Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη «φωτιά»: Ποιοι αγόρασαν CDS με 200 ευρώ και τα πούλησαν 9.000

Αδιανόητα πράγματα έρχονται στο φως για την υπόθεση των CDS και για όσους πόνταραν στην χρεοκοπία της χώρας αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά στις πλάτες του πολύπαθου ελληνικού λαού.
Όπως αναφέρει το Παρόν της Κυριακής το πάρτι που έγινε αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέρα με τη μέρα όχι από τις κυβερνήσεις που έφτασαν το τόπο στην σημερινή κατάσταση, αλλά από Έλληνες που βρίσκονταν εκείνη την εποχή σε καίρια πόστα.
Σύμφωνα πάντα.....

Ιστορίες... τρέλας Αναδρομικός φόρος σε όσους πούλησαν σπίτια την τελευταία δεκαετία.

Να πληρώσουν φόρο για το σπίτι που πούλησαν πριν πέντε ή και δέκα χρόνια, παρότι τότε δηλώσαν κανονικά στο Ε1 το τίμημα όπως προβλεπόταν και χωρίς να έχουν ποτέ καμία υποχρέωση να πληρώσουν φόρο για τα ποσά που εισέπραξαν, αναγκάζονται εν έτει 2016 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επιλέγονται για έλεγχο καταθέσεων από την εφορία. 

Στις περιπτώσεις αυτές η ΔΟΥ αναγνωρίζει ως νόμιμα χρήματα μόνο το τίμημα που αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Ωστόσο, όπως κατά κόρον γινόταν πριν επιβληθεί....

Ερχεται ο ηλεκτρονικός «ανιχνευτής» φοροφυγάδων.

Της Μαρίας Βουργάνα
Eρχεται ο ηλεκτρονικός «ανιχνευτής» φοροφυγάδων. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα ανάλυσης και διασταύρωσης στοιχείων που δημιούργησε μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,το οποίο μέσα σε 24 ώρες θα αποκαλύπτει φορολογούμενους με αποκλίσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων, δηλαδή με αδικαιολόγητη προσαύξηση ......

ΠΟΙΑ είναι τα δικαιώματα μας σε περίπτωση κλοπής της οικίας μας; - Νόμιμη άμυνα...

Γραφει ο Χρήστος Ηλ.Τσιχλης 
Δικηγόρος Αθηνών

Ο ποινικός κώδικας ορίζει ρητά ότι δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση αμυνας δηλαδή δεν τιμωρείται...

Ο νομικός ορισμός της άμυνας είναι ο εξής:
 
αμυνα είναι η αναγκαια προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει κάποιος για να υπερασπισθεί τον εαυτό του 'η αλλον από άδικη και ....