Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ. Ο Βασίλης Βιλιάρδος για το σήμερα και το αύριο της χώρας.....

Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις του οικονομολόγου και αναλυτή Βασίλη Βιλιάρδου για την πορεία των Οικονομικών μας και της Ευρωζώνης υπό τις παρούσες συνθήκες και την πολιτική που ακολουθείται.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ανέλυσε τα δεδομένα που διαπραγματεύονται σε πραγματικό χρόνο η Ελλάδα και η Γερμανία και τις συνέπειες ......

Economist: Γεωπολιτική, ο λόγος που οι ΗΠΑ φοβούνται να χάσουν την Ελλάδα..

Το περιοδικό Economist αφιερώνει άρθρο του στον γεωπολιτικό παράγοντα που κρύβεται πίσω από το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αλλά και προσωπικά του Μπαράκ Ομπάμα, να βρεθεί βιώσιμη λύση για την κρίση χρέους της Ελλάδας.
«Οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει κατά καιρούς πιέσεις στους Ευρωπαίους συμμάχους τους για να αποφευχθεί η ρήξη με την Ελλάδα. Τόσο για γεωπολιτικούς, όσο και οικονομικούς λόγους. 
Τις τελευταίες ημέρες η πίεση έγινε ακόμη πιο αισθητή. 
Δεν θα πρέπει να τις συνδέουμε.....

ΣΑΛΑΣ: Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΥΤΕ ΑΘΕΟΣ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ Ή ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. 
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ.
ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩ...
http://www.thepressproject.gr/article/73440/To-senario-Kuprou-kai-pos-i-Peiraios-ebgale-34-dis-se-ena-bradu

ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΗΛΩΝΕΙ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΕ ΣΑΧΙΝΗ: ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Δανειακή σύμβαση και η εγκυρότητα της, οι θέσεις της προέδρου της βουλής για την εγκυρότητα διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία, το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασσιμάτης μιλώντας .....

Πού το πάνε οι Γερμανοί; Θέλουν να μας βγάλουν πάλι στα βουνά;

Πού το πάνε οι Γερμανοί;  Θέλουν να μας βγάλουν πάλι στα βουνά;
ΚΑΙ εκεί που ελπίζαμε ότι με τις υποχωρήσεις που έκανε ο Αλέξης, που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγες και ευτυχώς – πέρασαν και στο λαό χωρίς μεγάλες αντιδράσεις – χάρις βεβαίως της εμπιστοσύνης που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπό του και λέγαμε δόξα σοι ο Θεός, βρέθηκε επιτέλους κάποια λύση και είχαμε αρχίσει να… καταπίνουμε τη «νέα σύμβαση»το νέο μνημόνιο δηλαδή – μαζί με τους νέους φόρους και τις νέες «ρυθμίσεις» οι Γερμανοί ξεθάρρεψαν και άρχισαν να μας μιλάνε για νέα μνημόνια και νέους δυσβάστακτους φόρους, που στόχο έχουν να μας πάρουν όλες τις περιουσίες μας και να μας κάνουν σκλάβους.
Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση, μας λέει ότι δεν θα πληρώσουν οι φτωχοί αλλά μόνο οι πλούσιοι, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλογιατροί και οι μεγαλοδικηγόροι και οι… μεγαλονεκροθάφτες – τα γνωστά κοράκια – του Α΄ Νεκροταφείου της Αθήνας που βγάζουν καλό μεροκάματο.
Και ρωτάμε, ΠΟΣΟΙ είναι σήμερα οι πλούσιοι στην Ελλάδα; Εμείς πιστεύουμε....

«Φύγε από τη χώρα μου βρωμοέλληνα»

«Λυπάμαι τους Έλληνες, ψήφισαν ανεύθυνη κυβέρνηση» δήλωνε ο Bόλφγκαν Σόιμπλε μια μέρα πριν το τελευταίο Eurogroup, επιθυμώντας να υπερτονίσει το κρίσιμο του πράγματος όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ενώ συμπλήρωνε πως ο ίδιος απεύχεται ένα Grexit χωρίς όμως να γνωρίζει αν το ίδιο κάνουν και οι Έλληνες… 

«Ας περιμένουμε. Ίσως αυξηθεί η συναίσθηση»… ήταν η καταληκτική φράση των δηλώσεών του, χαρακτηρίζοντας ανέμελα την πλειονότητα του ελληνικού λαού «ασυναίσθητη».
Ρεπορτάζ: Νίκη Παπάζογλου
Μόλις προχθές, σε νέες δηλώσεις, ανέφερε πως «ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ορισμένες φορές η Αθήνα τον αφήνει άφωνο». 
Η πρακτική αυτή βέβαια του κραταιού υπουργού οικονομίας της Γερμανίας δεν είναι καινοφανής. Κατά το παρελθόν, ουκ ολίγες φορές, έχει δηλώσει ή καταφερθεί εναντίον μας, επιλέγοντας σκληρά κοσμητικά επίθετα να συμπληρώνουν .....

Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν 14 ελληνικά αεροδρόμια. Βάζουν .... το Eurogroup και εκβιάζουν την Ελλάδα να τα «ιδιωτικοποιήσει»...


Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν 14 ελληνικά αεροδρόμια. 

«Βάζουν μπούτι» το Eurogroup και εκβιάζουν την Ελλάδα να τα «ιδιωτικοποιήσει». Μαϊμού ιδιωτικοποίηση. Για καραμπινάτη κρατικοποίηση πρόκειται! Δηλαδή για υφαρπαγή τους από το γερμανικό κράτος το οποίο ελέγχει την Fraport.
Η κοινοπραξία Fraport- Slentel που πλειοδότησε με 1,4 δισ. ευρώ απειλεί και βιάζεται για την .....

Ο Βορίδης θεώρησε φυσιολογικό να πηγαίνει ο γερμανος πρεσβης στο ΓΛΚ!

Ο Δημητρης Καμμένος αποκάλυψε ότι ο Γερμανός πρέσβης επισκέφθηκε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους! 

Γεγονός που άφησε ακομα και τους δημοσιογράφους με το στόμα ανοιχτο....εκτός από τον κύριο Βορίδη που......

7 Μαρτίου 1948: Τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς). Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους. 
Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τα Δωδεκάνησα επαναστάτησαν, αλλά το 1830 επιστράφηκαν μαζί με τη Σάμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αντάλλαγμα ....

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ Εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη για τον Γκ.Χαρδούβελη! - "Έβγαλε αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό"

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς φέρεται να έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό που δεν είχαν δηλωθεί.

Συγκεκριμένα, «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά .....

Σκάνδαλο Μεγατόνων! Στην Ελλάδα της κρίσης ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! Μόνο για τους ολιγάρχες…!!!3 δις από το ΕΣΠΑ σε Ψυχάρη-Κόκκαλη-Περιστέρη

Στην Ελλάδα της κρίσης ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! 

Μόνο για τους ολιγάρχες…!!!

Η «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» συνεχίζει και σήμερα την έρευνα που ξεκίνησε χτες για το πώς.....

Η δικτατορία της ΕΚΤ στην Ευρώπη Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ...

Σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας επιχειρεί να θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την Ελλάδα, όπως και την Κύπρο, λειτουργώντας ως δικτάτορας στην Ευρώπη με προφανή στόχο την εδραίωση των πολιτικών του μονεταριστικού μονόδρομου της λιτότητας, που θέλει να επιβάλλει το ευρωπαϊκό νεοαποικιακό κατεστημένο.

Η ΕΚΤ έρχεται με...τη σειρά της να εκβιάσει με πνίξιμο τη χώρα, αν στις επόμενες μέρες δεν προσφέρει «γη και ύδωρ» και δεν εφαρμόσει πλήρως τη «συμφωνία», προχωρώντας άμεσα στις επιθυμητές για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ «μεταρρυθμίσεις».

Η Ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους ωμούς αυτούς εκβιασμούς που καλούν σε συμμόρφωση και υποταγή καλείται να ....

Ο άνθρωπος των Νεοταξιτών Τραπεζιτών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις…»

Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε και επίσημα πλέον για τις καταθέσεις μας;;; 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τους Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Βαρουφάκη, Γιάννη Δραγασάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Όπως είπε σε δηλώσεις του μετά το ραντεβού: 

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ».

Ο Σουρνάρας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στις Ελληνικές τράπεζες και πως δεν υπάρχει ....

Στο 1 Τρις ευρώ το κόστος της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη από τις πολυεθνικές!

Τα μέχρι στιγμής –φτωχά- επιτεύγματα, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου της επιχειρηματικής φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, παρουσιάζει ο Επίτροπος Φορολογίας, Δασμών, Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στην απάντησή του σε...

Τα σκοτεινά αφεντικά της Ευρώπης...Αυταπάτες για μια Ευρώπη πιο... ανθρώπινη!

Τα πανίσχυρα λόμπι που δρουν ανεξέλεγκτα εκφράζοντας τις βουλές του χρηματοπιστωτικού τομέα και των πολυεθνικών της ενέργειας, των φαρμάκων και των τροφίμων είναι τα Bosses της Ε.Ε. Ποιος κυβερνάει την Ευρώπη;...

Η εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό, με...
δεδομένη την κατάσταση απώλειας της εθνικής κυριαρχίας στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα ελέω μνημονίων και δανειακής σύμβασης, είναι: η Γερμανία διά των ευρωπαϊκών Θεσμών.

Μια απάντηση συναισθηματικά φορτισμένη, που δεν απηχεί σε όλη την έκταση την πραγματικότητα αφού οι δεύτερες αναγνώσεις αποκαλύπτουν ότι οι επί της ουσίας κυρίαρχοι της Ε.Ε., οι καθοδηγητές και χειριστές των ευρωπαϊκών Θεσμών είναι τα πανίσχυρα λόμπι που δρουν ανεξέλεγκτα εκφράζοντας τις βουλές και τις ορέξεις του χρηματοπιστωτικού τομέα και των πανίσχυρων πολυεθνικών όπως της ενέργειας, του άνθρακα, των φαρμάκων, των τροφίμων.

Γιατί, εάν ιδανικά και ως διά μαγείας αύριο το πρωί το boss της Ευρώπης, το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε, κατέρρεε και τις τύχες της πανίσχυρης Γερμανίας αναλάμβανε μια λιγότερο νεοφιλελεύθερη και πιο φιλική προς τον πολίτη διακυβέρνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι ......

Στον κατήφορο της αυτογελοιποίησης ή σε διατεταγμένη υπηρεσία;;;

Από πότε βρε ελεεινοί η πραγματική σωτηρία της χώρας μπορεί να διασφαλίζεται με δουλοπρεπή στάση απέναντι σε αδίστακτους εκβιαστές, και όχι με μια κοινωνία πραγματικά χειραφετημένη, και με μια κυβέρνηση που – αντί να πελαγοδρομεί σε αδιέξοδες προσπάθειες εξευμενισμού των εκβιαστών – θα βάλει πλώρη για ν ανακτήσει η χώρα... 

Τη βιομηχανία που...
της κατέστρεψαν, τη γεωργία και την κτηνοτροφία που της σμπαράλιασαν, το δικό της μοντέλο βιώσιμης ανασυγκρότησης, με ένα λαό που δε θα ταπεινώνεται διαρκώς, αλλά θα περάσει μια μικρή περίοδο ανταποδοτικής δυσκολίας, για να δει και πάλι την πατρίδα του να ανασταίνεται μέσα από τη στάχτη που την καταδίκασε πρωτίστως η ακατάσχετη ευρωλαγνεία;;;

Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η αντίληψη που εκφράζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ....

Γιατί Ελλάδα και Γερμανία είναι… εχθροί μέχρι θανάτου...

Ελλάδα – Γερμανία: Δύο διαφορετικοί κόσμοι 

Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Stephen Fidler επιχειρεί να αναλύσει τη σύγκρουση των δύο χωρών, την κόντρα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, και λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει το άρθρο...
οι Γερμανοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως «αρχιτέκτονες» της οικονομικής επιτυχίας πάνω στις στάχτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσω της δικής τους αυτοθυσίας, της σκληρής δουλείας και της προσωπικής τους ευθύνης.

Όταν η οικονομία τους άρχισε να βυθίζεται κατά τη δεκαετία του ’90, υλοποίησαν μια σειρά σκληρών μεταρρυθμίσεων που κράτησαν πάνω από μια δεκαετία και απετέλεσαν τη βάση για τη σημερινή οικονομική τους ευρωστία.

Για πολλούς Γερμανούς, υπάρχει εδώ .....

Νίκος Κοτζιάς: "Αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει μετανάστες και τζιχαντιστές"!!!

Νίκος Κοτζιάς: "Αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει μετανάστες και τζιχαντιστές"!!!

Πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα έχουν γίνει εδώ και λίγη ώρα οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση προς τις χώρες της Ευρώπης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Κοτζιάς, προειδοποίησε: «Θα υπάρξουν .....

Έλληνας Δημοσιογράφος τα... έχωσε και άφησε σύξυλο τον Μάριο Ντράγκι... «Μεροληπτείς...» (Βίντεο)

Έλληνας Δημοσιογράφος τα... έχωσε και άφησε σύξυλο τον Μάριο Ντράγκι... «Μεροληπτείς...» (Βίντεο)
Με τον ισχυρό άνδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να απογοητεύει και πάλι δύο ολόκληρα έθνη, ένας δημοσιογράφος χάνει την ψυχραιμία του...

Τη στιγμή που ο Μάριο Ντράγκι εξηγεί πώς όλοι οι υπόλοιποι στην Ευρώπη παίρνουν δωρεάν χρήματα εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο....

Να γιατί τρέμουν οι απατεώνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Με 148 ψήφους είχε περάσει το νομοσχέδιο για τα διόδια του Μπόμπολα!

Να γιατί τρέμουν οι απατεώνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Με 148 ψήφους είχε περάσει το νομοσχέδιο για τα διόδια του Μπόμπολα!
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσαν στη κοινή γνώμη οι οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου και δη εκείνων της ΝΔ του Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αναφορικά με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Πρόεδρου της Βουλής και εις ότι αφορά τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τη νόμιμη λειτουργία της Βουλής.

Αξίζει, σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί ότι από τις δηλώσεις της Κωνσταντοπούλου, που απηχούν τις επιταγές της συνταγματικής νομιμότητας, πήρε αποστάσεις και ....