιο μπορεί να σας προστατεύσει ακόμη και ....

'Κλειδωμένη' η νέα λίστα Φαλτσιανί.

"Κλειδωμένα" στο νέο στικ usb βρίσκονται τα δεκάδες χιλιάδες ονόματα που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Ερβέ Φαλτσιανί, και πλέον είναι στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεράστιο αρχείο χρειάζεται την παρέμβαση ειδικού προκειμένου να "διαβαστεί" από τις αρχές πραγμα που αναμενεται να συμβεί μετά τα Χριατούγεννα. Λέγεται δε, πως ουσιαστικά ξεκλειδώνει όλα τα μυστικά της λίστας Λαγκάρντ, η οποία ηταν μια «φωτογραφία» της....

Έθνος, πατρίδα, τάξη....ανεξαρτησία !!


του Δημήτρη Καζάκη

To σύγχρονο έθνος που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες των λαών εναντίον της τυραννίας τον 18ο και 19ο αιώνα αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το ιστορικό λίκνο των κοινωνικών τάξεων. Δεν μπορούν να υπάρξουν τάξεις χωρίς τόπο, χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα. Γι' αυτό και οι μετανάστες δεν έχουν ταξικό προσδιορισμό, είναι ξεριζωμένοι πληθυσμοί που μετακινούνται με τους δουλικούς όρους που επιβάλουν οι αγορές και το κεφάλαιο. Είναι δουλοπάροικοι του κεφαλαίου κι όχι εργάτες.  

Οι εργάτες συγκροτούν τάξη μόνο και εφόσον διεκδικούν την πανεθνική ενότητά τους μέσα από τον αγώνα τους για κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατία, διεκδικώντας δηλαδή την πολιτική ηγεμονία στο ήδη συγκροτημένο έθνος τους, το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν ασκεί κυριαρχία σ' έναν συγκεκριμένο τόπο όπου έχει καταγραφεί η ιστορική διαδρομή των αγώνων ενός λαού για το δικαίωμα ....

Μην ψάχνετε άλλο ΑΔΙΚΑ! Η ΠΡΟΤΑΣΗ και η ΛΥΣΗ είναι μπροστά ....


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!     

Ακούστε τον Δημήτρη Καζάκη σε μια πληρέστατη και αναλυτικότατη περιγραφή για το πως η χώρα μας θα μπορούσε να μεταβεί ΟΜΑΛΑ σε καθεστώς ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δυσάρεστη επίπτωση στην οικονομία της... το αντίθετο μάλιστα. 

Ακούστε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να μετατρέψει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες οικονομίες σε ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ που θα καταστούσαν την πατρίδα μας ΑΥΤΑΡΚΗ και ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ μέσα σε λίγους μόλις ΜΗΝΕΣ. 

Ο επιφανής οικονομολόγος εξηγεί βήμα το βήμα τη διαδικασία της ....

Οι προστάτιδες δυνάμεις απαιτούν από την κυβέρνηση τυφλή υπακοή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Το αλαλούμ των τελευταίων ημερών με το πολυδιαφημιζόμενο “παράλληλο πρόγραμμα”, καταδεικνύει την αναξιοπιστία και την επιπολαιότητα της κυβέρνησης στην άσκηση της κοινωνικοοικονομικής της πολιτικής. 

Υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη συντάχθηκε μίνι πρόγραμμα, που αποσκοπούσε στην οικονομική στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το μίνι πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε “παράλληλο”, με την έννοια ότι θα λειτουργούσε αρμονικά και παράπλευρα του τρίτου μνημονίου. Το παράλληλο πρόγραμμα εισήχθη προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την προηγούμενη Δευτέρα (14.12.2015), περιλαμβάνοντας κοινωνικά μέτρα όπως η έκδοση κάρτας υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για ……

Στην χώρα των ΤσιπροΣαμαροΒενιζέλων....

«Ιδιωτικοποίηση είναι το σύνολο των μέτρων με τα οποία κρατικές επιχειρήσεις ή και ολόκληροι κρατικοί τομείς της οικονομίας περιέρχονται υπό την κυριότητα και τον έλεγχο ιδιωτών.
Κι επειδή οι ιδιώτες για να αγοράσουν ένα προϊόν θα πρέπει η τιμή του να είναι ανταγωνιστική, λίγο πριν από την ιδιωτικοποίηση συντελείται απαξίωση του προς πώληση «προϊόντος». Επομένως, ιδιωτικοποίηση είναι το ισοδύναμο της εκποίησης σε τιμή ευκαιρίας, με άλλα λόγια, ιδιωτικοποίηση σημαίνει ξεπούλημα.
Τούτο πράττει η σημερινή κυβέρνηση, το πολιτικό εκείνο μόρφωμα που άνευ λαϊκής……