Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ναόμι Κλάιν: Ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η αντίσταση.


undefined

H Ναόμι Κλάιν, ακτιβίστρια και συγγραφέας του διάσημου «Δόγματος του Σοκ» στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αθήνα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου. 


Η συγγραφέας και δημοσιογράφος ανέφερε ότι υπό την επήρεια του σοκ οι χώρες που το βιώνουν χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, κάτι που όπως σχολιάζει συνέβη και στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι στις μέρες μας οι κυβερνήσεις έχουν γίνει οι λομπίστες των πολυεθνικών, ενώ χαρακτήρισε παράλογη την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει κάθε επικερδή επιχείρηση σε περίοδο ύφεσης, όταν είναι βέβαιο ότι οι συμφωνίες θα είναι οι χειρότερες που θα μπορούσε κάθε χώρα να πετύχει. 

Κάθε νύχτα συλλαμβάνονται 40 άτομα για χρέη προς το δημόσιο!



ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2.022 ΕΚΚΡΕΜΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ
Περίπου 40 άτομα συλλαμβάνονται καθημερινά για χρέη προς το Δημόσιο. Με εντολή της τρόικας έχει στηθεί ένας ασφυκτικός κλοιός, με στόχο να εισπραχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 
διαρκώς αυξανόμενα- χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Το αστυνομικό δελτίο τακτικά το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνει συλλήψεις οφειλετών

Η τρόικα έρχεται έτοιμη να ζητήσει κι άλλο αίμα!


undefined
Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου για να πιέσει για το νέο πακέτο μέτρων εν όψει της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των 3,3 δισ. ευρώ. 

Οι νέες διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα με φόντο ένα εκρηκτικό δημοσιονομικό τοπίο λόγω των μεγάλων προβλημάτων που
αντιμετωπίζει ο κρατικός Προϋπολογισμός.

Μεταξύ χρεών και... θανάτου χιλιάδες ανασφάλιστοι!


undefined

Οι διοικήσεις στα δημόσια νοσοκομεία αγνοούν υπουργική απόφαση για τη δωρεάν περίθαλψη πολιτών με εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ, η κυβέρνηση χορηγεί... ασπιρίνες με το (ουσιαστικά άχρηστο) «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης στην ΠΦΥ» και 1.500.000 πολίτες προτιμούν να
πεθάνουν σπίτι τους για να μην τα βάλουν με την Εφορία!

ΠΤΩΧΕΥΩ . ΑΡΑ ΕΛΠΙΖΩ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏.


undefined
Για να κατανοήσει κάποιος μια κατάσταση πρέπει να καταφέρει να δει τη συνολική εικόνα κι όχι μόνο τα επί μέρους γεγονότα που την αποτελούν. 

Όμως, ένα καλό βοήθημα στο ξεκίνημα αυτής της κατανόησης είναι η ανάκληση από τα αποθέματα της μνήμης μας, καταστάσεων που έχουμε γνωρίσει
αλλά δεν έχουμε κάνει το συνειρμό στο πόσο μοιάζουν μεταξύ τους, ώστε η γνώση να μας δώσει και τη λύση.

Η πτώχευση ενός κράτους, η πτώχευση ενός μεγάλου μέρους των κατοίκων, η δραματική αλλαγή στις καθημερινές συνήθειες, η απόγνωση, τα αδιέξοδα, μοιάζουν ένα βουνό που δεν έχουμε το κουράγιο να σκαρφαλώσουμε όταν το δούμε έτσι όπως μας το παρουσιάζουν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ή ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ;

Η Χίλαρυ Κλίντον είναι ο μέντορας, προστατης και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. 


Κάποιοι με κακοήθεια την χαρακτηρίζουν ως το “αφεντικό” του τέως πρωθυπουργού, αφού αυτός από τον καιρό ακόμα που ήταν υπουργός εξωτερικών, υπηρέτησε πιστά τους σκοπούς της, ακόμα και όταν αυτοί ήταν δόλιοι και εθνικά επικίνδυνοι όπως η γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. 

Το Βερολίνο χτυπάει το εθνικό κράτος και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.


Μετά το κούρεμα των καταθέσεων και το ολοκαύτωμα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, σχεδιάζονται τα χειρότερα για τη Μεγαλόνησο. 

Εκμεταλλευόμενα την οικονομική κρίση, ξένα κέντρα επιδιώκουν να επιβάλουν λύση με ένα νέο σχέδιο Ανάν.

Το σχέδιο «εκβιασμού» είναι απλό και πετυχημένο, κάντο όπως στην Ελλάδα…


Τα οικονομικά αποτελέσματα της σωτηρίας που μας παρέχουν δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δισ. ευρώ.

ΜΟΡΑ: H μεγαλύτερη υποδιαίρεση του στρατού των Σπαρτιατών.


Μόρα ήταν η μεγαλύτερη σε δύναμη ανδρών τακτική υποδιαίρεση του στρατού των Σπαρτιατών. 

Υπάρχουν σχετικές αναφορές από τον 4ο ως τον 5ο αι. π.Χ.

Σύμφωνα με τον Ξενοφώντα η Μόρα υποδιαιρείτο σε τέσσερις λόχους από δύο πεντηκιστύες ο κάθε λόχος και δύο ενωμοτίες η κάθε πεντηκοστύς.

Αν υποθέσουμε ότι....

Πλαστογράφησαν την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας για να αρπάξουν προμήθεια!

ΣΑΠΙΛΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
Μια φαινομενικά απίστευτη υπόθεση ενός πολιτικού θρίλερ που επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι "Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας" έρχεται στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα δημόσια χρονικά πλαστογράφηση (και μάλιστα χονδροειδή) υπουργικού εγγράφου προκειμένου να.....

Ο ανθελληνισμός τους χτυπάει κόκκινο: Οι Οικολόγοι-Πράσινοι στηρίζουν ξεδιάντροπα τα Σκόπια!

Ούτε οι σκοπιανοί δεν το πιστεύουν... 

Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, Νίκος Χρυσόγελος, είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε υπέρ της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε!

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο...

Σουηδία, Βρετανία: Καταρρέουν τα πρότυπα του... πολυπολιτισμού!

Αυτή τη βδομάδα, διαλύονται οι μύθοι της… πολυπολιτισμικότητας στην Ευρώπη. 

Στη μεν Βρετανία, με τον δημόσιο αποκεφαλισμό του Βρετανού στρατιώτη (μέσα στη μέση του δρόμου!) από φανατικούς ισλαμιστές εξ’ Νιγηρίας, αλλά και στην Σουηδία, στην οποία συνεχίζονται οι νυχτερινές ταραχές στα προάστια της Στοκχόλμης –που αύριο κλείνουν μια βδομάδα- με πυρπολήσεις αυτοκινήτων και κτιρίων, με πρωταγωνιστές μουσουλμάνους μετανάστες. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες...

Και ψεύτες και καταστροφείς….


Μία είδηση την οποία, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (ΜΜΕ-παπαγαλάκια και μπουκωμένα δημοσιογραφά), δεν της προσέδωσαν την δέουσα βαρύτητα, ταλανίζει και καίει το φτωχό μου μυαλουδάκι.

Οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, διάδοχοι στην καρέκλα, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, ισχυρίστηκαν ενώπιον της Βουλής...(άρα του Ελληνικού λαού) και ενώπιον αρχών της Ελληνικής πολιτείας (Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής) ότι, η λίστα Λαγκάρντ, την οποία είχαν στα χέρια τους, επί δύο και πλέον συναπτά έτη και την έκαναν «γαϊτανάκι», ήταν προϊόν υποκλοπής, το οποίο ....

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απαγόρευσε στην Κύπρο την φράση "Δεν Ξεχνώ"!


Δεύτερη πρόκληση- σε καθαρά εθνικό επίπεδο αυτή τη φορά- της κυβέρνησης Αναστασιάδη, μετά την εξευτελιστική, και ύπουλη όπως αποδείχτηκε συμφωνία, του Κυπριακού μνημονίου:

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου....

«Βόμβα» Στουρνάρα για την τύχη του Ζαππείου.

Ανοιχτό παράθυρο και για μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτες!

Τους φόβους για «ιδιωτικοποίηση» του Ζαππείου Μεγάρου επέτεινε χθες από τη Βουλή η αμφίσημη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, πίσω από την οποία πολλοί είδαν να ανοίγει ορθάνοιχτο παράθυρο ακόμα και για τη μακροχρόνια μίσθωση του μεγάρου σε ιδιώτες.

Το θέμα είχε....

Γερμανικός Τύπος: "Η λιτότητα έκαμψε τους Έλληνες και δεν διαμαρτύρονται πλέον"!!

Μπράβο Έλληνα... Κέρδισες επάξια το βραβείο του προσκυνημένου!

Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της δίνει τα... συγχαρητήριά της στην... "Ελληνική κυβέρνηση", ενώ ευλογεί και τα γένια των Ευρωπαίων ηγετών που επέμειναν στο πρόγραμμα της Ελλάδας και υπογραμμίζουν με νόημα ότι οι Έλληνες «κουράστηκαν να διαμαρτύρονται»!!!

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι...
μετά την σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα «είναι πλέον μια διαφορετική χώρα». 

Και βέβαια δεν εξηγεί ότι η αλλαγή αυτή εμπεριέχει την κατάθλιψη, την απογοήτευση, τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα καταστημάτων και τα ξενοίκιαστα μαγαζιά ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Άγκυρα: «Οι Έλληνες μας αναχαιτίζουν παράνομα σε Ρόδο, Λέσβο, Ικαρία»!!

ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΑ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ... ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ!!!

Απίστευτο τουρκικό θράσος!

Ένα 24ωρο μετά την ιταμή πρόκληση της Άγκυρας να στείλει σχηματισμό αεροσκαφών πάνω από τον τάφο του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ανήμερα της επετείου του θανάτου του, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι .... "Ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τουρκικά στη Ρόδο, τη Λέσβο και την Ικαρία στον διεθνή εναέριο χώρο"!!!

Που και να τους αναχαιτίζαμε κανονικά με "σκριναρίσματα" και εμπλοκές, δηλαδή, τι θα έλεγαν...!!!

Πηγές του ΓΕΕΘΑ σημείωναν ότι....

Σιωπή που θυμίζει την κουφόβραση πριν έλθει η καταιγίδα.


Τούτες τις ημέρες κάτι σάπιο φαίνεται να υπάρχει στο ήδη σαπισμένο βασίλειο της Δανιμαρκίας. 

Ένας περίεργος μα συνάμα και δυσώδης αχταρμάς έχει αρχίσει να πλανιέται στην ατμόσφαιρα. 

Η τρικομματική κυβέρνηση δείχνει πια ότι...

4.000 αυτοκτονίες για 1 δις ευρώ!


Η στήλη χρησιμοποιεί πάντα τα επίσημα στοιχεία για να τεκμηριώνει τις απόψεις της. 

Οι παλιοί αναγνώστες της στήλης σίγουρα θυμούνται την θέση της για το ύψος του συνολικού δημόσιου χρέους της Γενικής Κυβέρνησης. 

Το είχαμε υπολογίσει και είχαμε φτάσει στο συμπέρασμα ότι...