Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ....ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ !!! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ...


Έτσι και αλλιώς από όλους θα μας τα πάρουν, αλλά το πάνε σταδιακά το πράγμα στο στυλ …διαίρει και βασίλευε και με την βάσανο της σταγόνας. 

Ξεκινάνε με αντικειμενική αξία και εισοδηματικά κριτήρια, και σιγά-σιγά θα αφαιρούνε μέχρι να τους συμπεριλάβουμε όλους. 

Για ακόμη ένα χρόνο θα προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς η κύρια κατοικία με αντικειμενική αξία έως και 200.000 ευρώ, ενώ τέλος μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου στο καθεστώς της προστασίας των εξοχικών, εμπορικών καταστημάτων και γραφείων.


Αυτή είναι η στάση που κρατά..

ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ] ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!!!!

ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ "ΜΗ ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΩΝ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ....ΟΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙ , ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΦΡΕΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ,ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑ-ΕΛΛΗΝΙΔΑ.....

NEW YORK TIMES: Η Ελλάδα μόλις έχασε την κυριαρχία της οικονομιας της.

Άφθονος σκεπτικισμός για τον αναπτυξιακό προυπολογισμό της Ελλάδας. Έχασε την αυτονομία διαχείρισης των οικονομικών της.

- Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και πάλι το επόμενο έτος.


- Η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμη από την αυτόνομία, όταν πρόκειται για τη διαχείριση των οικονομικών της.


- Η ελληνική οικονομία, η οποία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τέταρτο από το 2007, προβλέπεται να αυξηθεί 0,6% το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης που κυκλοφόρησε την Πέμπτη. 


Όμως,νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ΟΟΣΑ, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πιο προηγμένες οικονομίες του κόσμου, προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,4% το επόμενο έτος......

Έρευνα στο Αιγαίο για υδρογονάνθρακες ετοιμάζουν οι Τούρκοι. Την πάπια τα ΜΜΕ.

Μετά απο τη συνέντευξη που έδωσα στο κ.Σαχίνη στις 8/11 στο CreteTV (βλέπετε σημαντικές διευκρινήσεις εδώ) και την ώρα που οι μεγάλοι της Αθηναικής δημοσιογραφίας ασχολούνται με το πισινό του Άδωνι και το αυτό της Μαριγούλας, το Μεγάλο Αφεντικό της περιοχής Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κάνει ευρεία έρευνα για υδρογονάνθρακες στα Δυτικά της Χίου.

Οι Τούρκοι ξεκινούν έρευνες στο Αιγαίο τον επόμενο μήνα με πρόφαση το χαμένο F16 τους που έπεσε στη περιοχή το 96, την ώρα πουστη Βουλή περί άλλων τυρβάζουν. 


Τα όργανα και οι τεχνιικές που θα χρησιμοποιήσουν περιλαμβάνουν σάρωση των θαλασσίων περιοχών με sonar, που θα δώσει την περιοχή των ηφαιστείων του φυσικού αερίου και την πιθανή θέση κοιτασμάτων. 

Πρόκειται για μια έρευνα που θα πάρει πάρα πολύ καιρό. 

Οι Τούρκοι θα τα ψάξουν όλα και άστε το ΓΕΕΘΑ να πετάει χαρταετούς....

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Ξέρετε ότι.....


Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, επίσημα γνωστή ως Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται η σημαντικότερη και ιστορικότερη συνθήκη της Ευρωπαϊκής ηπείρου και η δεύτερη ομοίως σε παγκόσμια κλίμακα μετά εκείνης της ίδρυσης του ΟΗΕ. 


Ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία παρόμοια συνθήκη με τόσο πλούσιο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιεχόμενο, που να διατηρούσε ταυτόχρονα και το "ισότιμον" των συμμετεχόντων κρατών.

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που έλαβε .....

Καλλίτερα να πεθάνεις ελεύθερος και πεινασμένος , παρά να είσαι σκλάβος και πεινασμένος...

- Όλα θα κριθούν εως τις 11 Ιανουαρίου του 2014 όταν θα πρέπει να πληρωθούν ομόλογα 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ στέρεψαν τα ταμειακά διαθέσιμα
- Τα ταμεία έχουν αδειάσει γιατί δεν υπήρξε έγκριση από το Eurogroup ούτε για τη δόση του 1 
δισ.ευρώ που έπρεπε να εκταμιευτεί από τον περασμένο Ιούλιο ούτε για τη τωρινή δόση των 4,9 δισ. ευρώ
- Η τρόικα γνωρίζοντας την έλλειψη ρευστότητας εκβιάζει καθυστερώντας την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας
- Δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ εαν δεν υλοποιηθεί το κύμα απολύσεων στο Δημόσιο και το λουκέτο στις Αμυντικές Βιομηχανίες


''Όλα για όλα'' είναι ο τίτλος για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ τα διαθέσιμα χρήματα στερεύουν απελπιστικά, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Στο ημερολόγιο του υπουργείου Οικονομικών έχει κυκλωθεί η κρισιμότερη ημερομηνία,.....

Ξεψαχνίζοντας μιά από τις χιλιάδες λεπτομέρειες της καταστροφικής Προδοσίας... ΑΞΙΖΕΙ

Δείτε μιά από τις τελευταίες πράξεις νομοθετικού (Τροποποίηση του άρθρου 11 του ν.δ 356/1974) περιεχομένου που πέρασε η κατοχική κυβέρνηση. 
Ο τίτλος της στην Διάυγεια είναι χαρακτηριστικά:
"Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων"

Τελικός υπογράφων, ποιός άλλος;
Αντώνιος Σαμαράς...

Η συγκεκριμένη τροποποίηση, που την πέρασαν χωρίς να διαμεσολαβήσει το κοινοβούλιο (έστω κι αυτό το σάπιο), δίνει το δικαίωμα στην κατοχική ευρώ-χουντάρα, να κάνουν κατασχέσεις, ....

Προ των πυλών η Μεσογειακή Ένωση.

Το πρόσφατο ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης σε κάποιες χώρες της Β. Αφρικής είναι εύλογο να αφήνει κάποια ερωτηματικά. 
Άξιο προσοχής είναι το πόσο μυστηριωδώς  ξεσηκώθηκαν ταυτόχρονα τα «ανοργάνωτα πλήθη» εναντίον των καθεστώτων τους. Μετά το πέρας των ταραχών-domino στη Βόρεια Αφρική το βάρος μετατοπίστηκε τώρα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο τρίγωνο Συρία-Κύπρος-Ισραήλ. 
Ακόμα και στο Αιγαίο  παρατηρείται μετατόπιση του διπλωματικού ενδιαφέροντος όλο και νοτιότερα (Καστελόριζο).
Η συγκυριακή εκδήλωση των ταραχών και των όποιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή της Μεσογείου, οι έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στα πλαίσια της ερντογανό-ισραηλινής κόντρας, η διεθνής βιασύνη για λύση ....

Πρωτογενές πλεόνασμα : Η προτελευταία πράξη του ελληνικού δράματος!

Πάγωσαν τα χαμόγελα των Ελλήνων κυβερνητικών όταν οι θριαμβευτικές εξαγγελίες τους για την επίτευξη αυτού του περιβόητου πρωτογενούς πλεονάσματος,  έγιναν δεκτές από την τρόικα με ανείπωτης έκτασης  ψυχρότητα.  

Αμήχανοι οι δικοί μας αρμόδιοι, γιατί ανέμεναν συγχαρητήρια και εύφημη μνεία για το επίτευγμά τους, προσπαθούν να αντιληφθούν τι, ακριβώς, συμβαίνει.

Παρότι έχω ήδη ασχοληθεί με το  θλιβερό αυτό θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος (Διαδίκτυο  25.08.2013), νομίζω ότι χρειάζεται να επανέλθω και να επιχειρήσω να αποκρυπτογραφήσω τι μπορεί να σημαίνουν οι πρόσφατες σχετικές εξελίξεις, αφενός μεν από την πλευρά των δανειστών και αφετέρου από την πλευρά  ημών των ιθαγενών.

Η τρόικα, πράγματι, είναι δυσαρεστημένη, επειδή περίμενε περισσότερα και επειδή, τώρα, ανησυχεί ότι  ενδέχεται να μην τα εξασφαλίσει. 

Το αναιμικό, αλλά ωστόσο αιμοσταγές πρωτογενές....

ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ....ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ !!! Οικονόμου: Κυβέρνηση με όλους εκτός της Χρυσής Αυγής


Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος επισημαίνει πως πρέπει να παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης.
Ο κ. Οικονόμου τονίζει σε συνέντευξή ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ Φ Ρ Ι Ξ Τ Ε !!!!!! ΟΙ ΑΥΤΟ-ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.......

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ";


ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ;

___________Διαβάστε, Έλληνες αδελφοί μου, και .......ταραχθήτε! Ταραχθήτε, αν ακόμη έμεινε κάποιο κομμάτι του νευρικού συστήματος μέσα σας!  Το παρακάτω κείμενο είναι συνταρακτικό! Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, γι αυτό και σας το παραδίδουμε με κάθε επιφύλαξη! Αν δεν είναι κάτι σαν παραμύθι, τότε πρέπει όλοι μας να ξεσηκωθούμε! Η κατάσταση φαίνεται να είναι τραγική. Από  πολύ παληά είμεθα πουλημένοι!  Είμεθα Εβραιοκρατούμενοι! Η "Τρόϊκα", καθώς φαίνεται, δεν θέλει να αγγίξει το Εβραϊκό κατεστημένο! 

____________Ο Ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος από τον Καναδά κ. Αρτέμιος Σώρρας, ισχυρίζεται  ότι διαθέτει το ποσόν των 600 δισ. δολλαρίων και ότι προσφέρεται να το διαθέσει για να εξαγοράσει το χρέος της Ελλάδος και να σώσει τη Χώρα μας! Όλα αυτά μοιάζουν κάτι σαν παραμύθι! Εν πάσει περιπτώσει ο άνθρωπος αυτός  έδωσε μια συνέντευξη, στην οποία είπε τερατώδη πράγματα! Μακάρι να μην είναι αλήθεια, όσα με καθαρά λόγια είπε. Εμείς, εφ' όσον κάνουν το γύρο του κόσμου στο διαδίκτυο, με κάθε επιφύλαξη σας τα παρουσιάζουμε. Εσείς βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.  

___________Σε όσα θα διαβάσετε, θα θέλαμε να κάνουμε μόνο μια διόρθωση. Ο κ. Σώρρας ισχυρίζεται, ότι ο ....

Δείτε τον Γ. Τράγκα όπως πραγματικά δεν τον έχετε ξαναδεί!


Έκπληξη προκάλεσε ο Γ.Τράγκας με την εμφάνισή του στην χθεσινή εκπομπή.

Γερμανικές αποζημιώσεις Αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..

 Όταν μια κοινωνία παίρνει την κατρακύλα,η Ιστορία αναζητά μια γενιά να την ξελασπώσει, να την επαναφέρει στο αυτονόητο.

Εάν δεν συνομιλήσουμε με την Ιστορία δεν θα καταλάβουμε ποτέ τον κόσμο που ζούμε σήμερα. 

Γιατί είναι αυτή και μόνο που έχει τη δύναμη να μας φωτίσει το παρελθόν και να μας δείξει τι κρύβουν οι πολιτικάντηδες που κυβέρνησαν την χώρα μέχρι σήμερα. 

Να μας μεταφέρει σε έναν παλιό κόσμο που κρύβει τα μυστικά του και τις συμφωνίες του, και να μας δείξει τον δρόμο για ένα παρόν με ελπίδα. 

Αρκεί να την ακούσουμε και να την προσέξουμε λίγο κι εμείς. 

Αλλιώς θα μας φαίνονται όλα ακατανόητα στο πως φτάσαμε μέχρι εδώ, και η προπαγάνδα τους θα διαλύει το μυαλό μας με απαντήσεις που θα συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν ....

ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΞΥΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ...

Μπορεί οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πήραν μαζί πρωϊνό, το Σάββατο στο Βερολίνο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι δύο τους εμφανίστηκαν με μάλλον αποκλίνουσες θέσεις για το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα.

Ο γερμανός υπουργός που προηγήθηκε του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της εφημερίδας Sueddeutche Zeitung υπαινίχθηκε ότι ένα νέο πακέτο, προφανώς με όρους, θα καταστεί απαραίτητο για την Ελλάδα. 


«Πρέπει να παραμείνουμε στη συμφωνία που ήδη έχουμε» απάντησε, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σαμαράς, από το ίδιο βήμα.

Σύνθημα η Ελλάδα πάνω από όλα.

 Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε όλοι υπεύθυνοι που επιτρέψαμε να ξεχαστεί η ένδοξη ιστορία του έθνους μας και η αξία της λέξης ‘’ελληνισμός’’.


Με το να μη μαθαίνουμε στα παιδιά μας την ιστορία αλλά τα αφήνουμε έρμαια στις ρεπουσιαδες και Δραγωνες που παίρνοντας ένας θεός ξέρει τι ανταλλάγματα έγραψαν τα βιβλία εκτρώματα για τα παιδιά μας

Φταίμε που αφήσαμε τη μόρφωση των παιδιών μας στα χέρια των ‘’παραμορφωμένων’’ κλαΔικοδιαιτων καθηγητών και δασκάλων (πλειοψηφία)

Φταίμε που σταματήσαμε να τιμάμε όπως πρέπει τις ...

Πότε βγάζουν γάιδαρο τον επιθεωρητή και πότε το δάσκαλο»!

 Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής
 δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε μ' ένα μουλάρι σ' ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.


 Στο δρόμο που πήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά:


 «Δε μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;».
 «Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης.


 «Α, το γαϊδούρι» σχολίασε ο επιθεωρητής.

 Ο αγωγιάτης όμως ήταν Βενιζελικός και φίλος του δασκάλου και έτρεξε να
 μεταφέρει στο δάσκαλο τη στιχομυθία.


 «Το και το, δάσκαλε. Σε είπε γαϊδούρι».


 Την επομένη μπαίνει ο επιθεωρητής στην τάξη και ρωτά το δάσκαλο ......

Οι δανειστές δεν επιστρέφουν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.....Η αλληλεγγύη τους...βγάζει μάτια ..Τι δεν κατάλαβες ;;;

 Ενώ συνεχίζεται το «παζάρι» μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για τα «κενά του προγράμματος», ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, με ερωτήσεις του προς την Κομισιόν, το Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναδεικνύει το θέμα της μη επιστροφής των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι δανειστές, το οποίο ο κ. Χουντής χαρακτηρίζει ως «κραυγαλέα υπαναχώρηση».

Όπως είναι γνωστό, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, με δύο αποφάσεις τους στις 21 Φεβρουαρίου και στις 27 Νοεμβρίου του 2012, δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κέρδη που προκύπτουν από την κατοχή ελληνικών ομολόγων, που αγοράστηκαν σε εξευτελιστικές τιμές από τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες και την ΕΚΤ, και τα οποία μάλιστα απαλλάχτηκαν από τη διαδικασία «κουρέματος» του PSI. 
Πιο συγκεκριμένα, στις αποφάσεις του Eurogroup, σημειωνόταν ότι:

«Κρύβουν στο συρτάρι τα στοιχεία για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης»

Για απόκρυψη των αποτελεσμάτων των ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης, “ξεσκεπάζει” την κυβέρνηση ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος. 
Μην ξεχνάμε ότι…
κατά πολλούς τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης έχουν το “ζουμί” αφού αναφέρονται ποσότητες που θα μπορούσαν να “ταϊσουν” ενεργειακά την Ευρώπη για 100 χρόνια.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», το υπουργείο Περιβάλλοντος κρύβει… στο συρτάρι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Ο κ. Φώσκολος αναφέρει πως «το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία, κανένας δε λέει τί είπανε στο υπουργείο, τα κρύβουμε, τα βάζουμε στο συρτάρι, είναι ντροπή».
Όπως λέει, ανάλογη ιστορία είχε δημιουργηθεί με την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει οι Γάλλοι για τη λεκάνη του Ηροδότου το 2010 που έδειχνε ότι είχε κοιτάσματα.
Ο κ. Φώσκολος, μάλιστα, όπως λέει, αναγκάστηκε να «κλέψει» τα στοιχεία, «το υπουργείο δε λέει τίποτα, μέχρι πότε θα κλέβουμε για να μαθαίνουμε; Δεν έχει δικαίωμα.....

Ο Καναδός ισχυρός άντρας της Eldorado Gold Πολ Ράιτ(περιούσιος), στον οποίο η κυβέρνηση υποκλίνεται και τσεπώνει 55.000 ευρώ την ημέρα.

iem9ijdwupam
Ο μίστερ 55.000 ευρώ την ημέρα – και για την ακρίβεια κάθε εργάσιμη ημέρα – είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράιτ, η προσωποποίηση του σύγχρονου χρυσοθήρα και για πολλούς κυβερνητικούς στη χώρα μας ο επενδυτής – υπόδειγμα, ο άνθρωπος που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια σάρωσε σχεδόν όλα τα κοιτάσματα χρυσού της χώρας και υπόσχεται χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο Ράιτ το 2012 κέρδισε 18,7 εκατομμύρια καναδικά δολάρια, δηλαδή περίπου 13,3 εκατομμύρια ευρώ. Η αμοιβή του ήταν αυξημένη κατά 64% σε σύγκριση με το 2011 και κατέλαβε την πέμπτη θέση ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους διευθύνοντες συμβούλους του Καναδά.

Ο μίστερ 55.000 ευρώ την ημέρα είναι ο επενδυτής για τον οποίο η κυβέρνηση κάνει βαθιές υποκλίσεις και μάλιστα .....

Η Goldman Sachs «λύνει και δένει» στην διαμόρφωση της πολιτικής διαφόρων χωρών.

Μετά το πολύκροτο σκάνδαλο ανάμιξης της πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στην διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη [βλέπε αποκλειστικό άρθρο του "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"Greg Palast: «Η Ελλάδα είναι ένας τόπος εγκλήματος, όπου οι δράστες ενοχοποίησαν τα θύματα»], η τράπεζα δεν 
έχει πάψει να παρεμβαίνει κατά καιρούς, μέσω ποικίλων δημοσιευμάτων, όπως αυτό, στην υπόθεση της “κρίσης χρέους” της Ελλάδας, εκφράζοντας απόψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η έκβασή της.
Σήμερα, ο «δούρειος ίππος» της τράπεζας εξακολουθεί να αποδεικνύει την διεθνή δράση του, αλλά για μια φορά εισπράττει επιτέλους την αρμόζουσα αντίδραση από μια κυβέρνηση: 

Πρέπει να μπορεί ο λαός να ζητήσει πρόωρες εκλογές;

Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας / Chris Mangoutas / Τορόντο

Το θέμα απασχολεί επί δεκαετίες του συνταγματολόγους διαφόρων χωρών. Εχει πολλές πλευρές, θετικές και αρνητικές από τις οποίες θα παρουσιάσω τις κυριότερες.
Το βασικό επιχείρημα είναι: αφού ο λαός μπορεί να εκλέξει μια κυβέρνηση γιατί να μην μπορεί και να την «απολύσει». 
Λογικότατο ακούγεται. Γιατί να υποστεί μια κυβέρνηση για 4 χρόνια όταν τα έργα της δε συμφωνούν με το πρόγραμμα που υποσχέθηκε προεκλογικά; Συχνά υπάρχει πλήρης δυσαρμονία ανάμεσα στην προτίμηση που είχε σε κάποιο κόμμα κατά τις εκλογές και σ’ αυτή που έχει αργότερα.

Τ’ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ; Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΙΣΙ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ…

sisi lion…επειδή η Τουρκία στηρίζει τις δολοφονικές ισλαμοφασιστικές οργανώσεις που επιχείρησαν να υποδουλώσουν την πατρίδα του.

Μήπως λοιπόν αγαπητοί κύριοι της κυβερνησης θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα τα ακόλουθα;

-Κάθε μάχιμος ισλαμοφασίστας που έχει εισελθει στην χώρα απο την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, με τις “ευεργετικές” διευκολύνσεις που παρείχε η κυβέρνηση του Ερντογάν (άρση βίζας, τσάμπα αεροπορικό εισιτήριο);

-Να διερευνηθούν οι κρατικοι λειτουργοί που παρείχαν σε μάχιμους ισλαμοφασίστες καθεστώς ασύλου;

Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΡΟΤΟ...Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ:Είχαμε δίκιο συνεχίστε την λιτότητα...

Σόιμπλε: Στήριξη στην Ελλάδα με προϋπόθεση να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις 

Η  εμφανιση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το Σαμαρά  παρουσιάζεται ως θρίαμβος της πολιτικής λιτότητας του Βερολίνου.

«Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο ...

Έρχεται και φόρος διαβίωσης!


Με στόχο την εφαρμογή του "φόρου διαβίωσης” το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει τη πλήρη καταγραφή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων από το 2014.


Την καταγραφή όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων όλων των φορολογούμενων σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών. 
Θα καταγράφονται κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας και συναλλαγές με τράπεζες (δάνεια, καταθέσεις). 

Η κρίση είναι ο νέος τρόπος για να κρατούν τα έθνη και τους λαούς στα γόνατα.


Η κρίση και η συνεπαγόμενη κατάσταση ανάγκης(διαρκής εξαίρεση) με το νομιμοποιητικό επιχείρημα της ασφάλειας (σ.σ. στην Ελλάδα γίνεται συνεχώς επίκληση της αποφυγής της χρεοκοπίας) είναι ο νέος τρόπος διακυβέρνησης είπε, μεταξύ άλλων, ο Τζόρτζιο Αγκάμπεν στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84»(16.11.2013).

Ο στόχος είναι, πλέον, τα αποτελέσματα και όχι τα αίτια. Αφήνουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις(διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ) να εξελιχθούν και μετά τους επιστρατεύουμε, ακυρώνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία. 

Σύμφωνα με τον Αγκάμπεν η βασική ιδέα είναι: «θα αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και θα βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση».

Υπ’ αυτή τη φυσιοκρατική οπτική, ο βουλευτής της ΝΔ Ταμήλος είχε δίκιο .....

Π. Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα.

Η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει νέα μέτρα την περίοδο 2014 - 2016, όχι οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, τονίζει ο επικεφαλής του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν. 

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο προς την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας. 

Αυτή τη χρονιά αναμένουμε ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που αποτελεί σημαντικό ορόσημο. 

Σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συγκρίσεις, η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου... 

Θα χρειασθούν περαιτέρω μέτρα κατά την περίοδο 2014 - 2016. Αλλά αυτή η ανάγκη ....

Ο Μύθος της Οικονομικής Εξυγίανσης.

louketta-345του Σταύρου Λυγερού 

Η ανελαστική στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγ­ματεύσεις που πραγ­ματοποιούνται αυτές τις ημέρες επιβεβαιώ­νει ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι.

Η απροθυ­μία του ευρωιερατείου να διευκολύνει πολιτικά την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση δεν οφείλεται σε κά­ποιου είδους πολιτική αντιπάθεια προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο. 


Το αντίθετο, μάλιστα. Στο Βερολίνο έχουν επίγνωση ότι τόσο υπάκουη κυβέρνηση δεν πρό­κειται να ξαναϋπάρξει στην Αθήνα. Θε­ωρούν, όμως, ότι δεν έχουν περιθώρια να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα. 
Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα πολιτικό προηγούμενο που θα υπονόμευε το δόγ­μα της μονοδιάστατης λιτότητας.

Ο Σαμαράς πηγαίνει στο Βερολίνο για να διαπραγματευτεί πολιτικά με τη Μέρκελ ένα συμβιβασμό στις τρέχουσες συ­ζητήσεις με την τρόικα και κυρίως μία .....

Ομογενείς θέλουν να ξεφορτωθούν τις περιουσίες τους στην Ελλάδα … Ξέρουν κάτι άλλο ;;;

Οι φόροι στα ακίνητα, οι αλλαγές φορολογικής νομοθεσίας και τα γραφειοκρατικά προβλήματα είναι τα βασικά αίτια. 

Μαζί με τα σπίτια θα χαθούν κι οι ρίζες με τη γενέτειρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων στο τρίτο τρίμηνο του 2013 υποχώρησαν κατά 11,6%, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς στο 10,9%. 


Η εξέλιξη αυτή, στην οποία αν συνυπολογιστεί η...μεγάλη διόρθωση των τιμών των ακινήτων που ξεκίνησε την τελευταία τριετία, αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων, δανειολήπτες αλλά και τράπεζες, καθώς στο διάστημα αυτό τα ακίνητα έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους.

Θα ανέμενε κανείς ότι μία τέτοια σημαντική μείωση των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα θα αποτελούσε κίνητρο για τα εκατομμύρια των Ελλήνων της διασποράς – και κυρίως της περισσότερο εύπορης Αμερικής – οι οποίοι θα έσπευδαν να αγοράσουν σε δελεαστικές τιμές. 


Όμως για τους λόγους που θα εξηγήσουμε συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πληθαίνει ο αριθμός Ελληνοαμερικανών οι οποίοι θέλουν να ξεφορτωθούν όσο-όσο σπίτια, διαμερίσματα και οικόπεδα. 

Το τελευταίο εξάμηνο τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε στην εφημερίδα έχουν αυξηθεί κι η κύρια πηγή της ανησυχίας τους είναι ....