Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Οι κουτοπόνηρες μαριονέτες κάτι κρύβουν.....


Φτάνουν 400 χρόνια;
Ζητούν χρόνο, ζητούν παράταση, μιλούν συνέχεια, παράγουν ισοδύναμα μέτρα που να μη θίγουν τους ολιγάρχες, κάνουν κινήσεις βιτρίνας για να παραμείνουν στην εξουσία, έχουν βάλει τη προπαγάνδα και ζωγραφίζει (όλοι παρέα είναι), εμφανίζονται ως πατριώτες της μπροστινής πόρτας αλλά επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτα. Αλλού είναι ο στόχος και αλλού βαρούν.

Η διαστρέβλωση της αλήθειας


Η κυβέρνηση δήθεν πολεμάει τα μεγάλα κανάλια και τους ζητά συνολικά 20 εκ. ευρώ σε φόρους, 

  1. όταν όλα ζούν με αγύριστα δάνεια εκατοντάδων ευρώ τα οποία δεν τους τα ζητούν. Μέχρι πρότινος τους έδιναν και δάνεια για τις παράγκες τους ενώ ο νόμος για τις διαφημίσεις δεν έχει ακόμη εφαρμοσθεί. Θα μετατεθεί…
  2. όταν όλοι οι καναλάρχες είναι ή εφοπλιστές ή Εθνικοί εργολάβοι. Οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους και τα ορυχεία επίσης. Τα κανάλια για αυτούς είναι πάρεργο αφού ....

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ «ΕΘΑΨΕ» ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Ή ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ;

Ο Στουρνάρας «έθαψε» πρόταση για κούρεμα του χρέους;

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολλές πληροφορίες για τη στάση που κράτησε στα χρόνια του μνημονίου ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος – σημειωτέον – δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Περίεργες συμπτώσεις ή αλήθειες ενός καλά οργανωμένου σχεδίου;

Αν είναι αλήθεια τα όσα γράφονται για τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και προφανώς πρέπει να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως υπάρχουν πολλά κενά για τη στάση που κράτησε ο κ. Στουρνάρας το 2012 ως υπουργός Οικονομικών όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ του ζήτησε να «συμμαχήσουν» απέναντι στον υπόλοιπο μηχανισμό διάσωσης προκειμένου να επιτύχουν ελάφρυνση του χρέους κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντ' αυτού, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Στουρνάρας απευθύνθηκε στον Σόιμπλε και του αποκάλυψε την πρόταση της Λαγκάρντ.

Γιατί άραγε ο κ. Στουρνάρας έκαψε ....

Απίστευτη αισχροκέρδεια: Να τι κερδίζουν σε βάρος μας οι Ευρωπαίοι εταίροι (;;)

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ είναι το κέρδος που αποκόμισε μέχρι το τέλος του 2014 η Αυστρία, από την Ελλάδα επειδή συμμετείχε στην δανειοδότηση της.

Τα χρήματα αυτά η Αυστρία τα εισέπραξε ως τόκους , για τη συμμετοχή της, με διμερές δάνειο, στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στα ....

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ» ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.

tsipras-poutin
Πριν από λίγο καιρό ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντ.Σπέκχαρντ, είχε δηλώσει ότι η Γερμανία με την εγκληματική της ανευθυνότητα θα αναγκάσει την Ελλάδα να αλλάξει γεωπολιτικό στρατόπεδο στρεφόμενη στην Ορθόδοξη Ρωσία και το κόστος έτσι για την ΕΕ και τις ΗΠΑ θα είναι δυσανάλογο μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσε να προκαλέσει το μέγεθος της χρεωκοπίας της ελληνική οικονομίας. 

Με οικονομικούς όρους, σύμφωνα με τον Σπέρκχαρτ, η Ελλάδα δεν είναι ίσως τόσο σημαντική παγκοσμίως, αλλά σε μια στιγμή όπου οι ΗΠΑ και η Ευρώπη διεξάγουν πολυέξοδες πολιτικές μάχες στην Αν. Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, η εκδίωξη μιας χώρας όπως η Ελλάδα, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι αυτών των περιοχών, θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή μακροπρόθεσμα.

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα εδώ ...

"Βόμβα" για παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Στην Βουλή διαβιβάστηκε από τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, το έγγραφο του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνό Μπρη, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δράσης ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Στο υπόμνημά του προς ....

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ‏.

baroyfΜάλιστα. 

Φράση που εκ πρώτης όψεως, μόνο καλά φαίνεται έχει.
Αμ δε. 

Απομείωση με κούρεμα ή απομείωση με διαγραφή;;;

Το όλο παιχνίδι της μετέπειτα πορείας μας παίζεται στο πως χαρακτηρίζουμε το χρέος. 

Άλλο πράγμα είναι να το κηρύξουμε νόμιμο και να πετύχουμε κούρεμα αυτού και άλλο είναι να το κηρύξουμε παράνομο και να απαιτήσουμε την διαγραφή του. Γιατί;;;

Στην πρώτη περίπτωση του ....

Το Παράπονο, του Οδ. Ελύτη.

Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν;

Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;

Μούτρα. Ν' αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις.

Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές.

Να μην τις επιδιώκεις, να .....