Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Περιουσιολόγιο και κούρεμα

190
Πιθανολογείται πως θα επιβληθεί φόρος στα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, για την εξυπηρέτηση των χρεών – ενώ η κατάσταση των τραπεζών δεν είναι τόσο καλή, ώστε να αποκλείεται η διάσωση μίας ή περισσότερων με τους νέους κανονισμούς. 
«Όταν ένα υπερχρεωμένο κράτος δεν δηλώνει επίσημα την πτώχευση του, προσπαθώντας ανόητα να καλύψει τα παλαιά του χρέη με νέα, τότε χρεοκοπούν σταδιακά οι Πολίτες του – οι οποίοι κυριολεκτικά ληστεύονται μετατρεπόμενοι σε σκλάβους χρέους στο διηνεκές, ενώ δεν είναι ασφαλή ούτε τα χρυσά τους δόντια» (πηγή).
.Ανάλυση
Το συνολικό παγκόσμιο ...

Στον αστερισμό του κ. Trump.

193
Η διάλυση της Ευρωζώνης, καθώς επίσης της ΕΕ γίνονται περισσότερο πιθανές, μετά την εκλογή του νέου προέδρου – ενώ η Ελλάδα θα επηρεαστεί από πολλές πλευρές, μεταξύ των οποίων από το ΔΝΤ, καθώς επίσης από τη σύγκρουση του με τη Γερμανία.

Ανάλυση

Ασφαλώς η εκλογή ενός νέου προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αφού πρόκειται για τη χώρα που κυριαρχεί στον πλανήτη, ενώ ηγείται της «δυτικής τριάδας» – στην οποία συμπεριλαμβάνονται εκτός από την ίδια η Ευρώπη, καθώς επίσης η Ιαπωνία (δευτερευόντως ο Καναδάς, η Αυστραλία και ορισμένα άλλα μικρότερα κράτη).
Η κυριαρχία τους αυτή δεν ...

Η αντίσταση στην ευρω-κατοχή.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΡΩΣΗΜΑΙΑ
(Με αφορμή μια αποκαλυπτική δημοσκόπηση)
Του Νίκου Ιγγλέση
Το 2002 η Ελλάδα παρέδωσε τη νομισματική κυριαρχία της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και μετέτρεψε το 75% του τότε Δημόσιου Χρέους της, από δραχμές που ήταν, σε ευρώ. Έτσι το σύνολο του χρέους έγινε χρέος σε συνάλλαγμα, αφού η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει ευρώ. Από τότε οι τόκοι και τα χρεολύσια του Δημόσιου Χρέους πληρώνονται υποχρεωτικά από νέα δάνεια που δεν αποπληρώνουν, αλλά ανακυκλώνουν αενάως το χρέος.

Οκτώ χρόνια μετά, το...

Ορκωμοσία Τραμπ : Ορκίστηκε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ! "Δύο απλοί κανόνες: Αγοράζουμε αμερικανικά, προσλαμβάνουμε Αμερικανούς"


Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ
Και επισήμως 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ
- Προστατευτισμός, αναδιάταξη διεθνών συμμαχιών και δημιουργία υποδομών στο επίκεντρο της παρθενικής προεδρικής του ομιλίας

- Επεισόδια με διαδηλωτές στους δρόμους ...

ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Νέα πρόκληση Αλβανών: Κατέστρεψαν την ελληνική σημαία [εικόνες]

Αλλη μία καινούρια πρόκληση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Δρόπολη της Βόρειας Ηπείρου από αλβανούς εθνικιστές.
Αυτή τη φορά είχε ως στόχο τον...

Δολοφόνος με Νόμπελ Ειρήνης... Το είδαμε κι αυτό!

Δηλαδή, αν δεν ήταν "δημοκρατικός", "προοδευτικός" και μαύρος... θα είχαμε παγκόσμιο πόλεμο;

WSJ: Επίκεντρο της εκστρατείας Λεπέν η αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη.

Σε δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη θα επιχειρήσει να μετατρέψει τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου - Μαΐου η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, σημειώνει η Wall Street Journal.

Διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού σώματος από εκείνο που έλαβε στις εκλογές του 2012, η Μ. Λεπέν εκθέτει μια λεπτομερή στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο θα αποσύρει τη Γαλλία από το ενιαίο νόμισμα χωρίς να ..

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.....Τι δεν καταλαβαίνει άραγε το συνολικό άθλιο πολτικό σύστημα ;;;;;


Το Σύνταγμα ορίζει ότι «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. ‘Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού και του έθνους…» (άρθρο 1 παρ. 1, 2). 

Οι διατάξεις αυτές κατοχυρώνουν την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.


 Η ταυτόχρονη συνταγματική αναφορά στο έθνος και τον λαό γίνεται για να ...

Οι Γερμανοί θα πληρώσουν την αλαζονεία τους και την καταστροφική τους πολιτική σε βάρος των άλλων ευρωπαίων εταίρων. .

Σήμερα ορκίστηκε ο νέος, 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.
Διαβάζουμε το άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη:
«Στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχε σχηματιστεί ένα μεγάλο μέτωπο ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας κατά του γερμανικού ναζιστικού καθεστώτος. 

Η ήττα ήρθε πολύ πικρή για την Γερμανία που αναστήθηκε μόνο χάριν της αμερικανικής παρέμβασης γιατί δεν ήθελε την Ευρώπη να πέσει ....