Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν μειώσεις ως και 30% σε ήδη εργαζομένους που παίρνουν και προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας μαζί με τον κατώτατο μισθό είναι ορατό, από 1/1/ 2017.

http://www.enikos.gr/images/resized/590_475b5998f327cf0837089274082a5933.jpg
Bόμβα μεγατόνων για τον κατώτατο μισθό που τινάζει στον αέρα και όλα τα επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι όπως γάμου, τριετιών, ανθυγιεινό, τέκνων και σπουδών κρύβει το συμπληρωματικό Μνημόνιο που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση.

Οι δανειστές στις παρατηρήσεις τους για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετηθούν για την επόμενη αξιολόγηση, που ξεκινά το φθινόπωρο, κάνουν ρητή αναφορά στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και στον καθορισμό του από την 1/1/2017, σε νέο ποσό και χωρίς κανένα επίδομα!

Αυτό που τονίζουν είναι η πλήρης...

Το ΝΑΤΟ εναντίον του Καλίνινγκραντ επιδιώκει τον αποκλεισμό και την προσάρτηση του από την Γερμανία.

Iskander-kaliningrad
Ρωσικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Καλλίνγκραντ, τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή η οποία θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική.

Η κύρια αποστολή των νατοϊκών αξιωματούχων είναι να εμποδίσουν πάση θυσία τους ρωσικούς πυραύλους να φτάσουν στην Βαλτική Θάλασσα , και να «αλώσουν» μέσω  αυτονομιστικής εξέγερσης την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Το επόμενο στάδιο θα είναι η επιστροφή της  στην «αγκαλιά» της Γερμανίας .
Οι άοκνες προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής, δήθεν για να προστατευθούν οι τρεις «μικρές αλλά περήφανες» δημοκρατίες από την  τρομερή ρωσική «Αρκούδα», κάνει τους ανθρώπους αφελείς και ανήσυχους, τονίζουν ......Ρώσοι ειδικοί εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με δημοσίευ

Ο ΠΟΛΣΟΝ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!

%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ & ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΑΡΕΟΙ : ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΤΩΝ ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Γιατί ο Paulson επιμένει «ενοχλητικά» στην Πειραιώς ;;; 
Επηρεάζει το 20% με 22% των μετόχων και ο απώτερος στόχος του είναι να αποκτήσει τον καταστατικό έλεγχο !!!

Έχει αλλότριους σκοπούς ο Paulson για την Πειραιώς… θα αποκαλυφθούν όλα εν καιρώ και ορισμένα προσεχώς…

Που το πάει ο Paulson, το αμερικανικό fund που διατηρεί μεγάλες επενδυτικές έως στρατηγικές θέσεις στην Πειραιώς και στην Alpha bank; 

Ήδη από τις αρχές του 2016 ο Paulson μέσω του εκπροσώπου του στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς τον δικηγόρο Blades έχει συστηματοποιήσει την στρατηγική του εις βάρος των αποφάσεων που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. 

Η μεγάλη και γνωστή κόντρα ξέσπασε όταν...

Ξαναζούμε το κραχ του 1930!!

wpid-wp-1466334793567.jpeg
Για να κατανοήσουμε την κατάσταση της σημερινής οικονομίας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε πίσω 80 χρόνια.

Όπως ακριβώς και στη δεκαετία του ’30, η ανάπτυξη περιορίζεται από εταιρείες οι οποίες δεν θέλουν να ξοδέψουν, μείωση του πληθωρισμού και κυβερνήσεις οι οποίες απομακρύνονται από τα οικονομικά κίνητρα.

Ο λόγος της παρούσας κατάστασης είναι η κρίση η οποία άφησε πίσω της συντρίμμια του...

Ψάχνουν 34 δισ. ευρώ φόρους, σε απόγνωση οι φορολογούμενοι.

Αν ήταν δύσκολη για το υπουργείο οικονομικών η ψήφιση των φορολογικών μέτρων της πρώτης αξιολόγησης ακόμη πιο δύσκολη είναι οι εφαρμογή τους και άρα η είσπραξη περίπου 33 δισ. ευρώ από φόρους ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του «κόφτη».

Η καθαρή πρόσθετη επιβάρυνση που αντιστοιχεί για το 2016 από τα μέτρα σε άμεσους έμμεσους φόρους και
εργοδοτικές εισφορές πρόσθεσε άλλα 1,2 δις ευρώ στις ήδη υφιστάμενες υποχρεώσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών . 

Από αυτά τα 800 εκ ευρώ προέρχονται από το χαμηλότερο αφορολόγητο και νέα φορολογική κλίμακα σε μισθωτούς και συνταξιούχους και 400 εκ ευρώ από τα πρόσθετα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν από την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% και τις αυξήσεις συντελεστών στα νησιά και τις επιμέρους αυξήσεις σε έμμεσους φόρους

Με βάση το προϋπολογισμό πριν την ψήφιση των μέτρων το υπουργείο οικονομικών από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου θα έπρεπε να εισπράξει 31,8 δις ευρώ . Με τα νέα βάση το λογαριασμός αναβαίνει στα 34 δις ευρώ την στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα ..

Ρεκόρ κατασχέσεων σε λογαριασμούς και ακίνητα το 2016.

Μεγάλη αύξηση των εντολών κατάσχεσης σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου καταγράφεται το 2016. Μόνο στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου φέτος οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 428.465 οφειλετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν συνυπολογιστούν και οι κατασχέσεις του Μαΐου τότε
συνολικά ξεπερνούν κατά πολύ τις 500.000. Μέσα σε περίπου 100 εργάσιμες μέρες, δηλαδή, οι κατασχέσεις λογαριασμών αυξήθηκαν κατά περίπου 100.000, έναντι των 333.776 που είχαν διαταχθεί την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα οποία φέρνει στο φως το «business stories», δείχνουν ότι...

«Οι τραπεζίτες, καθώς επίσης οι πολυεθνικές μονοπωλιακές επιχειρήσεις έχουν κατά μία ορισμένη έννοια καταστρέψει τον καπιταλισμό.

253
Η πολιτική λιτότητας είναι μία σαθρή δικαιολογία ενός νέου μοντέλου κοινωνικής αποδιοργάνωσης που επιβάλλεται από τους ελίτ, με στόχο τη συγκέντρωση πλούτου – γεγονός που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του καπιταλισμού και στο χάος
«Οι τραπεζίτες, καθώς επίσης οι πολυεθνικές μονοπωλιακές επιχειρήσεις έχουν κατά μία ορισμένη έννοια καταστρέψει τον καπιταλισμό. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για μία λειτουργική και αποτελεσματική οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Οι άνθρωποι αυτοί υπονομεύουν τους κανόνες….. Η πολιτική λιτότητας, η οποία εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι υπεύθυνη για την απώλεια ....

Η αντεπίθεση της Ρωσίας.

248
Η αναγέννηση της χώρας τεκμηριώνει πως όταν υπάρχει συλλογικότητα, υγιής πατριωτισμός, εθνική υπερηφάνεια, μελλοντικό όραμα και σχέδιο για την επίτευξη του, όλα είναι δυνατά – γεγονός που ασφαλώς ισχύει και για την Ελλάδα.
.Ανάλυση
Σχεδόν όλες οι χώρες των BRICS έχουν βιώσει την κακή εμπειρία του ΔΝΤπου, αφού τις λεηλατήσει, επιστρέφει συνήθως κάποια χρόνια αργότερα – επειδή, κατά τη διάρκεια της δραστηριοποίησης του, φροντίζει να δημιουργεί κρυφά μελλοντικές εστίες πυρκαγιάς, οι οποίες ξεσπούν αργότερα. Υπενθυμίζουμε πως η Ινδία ήταν επίσης ένα από τα θύματα του, χωρίς όμως να υποστεί υπερβολικά μεγάλες ζημίες, αφού κατάφερε να αποδεσμευθεί πολύ γρήγορα – το 1993, μετά την κρίση που ξέσπασε το 1991.
Ειδικότερα, μετά το ....

Η μεσαία τάξη σε απόγνωση.

 
Είμαστε σαφώς κατά του ευρώ, με τη σημερινή μορφή και τις προοπτικές του, γνωρίζοντας όμως παράλληλα πως είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα – εάν προέκυπτε βέβαια το εθνικό νόμισμα, αφού δηλώναμε στάση πληρωμών, δεν θα είχαμε καμία απολύτως αντίρρηση.
.Σύμφωνα με ορισμένους οι αναλύσεις δεν βοηθούν κανέναν, τα λόγια είναι πια περιττά, χρειάζονται πράξεις (για τις οποίες όμως δεν υπάρχει πραγματική πρόθεση, αφού δεν παρατηρείται καμία συλλογική αντίδραση τον τελευταίο καιρό, με εξαίρεση ίσως το κίνημα των «παραιτηθείτε» που έπεισε ελάχιστους), απαιτείται η πρόταση συγκεκριμένων λύσεων, ενώ πρέπει να τοποθετείται κανείς με σαφήνεια, όσον αφορά τη συμμετοχή ή μη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Εν τούτοις η τοποθέτηση μας, σύμφωνα με την οποία η χώρα πρέπει να αποδεχθεί πως χρεοκόπησε, προβαίνοντας σε στάση πληρωμών, έτσι ώστε να διαπραγματευθεί με τους δανειστές τη διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλες τις δανειακές συμβάσεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, είναι μία ....

Η μαύρη τριακονταετία της Ελλάδας: Το γεγονός ότι, η κυβέρνηση δολοφόνησε την ύστατη ελπίδα των Ελλήνων, μαζί με την αριστερή ιδεολογία, φτάνει για να την κρίνουμε.

Greece rescue concept, men sinking in the sea reaching for help. Business concept of failure, debit,bankruptcy,financial emergency and defaultΑρκετοί ισχυρίζονται ότι, δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τηνκυβέρνηση, ούτε την αριστερά, επειδή είναι άδικο να της προσάπτονται ευθύνες, σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας – αφού δεν κυβέρνησε τις δεκαετίες μετά το 1980, όπου η χώρα «διεφθάρη πολλαπλώς», με φυσιολογικό τελικό αποτέλεσμα τη σταδιακή πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική χρεοκοπία της.
Δεν ευθύνεται λοιπόν η κυβέρνηση για τη μαύρη τριακονταετία (1980 – 2010) – κάτι που δεν είναι εντελώς σωστό, αφού η Ελλάδα δεν κατέρρευσε μόνο από τις κυβερνήσεις της αλλά, επίσης, από τις ανεύθυνες αντιπολιτεύσεις, από τους διαφθαρμένους συνδικαλιστές κοκ. Εκτός αυτού, ανήκουν στα ……

Ο Γερμανοτσολιάς Λεβέντης καλεί να μην βγαίνουν σκάνδαλα γερμανικών εταιριών για να έρθει ανάπτυξη

undefined
Γραφικό από τον Jo DI
Δεν έπρεπε να κυνηγάμε τις γερμανικές εταιρείες που φοροδιαφεύγουν! Είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να μην έλθουν επενδύσεις!
Αυτή είναι η άποψη Λεβέντη για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της εφημερίδας Αγορά, ότι BMW και Mercedes ……

Εάν νομίζουν πως τελείωσαν με τους δανειστές κάνουν μεγάλο λάθος.

Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Την ώρα που η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει φόρους- διότι εάν δεν τους μαζέψει, το φθινόπωρο θα μπει κόφτης στις δαπάνες- την ώρα που οι πολίτες σκέφτονται πως θα γλυτώσουν φόρους και πως θα τη βγάλουν το καλοκαίρι, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ταυτόχρονα συζητάνε για το Σύνταγμα!
Ακόμα και συνταγματολόγοι, όπως ο κ. Αλιβιζάτος, έχουν βγάλει ανακοινώσεις με προτάσεις, που επικεντρώνονται μάλιστα στην απάλειψη της αναφοράς «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»!
Δηλαδή, εδώ καίγεται το σπίτι μας και αυτοί μας βάζουν να τρέχουμε καλοκαιριάτικα για τον……