Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Πόσο χυδαίο μπορεί να είναι ένα σύστημα......;;;;;

 Η κοινωνία του τσάμπα , η τσάμπα κοινωνία καλεί τους νέους...στις αγκαλιές της να δουλέψουν ..τσάμπα.

Δεν ξέρω τι είναι πιο φοβερό για ένα νέο άνθρωπο που του έχουν πάρει τα όνειρά του, και του τα ροκανίζουν βίαια, μέχρι να του κόψουν κάθε ελπίδα, κάθε επιθυμία, κάθε ζωντάνια, να καθίσει σπίτι και να κοπανάει το κεφάλι στους τοίχους, να περιφέρεται ασκόπως, ή  να χωθεί σ΄ενα γραφείο και να δουλεύει 15 ώρες  την ημέρα..τσάμπα.

Πόσο χυδαίο μπορεί να είναι ένα σύστημα , να προωθεί σαν λύση την σκλαβιά,  και να τη στολίζει με επιχειρήματα.  


Να προσπαθεί να πείσει ένα παιδί πως η λύση σε πρώτη φάση τουλάχιστον είναι  να «χωθεί» σαν ποντίκι σε ένα εργασιακό  υπόνομο,  να ικετεύει  το κάθε  αφεντικό να τον έχει στη δούλεψή του έστω και τσάμπα. 

Κι από εκεί ο δρόμος ....

Οι άθλιοι των Αθηνών και πάσης Ελλάδος....

Της τρελής! Να πληρώσω το νοίκι ή τη ΔΕΗ? Να πληρώσω την εφορία ή το φροντιστήριο των παιδιών? Να πληρώσω το δάνειο ή να βάλω πετρέλαιο? Να πληρώσω κάτι από ότι χρωστάω γενικότερα ή να εξασφαλίσω τρόφιμα για το σπίτι? Τα ισοδύναμα της καθημερινότητάς μας. 

Η σχιζοφρένεια που έχει απλωθεί στα σπίτια μας. Η συνειδητοποίηση πως δεν υπάρχει πια κανένας έντιμος νοικοκύρης. Ολοι είναι εν δυνάμει κλέφτες για τους κυβερνώντες και τα αφεντικά τους περίφημους δανειστές. Ολοι οι έλληνες είναι ΠΡΩΤΑ κλέφτες μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Πολίτες που βλέπουν τη πιθανότητα να γνωρίσουν πλέον τι γίνεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής που είναι για τους λεβέντες. Το εισόδημα αντιμετωπίζεται σαν προϊόν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Καταπληκτικό. 
Που τα βρήκες που τα ξέρεις και τα μολογάς. Εχεις σύνταξη? Για να τσεκάρουμε αν πρέπει να έχεις. Μισθό? Προνομιούχος και ύποπτος. Γιατί έχεις ακόμα μισθό εσύ? Γιατί έχεις κάτι στην άκρη? Μήπως δεν ήσουν εργαζόμενος αλλά νονός της νύχτας? Μήπως η γιαγιά έκανε μπίζνες σε ύποπτα στέκια τις νύχτες? Μήπως....

Φτωχοποίηση παντού αλλά...στο τέλος, οι λαοί νίκησαν. Πλήρωσαν βαρύ τίμημα για αυτό, αλλά νίκησαν...

Στα τέλη της Άνοιξης του 2011, σε μια ιδιωτική συζήτηση ετερόκλητης πλην φιλικής παρέας, ρωτήθηκε η άποψη και εκτίμηση ενός υψηλόβαθμου τραπεζιτικού στελέχους με διεθνή καριέρα και αρκετές διακρίσεις, για τον δρόμο και το μέλλον της Ελλάδας στα χρόνια του Μνημονίου. 

Το υψηλόβαθμο στέλεχος, χωρίς να διστάσει καθόλου, καθώς η παρέα ήταν απόλυτα φιλική και εμπιστευτική, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η χώρα τελείωσε με την είσοδο στα Μνημόνια». 
Μίλησε για Μνημόνια, όντας απόλυτα σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Επιβεβαιώθηκε. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε 3 χρόνια από τώρα θα μοιάζει με εκείνο φτωχών βαλκανικών χωρών με το μειονέκτημα ότι εκείνες έχουν ήδη μπει σε μια πορεία ανάπτυξης και οι μισθοί τους συμβαδίζουν με τις τιμές των προϊόντων».
Η συζήτηση προχωρούσε, χωρίς οι υπόλοιποι της παρέας να διακόπτουν, καθώς η ανάλυση και η παρουσίαση στοιχείων ήταν τόσο πειστική που κανείς δεν είχε λόγο να αμφισβητήσει τα λεγόμενά του. Η συζήτηση άλλωστε ήταν ιδιωτική. 
Το υψηλόβαθμο τραπεζιτικό στέλεχος, προχώρησε στην .....

Στο Κολωνάκι έφτασαν ξένα funds – γύπες που καραδοκούν να αρπάξουν κοψοχρονιά «φιλέτα» σε όλη τη χώρα.

Μεγάλη παγίδα για τους «κόκκινους» δανειολήπτες αποτελεί ο νέος νόμος που υποτίθεται ότι προστατεύει μέχρι 31/12/2014 την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κρητικό, πρόεδρο της Ενωσης Προστασίας Δανειοληπτών Καταναλωτών Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή δεκάδες funds – γύπες, που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας, «σκανάρουν» τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια παζαρεύοντας με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες την αγορά τους σε εξευτελιστικές τιμές.
Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των δανειοληπτών σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Tvkosmos, ο νόμος για την αναστολή των πλειστηριασμών δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία κατ’ απόλυτο τρόπο και αφορά μόνο το 30% των «κόκκινων» δανείων, ενώ συμπλήρωσε ότι η τελική απόφαση για την όποια προστασία βρίσκεται στην κρίση των τραπεζών.
Μάλιστα ανέφερε ότι ήδη τρέχουν δεκάδες προγράμματα πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία. 
Υπενθυμίζεται ότι .....

20 συνταγματολόγοι αποφάνθηκαν ότι τα μνημόνια έχουν καταστεί υπεράνω του Συντάγματος! Και τι κάνουν οι επίορκοι ταγοί ;;;; ΤΟ 120Σ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ..;;;;;;;

Τα μνημόνια... υπεράνω Συντάγματος

Η είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά των έγκυρων μέσων έντυπης καi ηλεκτρονκής δημοσιογραφίας αλλά 20 συνταγματολόγοι βρέθηκαν επί δύο μέρες (5 και 6/2) και αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση  Ελλήνων Δημοσιολόγων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων όπως αποτυπώθηκε και την παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Τζέμος ήταν η “αλλοίωση” στην εφαρμογή του Συντάγματος εξαιτίας της κρίσης και στο πλαίσιο και της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου “όλα τα μνημονιακά είναι αβάσιμα” αλλά και του Αντώνη Μακρυδημήτρη ότι τα μνημόνια επέφεραν μια “ανεπανόρθωτη βλάβη” σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για ένα “μνημονιακό παρασύνταγμα” που λειτουργεί ....

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΥΠΕΚΑ. Κρύβει πολλά το μαγαζί…




Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλης

Εσείς κοιμηθείτε, φανατιστείτε και φαντασιωθείτε με τα αναδυόμενα παλιάς κοπής δημοσιογραφικά θέματα διαγωνισμού για το θέατρο των ευρωεκλογών και το ΥΠΕΚΑ δουλεύει για σας. Εσείς ασχοληθείτε με το κυνήγι του λαγού της κυβέρνησης, το “χοντρό” και η τύχη σας δουλεύει. Να τι δεν βλέπετε…
  1. Χημικά στη Μεσόγειο (βλέπετε εδώ και εδώ).  Ποιό είναι το καθ’ύλη αρμόδιο υπουργείο; To YΠΕΚΑ.
  2. Ουράνιο και Θόριο στη Θράκη (βλέπετε εδώ). Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα το ΥΠΕΚΑ απο το 2011; Ξέρουν.
  3. Κρύψιμο αποτελεσμάτων της PGS για τα κοιτάσματα(βλέπετε εδώ). Γιατί; Οι Έλληνες πολίτες να μη ξέρουν ότι είναι πλούσιοι, για να δανείζονται; Xωριό μας έγινε το ΥΠΕΚΑ;
  4. Κακή επίβλεψη του τρόπου που έκανε την έρευνα η PGS με αποτέλεσμα την διέγερση ρηγμάτων (βλέπετε εδώκαι εδώ). Ποιός φταίει για αυτό που γίνεται με τους σεισμούς; Οι ανίκανες επιστημονικές επιτροπές του ΥΠΕΚΑ και φυσικά ο υπουργός. Αυτός έχει την ευθύνη. Δεν την έχω εγώ. Εγώ προβλέπω… Δεν καπνίζω πουράκια.
Φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Σαμαράς. Σίγουρα γνωρίζει τί παίζει στο ΥΠΕΚΑ.
Κατά τη γνώμη μου, πρέπει ....

Εις μνήμην Τάσσου Παπαδόπουλου..... «Παρέλαβα κράτος»

Μεταξύ άλλων σοφών επιχειρημάτων, ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε για το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, στις 7 Απριλίου του ίδιου έτους: 
«Καλούμαστε να καταλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, το μόνο έρεισμα ασφάλειας του λαού μας, τη μόνη ασπίδα και εγγύηση της ιστορικής μας φυσιογνωμίας. 
Να καταλύσουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική μας οντότητα ακριβώς τη στιγμή που αυτή ενισχύεται, η διεθνής πολιτική της βαρύτητα ενισχύεται με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 
Οφείλουμε να εκτιμήσουμε με σοβαρότητα τους κινδύνους από μια πιθανή κατάρρευση της νέας κατάστασης πραγμάτων, γιατί τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν δεν θα είναι δυστυχώς αναστρέψιμα.
Κατάρρευση του ....

Τα ουρλιαχτά των πολιτικών μαϊμούδων…


Πολύς ντόρος για τον Καρυπίδη. Ποιοι τον δημιούργησαν;

H ΝΔ, με αιχμή τον Άδωνι, το ΠΑΣΟΚ με αιχμή το Βενιζέλο και τα κανάλια με αιχμή το Mega!!!

Ταυτόχρονα ξεσηκώθηκαν όλοι οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» ΕΝΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο πλουραλισμός της «ρώσικης σαλάτας»…

Και το κερασάκι στην τούρτα: Οι «διαταγές» της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Χρειάζεται κανείς περισσότερα για να «ανακαλύψει» το μίτο του πολιτικού κριτηρίου, και να αντιληφτεί ότι στην υπόθεση αυτή οι πιο μοχθηρές δυνάμεις της Νέας Τάξης (ο σύγχρονος φασισμός) από κοινού με τους «αριστερούς» επαγγελματίες-ιπποκόμους τους ΕΝΩΘΗΚΑΝ, συσπειρώθηκαν και ενορχηστρώθηκαν για να ....