Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Σε πόλεμο ολοκληρωτικό απαράσκευοι......(;;;)

Ζ​​ούμε μάλλον τη δυσκολότερη και κρισιμότερη ιστορική συγκυρία που γνώρισε ο Ελληνισμός μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα δεδομένα που συγκροτούν τη δραματική συγκυρία είναι καινούργια, δεν έχουμε έμπειρη γνώση για να τα διαχειριστούμε.
Είναι πόλεμος χωρίς να αλληλοσφάζονται στρατοί, να βομβαρδίζονται πόλεις, να καταλαμβάνονται εδάφη από «δυνάμεις κατοχής». Ομως το διακύβευμα είναι το ίδιο, όπως και στις ένοπλες συρράξεις: Η εθνική κυριαρχία, η κρατική ανεξαρτησία, η ελευθερία κοινωνικής αυτοδιαχείρισης. Τα όπλα έχουν αλλάξει, δεν είναι η αεροπορική και ναυτική υπεροπλία, τα πυραυλικά συστήματα, τα χημικά και πυρηνικά μέσα ολέθρου.
Ομως η λογική της απανθρωπίας παραμένει ίδια: Αν στον πόλεμο που ξέραμε στόχος πάντοτε ήταν ο μέγιστος δυνατός αριθμός νεκρών, από τις μάχιμες δυνάμεις και τον άμαχο πληθυσμό, ώστε να καμφθεί το ηθικό του αντιπάλου και να παραδοθεί χωρίς όρους, στόχος σήμερα είναι ο μέγιστος δυνατός ......

"Κτύπησαν" κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ - "Δείχνει" ότι υπάρχει "θησαυρός" και στην ελληνική ΑΟΖ!

Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρία ΕΝΙ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε ποτέ στη Μεσόγειο, στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με την ΕΝΙ, το κοίτασμα θα μπορούσε να δώσει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και καλύπτει μια έκταση περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
To κοίτασμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ισραηλινά Λεβιάθαν και Ταμάρ και το κυπριακό κοιτασμα Αφροδίτη και η έναρξη εξόρυξής του σε ......