Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

FT: Private banking αλά... ευρωπαϊκά !!!


By Robert Shrimsley

Με το κούρεμα των μεγάλων ιδιωτικών καταθέσεων στην Κύπρο η καθημερινή ζωή για τους τραπεζίτες στην ευρωζώνη θα πρέπει να έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη. Οι Financial Times δημοσιεύουν έναν υποθετικό διάλογο, με... πολλές αλήθειες...

ΑΥΤΟ ΤΟ «ΠΑΛΙΚΑΡΙ» ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΜΑΣ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..& ΑΓΑΠΑ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΟΥΓΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ....


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Όλοι γνωρίζουμε τον Αμερικανοισραηλινό Χένρυ Κίσσινγκερ και την απίστευτη παρασκηνιακή του δράση.Υπάρχει άραγε δικτατορία στη Γή που να μην έχει αναφερθεί το όνομά του; Κι όμως είναι ελεύθερος……

Αυτός λοιπόν πριν μερικά χρόνια είπε σε ευνέντευξή του: «Η πολιτική είναι σαν το μετρό του Παρισιού,90% υπόγειο και 10% φανερή διαδρομή.» Ήξερε τι έλεγε;

Όλες οι Κεντρικές Τράπεζες παγκοσμίως ανήκουν στην οικογένεια Rothschild εκτός απο τρείς!


Το έτος 2000 υπήρχαν 7 χώρες στις οποίες η κεντρική τράπεζα δεν ελέγχοταν απο τους Ρόθτσιλντ. Αυτές ήταν:

Afghanistan
Iraq
Sudan
Libya
Cuba
North Korea
Iran

Στην συνέχεια είχαμε το «τρομοκρατικό» χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και αμέσως μετά τον πόλεμο στις χώρες αυτές. 

Οι Ευρώ-Ναζιστές του Ταλμούδ και το Γρόσι.


του Σπύρου Χατζάρα 


Το 1800 στην Κέρκυρα,μιλούσαν για την αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους, αλλά 15 χρόνια μετά, υπό την αγγλική κατοχή, οι «Ιόνιοι» πράκτορες, μαζί με τους «αυτόχθονες» ιουδαίους τοκογλύφους του νησιού, έλαβαν το κοινό ψευδώνυμο «Ιονικός λαός». 

Το 1955 ξεκίνησε ο αγώνας της ΕΟΚΑ με σύνθημα «γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Έλληνες».

Ο Σατανάς λέγεται Ρότσιλντ.


                              Φωτογραφία Γιάννης Κανελλόπουλος. 

Αρκετός και καλός ο κόσμος χθες στο Σπόρτιγκ, για να υποστηρίξει την υλοποίηση επιτέλους, 184 χρόνια μετά, της πρότασης του Ιωάννη Καποδίστρια, για την ανέγερση στην πρωτεύσασα της Ελεύθερης Ελλάδας Ναού, στο όνομα του Σωτήρος Χριστού. 

Ακούσαμε Ιεράρχες που απέδωσαν σε σκοτεινές δυνάμεις την καθυστέρηση και τόνισαν ότι διαφωνούν όπως

Στον Κώστα Βάρναλη Στον αγαπητό ποιητή της μάζας.

Στην DEUTCHE bank έβγαλαν οι συγγενείς του ΑΝΑΝσ τασίαδη!!

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝ που καταστρέφει τον Ελληνισμό.


Μεγάλο ηθικό και νομικό ζήτημα προκαλέι η αποκάλυψη πως η οικογένεια του γαμπρού του Νίκου Αναστασιάδη απέσυρε περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες, 3 μόλις μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup όπου αποφασίστηκε το κούρεμα.

«Η εμπειρία της Ελλάδας πρέπει να διδάξει την Κύπρο».


 Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είχε σήμερα το απόγευμα ανταλλαγή απόψεων με βασικό θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και πρώην ΥΠΕΞ, Γιώργο Λιλλήκα.

  «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι εδώ και στέλνουν το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά.

Στο Σκαμνί Δέκα Κορυφαία Στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Στο σκαμνί με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες στέλνει ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης δέκα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας δημοκρατίας καθώς και παράγοντες τριών ....

Το ανέκδοτο με τον Γερμανό…καπετάνιο!


Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου


Ο Σόιμπλε υπήρξε σαφής. «Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων».  


Μετά τη δήλωση αυτή 50.000 επιστολές στάλθηκαν στην Κύπρο από Γερμανικές τράπεζες, προτείνοντας στους καταθέτες άμεση μεταφορά των χρημάτων τους στο ασφαλή Γερμανικό οικονομικό παράδεισο!

Πάνος Καμμένος από Κύπρο: όταν ο λαός αντιστέκεται πάντα νικά..

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέπτεται την Κύπρο όπου παρίσταται στις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Κύπρου.

 Παρέστη στην δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’ όπου παρόντες ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου.

Ο Naigel Farage στο πλευρό της Κύπρου. Ζητά από τους Ευρωβουλευτές, να υπογράψουν πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο
 Αντί να αναλίσκωνται σε επικοινωνιακές φανφάρες τα ελληνικά κόμματα του Κοινοβουλίουκαι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, γιατί δεν έπραξαν ότι και ο Νάιτζελ Φάρατζ; Προφανώς γιατί ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!
Και φυσικά δεν θα περιμέναμε κάτι ανάλογο από την τρικομματική χούντα. Από τους "αντιμνημονιακούς" (;;;;) όμως βουλευτές και Ευρωβουλευτές, θα περιμέναμε κάτι να κάνουν... αλλά φαίνεται πως... περί άλλων τιρβάζουν και τα κροκοδείλια δάκρυά τους, ουδόλως πείθουν πλέον τον ελληνικό λαό.

Πόπη Σουφλή 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΦΩΤΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ "Aυτά που κάνουν οι Γερμανοί θα τα πληρώσουν αλλιώς".


Με έναν ελληνικό-εθνοκεντρικό λόγο μιλά για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η νέα καταστροφή της Κύπρου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, του οποίου μεγάλο μέρος της Επισκοπής του, όπου και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μάμα, βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Στην συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μόρφου Νεόφυτος αναφέρει ότι ο λαός περιμένει τον πνευματικό λόγο, την αιτία και το νόημα της ζωής και του θανάτου. «Αν δεν του τα δώσουμε αυτά και ένα τρόπο μετανοίας, τότε (οι Ιεράρχες) θα κριθούμε πολύ πιο αυστηρά από τους πολιτικούς», τονίζει.

Η αμερικανική οικονομία είναι μια φούσκα την οποία διογκώνει η Fed.


O Ντέιβιντ Στόκμαν, ο οποίος είχε διατελέσει υπεύθυνος προϋπολογισμού της κυβέρνησης Ρόναλντ Ρήγκαν, δήλωσε πως η οικονομία των ΗΠΑ είναι μια φούσκα, την οποία και διογκώνει το «ψεύτικο χρήμα» Federal Reserve και η οποία θα σκάσει μέσα σε λίγα χρόνια.
Σε άρθρο του στους New York Times, ο κ. Στόκμαν αναφέρει πως η πολιτική χαλάρωση που επιβάλλει η κεντρική τράπεζα μετά την πιστωτική κρίση, έχει πλημμυρήσει τα χρηματιστήρια με

ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ Το μνημόνιο που έδωσε η τρόικα στην Κύπρο.


Το μνημόνιο που θα υπογράψει η Κύπρος, βασίζεται πάνω στα πρότυπα των αντίστοιχων ελληνικών μνημονίων και αναμένεται να υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών.
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο στο οποίο θα καταλήγουν όλα τα μελλοντικά δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Παράλληλα, για τον τομέα της ενέργειας προβλέπονται επίσης αποκρατικοποιήσεις κρατικών εταιρειών όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού ΑΗΚ καθώς και η πλήρης συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ.

Δ.Καζάκης: Γιατί η Γερμανία αγοράζει μανιωδώς ΧΡΥΣΟ


H Ιστορία έχει δείξει πως ένα κράτος καταφεύγει σε αγορά χρυσού σε δυο περιπτώσεις:

- Σε περίπτωση πολέμου προκειμένου να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις

- Εν αναμονή μεγάλων μεταβολών στο διεθνές νομισματικό σύστημα. Ιστορικά παραδείγματα τέτοιων μεγάλων μεταβολών είναι η ανατροπή του χρυσού κανόνα, η κατάρρευση του Βrenton Woods κλπ.

Ψυχολογικά όπλα στα χέρια του Σόρος.

Η τρομοκράτηση της κοινής γνώμης όπλο στα χέρια των κερδοσκόπων

Μπορεί το χοντρό παιχνίδι της κερδοσκοπίας να παίζεται στα ταμπλό των χρηματιστηρίων και στις ευκαιρίες που δίνει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ωστόσο το σύστημα των διεθνών κερδοσκόπων δεν επικεντρώνεται μόνο εκεί προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Καμία κρίση άλλωστε, δε θα λάμβανε...

Κούρεμα ελληνικών καταθέσεων το 2014;


Μυστική συμφωνία για το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων υπό μορφή φόρουστις αρχές του 2014- ή ακόμα και στα τέλη του 2013!- συζητείται στους κόλπους των δανειστών μας και συγκεκριμένα σε κύκλους του Γερνανικού Υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια της αντίστοιχης λύσης- σοκ που επιβλήθηκε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία έχει ήδη αρχίσει να ζυμώνει στο παρασκήνιο αντίστοιχο κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων ως μία λύση να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες των ελληνικών τραπεζών που έχουν αρχίσει να ...

CAYMAN ISLANDS: O ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΩΝ!!!


Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ CAYMAN ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΑ 685 ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!

Στο «σφυρί» και ο ΟΣΕ.

Στο «σφυρί» ο ΟΣΕ

 Να ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής και τα «ασημικά» της χώρας έχει βαλθεί ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης 

Την στιγμή που καμία άλλη εταιρεία σιδηροδρόμων στην Ευρώπη δεν έχει προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση, πλην της Βρετανίας, ο κ. Χατζηδάκης ξεπουλά μεσυνοπτικές διαδικασίες  την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την παραδίδει στα χέρια των ιδιωτών.

Ποια ήταν η ΕΟΚΑ; 1η Απριλίου 1955 ξεκινά ο απελευθερωτικός αγώνας της.

eoka_search-630x341
Η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) ήταν οργάνωση των Ελληνοκυπρίων που έδρασε κατά την χρονική περίοδο 1955-1959 για την ελευθερία της Κύπρου από την Βρετανική κυριαρχία, εθνική αυτοδιάθεση και την ένωσή της με την Ελλάδα.

Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 με εκρήξεις βομβών στις κυριότερες πόλεις της Κύπρου και αιφνιδίασε τις Βρετανικές Αρχές αλλά και τον Κυπριακό λαό.

Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε το πρώτο φυλλάδιο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ για το σκοπό του Αγώνα.

Σπάρτακος - Ο Θρυλικός Επαναστάτης !!


Σπάρτακος του Denis Foyatier, 1830

Ο Σπάρτακος ήταν μονομάχος θρακικής καταγωγής, που ηγήθηκε μεγάλης επανάστασης δούλων και άλλων κοινωνικώς καταπιεσμένων ατόμων εναντίον των Ρωμαίων. Σχεδόν όλες οι γνώσεις μας για τον Σπάρτακο περιορίζονται στα γεγονότα της επανάστασης που ηγήθηκε (73π.κ.ε. – 71 π.κ.ε.), γνωστής και ως Επανάσταση του Σπάρτακου ή Επανάσταση των Μονομάχων.

Μεταφέρουν 3 ταξιαρχίες στα σύνορα με Συρία οι Τούρκοι – “Δεν αργεί η επέμβαση”.


ΑΦΟΥ “ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ” ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Μεταφέρουν 3 ταξιαρχίες στα σύνορα με Συρία οι Τούρκοι – “Δεν αργεί η επέμβαση”
Αναθερμαίνονται μετά την τουρκοϊσραηλινή προσέγγιση τα σενάρια για εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Συρία, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και ....

H Monte dei Paschi di Siena (BMPS), εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Ιταλίας, έτοιμη να “σκάσει”.



Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Monte dei Paschi di Siena: Ηφαίστειο έτοιμο να σκάσει – Βυθίζεται η ευρωζώνη στην άβυσσο
H Monte dei Paschi di Siena (BMPS) μια εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Ιταλίας  είναι έτοιμη να “σκάσει” και είτε θα πρέπει να αφεθεί να πτωχεύσει με συνέπειες

ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ & ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ τους παίρνουν ως “εγγύηση” και τα κοιτάσματα!



ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ & ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Αδιανόητο: Εκτός από τις καταθέσεις τους παίρνουν ως “εγγύηση” και τα κοιτάσματα!
Tελικά αυτό που πραγματικά ήθελαν, το παίρνουν από την Κύπρο οι τροικανοί: Η Κύπρος, ως ...

Υποταγή στη Γερμανία ή έξοδος από το ευρώ;

chain


Όλοι βλέπουμε και όποιος δεν το βλέπει θα πρέπει να πάει επειγόντως σε «οφθαλμίατρο», ότι απέναντί μας έχουμε μια επιθετική Γερμανία η οποία δεν δέχεται καμία συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων που η ίδια θέτει.
Το δίλημμα με το οποίο επιβάλει τους......

ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!

Nέο κρούσμα ληστείας στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, άγνωστοι τα ξημερώματα ακινητοποίησαν τον φύλακα του μουσείου υπό την απειλή καλάσνικοφ, μπήκαν στο μουσείο, άρπαξαν το φημισμένο άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη και διέφυγαν με

Γιατί η τρόικα μπλοκάρει τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank. Tυχαίο;


Γιατί η τρόικα μπλοκάρει τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank. Tυχαίο;

Γιατί η τρόικα μπλοκάρει τη συγχώνευση των δύο μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, Εθνικής-Eurobank; Διαβάστε παρακάτω.

Σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται αρμόδιοι υψηλόβαθμοι ελληνικοί παράγοντες, επιδιώκοντας να «αποκρούσουν», με κάθε τρόπο την πρόθεση της τρόικας να μπλοκάρει την εν εξελίξει συγχώνευση Εθνικής – Eurobank.

Έξοδος από τα πορνεία ,ευρωζώνης και ΕΕ.


Από τα τραγικά για τον κυπριακό λαό τελευταία συμβάντα, εκτιμώ ότι μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε τα ακόλουθα πέντε σταράτα συμπεράσματα:
1. Όπως με την τουρκική εισβολή το 1974 αποδείχτηκε ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν διασφαλίζει καμία κυριαρχία, σήμερα αποδεικνύεται με

Θα χάσει την ευκαιρία η Άγκυρα απέναντι στην πληγωμένη από την τρόικα Ελλάδα;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ . ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ.

Τρόικα: Απολύστε «εδώ και τώρα» χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Ποιοι θα φύγουν πρώτοι και πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία αποχωρήσεων

Την αποχώρηση από το Δημόσιο 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο προβλέπει το σχέδιο που έχει αποστείλει η κυβέρνηση στην τρόικα και αναμένει την έγκρισή της για να το εφαρμόσει.

ΗΡΩΩΝ ΕΓΕΡΣΗΣ !!!

ΗΡΩΩΝ ΕΓΕΡΣΗΣ !!!


Ξύπνα καημένε Μπότσαρη, κι εσύ βρα Κατσαντώνη,
κι εσύ βρε γέρο του Μωριά, Μέγα Κολοκοτρώνη.

Πιάστε και ζώστε τ΄ άρματα, και τα χρυσά Σπαθιά σας.
Μην πάτε όμως στ΄ Άγραφα, μήτε στα Δερβενάκια.

Πιάστε σελώστε τ΄ άλογα, να πάτε

ΚΑΡΤΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ...!!

ΕΜΕΙΣ... Θεατές... Καρτεράμε...Τι;;;;


Τι καρτεράμε, ωρέ;
Να μας λυπηθούν οι Βάρβαροι Κατακτητές;
Τα Γουρούνια;; Τα Λαμόγια;; Οι "εταίροι";; Οι τοκογλύφοι;

Ο Αδελφός Κυπριακός λαός ξεσηκώνεται! Ας πάρουμε μαθήματα.

…εμείς ακόμα κοιμόμαστε.

“Η ελπίδα και δύναμη του πολίτη”

Συμπατριώτες , Συμπατριώτισσες. Τις μέρες αυτές όλοι νιώθουμε αγωνία,
απόγνωση και ανασφάλεια. Τα αισθήματα αυτά δεν πρέπει να μας διακατέχουν
γιατί εμείς σαν άνθρωποι, εργαζόμενοι, καταθέτες και καταναλωτές έχουμε την
πραγματική δύναμη, εξουσία και πλούτο.

Πλούσια σε ορυκτά η Θράκη.


Η  εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη αποκαλύπτει σ” αυτό το άρθρο ότι στη Θράκη υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα τιτανίου, γνωστά στους Έλληνες επιστήμονες από την δεκαετία του 1920, όπως αποκαλύπεται με μια επιστολή από τότε, που δημοσιεύεται μέσα στο άρθρο. Οι Ναζί είχαν

Στο χείλος του γκρεμού ισπανικές-ιταλικές επιχειρήσεις.


Με ανησυχητικό ρυθμό αυξάνονται οι χρεοκοπίες ισπανικών και ιταλικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προμηνύοντας προβλήματα για τις δύο χώρες και τις τράπεζές τους που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης χρέους της Ευρώπης.
Η κερδοφορία των τριών μεγαλύτερων ισπανικών τραπεζών – της Santander, της BBVA και της Caixabank – μειώθηκε κατά μέσο όρο 60% το 2012, λόγω των μεγάλων προβλέψεων που αναγκάσθηκαν να σχηματίσουν για ζημιές στην αγορά ακινήτων.

Στη Γαλλική Cristal Financiere η ΕΒΖ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιλαχόντες υποψήφιοι ανακηρύχθηκαν οι Krajowa Spolka Cukrowa S.A. και Litex Commerce JSC.
Για να αγοράσουν το 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι Γάλλοι της Cristal Union δίνουν 50 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank: Σχεδόν αξεπέραστες οι δυσκολίες στην Κύπρο.


Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτήν που διαμηνύει το Eurogroup για την κυπριακή οικονομία αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Alpha Bank.
Οδηγηθήκαμε, αναφέρει η τράπεζα, σε μια άνευ προηγούμενου επιβολή της ουσιαστικής ακύρωσης της δυνατότητας λειτουργίας (αντί της αναγκαίας εξυγίανσης) του χρηματοοικονομικού συστήματος της Κύπρου τόσο

Αναζωπυρώνεται η κόντρα Μόσχας –Ουάσιγκτον για τις ΜΚΟ που δρουν στη Ρωσία.


Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον έχει προκαλέσει ο έλεγχος των οικονομικών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από τις ρωσικές αρχές.
Το υπουργείο  Εξωτερικών της Ρωσίας με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «κυνικές» και «προκλητικές» τις δηλώσεις της Ουάσιγκτον, η οποία κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών» αναφορικά

"Λιγότερο από 1% του ΑΕΠ ο αντίκτυπος της Κυπριακής κρίσης για την Ελλάδα".


Ο αντίκτυπος της κυπριακής κρίσης στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε λιγότερο από 1% του ΑΕΠ, εκτιμά η Credit Suisse υποστηρίζοντας πως το «κούρεμα» στα κεφάλαια των ελληνικών επιχειρήσεων που

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ...Ενοχλούνται από τη στάση του Μανιτάκη.


Τώρα οι τροικανοί θα αρχίσουν να θέτουν θέματα ποιός θα είναι υπουργός και ποιός δεν θα είναι. Φυσικά αναλόγως με το ποιός θα θέλει ναπαίζει τον ρόλο του "yesman".
Θέμα άμεσης αποχώρησης του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη από την κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει η τρόικα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες,όπως αναφέρει το newmoney.gr, οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ , Μόρς  και Τράα δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη στάση

ΤI ΛΕΝΕ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο – Η Άγκυρα απειλεί για ομόλογα φυσικού αέριου.


Απόρρητες πληροφορίες του ελληνικού Πενταγώνου κάνουν λόγο για πιθανή τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο με αφορμή το θέμα των υδρογονανθράκων. 
Δεν αποκλείουν οι ίδιες πηγές ακόμη και κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Καστελόριζου, αφού η Άγκυρα δράττεται της ευκαιρίας της οικονομικής κρίσης και της διεθνούς απομόνωσης του Ελληνισμού για να πάρει «κεφάλι» στα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου.

Κινητικότητα που οδηγεί σε έκρηξη…


ΕΚΡΗΞΗΗ κυβέρνηση του Ισραήλ έχει μοιράσει αντιασφυξιογόνες μάσκες σε περίπου 60% των πολιτών της χώρας. Στην Ρωσία επικρατεί συναγερμός με ξαφνικές ασκήσεις. Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Γιατί οι σημερινοί πολιτικοί εμμένουν στην ίδια συνταγή…

ιδια συνταγη καταστροφης
Ο Ελληνισμός βρίσκεται στην δεινότερη θέση της ιστορίας του. Σε αντιδιαστολή με παλαιότερες εποχές, σήμερα δυστυχώς πολλοί από εμάς απορρίπτουν οικειοθελώς, το μόνο «όπλο» που δύναται να αντιμετωπίσει τον νέο «μεσαίωνα» που βάλλει εναντίον ολόκληρης την ανθρωπότητας· το ελληνικό πνεύμα!
Στον ελλαδικό χώρο οι πολιτικοί δεν

Home » Εθνικά » Άγκυρα για Κύπρο: «Θα πέσουμε σαν την πέτρα πάνω στο αυγό» Άγκυρα για Κύπρο: «Θα πέσουμε σαν την πέτρα πάνω στο αυγό».


cyprus-turkeyΈκρηξη ελληνοτουρκικής φιλίας…
Όλο και περισσότερο ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα για την Κύπρο. Ο σουλτανισμός στο μεγαλείο του. Αυτή την φορά ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız, τράβηξε κατά πολύ

Πως το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα.

images10 Πως το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα

Έναν πρωτότυπο και αποτελεσματικό(;) τρόπο για να κάνουμε την επανάσταση σήμερα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, προτείνει ο μεγάλος άσσος του γαλλικού ποδοσφαίρου και της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ Ερικ Καντονά, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας και σήμερα παρακολούθησε τον αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ (χθες παρακολούθησε τη θεατρική κωμωδία «ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής», σε σενάριο Γιάννη Αλαφούζου και σκηνοθεσία Φάμπρι). 

Ο Καντονά μας προτείνει, αντί να βγούμε στους δρόμους, να κάνουμε…

Τράπεζες: «Μοχλός» κλοπής και κατάσχεσης της ατομικής ιδιοκτησίας…


Επισημαίναμε στο άρθρο μας: «Στην άβυσσο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας»

«Το καπιταλιστικό κτήνος, μέσα στην ΑΔΙΕΞΟΔΗ, επιθανάτια κρίση του τρώει, προκειμένου να επιζήσει, και τις σάρκες του, τα θεμέλια της ύπαρξής του: Την ατομική ιδιοκτησία.

Οι Κύπριοι γιορτάζουν την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Με δοξολογίες και άλλες εκδηλώσεις ο Ελληνισμός της Κύπρου τιμά σήμερα την εξηκοστή επέτειο από την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας, που είχε αίτημα

“Οι Γερμανοί είναι απόλυτα ειλικρινείς …. επιθυμούν να ξεπεράσουν αυτό που κατ ‘ευφημισμό αποκαλείται …. το πρόβλημα της ιστορίας !”

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Η Γερμανία ως « η αφέντρα και κυρά »  διαλύει και λεηλατεί επιδεκτικά την Κύπρο ώστε να καταλάβουν όλοι ποιος είναι πλέον το αφεντικό!
Χμ !

Αυτή η σειρά των γεγονότων της αραβικής άνοιξης ευνοεί σε μεγάλο βαθμό την ιμπεριαλιστική ατζέντα της γερμανικής ελίτ.

Η περιβόητη Ευρωπαϊκή χωροφυλακή μας επιτηρεί!

Γράφει η Θάλεια Χούντα
Η «συνθήκη του Velsen», κατά πάσα πιθανότητα, δεν μας είναι γνωστή και θεωρούμε, ότι δεν μας αφορά σαν χώρα. 
Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι γνωστή στους πολιτικούς μας και κατά πόσο την αποδέχονται – εάν ερωτηθούν.

Η EUROGENDFOR...