Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ‏....!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αφορμή να ξεκινήσω να γράφω σειρά άρθρων μου με τον τίτλο «Ανθολόγιο», ήταν τα όσα είχε πει ο σημερινός Πρωθυπουργός της πατρίδος μας, Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, από του βήματος της 76ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το 2011, καταγγέλλοντας την μνημονιακή πολιτική του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υποσχόμενος στον Ελληνικό λαό, «λαγούς με πετραχήλια», τα οποία στην πορεία έγιναν «φρούδες» ελπίδες!

Σε εκείνη λοιπόν, την 76η ΔΕΘ, ο πολιτικός ολετήρας της Ελλάδος μας Γ.Παπανδρέου, είχε αποφύγει επιμελώς να τοποθετηθεί στην μη αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης δημόσιας περιουσίας της χώρας μας και του ενεργειακού μας πλούτου. Αντίθετα ο κ. Σαμαράς δήλωνε πομπωδώς: «Η Ελλάδα σήμερα έχει τεράστιες δυνατότητες και πλούτο. Αλλά δυνατότητες ανεκμετάλλευτες. Και πλούτο αναξιοποίητο μέχρι σήμερα. Δεν είναι η Ελλάδα “Ψωροκώσταινα”! Κι εμείς οι Έλληνες μπορούμε! Τέρμα τα συμπλέγματα μοιρολατρίας. Μόνο η αξία της γνωστής δημόσιας περιουσίας μας είναι όση περίπου με το συνολικό μας χρέος! Δεν θα είχαμε πρόβλημα αν αξιοποιούσαμε ακόμα και μέρος από τον πλούτο μας. Λέω να τον αξιοποιήσουμε, όχι να τον ξεπουλήσουμε! Γιατί αν τον ξεπουλήσουμε τώρα, κοψοχρονιά, δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση. Και δεν θα μας έχει μείνει τίποτε μετά για να στηριχτούμε πάνω του…».

Πρωτογενές πλεόνασμα θράσους - Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος (ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.)

undefined
Άλλη μια θεατρική παράσταση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη. Τίτλος της παράστασης "Πρωτογενές Πλεόνασμα".

Και όχι μόνο αυτό, στην ανακοίνωσή του ο Αν. ΥΠΟΙΚ κ. Σταικούρας δίνει για ακόμα μια φορά ελπίδα στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι αν επιτευχθεί, θα δώσει την δυνατότητα διανομής κοινωνικού μερίσματος!

Προσπαθώντας να πείσει την κυβέρνησή του περισσότερο ότι, αυτό το μίγμα πολιτικής (ουσιαστικά εξαθλίωσης του ελληνικού λαού) που χρησιμοποιείται είναι η λύση για έξοδο από την κρίση, τη στιγμή που ΔΝΤ και έγκριτοι οικονομολόγοι ομολογούν ότι «η συνταγή» ήταν λάθος.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μιλά για «πρωτογενές πλεόνασμα» όταν:

• Το Κράτος δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ ποσού ύψους 1,01 δισ. ευρώ και δεν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή ΦΠΑ σε 200.000 αγρότες, ενώ είναι μεγάλοι οι φόβοι για μείωση των επιστρεφόμενων ποσών.

• Το Κράτος χρωστά σε προμηθευτές του το ποσό των 6,3 δισ. ευρώ.

• Το δημόσιο χρέος έφτασε στο 180% (321 δις) αφού επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ το 2013! Το PSI του κ. Βενιζέλου που πήγε;

Σημίτης: Οδήγησε την Ελλάδα στους Γερμανούς και εμφανίζεται ως τιμητής...

Ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για διαπλοκή, ο πολιτικός κατά πολλούς πρωταίτιος της αρχής του τέλους της ελληνικής οικονομίας, τολμά και παρουσιάζεται ως άφθαρτος!

Όπως λέγεται, παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 1990, ο Αντρέας Παπανδρέου, ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε στην Ελούντα, όπου έκανε τις διακοπές του, με φίλο του δημοσιογράφο, για να του κάνει συνέντευξη.

Αφού η συνέντευξη «γράφτηκε» στο μαγνητόφωνο, άρχισε μεταξύ τους μια συζήτηση φιλική και «οφ δε ρέκορντ». Επειδή σε ενάμισι περίπου μήνα θα διεξαγόταν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ρωτήθηκε απ' το φίλο του δημοσιογράφο για το πολυσυζητημένο θέμα της διαδοχής του.

Ο Αντρέας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί και να δώσει «δαχτυλίδι» σε κάποιον εκ των δελφίνων. Και όταν του ζητήθηκε η άποψη για τους εν δυνάμει δελφίνους, οι οποίοι ήσαν τότε οι Γεννηματάς, Άκης, Αρσένης, Σημίτης και έφτασε στον Σημίτη, άρχισε να λέει:

Εντάξει, είναι ένας καλός καθηγητής, αποδεκτός απ' τους Ευρωπαίους και άλλα ξένα κέντρα...

Ο ΤΟΥΡΚΟΜΠΕΝΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ....New Success Story! Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελλόριζο προς Κύπρο.

Το άρθρο αυτό θα είναι σύντομο αλλά σημαντικό. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. 


Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.

Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο........

ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ Οι πρώτες αγωγές ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων κατά ελλήνων δανειοληπτών.

undefined

  Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στα χέρια ξένων εταιρειών, των λεγόμενων «distress fund» που ειδικεύονται στην αγορά κόκκινων δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, έχουν περάσει και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές χιλιάδες δάνεια ελλήνων δανειοληπτών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, ήδη έχουν ολοκληρωθεί τέτοιες πωλήσεις, και οι δανειολήπτες βρίσκονται στη θέση να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν διαδικασίες είσπραξης, με τα ένδικα μέσα του κράτους στο οποίο .....

Άνεργη ανάπτυξη (ή παραμύθια της Χαλιμάς)...

undefined
        Η είδηση σε πολλούς φάνηκε εντυπωσιακή: Με βάση τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ – ΓΣΕΕ),  θα απαιτηθούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%.
 
Δεν είναι ούτε είδηση, ούτε κάποιο σοφό συμπέρασμα, αλλά αποτέλεσμα απλής αριθμητικής.
 
Να προσθέσουμε μόνο ότι για να συμβεί ακόμη και αυτό το αποτέλεσμα, που δεν το λες και αισιόδοξο, ούτε και ‘’όραμα’’, χρειάζεται μια μέση σταθερή ετήσια ανάπτυξη επί 20 χρόνια κοντά στο 4%.  

Έχετε ακούσει να το ισχυρίζεται καμιά τρόικα ή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν μιλούν για την νέα εποχή ‘’ανάπτυξης’’; 

Ούτε στην πιο δημαγωγική τους απογείωση δεν τολμούν να ξεστομίσουν τέτοια ψευδολογία.

Περί της καταγωγής των Αλβανών από Πελασγούς καί Ιλλυριούς.

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Δεκέμβριος 23, 2012.
Στις εγκαταστάσεις του Δήμου Σαράι των Σκοπίων έγινε σήμερα παρουσίαση του βιβλίου «Πελασγοί- Ιλλυριοί» του συγγραφέα Abelin Krosi. Πρόκειται για ένα ογκώδες συγγραφικό έργο που αναδεικνύει τα ιστορικά στοιχεία για την προέλευση του αλβανικού λαού μέσα στους αιώνες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η αλβανική Τζουρνάλ….Ο συγγραφέας δήλωσε ότι το βιβλίο για τους Πελασγούς και Ιλλυριούς αποτελεί προώθηση των αξιών του αλβανικού έθνους.
Καλή είναι η Βαλκανικού τύπου αυτοχθονική εθνομυθολογία, γιά όσους την έχουν ανάγκη καί την ασπάζονται, σαν το ανώριμο παιδί που βυζαίναι το δάχτυλό του, καί στην οποία προσφεύγουν καί οι Αλβανοί υπερεθνικιστές, εκτός των άλλων. Η ιστορική πραγματικότητα πάντως είναι μάλλον διαφορετική από ότι φαντάζονται ή θέλουν να αποδεχτούν οι Ιλλυριομανείς φίλοι μας
Κατ΄αρχήν υπάρχουν τα ιστορικά δεδομένα. Γνωρίζουμε πως…

Πόλεμος Συρίας: Πέντε ερωτήματα για ηλίθιους...

04.09.2013

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΛΓΙΑ

«ΟΚ! Το πιάσαμε. Σύμφωνα με τον κ. Ομπάμα, τους συμβούλους του, τους συμμάχους του, τους μεγάλους και τρανούς διεθνολόγους όλοι εμείς είμαστε απλά ηλίθιοι. 

Δέκα χρόνια μετά την τραγελαφική εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, η οποία άφησε πίσω της εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να δώσουμε την συγκατάθεση μας για έναν νέο πόλεμο στην Συρία. 

«Συγγνώμη έκανα λάθος. Τα χημικά του Σαντάμ θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Συρία», είναι σαν να μας λέει ο Ομπάμα.

 Και εμείς οι ηλίθιοι θα πρέπει να τον πιστέψουμε.
 
Η παραπάνω επισήμανση δεν είναι δική μου. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΗΜΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΟΦΛΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ,,,


Σκοτάδι βαθύ, πλήρης αδιαφάνεια και παγερή σιωπή κυριαρχεί από την πλευρά της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου σχετικά με τις απανωτές εξοφλήσεις στο ακέραιο ακούρευτων ομολόγων, που κατέχουν επενδυτικά κεφάλαια κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και ακραίων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία αποκαλούνατι και γύπες...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνεται εξαιτίας αυτών των απαράδεκτων πρακτικών, που φτάνουν στο σημείο να εξοφλούν και "ακούρευτα" παλαιά ομόλογα, τα οποία υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο, ο κ. Γ. Στουρνάρας, παρ'  ότι προκλήθηκε επανειλημμένα από τον Παναγ. Λαφαζάνη στη Βουλή, αρνείται πεισματικά να δώσει τα σχετικά επίσημα στοιχεία, λες και το ζήτημα είναι ιδιωτική του υπόθεση. 

Κατόπιν τούτων...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Και Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος να γίνει η συριακή κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στις απειλές της Δύσης, ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φάισαλ Μόκνταντ...

Και Τρίτος Παγκόσμιος να γίνει, δεν υποκύπτουμε, διαμηνύει η κυβέρνηση Άσαντ

«Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του», υπογράμμισε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι...

Η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και προειδοποίησε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο χτύπημα των δυτικών.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.


Η ελληνική κυβέρνηση, εάν συνεχίσει την ίδια πολιτική των υποκλίσεων και της υποτέλειας, θα αποτελέσει σύντομα έναν από τους πολλούς εφιάλτες του παρελθόντος...

του ΒΑΣΙΛΗ ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ 

Συνεχίζονται «ξέφρενες» οι αρνητικές ειδήσεις για τη χώρα μας, οι οποίες μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από τις αγορές – με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η παραμονή μας στον ορό της Τρόικας, να καταρρέουν οι αξίες όλων των περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς επίσης...
Να γίνεται αδύνατη η απελευθέρωση μας.  

«Ο BBrecht είχε πει κάποτε πως, όταν το Άδικο κυριαρχήσει επί του Δικαίου, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. 
Επομένως, ο απλός Έλληνας Πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί, όταν εκβιάζεται σε τέτοιο βαθμό – πολύ περισσότερο όταν η Δημοκρατία στη χώρα του (ότι έχει απομείνει από αυτήν, για να είμαστε ειλικρινείς) κινδυνεύει να καταλυθεί, από τις συγχρονισμένες ενέργειες του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Βάλε τον κώλο μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει. (Ένα κείμενο απόλυτης απαξίωσης).

Βάλε τον κώλο μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει. (Ένα κείμενο απόλυτης απαξίωσης)

Πολιτικώς θα τολμούσα να μας χαρακτηρίσω ως λαό κοπρολάγνων. 


Η χρήση πολιτικών κοπράνων ως φαίνεται σεξουαλίζει μια μεγάλη μερίδα του λαού. 

Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή μας να αναθέτουμε σε κώλους την διακυβέρνηση της Χώρας. 

Και αφού ψηφίζουμε κώλους ορθώς τρώμε και τα σκατά στη συνέχεια, και έχουμε φάει πολλά. 
Και τα τρώμε ησύχως και στωικά.

Ως πότε, διερωτώμαι.

Το “Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά” και το “Εγώ σ’ έχτισα φούρνε μου κι εγώ θα σε χαλάσω”, μου κάνουν κάτι σε παρηγοριά στον άρρωστο. 


Πρόκειται για εθνικό εθισμό, δεν δικαιολογείται αλλιώς. 

Πολύ υπομονή κάναμε θαρρώ και ακόμα να καταλάβουμε τα αυτονόητα: Πως η γεμάτη κοιλιά αυτιά δεν έχει…

Αν περιμένουμε με κάποιο μαγικό τρόπο να σωθούμε, δεν θα σωθούμε ποτέ λοιπόν. 

Η ανθρωπότητα αιχμάλωτη... Ο πλανήτης σε άμεσο κίνδυνο!!!

undefined
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ…

...Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!


Ίσως πριν από λίγα μόνο χρόνια οι παρακάτω σκέψεις να θεωρούνταν, από τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτή τη γη, κινδυνολογικές, συνομωσιολογικές, επιστημονικής φαντασίας και εξωπραγματικές…μα…σήμερα, με δεδομένη την παγκόσμια εικόνα και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, καθώς και την κατάσταση του πλανήτη, ποιος αλήθεια θα εξακολουθούσε να βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο αφελή τρόπο?

Ποιος αλήθεια εξακολουθεί σήμερα να είναι τόσο τυφλός μπροστά στην πιο άθλια, πιο βρώμικη και πιο ανήθικη συνομωσία έχει ποτέ υποστεί η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μας?

Ποιος στοιχειωδώς ενημερωμένος πολίτης αυτού του κόσμου δεν αντιλαμβάνεται την μαζική ανθρώπινη σκλαβοποίηση που επιχειρείται και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής της πλειοψηφίας?

Ποιος δεν βλέπει την καταστροφή των πόρων του πλανήτη και των μορφών ζωής που υπάρχουν στα σπλάχνα του από την συνεχή, την αυθαίρετη και χωρίς καμία λογική«Ανάπτυξη» ....