Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Starbucks: Δέκα χρόνια λειτουργίας. 244 εκατομμύρια τζίρος. Ούτε ένα ευρώ φόρος! ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΚΟΥΕΙ ?????

image
Τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιορτάζει η Starbucks και με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του καταστήματός της στην οδό Κοραή 4, στις 17 Απριλίου, κερνάει όλους ένα “απολαυστικό tall Cappuccino ή Freddo”, όπως αναφέρει στις διαφημίσεις που κατέκλυσαν τον κυριακάτικο Τύπο.
Σπεύσατε στο κατάστημα της Κοραή 4 λοιπόν, για να εκμεταλλευθείτε την προσφορά! Αφού επί δέκα χρόνια η εταιρία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο, τουλάχιστον ας μας προσφέρει έναν καφέ!

ΤΖΕΪΜΣ ΠΕΤΡΑΣ «Η ευρωζώνη είναι μια αυτοκρατορία με σχέσεις υποτέλειας».


Ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Κοινωνιολογίας παρομοιάζει τη σημερινή ευρωζώνη με αυτοκρατορίες του παρελθόντος, όπως η βρετανική και η γαλλική, και μιλά για τον προβληματισμό σχετικά με την ανάγκη εξόδου από αυτήν, υπογραμμίζοντας την απουσία ενός ριζοσπαστικού κινήματος, με βασικό ρόλο των ανέργων και ειδικά των νέων.
 
Συνέντευξη Στον Τάσο Τσακίρογλου

-Ποιες είναι οι προοπτικές για την ευρωζώνη; Πιστεύετε ότι τελικά θα καταρρεύσει ή ότι βαδίζουμε προς μία ευρωζώνη δύο ταχυτήτων;

( 3 ΒΙΝΤΕΟ ) Δεν χρειάζεστε πολλά χρήματα.....για να προετοιμαστείτε για τον Αρμαγεδδώνα που ερχεται !

Οι εποχές είναι δύσκολες. 
Η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. 
Κάθε μέρα που χάνετε από πλευράς προετοιμασίας για το χειρότερο είναι ζημιά.
Ξεκινήστε την προετοιμασία σήμερα κιόλας.....

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ....( ΒΙΝΤΕΟ)











Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας θέλουν για την Ελλάδα οι πολυεθνικές. Τι πρέπει να κάνουμε ΕΜΕΙΣ ;;;

Πολυεθνικοί όμιλοι κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη κατηγορία προορισμών για τα προϊόντα τους. Στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων καταλήγουν φθηνότερα αλλά και χαμηλότερης ποιότητας αγαθά 



Π
ροϊόντα δεύτερης κατηγορίας προσανατολίζονται να προωθούν στην Ελλάδα πολυεθνικές επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών.

Μεγάλοι όμιλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη κατηγορία προορισμών για τα προϊόντα τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό που δέχονται από...

Γερμανικές αποζημιώσεις: Κάποιο λάκκο έχει η φάβα......


Ξ
αφνικά ΟΛΟΙ θυμήθηκαν τις «γερμανικές αποζημιώσεις»: 

Ένα καθεστώς κάτω από την μπότα του 4ου Ράιχ, το οποίο χορεύει, σαν παλιάτσος, στους ρυθμούς των τελεσιγράφων της Γερμανίας, «θυμήθηκε» να «διεκδικήσει» το κατοχικό δάνειο από το 3ο Ράιχ!!!


ΟΛΑ τα κόμματα παίζουν πάνω σ’ αυτό το νέο θέατρο των κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Το τυράκι σ’ αυτή τη νέα «φάκα» των κυβερνητικών λεονταρισμών και της καθολικής «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ» των κομμάτων, το τοποθέτησε ο ευρω-ηγεμόνας του προτεκτοράτου-ΕΛΛΑΣ: Η Γερμανία, μέσω Σόιμπλε…

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ( ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ ) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 1795 ... !!! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΓΟΣ ;;;


Πῶς νὰ ἀλλάξῃ κάτι σὲ αὐτὸν τὸν τὸπο… σ΄αὐτὸν τὸν πλανήτη…

Τὸ χρῆμα εἶναι δύναμη. Εἶναι ἡ δύναμη ποὺ παραγράφει, ποὺ ἐξαφανίζει τὶς ἄσχημες πράξεις. Ποὺ σοῦ δίνει ἀσυλία καὶ σοῦ ἀνοίγει τὸ δρόμο γιὰ νὰ συνεχίσῃς νὰ πράττῃς.

Ἡ διάσωση τῶν τραπεζῶν εἶναι ὅπως πάντα τὸ ζητούμενον. 


Σώζουν τὶς τράπεζες γιὰ νὰ σωθοῦν καὶ αὐτοί, σώζουν τὶς τράπεζες καὶ πνίγουν τὸν λαό. 

Καὶ δὲν εἶναι τωρινὸ αὐτό…

Γερμανία-ΗΠΑ μαζεύουν χρυσό, η Ελλάδα ξεπουλά......


534 τόνοι χρυσού, που αποτελεί ρεκόρ αγορών χρυσού τα τελευταία 50 χρόνια, αγοράστηκαν πέρυσι από τις Κεντρικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία του World Gold Council. Οι αγοραπωλησίες έφθασαν τα 236,4 δισ. δολάρια

Διπλάσια έως και τετραπλάσια αξία από τα σημερινά αποθέματα της ΤτΕ σε χρυσό έχουν τα κοιτάσματα στη Βόρεια Ελλάδα, που δίνονται σε ξένους ιδιώτες, για να πάρει το Δημόσιο σε βάθος δεκαετιών μικρό κλάσμα από την αξία τους από φόρους και μεταλλευτικά τέλη.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ "Kεραυνός" αντισυνταγματικότητας από 4 (!) δικαστήρια κατά της κυβέρνησης.

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, αλλά φαίνεται ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει διαφορετική άποψη κι έτσι εξηγείται και η στρατηγική ειδικά της τρόικα και της Γερμανίας να προχωρήσουν σε αλλαγή του: 

Η διαθεσιμότητα που προβλέπει ο Ν. 4092/2012 παραβιάζει τόσο το Σύνταγμα όσο και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, αποφάνθηκαν με επτά αποφάσεις τους, τέσσερα δικαστήρια από διαφορετικές περιοχές της χώρας (Χίος, Ρέθυμνο, Ξάνθη και Μεσολόγγι).

Κινεζικά ΜΜΕ: Η Ουάσινγκτον «ρίχνει λάδι στην φωτιά» στο θέμα της Κορέας.

Κινα-ΗΠΑ
Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι οξύνουν την ήδη υπάρχουσα ένταση που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο.
«Ενώ κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ για ριψοκίνδυνη προκλητικότητα και μη ανεκτή ασέβεια των παγκόσμιων επιθυμιών, η ίδια η Ουάσιγκτον ρίχνει λάδι στην φωτιά», αναφέρει σε σχόλιό του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η μεταβίβαση , της Εθνικής Τράπεζας , σε ξένους θα συμβάλλει στην απόλυτη περιθωριοποίηση της Ελλάδας.


του Κώστα Λαπαβίτσα

Το 1994 το Μεξικό γνώρισε την επονομαζόμενη “κρίση της τεκίλα”. 


Ήταν η δεύτερη δομική κρίση της χώρας, μετά από αυτήν του 1982, και εξίσου βαθιά. 
Η βασική αιτία και των δύο ήταν η χρηματοπιστωτική απελευθέρωση των προηγούμενων χρόνων. 

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ MEXΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ…(ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ)


Από πότε ρε μυαλομπαζωμένε κυρ  Βουβουζέλε παρλαπιποφόρε, το αίτημα για διενέργεια εκλογών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί «ιστορικό θράσος, βουλιμία, αλαζονεία, και ματαιοδοξία;» 

Ο Άκης ξεσπαθώνει: Βάλτε την υπόλοιπη συμμορία του Σημίτη φυλακή!


Η φωτό  στην αυριανή Real News. 

Όπως καταλαβαίνετε, ο Άκης αρχίζει να στέλνει μηνύματα, αυτά που λέγαμε εξ αρχής ότι θα έστελνε. 

Ομολογεί μάλιστα ότι εκβιαζόταν για να μην μιλήσει.

Ποιά είναι λοιπόν τα ονόματα που συμμετείχαν στο περιβόητο ΚΥΣΕΑ;

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΪΜΠΛΕ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ .... Η αλήθεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις που «καίει» το Βερολίνο.


Ακόμη και η ναζιστική Γερμανία, του Γ' Ράιχ, είχε πιο ήπια συμπεριφορά από αυτή της σημερινής ηγεσίας του Βερολίνου, αφού είχε αρχίσει να αποπληρώνει δόσεις του δανείου της Κατοχής, ενώ σήμερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του επί του θέματος.    

Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» το γερμανικό Γ' Ράιχ από τον Απρίλη του 1943 ξεκίνησε την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και μέχρι τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους

ΑΠΑΝΤΕΣ, ''ΠΑΡΟΝΤΕΣ'' ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ..... ΥΠΟΥΡΓΩΝ ....(ΤΣΙΡΚΟ-ΒΟΥΛΗ)


Το όνειδος του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, αντί να περιορίζεται και να ξεθωριάζει, γιγαντώνεται. 

Το θράσος, η αναλγησία και η αδράνεια εκείνων που θα έπρεπε να βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση είναι πέραν πάσης περιγραφής. 

Ο λόγος γίνεται για την απαράδεκτη εικόνα που εμφάνισε χθες το Κοινοβούλιο. Απουσίαζαν (ξανά)...

Μένουν οι τελευταίες πινελιές της τρόικα στην Ελληνική "Γκουέρνικα".

Η διάσωση πέτυχε ο ασθενής ;;;
Του Νίκου Ξυδάκη

Aυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόσμοι, που κινούνται παράλληλα και ασύμπτωτα. 

Ο ένας κόσμος είναι αυτός στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και αναμεταδίδουν τα μαζικά μέσα· ,ένας κόσμος όπου η μόνη ένδειξη ζωτικότητας είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επόμενη δόση και τις προαπαιτούμενες δράσεις. 

Πρόκειται περί παντομίμας διαπραγμάτευσης: βάσει της τριετούς εμπειρίας, όλες

Τι αλλάζει σε μισθολόγιο, επιδόματα και μεταθέσεις στρατιωτικών.

Όλα όσα θέλουν να ξέρουν τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα μισθολογικά τους, τι γίνεται με τους απόστρατους και τα μερίσματα από το ΜΤΣ, πώς επιχειρείται πλαγίως ο «συνδικαλισμός» για την αποδόμηση του Στρατεύματος

Καθεστώς ένστολης εξαθλίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας. 

Την ίδια στιγμή...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ....ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ 1η ΕΟΖ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ..


Στις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) που βρίσκεται στο Κέντρο Φύλαξης λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, στην πράξη όμως αποτελεί την έναρξη της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) μια και οι λαθρομετανάστες που θα κρατούνται στο στρατόπεδο θα χρησιμοποιούνται ως.....

( ΒΙΝΤΕΟ ) Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ : Εμείς στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταθέτουμε..

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ : Εμείς στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταθέτουμε..




Πώς θα "ξαποστείλουν" 180.000 δημοσίους υπαλλήλους, μέχρι τέλη του 2015.....

Από δύο διαφορετικές «δεξαμενές» θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μειώσει το προσωπικό στο δημόσιο. Συνολικά μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα real.gr, να έχουν αποχωρήσει 150.000, αν και ο Αντώνης Μανιτάκης εκτιμά ότι με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός θα φτάσει τις 180.000.
Ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως δεν συνδυάζονται οι απολύσεις που αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί με την

Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ....Καταστροφή 60.000 βλημάτων της Εθνικής Φρουράς....


Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου, Γάλλοι ειδικοί της κατασκευάστριας εταιρείας θα βρίσκονται την Δευτέρα στην Κύπρο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της καταστροφής 60.000 βλημάτων της Εθνικής Φρουράς που έχουν υποστεί αλλοίωση. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», τα βλήματα της Εθνικής Φρουράς

(ΒΙΝΤΕΑΚΙ )...ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ....Σουηδία: Εγκρίθηκε η μουσουλμανική έκκληση με μεγάφωνα από μιναρέδες .

O Πρόεδρος της Τουρκίας  κ. Γκιόυλ : απηύθυνε προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες λέγοντας « ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με νέες τραγωδίες και μαζικές σφαγές  εάν, όπως είπε, εξακολουθήσει να  αποτυγχάνει να αγκαλιάσει την ανεκτικότητα απέναντι σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες» ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ....
Η προσευχή του Αλλάχ θα γίνεται μέσω των μεγαφώνων στη σουηδική πρωτεύουσα.

Για την απαγγελία του ‘Αντχάν’ (το μουσουλμανικό κάλεσμα του μουεζίνη) εγκρίθηκε να γίνεται από τα μεγάφωνα κατά την προσευχή της Παρασκευής από τους μιναρέδες τεμένους της Στοκχόλμης.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε θετικά...

ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ "Φέρτε πίσω (και) τα κλεμμένα αρχαία"!


«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα αρχαία» λέει τώρα στους Γερμανούς ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος ενοχλήθηκε από τον περιφρονητικό τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Με επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα Die Welt απαντά στον γερμανό υπουργό Οικονομικών και του καταλογίζει άγνοια αφού, όπως αναφέρει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το θέμα του κατοχικού δανείου δεν έχει λήξει τη στιγμή που η Γερμανία έχει εξοφλήσει το κατοχικό δάνειο που αναγκαστικά εισέπραξε από την πρώην Γιουγκοσλαβία αλλά και από την Πολωνία.
Ο κ. Γλέζος ζητάει ευθέως από τη γερμανική κυβέρνηση να επιστρέψει...

ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ..... "Ποια Προανακριτική; Λυπάμαι, την... κοπανάω για Λας Βέγκας"!


«Πολύ θα το ήθελα, αλλά λυπάμαι, δεν θα μπορέσω, πάω Βέγκας...». Κάπως έτσι φέρεται να αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να βρεθεί στη Βουλή ενώπιον της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάθαρση από τους λιγοστούς αδιάφθορους δικαστές, εδώ και τώρα !!!


Είναι τουλάχιστον φρικτή η συμπεριφορά μερικών εκ των μελών της Προανα­κρι­τικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ». 
Εχουν εντελώς παρεκτραπεί και με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους έχουν «βιάσει» αυτήν την ίδια τη δημοκρατία, την οποία έπρεπε να υπηρετούν ως εκλεγμένοι αντι­πρό­σωποι του ελληνικού λαού.
Το βασικό -και θα έλεγα μονα­δικό- συμπέρασμα από το απαρά­δεκτο θέαμα, όπως παρουσιάζεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ότι από τη στιγμή που δεν σέβονται ούτε τις διαδικασίες, ούτε τους

Το πείραμα που έλυσε το πρόβλημα της φτώχειας.

Το πείραμα που έλυσε το πρόβλημα της φτώχειας
Φανταστείτε μία πόλη στης οποίας τους κατοίκους η κυβέρνηση θα πρόσφερε σταθερό εισόδημα διαβίωσης, ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν και τι έκαναν... Αυτό ακριβώς συνέβη πειραματικά, για μία χρονική περίοδο 4 ετών κατά τη δεκαετία του 1970, στον Καναδά, όταν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να διασφαλίσουν ένα εγγυημένο μίνιμουμ εισόδημα στις φτωχότερες οικογένειες ...

Όποιος δεν έχει λερωμένη τη φωλιά του να σηκώσει το χέρι. Ψιτ !! Που πας εσύ ;;; Κάτσε να τα ακούσεις ένα χεράκι ...

Ψαρεύω αυτές τις μέρες ότι άρθρο σχετικό έχει γραφτεί σχετικά με την διατροφική επάρκεια στη πατρίδα μας, και παρακολουθώ καυγάδες μεταξύ ευρωλάγνων και δραχμολάγων όπου οι μεν βέβαια προσπαθούν να αποδείξουν πως την επόμενη μέρα που θα βγούμε από το ευρώ θα μαζεύουμε με τα κάρα τους σκελετωμένους συμπολίτες μας όπως στη προηγούμενη κατοχή, και οι μεν ισχυρίζονται πως η χώρα έχει επάρκεια κατά 94% (φυσικά άν μπορούσε ο ξενόπληκτος εθισμένος και λοβοτομημένος καταναλωτής να ζήσει με ελίτσα, κρεμμύδι, ψωμάκι ζυμωτό, φέτα και πορτοκάλια χωρίς να πάθει πολιτισμικό σοκ από τις αηδίες και τα γκατζετάκια που θα του αφαιρέσουν από τη ζωή του) !!

Όχι "κύριε" Στουρνάρα! Οι Γερμανοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φίλοι ΜΑΣ! Είναι ΔΙΚΟΙ σου φίλοι!

Όχι "κύριε" Στουρνάρα! Οι Γερμανοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φίλοι ΜΑΣ! Είναι ΔΙΚΟΙ σου φίλοι!

Οι απόγονοι των Βησιγότθων, των Οστρογότθων και των άλλων Γοτθων, δεν μπορούν να είναι φίλοι με τους απογόνους του Περικλέους, του Αριστοτέλη, του Ομήρου, του Παλαιολόγου και του Κολοκοτρώνη... Είναι ασυμβίβαστο...


Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο επί των Οικονομικών μας διορισμένος Υπουργός, είπε χτές οτι..."Είναι κακιά στιγμή να κάνουμε τέτοιες ενέργειες τώρα (για τις αποζημιώσεις)! αν έρθουμε σε σύγκρουση με τους Γερμανούς, θα είναι καταστροφή!"

Η Φρυκτωρία στην αρχαιότητα ...


Οι φρυκτωρίες ήταν ένα σύστημα συνεννόησης με σημάδια που μεταβιβάζονταν από περιοχή σε περιοχή με τη χρήση πυρσών στη διάρκεια της νύκτας (φρυκτός=πυρσός και ώρα = φροντίδα). 

Ο Αισχύλος στο έργο του Αγαμέμνων περιγράφει την είδηση της πτώσης της Τροίας, η οποία μεταδόθηκε ως τις Μυκήνες με τις φρυκτωρίες [1] . Ενδιάμεσοι σταθμοί μεταδόσεως υπήρχαν στην Ίδητης Μυσίας, στο Ακρωτήρι της Λήμνου (σημερινή Πλάκα), στον Άθω, στο βουνό Μάκιστο και στις πλαγιές του Αραχναίου
Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πολλούς αιώνες μέχρι το 1850 αλλά μπορούσε να μεταφέρει μηνύματα μόνο με ένα κοινό κώδικα.

Κύριοι επίορκοι ταγοί ......«τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται».


Κάποια γεγονότα πρέπει να λειτουργούν όπως το ξυπνητήρι. Να διακόπτουν τον ύπνο και να σε πετάνε στο ταβάνι. 
Έχω υποστηρίξει με τα άρθρα μου από το ξεκίνημα αυτού του blog τη θέση πως το «ναι σε όλα» απέναντι στην Ε.Ε δεν οδηγεί παρά μόνο σε σενάρια καταστροφής. 
Διαβάζοντας τα άρθρα μου, πολλοί είπαν πως «είμαι υπερβολικός», αρκετοί πως «παίζω σε επιχειρηματικά παιχνίδια», κάποιοι πως «τα έχω βρει» με τον Τσίπρα, κάποιοι άλλοι πως «παίρνω γραμμή» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Δεν μπορεί όμως να αγνοεί την πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω του. Αρχίζουμε να μετράμε εθνικές απώλειες. 

Κόμμα στρατιωτικών: ποιοι το "στήνουν",ποιους εξυπηρετεί, ποιοι "τσιμπάνε"!

 Το σενάριο ίδρυσης νέου “στρατιωτικού” κόμματος ή “αναδόμησης” και επανεκκίνησης του Συνδεσμου Εθνικής Ενότητας που δεν πήγε καθόλου καλά στις εκλογές έχει αρχίσει να “παίζει” πολύ δυνατά τις τελευταίες εβδομάδες. Και όπως όλα δείχνουν έχει την αμέριστη συμπαράσταση και τις “ευλογίες” της ΝΔ! 

Η δημιουργία ή η αναγέννηση ενός κομματικού φορέα με σφραγίδα “στρατιωτική” εξυπηρετεί όσο τίποτα άλλο τη ΝΔ ,στελέχη της οποίας έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι το “στραπάτσο” που έχουν υποστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας είναι “μη αναστρέψιμο”. 

ΑΝΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ....Σουηδία: Εγκρίθηκε η μουσουλμανική έκκληση με μεγάφωνα από μιναρέδες .

Σουηδία: Εγκρίθηκε η μουσουλμανική έκκληση με μεγάφωνα από μιναρέδες
Η προσευχή του Αλλάχ θα γίνεται μέσω των μεγαφώνων στη σουηδική πρωτεύουσα.
Για την απαγγελία του ‘Αντχάν’ (το μουσουλμανικό κάλεσμα του μουεζίνη) εγκρίθηκε να γίνεται από τα μεγάφωνα κατά την προσευχή της Παρασκευής από τους μιναρέδες τεμένους της Στοκχόλμης.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε θετικά για την απαγγελία του Άντχαν από το μιναρέ του τζαμιού «Fittja Ulu» της Στοκχόλμης και αφού

Η έξοδος από το ευρώ θα γίνεται όλο και πιο δελεαστική.

Η έξοδος από το ευρώ θα γίνεται όλο και πιο δελεαστική
Στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου που ενέκρινε χθες το Eurogroup και οι πρόσθετες δανειακές ανάγκες της χώρας είναι στο επίκεντρο των σχολίων του ευρωπαϊκού τύπου, που αντιμετωπίζει με ανησυχία τις εξελίξεις.
Η Luxemburger Wort διερωτάται εάν η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το βάρος των χρεών της:

Ακαδημαϊκός: Μέχρι τις 2 Αυγούστου 1944, δεν υπήρχε «μακεδονικό έθνος»

Ακαδημαϊκός: Μέχρι τις 2 Αυγούστου 1944, δεν υπήρχε «μακεδονικό έθνος»
Η θέση των Βουλγάρων ιστορικών είναι ότι μέχρι τις 2 Αυγούστου του 1944, δεν υπήρχε «μακεδονικό έθνος», δεν υπήρχε «μακεδονική γλώσσα», ούτε η λεγόμενη «μακεδονική ιστορία».
Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Φόκους, ο ιστορικός και ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ από το Ινστιτούτο Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημόνων.
«Είμαι πρόεδρος της βουλγαρικής Ιστορικής Κοινωνίας, η οποία υφίσταται από το 1901. Μπορώ να απαντήσω στους

Η ισοτιμία του εικονικού νομίσματος bitcoin κατέρρευσε απότομα....!!!!


Η αξία του εικονικού νομίσματος bitcoin, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, έχασε τις δύο τελευταίες ημέρες περισσότερο από το 70 % της αξίας του.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκπληρώθηκε η προφητεία πολλών ειδικών: η ισοτιμία μιας νομισματικής μονάδας, η οποία ουσιαστικά εκδίδεται από μεμονωμένα άτομα, δεν μπορεί να αυξάνεται αιωνίως.
Τα bitcoin είναι εικονικά νομίσματα, τα οποία σε αυτό το στάδιο μπορούν να εκδοθούν μόνο με τη βοήθεια ειδικών ισχυρών υπολογιστών βάσει ενός προκαθορισμένου τύπου.