Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ανεργία θα αυξηθεί έως το τέλος του έτους στο ποσοστό του 31,5%.

 «Μαύρες» είναι οι προβλέψεις για την ανεργία και την απασχόληση το 2014 στη χώρα μας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Έτσι κι αλλιώς η ΓΣΕΕ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η ανεργία επέστρεψε στα επίπεδα του 1961. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η ανεργία θα αυξηθεί έως το τέλος του έτους στο ποσοστό του 31,5%.

◆ Οι μισθωτοί την τελευταία τριετία από μειώσεις των αποδοχών τους και από τις φορολογικές επιβαρύνσεις έχασαν 39 δισ. ευρώ, συμβάλλοντας στη μείωση της εγχώριας ζήτησης κατά 33%.

◆ Οι κοινωνικές δαπάνες (συντάξεις, δαπάνες υγείας και προνοιακές μεταβιβάσεις) μειώθηκαν από 23,9% του ΑΕΠ (55,2 δισ. ευρώ) το 2009 σε 22% του ΑΕΠ (40,3 δισ. ευρώ) το 2013, σημειώνοντας μία μείωση της τάξης του 33% κατά την περίοδο 2009-2014.

Τα μετρήσιμα αυτά αποτελέσματα της ....

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΠΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΠΕΙ ΑΚΟΜΗ;

Τη διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο, ούτε νέο πρόγραμμα, ούτε νέο μνημόνιο και φυσικά ούτε νέα μέτρα λιτότητας», έδωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνάντηση του «Κύκλου των Πρέσβεων» -μια συνάντηση οικονομικής ενημέρωσης όλων των πρεσβευτών που υπηρετούν στην Αθήνα, η οποία οργανώθηκε από τον γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι με το "κούρεμα" του 2012 «μπορούμε σήμερα να έχουμε ένα χρέος βιώσιμο, με μικρές παραμετρικές αλλαγές, που μπορούν ....

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ...ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ..

Νέο χτύπημα αναμένεται να δεχθεί η ακίνητη ιδιοκτησία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη με σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, που συζητούνται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο ....

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΤΙΛΕΡ ΣΤΟ ROADSHOW ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και δη των τραπεζών αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη στην επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

Ο διοικητής της ΤτΕ θα μιλήσει σε roadshow που διοργανώνει η Goldman Sachs. 

Πρόκειται για μια από τις....

ΣΤΕ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΤΟ ΣΤΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ .....ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με νέες έξι αποφάσεις της, επαναλαμβάνει ότι είναι συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που έγινε για «λόγους δημοσίου συμφέροντος» τον Μάρτιο του 2012.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις νέες αποφάσεις της (1506-1511/2014) απέρριψε τις αιτήσεις 223 ομολογιούχων, του Συλλόγου...

Τροπολογία του άθλιου Μιχελάκη ενισχύσει τον πολιτικό ρόλο των βαρόνων των ΜΜΕ και το “μαύρο” πολιτικό χρήμα.

Η συγκυβέρνηση τα δίνει όλα στα συμφέροντα για να πάρει τις εκλογές και με ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να προβάλουν όσες φορές θέλουν τους υποψηφίους και τα προγράμματα της αρεσκείας τους, με το… αζημίωτο για να βγάλουν τα σπασμένα της κρίσης 

Πλύση εγκεφάλου πρώτου μεγέθους επιχειρείται από τη ξεφτιλοσυγκυβέρνηση, με τροπολογία σε άσχετο -όπως συμβαίνει συνήθως- νομοσχέδιο περί «πιστωτικών ιδρυμάτων». Η τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Μιχελάκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Στουρνάρας που προβλέπει: 

«Κατά τη διάρκεια της ....

Γιατί φτιάχνουν νέα καταφύγια σε όλη την Ελλάδα; Τι φοβούνται;


Η είδηση για τη δημιουργία νέον πολεμικών (και όχι μόνο) καταφυγίων σε όλη την ελληνική επικράτεια ήρθε μέσα από το σχέδιο νόμου που την περασμένη Παρασκευή τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί να δημιουργηθούν νέα καταφύγια στην Ελλάδα; 

Η απάντηση που δίδεται από το ίδιο το ΥΠΕΚΑ που έκανε και το σχέδιο νόμου ότι δηλαδή είναι μέσα στις υποχρεώσεις του κράτους η προστασία του πολίτη δεν είναι και τόσο πειστική υπό την έννοια ότι το κράτος είχε ξεχάσει την προστασία του πολίτη επί 60 χρόνια, από τότε δηλαδή που έγινε και το τελευταίο καταφύγιο.

Τι είναι αυτό που......

Στους Ρώσους το 97% της Intracom Telecom - Κρατάνε πλέον τα "κλειδιά" των ελληνικών τηλεπικοινωνιών..

Η ρωσική εταιρεία Sitronics, μέλος του κολοσσού Sistema (πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ρωσία που ξεκίνησε απο τα ηλεκτρονικά και τώρα έχει από κοιτάσματα και ορυχεία μέχρι μονάδες κατασκευής δορυφόρων και αλυσίδες λιανικής πώλησης καυσίμων) θα απορροφήσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Intracom Telecom (ένα ποσοστό περί το 49%).
Η ρωσικών συμφερόντων Sitronics με έδρα την Τσεχία, απέκτησε αντί 120 εκατ. του 51% της Intracom Telecom το 2006 και υπήρχε εδώ και δύο χρόνια το ερώτημα αν θα ....

"Bρώμικη" έκθεση της Διεθνούς Αμνηστείας ζητεί επιτάχυνση του εξισλαμισμού της Ελλάδας!

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Ελλάδα για την παράλειψή της να εξαλείψει την τακτική και διαδεδομένη πρακτική της απώθησης προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα σύνορά της αναζητώντας προστασία, ασφάλεια και καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη» αναφέρει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που ως γνωστόν χρηματοδοτείται από ισλαμιστικές οργανώσεις και το κράτος του Κατάρ και προωθεί τον εξισλαμισμό των χωρών της Ευρώπης.
Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, με τίτλο «Ελλάδα: Σύνορο ελπίδας και φόβου» περιέχει τις γνωστές συκοφαντίες για τη .....