Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ!

«Ψαλίδι» 60% στις συντάξεις του ΟΓΑ μπαίνει για τους νέους συνταξιούχους που παραμένουν ενεργοί αγρότες.

 Από το 2017 οι συνταξιούχοι αγρότες που καλλιεργούν τη γη τους και λαμβάνουν επιδοτήσεις...

θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη σύνταξη και στο αγροτικό επάγγελμα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ....

Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ: "Αν καταδικαστώ θα κινδυνεύσει η διαπραγμάτευση για το χρέος" - Οι FT τα "χώνουν" στην ελληνική κυβερνηση.

 
Επίθεση στους πολιτικούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση και σε όσους αρνούνται να αποδεχθούν το επταετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων εξαπολύει από τις ΗΠΑ ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.
Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Γεωργίου προειδοποιεί ότι, αν κριθεί ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη, θα κινδυνεύσει η ηθική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του οικονομικού συστήματός της.
«Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν....

Μουζάλας προς Κρητικούς: Δεν είστε εκλεκτή φυλή για να μην δέχεστε λαθρομετανάστες

Πρόκληση προς τους Κρητικούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες απεύθυνε ο Μουζάλας, σχετικά με την μεταφορά 2.000 (για... αρχή) λαθρομεταναστών στην Κρήτη.

Σε συνέντευξή του λοιπόν σε ενημερωτική ιστοσελίδα της Κρήτης, ο Μουζάλας προκάλεσε αίσθηση λέγοντας πως η Κρήτη δεν είναι η εκλεκτή φυλή να μην δέχεται λαθρομετανάστες. «Με τι μούτρα δήμαρχοι του νησιού θα πουν σε συναδέλφους του από την υπόλοιπη Ελλάδα ότι .....

10 τροφές για ένα γρήγορο θάνατο – Οι χειρότερες τροφές.

#1. Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα: 

Κουλουράκια,κουλούρια,κέικ,μπισκότα,κρουασάν,κριτσίνια,cookies κλπ. Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά,ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. 

Πολλές και 100% κενές θερμίδες,σάκχαρο εκτός ελέγχου,κακό ενεργειακό προφίλ,μικρή.....

Μια κριτική θεώρηση της «επανάστασης του Γουδή το 1909»

αναδημοσίευση από τα Θέματα Ελληνικής Ιστορίας
άρθρο του Φιλίστορος

Παρατηρώ εδώ και κάποιες μέρες τις αναφορές στην «επανάσταση» του Γουδή στις 14 Αυγούστου 1909 που τείνουν να την εξιδανικεύουν ως ένα σημείο, και να την θεωρούν ως γενεσιουργό αιτία της ένδοξης εθνικής Ελληνικής πορείας ως το 1920. 
Έχω όμως την εντύπωση ότι οι περισσότεροι που σχολιάζουν, καταφεύγουν σε εύκολους χαρακτηρισμούς στερούμενοι της γνώσης βασικών γεγονότων και στοιχείων, που αν δεν αλλάζει άρδην τις αντιλήψεις αυτές, τουλάχιστον τις συμπληρώνει.
Η «επανάσταση» του Γουδή (*) το 1909 ήταν περισσότερο μια ένοπλος διαμαρτυρία ενός τμήματος του στρατού που κυρίως βρισκόταν στην Αθήνα, υπό την ηγεσία μια ομάδας χαμηλόβαθμων αξιωματικών που είχαν ιδρύσει μια μυστική οργάνωση τον «στρατιωτικό σύνδεσμο». 
Το βασικό ελατήριο της....