Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης....

Μετά την αγέλη των Κοινωνικών Βλακών και επιζούσε με το ζωώδες ένστιχτο της αυτοσυντήρησης, περάσαμε στον “πελάτη” των Τραπεζών και των διαφημίσεων της TV, τον Homus Katanalotikus, του ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε , με την πιστωτική και το καρτοκινητό, και μετά περάσαμε..

Πρωτιά στην Αλβανία: Η Ελλάδα μακράν ο πρώτος ξένος επενδυτής στη χώρα τους.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου 2007 - 2014, η Ελλάδα αποτελεί μακράν τον πρώτο ξένο επενδυτή στην Αλβανία», όπως αναφέρει ο «Οδηγός Επιχειρείν στην Αλβανία» του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της πρεσβείας μας στα Τίρανα.

Ο οδηγός αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών που αφορά στις εξαγωγές και όπως σημειώνεται:....«η χώρα μας μόνο για το έτος 2011 και ενδεχομένως λόγω των επενδύσεων του Καναδά στον τομέα εξόρυξης υδρογονανθράκων περνάει στη δεύτερη θέση, με σχετικά μικρή διαφορά. 

Ωστόσο, ανακτά και πάλι την πρώτη θέση το επόμενο έτος, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία».

Το 2014, οι τρείς πρώτοι ξένοι επενδυτές στην Αλβανία είναι η Ελλάδα (25,68%), ο Καναδάς (16,57%) και η Ιταλία (11,56%), ως προς το συνολικό απόθεμα άμεσων ξένων επενδύσεων στην Αλβανία.

Σε ότι αφορά στην .....

Στους ξένους όλες οι τράπεζες ! Πραξικόπημα με τα δάνεια – Τι θα γίνει με τα «κόκκινα»

Πώς στήθηκε το «παιχνίδι» για να περάσει και η ιδιωτική οικονομία στους δανειστές – Τον Σεπτέμβριο νέος νόμος βάσει του  οποίου θα βγάζουν στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες από εταιρείες έως και τα τριάρια του απλού κόσμου
Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα. Σε μαζική κλίμακα εταιρείες, ακίνητα κάθε είδους και μετοχές που σήμερα είναι ενεχυριασμένα στις τράπεζες θα οδηγηθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε αναδιάταξη, αλλάζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις ιδιοκτησία.
Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι το πρώτο βήμα για να περάσει και η ιδιωτική οικονομία στον έλεγχο των δανειστών. 
Οι θεσμοί κρίνουν ότι έφτασε η ώρα να ....

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ο πολίτης και η περιουσία του έρμαιο της οργανωμένης μνημονιακής μαφίας.

Κάθε Τετάρτη αυτή την εποχή στα ειρηνοδικεία της χώρας έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Αλλάζει ιδιοκτησία η χώρα. Οι τράπεζες βγάζουν, με την κάλυψη του
μνημονιακού καθεστώτος, κάθε λογής ακίνητη περιουσία στο σφυρί. Ένα ολόκληρο κύκλωμα κορακιών οργανώνεται για να επωφεληθεί. Ειδικά μετά το φθινόπωρο, όταν η αξιολόγηση και η νέα δόση για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος θα έχουν ως προϋπόθεση να βγει μαζικά η ιδιωτική περιουσία όσων χρωστούν στις τράπεζες, τις εφορίες και τα ταμεία στον πλειστηριασμό.

Το κύκλωμα των κορακιών δείχνει ήδη τις διαθέσεις του και φυσικά τα δόντια του. Και σ’ αυτό μετέχουν πολλοί. Θα αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αντιληφθούμε όλοι τι γίνεται και κυρίως τι πρόκειται να γίνει στο....

Χίλλαρυ Κλίντον: Ο συμβολισμός του Κακού.

Μια απειλή για την ανθρωπότητα

Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος καθώς η Χίλλαρυ Κλίντον οδεύει προς την Φιλαδέλφεια για να πάρει το χρίσμα της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κι όμως, πολλοί οπαδοί του αποκαλούμενου “προοδευτικού” κινήματος ισχυρίζονται ότι πρέπει να ψηφιστεί αυτή η neocon πολεμοκάπηλη.

Αλλά οι συνέπειες αυτής της στρατηγικής μπορεί να οδηγήσουν τελικά κατευθείαν σε πυρηνικό πόλεμο. Η πυρηνική εκδοχή βρίσκεται ήδη στο τραπέζι… Γι’ αυτό τον λόγο η Χίλλαρυ Κλίντον αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την ίδια την ανθρωπότητα: πρέπει να την σταματήσουμε!

Η κατάσταση είναι πλέον ξεκάθαρη. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Χίλλαρυ Ρόνταμ Κλίντον θα κάνει...

Τα νέα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – θεσμών..

Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ πιέζουν για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης για τα 15 προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου και την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ και στη συνέχεια για την έναρξη και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το αργότερο έως τα Χριστούγεννα.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της διαπραγμάτευσης, οι δανειστές εντοπίζουν
τεράστιες καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα στα θέματα της αγοράς ενέργειας, μετά τις αλλαγές στη σύμβαση για τον ΔΕΣΦΑ, που ήδη προκαλεί την αντίδραση της SOCAR, στις ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, στα θέματα της μεταφοράς και διανομής, τα οποία είναι προαπαιτούμενα για το Νοέμβριο, αλλά και στο ειδικό τέλος ΑΠΕ, το οποίο θα φέρει αυξήσεις 3% στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόβλημα υπάρχει και ...