Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Έβαλαν την Ελλάδα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο… Και όμως, οι Έλληνες έπιασαν πάτο… Στην ζωή τους!!!

Η ζωή των Ελλήνων πολιτών έχει καταντήσει θλιβερή εξ αιτίας όλων αυτών των απάνθρωπων οικονομικών και μη μέτρων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. 

Κατά καιρούς δε ακούμε τα τζιμάνια τους πολιτικούς «μας» να δηλώνουν ότι πιάσαμε πάτο και τώρα έρχεται η ανάκαμψη, και το πρωτογενές πλεόνασμα και το success story και άλλα γαλαζοπράσινα άλογα (λόγω συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ) και μελιτζανιά μουλάρια…

Η πραγματικότητα είναι όμως τελείως διαφορετική και ακόμη πιο τραγική από όσο πιστεύαμε. Τις τελευταίες ημέρες με το θέμα που δημιουργήθηκε με την μικρή Μαρία που βρέθηκε στα χέρια αθίγγανων χωρίς να είναι παιδί τους κατέδειξε άλλη μια μεγάλη τρύπα στον κρατικό μηχανισμό. Στα πιστοποιητικά γέννησης… 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΑΝΤΕ PORTAS...ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ...

Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ στον Μπαράκ Ομπάμα μετά τις πληροφορίες ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν το κινητό της τηλέφωνο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο πρόκειται για «απαράδεκτο» γεγονός.

Νωρίτερα η καγκελαρία ανακοίνωσε πως το Βερολίνο έχει συγκεκριμένες πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της κ. Μέρκελ.

Η ΜΟΣΧΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ Θερμό μήνυμα Πούτιν υπέρ του Ελληνισμού: "Είμαστε δίπλα σε Ελλάδα και Κύπρο"

Θερμό μήνυμα προς τον Έλληνισμό Ελλάδος και Κύπρου έστειλε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ενόψει και της επίσκεψης του Ρώσου υπουρού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού στην Ελλάδα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
 
Το μήνυμα έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί δείχνει μια πρώτη ανταπόκριση στην διάθεση που είχε εσχάτως η Αθήνα για ανθ'ερμανση των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στον αμυντικό τομέα.
 
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα μύνημα του Β.πούτιν:
 
"Η Ρωσία τιμά την παραδοσιακά στενή «εταιρική σχέση» με την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία διαθέτει βαθιές ιστορικές και πνευματικές ρίζες", δήλωσε πριν από λίγο στο Κρεμλίνο ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της επίδοσης διαπιστευτηρίων 20 νέων πρεσβευτών στη Μόσχα. 

ΣΗΚΩ ΕΛΛΗΝΑ , ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!

 Ελληνόψυχε πατριώτη 

Σκέψου!

Πότε ο Έλληνας έγινε Σκλάβος;
Όταν υποτάχθηκε!

Πότε ο Έλληνας υποτάχθηκε;
Όταν ξέχασε ότι είναι Έλληνας!

Πότε ο Έλληνας ξέχασε ότι είναι Έλληνας;
Όταν ένοιωσε ντροπή που είναι Έλληνας!

Πότε ο Έλληνας ένοιωσε ντροπή που είναι Έλληνας;
Όταν τον πόνεσε μέρος του Λαού!

Πότε τον πόνεσε μέρος του Λαού;
Όταν οι Έλληνες διαχωρίστηκαν σε ομάδες!

ΟΥΔΕΝ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ....!!!


O Μέγας Αλέξανδρος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην έρημο της Γεδρωσίας .

Μια απέραντη και αφιλόξενη έρημο. 

Η ζέστη την ημέρα τους ταλαιπωρούσε αφάνταστα και το βράδυ τους τσάκιζε κυριολεκτικά το κρύο....

Ψιτ..!!! Άκου φίλε ...Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή ...


«Άκου λοιπόν. Είτε φταις είτε
όχι, αν δεν μπορείς άλλο να
παλέψεις θα πεθάνεις»

Μπ. Μπρεχτ

Είναι απλά τα πράγματα φίλε. Η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ. Αν δεν γίνεις ο Κινέζος του 1900 δεν θα ησυχάσουν. Θα σε κάνουν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Το 2100 θα λένε για τον Έλληνα του 2000.

Την απόφαση την έχουν πάρει και ισχύει και για σένα, κυρίως για σένα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι είσαι και συ μέσα στα σχέδιά τους.


Απαγορεύεται να κάνεις τη δουλειά που θέλεις, απαγορεύεται ακόμη και να δουλεύεις συνέχεια έστω κι αν δεν σ’ αρέσει η δουλειά που κάνεις, απαγορεύεται ακόμη και να έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά.


Απαγορεύεται να πληρώνεσαι ακόμη κι αν έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά κι όταν πληρώνεσαι, απαγορεύεται να μπορείς να ζεις ...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ από Όλι Ρεν!:"ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!" ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η "ΧΡΥΣΑΥΓΙΑΔΑ" ΚΑΙ Η "ΜΑΡΙΑ"??? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ!!!

Τί απαντούν τώρα όσοι έλεγαν ότι πάνε να σώσουν τη χώρα και τελικά υποδούλωσαν και τις επόμενες γενιές; 

Τί είναι αυτό που λέει ο Όλι Ρεν; 

Δεν γνωρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος πότε θα βγει η χώρα μας από το μνημόνιο;


Πρέπει να πληρώσουμε το 75% των δανείων μας για να βγούμε από την αυστηρή επιτήρηση στην οποία μπήκαμε και ΕΠΙΣΗΜΑ την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. 


Γι’ αυτό φρόντισαν ...

ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΔΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ "ΣΩΤΗΡΩΝ" ΛΑΚΕΔΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΩΝ .

 Λίγοι συνειδητοποίησαν ότι από αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης από την Ε.Ε. και θα παραμείνει έως το 2040, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τη δημοσιονομική εποπτεία των κρατών – μελών που τέθηκε σε εφαρμογή! 

Ειδικά για τα κράτη – μέλη που έχουν πάρει χρηματοδοτική βοήθεια προβλέπεται ότι θα παραμείνουν σε επιτήρηση έως ότου αποπληρώσουν το 75% των δανείων! Στην περίπτωση της Ελλάδας το διάστημα των 27 ετών που μεσολαβεί φαντάζει απίστευτα λίγο.

Όπως αναφέρει σημερινό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή, μέχρι το 2040 περίπου θα...

Δημόσιο : αστικό μόρφωμα ή κοινωνικό εργαλείο ; βαρίδιο ή ευκαιρία ;

 Σε συνθήκες συστημικής καπιταλιστικής κρίσης και υποβόσκουσας γεωπολιτικής ρήξης, η χώρα βρίσκεται σε μια μεγάλη καμπή, η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία έχουν υπονομευθεί, ο ελληνικός λαός δυσκολεύεται σήμερα και αγωνιά για το αύριο.Διέξοδος υπάρχει μόνο από το ανασυγκροτούμενο Κίνημα του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας. 
Η ευθύνη και ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων που δικαιούνται να το απαρτίζουν συνίσταται στο να μετουσιώσουν την κριτική τους σε ριζοσπαστική, ρεαλιστική πρόταση που θα δίνει άμεση διέξοδο για τις κοινωνικές τάξεις. 
Το γενικότερο πλαίσιο
Η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει δείξει τα όριά της. Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανισορροπίες, τοπικά αλλά και διεθνώς, είναι αυταπόδεικτες. Πρόκειται για τη στιγμή που ο καπιταλισμός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα. Η κρίση είναι το φυσικό επακόλουθο της αποκλίνουσας

Ο Πούτιν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Τζωρτζ Σόρος για χρηματιστηριακές απάτες !

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του μεγαλοχρηματιστή Τζορτζ Σόρος». 

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.

Μέσα από τη χρήση των παραγώγων, που χρησιμοποιούν οι τράπεζες του Λουξεμβούργου, ο Σόρος παραβιάζει τους όρους της «Βασιλείας ΙΙ», που προέκυψε μετά από συμφωνία των κρατών της ΕΕ για τον τραπεζικό τομέα.

Πρόσφατα, ο ....

Η ληστεία των πολιτών....

Το κράτος της αυθαιρεσίας και της παρανομίας ξαναχτύπησε. Και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αφαιμάξει οικονομικά τούς πολίτες. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. 

Τους ζητά να ξαναπληρώσουν πρόστιμα που είχαν ήδη πληρώσει για να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση, που εκείνο ψήφισε, αλλά ακυρώθηκε ως αντισυνταγματική. 

Η ιστορία δείχνει τη συνολική πορεία του τόπου τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση, αφού ανέχθηκε επί δεκαετίες την αυθαίρετη δόμηση, αποφάσισε, εξαιτίας και της κρίσης, να τη ρυθμίσει. Με δύο νομοθετικές παρεμβάσεις, το 2010 και το 2011, υπήγαγε σε καθεστώς νομιμοποίησης και εξαίρεσης από...

«Νέα μέτρα για να παραμείνει εντός στόχων η Ελλάδα» λέει η Goldman Sachs.Εσείς πιστέψετε τους Σαμαρά..Βενιζέλο και Στουρνάρα...!!!

«Ο δημοσιονομικός στόχος του ελληνικού Προϋπολογισμού δεν θα επιτευχθεί το 2014 εάν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης» ξεκαθαρίζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα, τη στιγμή που οι... συγκυβερνήτες διαβεβαιώνουν για το
αντίθετο!

Σε έκθεση της επενδυτικής τράπεζας με τίτλο «EMU Policies and Market Implications» αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ για την επόμενη δόση της του δεύτερου ελληνικού προγράμματος έφθασαν σε αδιέξοδο νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς ο δημοσιονομικό στόχος του 2014 δεν θα επιτευχτεί εάν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως το τρέχον πρόγραμμα που λήγει το 2016 δεν είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο καθώς υπολείπονται 11 δισ. ευρώ και ότι για να καλυφθεί μέρος του χρηματοδοτικού κενού του 2014 εκτιμώμενου ύψους 4,4 δισ. ευρώ οι ελληνικές αρχές έχουν προτείνει οι εθνικές κεντρικές τράπεζες στη ζώνη του ευρώ να μετακυλήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν, κάτι που όπως σχολιάζει δεν αποδέχεται η ΕΚΤ .

Θέλουν να μας σκοτώσουν. Αντισταθείτε!!!!!!!!!!

Το μακιαβελικό σχέδιο των «δανειστών μας» αποκαλύφθηκε και είναι εφιαλτικό: θέλουν να μας σκοτώσουν οικονομικά και μετά να έρθουν να πάρουν στα χέρια τους και να την κάνουν ό,τι θέλουν μία καμένη χώρα, ανίσχυρη, μία «μπανανία» του ευρωπαϊκού νότου, δηλαδή ό,τι θα έχει απομείνει από την Ελλάδα.

Γι' αυτό και τα νέα μέτρα που ζητάνε –ενώ βλέπουν ότι κάτι θετικό πάει να γίνει στην Ελλάδα, με το αίμα που έχυσε ο λαός της μέχρι σήμερα- ενώ ξέρουν ότι μέτρα ίσον κοινωνική έκρηξη, ίσον διάλυση της βουλής, ίσον εκλογές, και από εκεί και πέρα πήδημα στο κενό.


Θέλουν να μας σκοτώσουν οικονομικά γι' αυτό και δεν επιτρέπουν οι ελληνικές τράπεζες να δώσουν έστω και ένα ευρώ σε επιχειρήσεις και εταιρείες και έτσι να τις οδηγήσουν στα λουκέτα, και στην αυριανή αρπαγή τους για ένα κομμάτι ψωμί από τους ξένους, έχοντας δημιουργήσει παράλληλα ....

ΤΩΡΑ. Αύριο θάναι αργά.

Τι σου ζητάνε ρε;; 
Να μείνεις ζωντανός!!

Τώρα ξεδιπλώνεται το success σήριαλ με τους κινέζους,
τους εταίρους, τους επενδυτές, τα πλεονάσματα !!
Τώρα νοικοκυρευόμαστε με κλείσιμο σχολείων,
νοσοκομείων, δημόσιων επιχειρήσεων !!
Τώρα ξεσκαρτάρουμε το δημόσιο !!
Τώρα αφήνουμε απλήρωτους 1.000.000 "τυχερούς",
που δουλεύουν -ακόμα- στον ιδιωτικό !!

Τι σου ζητάνε ρε;;
Να μείνεις ζωντανός !!

Δεν είσαι δούλος και κανένας δεν μπορεί να σε κάνει δούλο, αν δεν το επιτρέψεις.

Για να δεις μακριά δεν χρειάζεσαι κυάλια
Όταν κάποιος σου επιτίθεται, αμύνεσαι

Όταν κάποιος σχεδιάζει κακό για 'σένα,
 παίρνεις τα μέτρα σου

Όταν κάποιος παίρνει μέτρα εναντίον σου,
παίρνεις αντίμετρα.
Όταν σε διαβάλλουν άδικα
 εξοργίζεσαι  
Όταν σου επιτίθονται υπογείως και ύπουλα,
κάθε στιγμή και ώρα θωρακίζεσαι

ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ....Πάνε να τελειώσουν τον Σαμαρά! Βγάζουν μπροστά τη Ντόρα σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας!

Σαμαράς τέλος!

Αυτό διαμηνύουν ακόμη και βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι βλέπουν τον σημερινό πρωθυπουργό να έχει την τύχη του ΓΑΠ ο οποίος εκδιώχθηκε από την εξουσία όταν τόλμησε να ψελλίσει τη λέξη
δημοψήφισμα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες στήνεται ένα σκηνικό που παραπαίμπει σε άνοιγα των ασκών του Αιόλου με υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα τα οποία θα αρχίσουν να κατακλύζουν επικοινωνιακά την κοινή γνώμη με απώτερο στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση. 

Στο κέντρο των σκανδάλων θα βρεθούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβλερνησης, οι οποίοι εσπευσμένα επιχειρούν να αποδράσουν από την “γερμανική” αγκαλιά αναζητώντας πολιτική προστασία σε υπερατλαντικά συμφέροντα!

Την ίδια στιγμή κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεφύγει ακόμη και 4 μονάδες από την ΝΔ ενώ σαρώνει στην Α΄ και την Β΄ Αθήνας. Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα σπεύδουν να στηρίξουν ανοιχτά πλέον το κόμμα της Κουμουνδούρου ενώ στη ΝΔ το πριόνισμα του Σαμαρά απειλεί το Μέγαρο Μαξίμου. 


Η πολιτική μοναξιά του πρωθυπουργού ανάγκασε τον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου να βγει μπροστά με τις γνωστές δηλώσεις του στον BHMA FM για να εισπράξει σήμερα την απαξιωτική απάντηση της Ντόρας η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Μπαλτάκο με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για την τρόικα. Ο κ. Μπαλτάκος είχε δηλώσει τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ότι το μνημόνιο είναι μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας.

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ....!!! Βουλευτές για κλάματα...

Αφορμή για το σημερινό μου σχόλιο είναι η πρόσφατη (ν)τροπολογία που ευθαρσώς κατέθεσαν 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εν ολίγοις να εισπράττουν δύο επιχειρηματικοί όμιλοι φωτοβολταϊκών πάρκων διπλάσια έως και τετραπλάσια ποσά για την πώληση ρεύματος, τα οποία θα πλήρωναν οι... φορολογούμενοι!
Ως δικαιολογία αυτής της εξόφθαλμα διακριτικής μεταχείρισης έφεραν το γεγονός ότι οι ίδιοι όμιλοι έχουν κι... εργοστάσια παραγωγής φωτοβολταϊκών, τα οποία υπολειτουργούν και άρα κινδυνεύουν κάποιες εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Μέσω της κατασκευής των πάρκων όμως, τα εργοστάσια θα είχαν δουλειά για 4-5 χρόνια, ενώ το κράτος (δηλαδή οι φορολογούμενοι) θα επιβαρυνόταν με ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, επί 20 χρόνια!

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ "ΣΚΛΗΡΗΣ" ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ Financial Times: "Διαλύεται η Ευρωζώνη το 2014 - Οι λαοί δεν αντέχουν άλλη φτώχεια".


Kαταρρέει η Ευρωζώνη και κατα συνέπεια το ίδιο το ευρώ από το 2014, καθώς η πολιτική συναίνεση που στηρίζει το ευρώ κλονίζεται, υπό το φάσμα των διαδηλώσεων σε Πορτογαλία, και Ιταλία,αλλά και του τέλους ανοχής σε νέα μέτρα από την ελληνική κοινωνία.
 
Στο επόμενο έτος ο μεγάλος κίνδυνος για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι ότι η πολιτική συναίνεση που στηρίζει το ευρώ, θα αρχίσει να διαλύεται, προειδοποιούν σε άρθρο τους οι Financial Times.

 «Η αδύναμη οικονομία, η κόπωση με την λιτότητα, η οργή για την μετανάστευση και η πικρία για την απομακρυσμένη, όπως μοιάζει, ΕΕ, τροφοδοτούν την ανέλιξη των αντι-καθεστωτικών και εθνικιστικών πολιτικών κομμάτων σε όλη την ήπειρο» αναφέρεται στη συνέχεια.
 
Μεγάλο πλήθος ανθρώπων κατέβηκε στους δρόμους της Ρώμης το περασμένο σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθεί για το νέο προϋπολογισμό που παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό. 

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν....

Δίνοντας πάτημα στους παγκοσμιοποιητές…


Οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να φέρεται ότι αντιστέκεται. 

Ωστόσο, έτσι τα πράγματα μένουν στάσιμα και δεν επιτελείται τίποτα σε σχέση με την μείωση των φόρων και τον εξορθολογισμό του κράτους. 

Αντίθετα στα τηλεοπτικά πάνελ συνεχίζεται η διαμάχη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τους μεν να κατηγορούν τους δε, αντί να καταλάβουν όλοι πως αποτελούν αλληλένδετα κομμάτια της ελληνικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις κάνουν τζίρο, δίνουν φόρους, πληρώνεται ένα μέρος μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και έπειτα οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν ως πελάτες με την σειρά τους στον ιδιωτικό τομέα και το χρήμα κάνει τον κύκλο του.

Πρόταση-παρέμβαση του Spiegel για την πιθανή υποψηφιότητα Σημίτη για πρόεδρος της Δημοκρατίας....

Άρθρο «εγκώμιο» στον Κώστα Σημίτη φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στην πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας.


Το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει την «Κίνηση των 58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ως «τη νέα δύναμη από αριστερά» ενώ παραθέτει και τη δήλωση του κ. Σημίτη πως «η κίνηση αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο».

«SUPERFOOD» ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ Οι 10 καλλιέργειες με τις υψηλότερες αποδόσεις.

Μύρτιλο ή Μπλούμπερι
Μέση απόδοση 1.000 κιλά ανά στρέμμα
Οι 10 καλλιέργειες με τις υψηλότερες αποδόσεις
Του Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Οι καλλιέργειες νέων ειδών και η μεταστροφή στις παραδοσιακές ποικιλίες, που υπόσχονται πλέον υψηλές αποδόσεις, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο τις προτιμήσεις των Ελλήνων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το ετήσιο εισόδημά τους, επιτυγχάνοντας αποδόσεις έως και 2.500 ευρώ ανά στρέμμα, στην τιμή παραγωγού. 
Καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, βοτάνων και η παραγωγή αιθέριων ελαίων από φυτά, με τη δημιουργία μίας καθετοποιημένης μονάδας φαντάζει ως επενδυτική ευκαιρία με προοπτική εσόδων που προσεγγίσει τα 75.000 ευρώ, σε βάθος τριετίας για 10 στρέμματα καλλιέργειας. 
Οι δυνατότητες ανάπτυξης των «superfoods» και αρωματικών φαρμακευτικών φυτών στη χώρα μας, τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τομέα μεταποίησης, είναι τεράστιες όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς στην «ΗτΣ», υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πλεονεκτήματα στη συγκεκριμένη κατηγορία, σε σχέση με τα περισσότερα συμβατικά γεωργικά προϊόντα. 

Μας τσακίζουν κάθε μέρα. Σιγά σιγά.Είναι ενωμένοι αυτοί εναντίον μας, όλο το σύστημα και τα καθεστωτικά κόμματα. Γι’ αυτό δεν μας υπερασπίζεται κανείς. Γι’ αυτό ούτε μια πρόταση μομφής,ούτε μια παραίτηση...!!

Η κυβέρνηση έχει πάρει πια την κατρακύλα του απολυταρχισμού.

Στέλνει τις αστυνομικές της δυνάμεις στην Κερατέα επικαλούμενη την αποκατάσταση της τάξης, να κοπανάνε όποιον βρεθεί μπροστά τους.

Συλλαμβάνει και δικάζει αγρότες που τόλμησαν να κάνουν συγκέντρωση λες και έχουν χάσει οι έλληνες πολίτες το δικαίωμα να κάνουν συναθροίσεις.

Επιτίθεται απροκάλυπτα στο κίνημα “Δεν πληρώνω” νομοθετώντας πρόστιμα και ποινές στον ΚΟΚ, αποκαλύπτοντας έτσι ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτής της χώρας, των οποίων και μόνο τα συμφέροντα υπηρετεί.

Προετοιμάζει στρατιωτικές μονάδες στην αστυνομική καταστολή , εκπαιδεύοντας τους νέους που υπηρετούν την θητεία τους στην πατρίδα πως να αντιμετωπίζουν και να καταστέλλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αρνούμενη μάλιστα στην βουλή ότι έχει γνώση για τέτοιου τύπου εκπαίδευση.

Και χίλια δυο άλλα.

Μας δολοφονούν! Θα παραμείνουμε αδρανείς;

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν έχουν μέτρο, δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν και εξοντώνουν κυριολεκτικά το σύνολο του ελληνικού λαού. 


Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα είναι, χωρίς υπερβολή, ανατριχιαστικά.
Μας έφεραν τον Αρμαγεδδώνα στη ζωή μας, και το χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι, ακόμη, θα μας ζητήσουν, στο άμεσο μέλλον, γιατί απέδειξαν προ πολλού ότι δίνουν εύκολα και συνεχώς υποσχέσεις, εν γνώσει τους ότι δεν θα είναι σε θέση να τις τηρήσουν, εφόσον η δουλικότητα, μπροστά στην τρόικα, είναι ...

Τα ξεχασμένα από τους «διασώστες» εθνικά θέματα.....

Εθνικά θέματα. Η φράση αυτή προκαταλαμβάνει μάλλον αρνητικά τον κάθε πολίτη, που έχει κουραστεί με τα ευχολόγια και έχει απογοητευτεί με το πολύχρονο διαζύγιο ρητορικής και πραγματικότητας. 

Είναι όντως μία πρόκληση να μιλήσεις ουσιαστικά για τα εθνικά λεγόμενα θέματα, υπερβαίνοντας τόσο το κλίμα της μεμψιμοιρίας όσο και το απόλυτο τίποτε της σημερινής μας εξωτερικής πολιτικής.

Του Κωνσταντίνου Τερζή 

Πρώτα-πρώτα είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει αυτή η πολιτική. 

Τα τελευταία χρόνια, και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα σχεδόν έχει εξαφανιστεί από το διεθνές προσκήνιο και η μόνη της «πολιτική» είναι είτε να ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις των Βρυξελλών είτε να αμύνεται - φραστικά - στις επιβουλές των γειτόνων.

Εμείς θεωρούμε αυτονόητη ανάγκη την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας μας και την ριζική αναδιάταξη των εξωτερικών σχέσεων της χώρας. Υποστηρίζουμε την ανάγκη μιας ενιαίας Ευρώπης των εθνών από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, ώστε να αποφευχθούν οι ηγεμονισμοί που οδήγησαν την Ευρώπη σε πολέμους. 


Η Γερμανία, που φέρει την πρωταρχική ευθύνη για το εφιαλτικό παρελθόν, απειλεί και πάλι σήμερα με ....

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΙΑ...

  
      Φοβάμαι πως όλα πια έχουν ειπωθεί..


     Φοβάμαι πως ενώ όλοι ξέρουμεαυτά που πρέπει να ξέρουμε..
     ..ο καθένας φοβάται για τον εαυτό του.
     Δεν φοβόμαστε για όλους μας.

     Κάθε μέρα ανακυκλώνει τις προηγούμενες, αλλάζοντας στα σημεία, χωρίς ν' αλλάζει τίποτα...

     Χθες ήταν οι....

Νομίζεις ότι έχεις δικαιώματα;

Δανειζόμαστε την περιγραφή από την Βικιπαίδεια:
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.

Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος. 


Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας. 

Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους (αξιοκρατία).

Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής: