Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Money Masters: Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα;

Το Money Masters δεν είναι ένα απλό ντοκιμαντέρ εναντίον των τραπεζών. 

Για αυτό άλλωστε το μετέφρασα πριν πολλά χρόνια.

Στο Money Masters αναφέρονται τα ονόματα των τραπεζιτών που μέσα από διαρκείς απάτες εις βάρος της ανθρωπότητας κατάφεραν να ελέγξουν την δημιουργία του χρήματος παγκοσμίως. 


Αυτές οι απάτες περιγράφονται ακριβώς στο ντοκιμαντέρ αυτό.

Κανονικά όλα τα κανάλια στην Ελλάδα θα έπρεπε να παίζουν το ντοκιμαντέρ αυτό για να μην τολμήσουν οι διεθνείς αυτοί τοκογλύφοι να μας ζητούν δεκάδες φορές περισσότερα λεφτά απ' αυτά που μας έχουν δανείσει.

Όπως είπε...

Η Δημοκρατία δεν είναι ιδεολογία ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ !

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ !
…είναι το πολίτευμα που επιτρέπει την διαρκή γέννηση και εφαρμογή των ιδεών των ανθρώπων, ΜΑΚΡΥΑ από δογματισμούς, ιδεολογίες, κόμματα, αρχηγούς κλπ …

ΦΩΤΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΕΘΑ ...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα από αντιπροσωπεία της οργάνωσης American Jewish Committee με επικεφαλής τον Πρόεδρο Stanley Bergman και τον εκτελεστικό διευθυντή David Harris.

Μνημόνιο ως το 2060. Σιγοψήνουν τον λαό σαν τον βάτραχο....

ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΟΡΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Οι χρεοκοπημένοι Μαορί ασχολούνται με τον Κουφοντίνα την ώρα που οι δανειστές συγγράφουν το νέο Μνημόνιο από το οποίο όπως λέει και ο Αυτιάς ζήτημα να βγούμε το 2060!

Το θέμα είναι οι κάτοικοι-Μαοροί να σιγοψήνονται σαν τον βάτραχο ώστε να μην αντιδρούν σ΄αυτό που τους συμβαίνει.

Τα Μνημόνια θα διαρκούν όσο και η ζωή μας κι αυτό γιατί δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. 

Και δεν μπορεί ...

Τράβα ελληναρά μου να ψωνίσεις χοιρινό κιμά εισαγωγής από τα Lidl…


Αν σας έλεγαν ότι μια γερμανική Ομόρρυθμη Εταιρία (Ο.Ε.) λειτουργεί στην Ελλάδα 17 χρόνια και ο τζίρος της ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα το πιστεύατε;

Και όμως είναι αλήθεια και μάλιστα πριν λίγες εβδομάδες εγκαινίασε επένδυση 130 εκατομμύριων ευρώ. Θα πείτε πειράζει που είναι Ο.Ε και όχι Α.Ε. ή κάτι άλλο; 

Μάλλον ναι γιατί θα πρέπει να ξέρουμε πόσα χρήματα Ελλήνων καταναλωτών ταξιδεύουν κάθε χρόνο για Βερολίνο. 

Γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω οι...

Έκτακτο: Δημοψήφισμα – βόμβα αποφάσισαν οι κάτοικοι της Κριμαίας!

Με έκτακτη ανακοίνωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της περιοχής, ανακοινώθηκαν τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος καθώς και η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Στις 16 Μαρτίου λοιπόν, οι κάτοικοι της Κριμαίας θα κληθούν να αποφασίσουν εάν:

Έτσι έδεσαν τη χώρα με το χρέος και την ανεργία..

Τσάκισαν τον λαό με μέτρα και περικοπές για να αυξήσουν το χρέος από 299 δισ. το 2009, σε 350 δισ. το 2014. Βλέποντας κανείς τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΛΣΤΑΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από το 2009 μέχρι και σήμερα, 
αναρωτιέται εύλογα, για ποιο λόγο η χώρα μπήκε σε αυτή την περιπέτεια των μνημονίων και των εκατοντάδων απάνθρωπων περικοπών.

Την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδιδε τη χώρα στα «κοράκια» των αγορών διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι η τρόικα είναι ένας μηχανισμός προστασίας. 


Αυτός λοιπόν ο μηχανισμός προστασίας κατάφερε να πάει το δημόσιο χρέος από το 129% του ΑΕΠ, κοντά στο 180% του ΑΕΠ και να φτάσει την ανεργία από το 10,9% στο αστρονομικό ποσοστό του 28%.

Αυτή την «ομπρέλα προστασίας» υπερασπίζεται ακόμα και σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες που υπηρέτησαν ....

Οι πραγματικές προθέσεις της Δύσης για την Ουκρανία...

Φάνηκε επιτέλους η πραγματική αιτία της πτώσης Γιανουκόβιτς.

Πολλάκις σας έχουμε αναφέρει ότι ο στόχος της Δύσης είναι να πλησιάσει όλο και πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Πράγματι η παράνομη φιλοδυτική κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία λαμβάνει αποφάσεις αγνοώντας την πολυπληθέστερη ανατολική Ουκρανία, «προτείνει» να ...

Την ουρά στα σκέλια οι Γερμανοί ... Σταϊνμάγερ: Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία...

Αποστάσεις από τις Η.Π.Α. παίρνει το Βερολίνο

 Η Γερμανία επιδιώκει την συνεννόηση με την Ρωσία και δεν επιθυμεί επιβολή κυρώσεων στην Μόσχα με το βλέμμα και στο φυσικό αέριο.

Πράγματι ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προειδοποίησε την Πέμπτη από την Ρώμη ότι δεν πρέπει «να κλείσουμε όλες τις πόρτες» επιβάλλοντας ...

Ο πλανήτης όλος, καζάνι που βράζει...

Πέρα από την κρίση στην Ουκρανία όπου μπορεί να έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σκεφτείτε μόνο ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 10% τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κλιμακούμενης έντασης στην Κριμαία.

Η Ρωσία κατέχει το 20% των παγκοσμίων αποθεμάτων και η προηγούμενη κρίση με την Ουκρανία είχε διαταράξει τις οικονομίες πολλών κρατών μελών με το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων ακόμη και βιομηχανιών.

Το 34% των εισαγωγών στην ΕΕ προέρχεται από τη Ρωσία μέσω ουκρανικών αγωγών με κόστος ...

ΠΟΣA MAΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ...


Αυτές τις μέρες βλέπουμε την διαμάχη της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα για την νέα κεφαλαιοποίηση των τραπεζών την οποία την προσδιορίζουν στα 6 -9,5 δίς ευρώ.


Δείτε με εντελώς απλό τρόπο πως επιβαρύνονται οι Έλληνες Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι σε κάθε μέτρο που ανακοινώνεται για κάθε δίς ευρώ.

Για παράδειγμα:

Για τα 6 δίς που απαιτείται για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πληρώσουμε 1.000 ευρώ ο καθένας , περίπου ένα η δύο μισθούς .

Για τα 9 δίς που απαιτείται για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πληρώσουμε 1.500 ευρώ ο καθένας , περίπου δύο η τρίς μισθούς .

Για τα 42 δίς που ....

ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. -ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ!!

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ*
www.analystsforchange.org

Τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, που όπως φαίνεται είναι ο προάγγελος ακόμη πιο δραματικών εξελίξεων όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και για όλο τον κόσμο δεν είναι τυχαία, ή ξαφνικά, αλλά προσχεδιασμένα, κατευθυνόμενα και χρηματοδοτούμενα!!


Ήδη μετά την φυγή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Γιανουκόβιτς στην Ρωσία και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το μπλοκ της αντιπολίτευσης, που πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις, με τις καταλήψεις, τις καταστροφές και με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων είχαμε την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας, με την εισβολή και κατάληψη στρατηγικών σημείων (αεροδρόμια κλπ) στην Κριμαία. 

Το ερώτημα είναι γιατί έγιναν όλα αυτά, έχουν σχέση με την διχασμένη εθνολογικά, γλωσσολογικά, θρησκευτικά, οικονομικά και εθνικά αυτή μεγάλη χώρα, με τις ....

Για να μην ξεχνιόμαστε...

Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και

ένα παράπονο!

Το παρακάτω κείμενο εδώ και αρκετό καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στο Facebook και στο Twitter.
Με τίτλο «Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο» το κείμενο με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:
1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.
2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...
3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.

Τι θέλουμε λοιπόν; Να συνταχθούμε με το άδικο, δίχως μάλιστα γεωστρατηγικά οφέλη;Υπάρχει επιτέλους διπλωματία στην Ελλάδα;

Οι ευκαιρίες στην Ουκρανία που δεν αξιοποιεί η χώρα… 

του Κίμωνα Γεωργακάκη 


Πόσο κοντόφθαλμα και δουλικά δρουν οι ιθύνοντες της χώρας; Σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα μπορούσε, λόγω Προεδρίας της ΕΕ, να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κρίση της Ουκρανίας ο ΥΠΕΞ της χώρας σπεύδει να συναντήσει τον φιλοναζιστή παράνομο πρωθυπουργό στο Κίεβο, αγνοώντας το 65% του πληθυσμού που ζει στην ανατολική Ουκρανία.

Η έξαρση των εντάσεων στην περιοχή δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα των μνημονίων να αξιοποιήσει τις όποιες συγκυρίες και να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά προάγοντας ....

Προειδοποίηση Σ.Λαβρόφ: Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να εξελιχθεί σε "μεταδοτική"...

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με δηλώσεις του από τη Μαδρίτη προειδοποίησε την Δύση ότι η κατάσταση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε «μεταδοτική»...αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μπορεί να υπάρξει διάχυση των αναταραχών σε άλλες χώρες δυτικών συμφερόντων!

Επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα και ο νόμιμος πρόεδρός της ανετράπη προσθέτοντας ότι για τη Μόσχα η Ουκρανία παραμένει «πρώτη προτεραιότητα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν λάβει επιπλέον μέτρα και είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου ....

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι ναζιστές της Ουκρανίας προσέλαβαν ακόμα και ισραηλινούς μισθοφόρους για την “επανάσταση”!

Βετεράνος του Ισραηλινού στρατού αποκαλύπτει πως διοικούσε ομάδα κρούσης νεοναζί για τις συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις! Τα στοιχεία του δεν δίδονται στην δημοσιότητα, ενώ το γεγονός αποδεικνύει ότι η δήθεν “επανάσταση” ήταν φασιστικές παραστρατιωτικές δυνάμεις 
με άφθονο χρήμα που γκρέμισαν μία νόμιμη, δημοκρατική κυβέρνηση!

Καρμπόν με το εδώ “Σχέδιο Πυθία” που άνοιξε τον δρόμο για την υποδούλωση της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναφέρει χαρακτηριστικά το olympia. 


Οι ίδιες καταγγελίες υπήρχαν ....

Αν δεν πάνε φυλακή, δεν θα σταθεί η Ελλάδα..*

* Αυτή είναι η σωστή διατύπωση της γελοιότητας που εκστόμισε πάλι πριν λίγες μέρες ο αντιπρόεδρος της ''κυβέρνησης'', υπουργός Εξωτερικών, και πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Και βέβαια με την νέα αυτή διατύπωση δεν εννοούμε μόνον τους εικονιζόμενους, αλλά μία πληθώρα 
υπουργών, πρωθυπουργών και δημόσιων αξιωματούχων που κυβέρνησαν,
..και που αν δεν κυβερνούν ακόμα, παραμένουν πάντως στο απυρόβλητο, ελεύθεροι κι ακαταδίωκτοι,
..να κυκλοφορούν προκλητικά και να πλασσάρονται ως σωτήρες, ή τιμητές του σήμερα,
..κάνοντας ομιλίες και δίνοντας συνεντεύξεις, αυτοδιαφημιζόμενοι σαν ...

Το νέο "όχι" της Γερμανίας...

Νέο "όχι" της Γερμανικής Βουλής στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Καμπέντερ, σε...σχετική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke).

Η απάντηση δόθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν από την έλευση του Γερμανού Προέδρου στη χώρα μας και παρά την ύπαρξη του πορίσματος Επιστημονικής Επιτροπής της Γερμανικής Βουλής που αποκάλυψε την Κυριακή η Realnews και που αφήνει ορθάνοιχτο το θέμα, παρά τις επίσημες αρνήσεις της κυβέρνησης του Βερολίνου. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών με την απάντησή του στο Die Linke λέει “όχι” τόσο στο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, όσο και στην αποζημίωση των θυμάτων και τις γερμανικές επανορθώσεις-κατ’ ουσίαν και στα 11 ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές της αριστεράς.

Το Βερολίνο, δηλαδή, κατ’ ουσίαν .....

«Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων».


Ο θίασος θα προσπαθήσει να αποφύγει την πτώση του με κάθε μέσον

Στις Δημοκρατίες της Μπανάνας, οι «πειραγμένες» δημοσκοπήσεις αποτελούν κλασσικό επικοινωνιακό εργαλείο για την διαμόρφωση εικονικού πολιτικού κλίματος προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Τα ποσοστά που αποδίδονται στα διάφορα κόμματα, δημιουργούν αίσθηση πολιτικής δυναμικής ή αίσθηση μη δυναμικής. Κατασκευάζουν τεχνητά εικόνα εισόδου ή μη εισόδου στην Βουλή. 


Δίνουν προοπτική βιωσιμότητας σε ψευδο-εναλλακτικές κινήσεις που ευνοεί το σύστημα. Πλαστογραφούν στοιχειώδη λαϊκή στήριξη σε κοινωνικά ανύπαρκτα σχήματα που επαγγέλλονται την ρήξη, ενώ αποτελούν την εγγύηση της παλαιοκομματικής συνέχειας. 

Εξαφανίζουν, αντιθέτως, από τον προεκλογικό χάρτη, κινήσεις αυθεντικά λαϊκές και αντισυστημικές.

Η διεξαγωγή δημοσκοπήσεων μπορεί να γίνει με τρόπο επιστημονικοφανή και νομότυπο, αλλά ουσιαστικά ....

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Βενιζέλο ... μήνυση από τον Δημήτριο Αντωνίου «για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους».

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του «για κατασκοπεία και 
παραβίαση μυστικών του κράτους».

Τη μήνυση κατά του κ. Βενιζέλου έχει....