Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η dark πλευρά του Πολ Τόμσεν.....ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑΑΑΑΑ !!!

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

Γιουγκοσλαβία, Ρωσία, Ρουμανία, Ελλάδα τον γνωρί­ζουν πλέον καλά. 

Ο Δανός με τα παγωμένα μπλε μάτια (ο blue-eyes της Πετρούλας) είναι ένας κατά συρροήν οικονομικός δολοφόνος - τίποτα λιγότερο απ' αυτό. 

Ο Πολ Ματίας Τόμσεν εκτελεί με ψυχρό τρόπο τις χώρες που αναλαμβάνει να «βοηθήσει» και τις φέρνει στο χείλος της αβύσσου. Ενίοτε, ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει, φροντίζει να τους δίνει και μια σπρωξιά στην πλάτη, όπως έκανε με την πολύπαθη Γιουγκοσλαβία, η οποία, μετά το πέρασμα του Τόμσεν απ' το Βελιγράδι, απλά... εξαφανίστηκε. 

Έδωσε τη θέση της σε μια σειρά από αδύναμα κράτη, εκ των οποίων το ένα είναι επίσημο προτεκτοράτο της ΕΕ (Κόσοβο), και άλλα -όπως η Βοσνία και το Μαυροβούνιο- βρίσκονται σε ένα καθεστώς ημιαποικιακό. 

Γεννημένος σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στο νότιο τμήμα της χερσονήσου της Γιουτλάνδης, το Ααμπενράα, το 1955, αλλά μεγαλωμένος στην Κοπεγχάγη, ο Τόμσεν ....

Τα 360 θα είναι όνειρο θερινής νυκτός. Στα δυό κατοστάρικα θα φτάσει.

Είναι που η κυβέρνηση δεν θα πάρει «οριζόντια μέτρα».

Με αυτό που βλέπετε θα ...
την βγάζετε ..ένα..μήνα.


Στη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, ο οποίος θα χορηγεί βασική σύνταξη 360 ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα. 


Αυτό σημαίνει πώς όσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν.

PAUL TOMSEN ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ...

Και όχι να απελαθεί, αλλά να δικαστεί για τα εγκλήματά του κατά του Ελληνικού λαού!

Πριν μερικές μέρες είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «η Κουτρουμάνειος κωλοτούμπα», με αφορμή το νομοσχέδιο προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που πήρε πίσω ο υπουργός! 


Στο άρθρο κάναμε ξεκάθαρη αναφορά ότι αποτελεί προϊόν πίεσης της Τρόικα, που...
θέλει να διαλύσει την Ελληνική Κοινωνία.

Εχθές ένα άρθρο αποκαλύπτοντας.. ότι ο Τόμσεν  και η παρέα του, όχι απλά θέλουν να ξεπαγώσουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη κάτω των 200.000 ευρώ, αλλά επιθυμούν να καταργήσουν τον Ιούνιο, τον σχετικό νόμο του Ελληνικού κράτους που έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο!

Είναι προφανές ότι ο Τόμσεν, δεν υπακούει σε εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά σε εκείνες των Τραπεζιτών, που πιστεύουν ότι αν..

Λαός που γουστάρει ψέμμα, σπέρμα και αίμα από οθόνες, γουστάρει και ό,τι παθαίνει....

 Κοίτα εσύ το βίντεο για το πώς πετάγονται τα μυαλά στον αέρα και ξέχνα τα όλα. 

Ξέχνα τα όλα γιατί η πολιτική μπουρδέλου μια χαρά χτίζεται όσο εσύ κοιτάς τα μπούτια της Δούκισσας στην TV και το σώριασμα δύο κορμιών από έναν πληρωμένο δολοφόνο. 

Σπέρμα και αίμα θέλεις αυτό θα έχεις

Τις ανάγκες σου τις ξέρουν οι τσατσάδες της πολιτικής και στις προσφέρουν απλόχερα.

 Για να μην έχεις παράπονο ότι δεν αντιστέκεσαι, τα συνδικαλιστικά κομματικά όργανα παίρνουν τις εντολές από τα κόμματα κατεβάζοντάς σε απεργία ειρηνική, προγραμματισμένη και από το πεζοδρόμιο. 

Στήσου αγωνιστικά δίπλα σε αυτόν που φασιστικά του επέβαλλαν να δουλεύει και τις Κυριακές ενώ εσύ ....

ΕΝΤΟΣ του «ορνιθώνα» της Βουλής, πάντα οι ηττημένοι είναι οι ερμαφρόδιτοι…

Μπορεί να θριαμβολογούν ο Σαμαράς και ο συναινετικός του θίασος (η κυβέρνηση των δωσίλογων δημίων), καθώς και τα κατοχικά «παπαγαλάκια», για το δώρο που τους προσέφερε ο Τσίπρας με την πρόταση δυσπιστίας, αλλά η κατάσταση για την κυβέρνηση παραμένει σε ΟΙΚΤΡΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Στην ελληνική κοινωνία δεν είχε καμία απήχηση αυτό το εμετικό και κακόγουστο θέατρο που παίχτηκε στην κατοχική Βουλή.

Συνεχίζει η λαϊκή ΟΡΓΗ να αναμένει το... σπίρτο (τον καταλύτη) της ανάφλεξής της. Και θα υπάρξει σύντομα αυτό το «σπίρτο». Ακριβώς διότι η δικτατορική αυθάδεια της κυβέρνησης θα ενταθεί (λόγω της «αναβάθμισής» της στην κατοχική Βουλή) και ΚΑΜΙΑ κοινωνία δεν αντέχει επ’ άπειρον και διαρκώς κλιμακούμενο το δικτατορικό της βιασμό…

CIA: Πού είναι νηολογημένα τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών.

Ούτε τα μισά από το σύνολο των εμπορικών πλοίων που ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές δεν βρίσκονται υπό ελληνική σημαία, αποκαλύπτουν στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA.

Η CIA στο «World Factbook» του 2013 έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για 267 κράτη του κόσμου, σχετικά με την ιστορία τους, τη γεωγραφία, την πληθυσμιακή σύνθεση, την πολιτική σκηνή και την κεντρική διοίκηση, την οικονομία, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, και τα εθνικά θέματα.

Για την Ελλάδα, στην ενότητα μεταφορές παρέχονται στοιχεία για τον ελληνόκτητο εμπορικό στόλο. 
Σύμφωνα με τη CIA, οι Έλληνες εφοπλιστές φέρονται να ελέγχουν συνολικά.....

Ο Ερντογάν προκαλεί και ο ΓΑΠ φυτεύει δέντρα στην Τουρκία (vid).

Τον… κηπουρό στην Τουρκία παριστάνει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.


Τη στιγμή που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την προκλητική δήλωση ότι «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετείχε σε δενδροφύτευση στην Κωνσταντινούπολη.
Ο κ. Παπανδρέου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποφάσισε να επισκεφτεί το πάρκο Γκεζί και να φυτέψει ένα δέντρο ...

Η Σύμβαση της Βιέννης και η απάτη για το "κλείδωμα" των Μνημονίων

Μία από τις πολλές ψευτιές με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα πουλημένα αστικά τομάρια και οι παρατρεχάμενοι της κάθε λογής εξουσίας, είναι και το "τώρα πια δεν γίνεται τίποτε". 

Εννοούν, δηλαδή, ότι τώρα πια έχουμε βάλει βούλες και υπογραφές στα διάφορα μνημόνια και δεν γίνεται να τα ακυρώσουμε.

Ο πρωθυπουργός το έχει πει σταράτα: "Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα αλλά σέβεται την υπογραφή της".

Οι καφροτηλεαναλυτές δεν χάνουν ευκαιρία να ειρωνευτούν οποιαδήποτε φωνή τολμάει να αρθρώσει λόγο περί μονομερούς καταγγελίας των μνημονίων. 

Και, βέβαια, όλοι αυτοί δεν παύουν να επισείουν την απειλή των δανειστών μας πως θα προσφύγουν στα αγγλικά δικαστήρια αν δεν τηρήσουμε τους όρους των μνημονίων (παρεμπιπτόντως, η προσφυγή στα αγγλικά δικαστήρια περιλαμβάνεται στα μνημόνια).

Πόσο αληθεύουν όλα τούτα, όμως;

Να αφυπνισθεί το Έθνος!

Κύριο έργο της σημερινής κυβερνήσεως είναι η επιβολή φόρων προς κάλυψη του ελλείμματος που έχει επισημάνει η Τρόϊκα. 

Ενόψει τούτου ερωτάται τί χρειάζεται η στρατιά των ειδικών συμβούλων στα περισσότερα υπουργεία; 

Άλλωστε αείποτε εύκολη λεία των φορομπηχτικών υπηρεσιών του δημοσίου είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα όλων γιατί δεν φορολογούνται οι... μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Και γιατί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να την υποβαθμίσουν. 

Τα χρήματα των Ελλήνων που έχουν φυγαδευθεί στο εξωτερικό θα ήσαν αρκετά για να εξοφληθεί το δημόσιο χρέος. 

Και όμως .....

Τελικά ο χοντρομπένυ την πάτησε...

Η Τζάκρη, μόνο πατριώτισσα δεν είναι, ούτε έγινε όπως νομίζουν πολλοί επειδή καταψήφισε τον Σαμαροβενιζέλο. 

Μία πράκτορας είναι των Σκοπιανών όπως ακριβώς και η Ρεπούση που είναι πράκτορας των Τούρκων. 

Η Τζάκρη δεν σκέφτηκε ξαφνικά τον Ελληνικό λαό που πνίγεται από τα μνημόνια και καταψήφισε την κυβέρνηση του Σαμαροβενιζέλου... 


Χέστηκε για τον Ελληνικό λαό, την καρέκλα της, κοιτάει και...

ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΙΝΑΣ...ΑΜΕΣΑ !!!

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ...ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ...ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. 

- Ένας φορέας σύνταξης για όλους και μόνη υποχρέωση του κράτους η Εθνική Σύνταξη.


- Τα επαγγελματικά ταμεία θα δίνουν τα επιπλέον χρήματα που θα συμπληρώνουν τη σύνταξη......

ΕΡΩΤΗΣΗ .....ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μη νόμιμη χαρακτηρίζει τη διαδικασία χορήγησης στους δανειστές δύο γνωμοδοτήσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «με τις οποίες παραιτούμαστε ρητά και αμετάκλητα από κυριαρχικά μας δικαιώματα», ο βουλευτής και εργατολόγος,  Αλέξης Μητρόπουλος, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. 

Τονίζει ότι είναι εθνικό χρέος η άμεση ανάκλησή τους.

Τις γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ  του τις διαβίβασε , μετά από αίτησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στις 18 Οκτωβρίου.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, στην επίκαιρη ερώτησή του, επισημαίνει ότι η Ελλάδα «φέρεται να δηλώνει προς τους δανειστές:

Πως να ζεστάνεται το δωμάτιο σας με 3 ευρώ το μήνα! (Video).

Είναι ένα οικονομικός και διαφορετικός τρόπος να ζεσταθεί το δωμάτιο σας,
γλιτώνοντας περιττά έξοδα για θέρμανση τον χειμώνα που έρχεται…
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια πρωτότυπη κατασκευή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο καλοριφέρ, το οποία θα σας προσφέρει αρκετές ώρες θέρμανσης και όλα αυτά με κόστος μόνο 3 ευρώ το μήνα…

Τώρα πια τα πειράματα τελείωσαν.

Δεν γουστάρει κανείς τούτο τον λαό. 

Αυτός ο λαός είναι μόνος του απέναντι σε όλα χωρίς ούτε μία υποστήριξη από όλους και από όλα. 

Είναι αφελές μετά και τα τελευταία σκηνικά περί μομφής της κυβέρνησης να υπάρχει έστω και ένας νοήμονας που να πιστεύει ότι υπάρχει πολιτικός χώρος που να τον καλύπτει. 

Η χώρα κυβερνάται όχι από δύο αλλά από όλα τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή και από όλα τα άλλα που ψήνονται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Δεν είμαστε γραμμένοι στα παλιά παπούτσια όλων τους αλλά....

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟ...Κράτος μου το μεγαλείο σου , που τελειωμό δεν 'εχει !!

  Ένας Ελληνας πολίτης θεωρείται τυχερός όταν έχει δουλειά και πληρώνεται. 

Μάλιστα, κάποιος που οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές του φτάνουν τα 1.500 ευρώ, τότε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και προνομιούχος. 

Ωστόσο από τη στιγμή που ο εργοδότης θα καταβάλει το μισθό στον υπάλληλο τα χρήματα θα ξεκινήσουν να «χάνονται» με αποτέλεσμα στην τσέπη του το πραγφματικό ποσό που φτάνει είναι 620 ευρώ. 

Όπως αναφέρει και η Καθημερινή, το 60% του μισθού καταλήγει στα ταμεία του κράτους.

Οι λόγοι είναι απλοί: φόρος εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος κατοχής ακινήτων, τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε είδη πρώτης ανάγκης και ΦΠΑ.

Η Βαβέλ των κρατήσεων

Μπορεί στα χαρτιά ο μισθός που έχει συμφωνήσει ο εργοδότης με τον υπάλληλο να είναι τα 1.500 ευρώ, ωστόσο πριν μπουν τα χρήματα ....

"ΚΛΙΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ" NYT: "Σε περίπτωση εθνικών εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή θα σαρώσουν"

Με άρθρο τους οι New York Times αποτυπώνουν την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και επισημαίνουν ότι σε περίπτωση εκλογών η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σαρώσουν». 
Η κυβέρνηση παραπαίει και η δήθεν ενίσχυση της από την εξέλιξη της πρότασης μομφής δεν είναι παρά ευσεβής πόθος, αφού τα μέτρα που έρχονται απειλούν με κατάρρευση.
"Σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. θα βγουν πολύ ενισχυμένα» επισημαίνει σε άρθρο τους οι New York Times και προσθέτουν πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου».
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στις δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε αυτή του Παύλου Φύσσα και κάνει λόγο για «εμφύλιο πόλεμο μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα», αν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και της μη ανάπτυξης.
«Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και οι αυτοδιοικητικές τον Μάιο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, αφήνοντας την κυβέρνηση χωρίς στήριξη.

Ερντογάν: «Κράτος με το όνομα Κύπρος, δεν υπάρχει»

Με προκλητικό ύφος, αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο, που μάλιστα τον περασμένο χρόνο, άσκησε και την προεδρία της Ε.Ε. της οποίας η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος. 

Τι πρέπει να κάνετε πριν πάτε να τα ακουμπήσετε....στους πονηρούς.....!!!

Σε πλήρη λειτουργία είναι..
η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας για το 2014. 


Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. 

Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνσηhttps://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».....

Το κλειδί του γρίφου δεν βρίσκεται στην σεισάχθεια, αλλά στην άνοδο των αξιών.

Υπόσχονται στο λαό σεισάχθεια. 

Ότι θα του χαρίσουν τα χρέη στις τράπεζες. Είναι ψεύτες. 

Λένε ψέματα και μάλιστα συνειδητά. 

Ξέρουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο είναι ανέφικτο. 

Μόνο σε περιβάλλον δραχμής θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο, τυπώνοντας συνεχώς χρήμα.

Με το ευρώ, αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι να αναπληρώνουν κάθε μία νέα διαγραφή χρέους με αντίστοιχα κεφάλαια στις τράπεζες.

Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. 

Ας πούμε, λοιπόν, ότι προχωράνε σε μία διαγραφή χρεών της τάξης ...

Οσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν.

"Ζήστε με 360 ευρώ" - Αυτή τη σύνταξη θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο a la ΙΚΑ

Στη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, ο οποίος θα χορηγεί βασική σύνταξη ...
360 ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα. 


Αυτό σημαίνει πώς όσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν. Εξομοιώνονται με αυτούς του ΙΚΑ.

Αυτό συνεπάγεται επίσης τραγικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ οι επικουρικές θα...

Μεσαία τάξη τέλος! Σερβιτόρος ή στην καλύτερη περίπτωση baby sitter.

Τελείωσε η εποχή της μεσαίας τάξης λόγω της οικονομικής κρίσης εκτιμούν..
οι Financial Times, που βλέπουν επαγγελματική κυριαρχία των γυναικών μόνο και μόνο επειδή μειώνονται οι μισθοί.

Σε κρίση ταυτότητας η ευρωπαϊκή μεσαία τάξη.


Η εμπειρία της μεσαίας τάξης ήταν ανέκαθεν η εξής: Ο άνθρωπος έχει την επαγγελματική του ταυτότητα. Είμαστε αυτό που κάνουμε. 


Επιλέγουμε επαγγέλματα που ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας και στην συνέχεια αυτά τα επαγγέλματα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Οι σχολαστικοί άνθρωποι γίνονται λογιστές και στην συνέχεια η λογιστική τους κάνει ακόμη πιο σχολαστικούς. 


Ειδικά οι άνδρες, πάντα καθορίζονταν εν μέρει μέσα ...

Τα αμερικανάκια βλέπουν πάλι εμφύλιο στην Ελλάδα ... τη χάρη δεν σας την κάνουμε που να σκάσετε !!!

Άρθρο στους New York Times «βλέπει» κίνδυνο εμφυλίου στην Ελλάδα!

«Το σκηνικό είναι έτσι στημένο που πολλά εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν όπλα»


Η περαιτέρω άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει την χώρα στον εμφύλιο, είναι το συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται η εφημερίδα, που με εκτενές άρθρο σχολιάζει την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

Το άρθρο υπογράφεται από τον αρθρογράφο της .....

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ , Ο ΣΥΝΩΠΕΥΣ ! ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ TROLL ;;;;;

ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ : μια “ειδικότητα” ” παλαιά, της οποίας την άσκηση συναντούμε για πρώτη φορά στον  Ελλαδικό χώρο κάπου στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ.
Κατά τον Αριστοτέλη ο πρώτος με τ’ όνομα φιλόσοφος, ήταν ο Θαλής ο Μιλήσιος. Δαύτος, καθώς και όλοι όσοι ακολούθησαν τη σχολή σκέψης του, διερωτόταν για τη φύση των πραγμάτων ή πιο απλά “how things work“. Βέβαια με τα περιορισμένα μέσα που είχαν τότε, οι παρατηρήσεις τους συχνά ήταν κάτι παραπάνω από λανθασμένες και άκυρες. Το θέμα μας είναι όμως πως, τα παλικάρια από τη σχολή της Μίλητου, αποτελούν τις πρώτες καταγεγραμμένες περιπτώσεις ανθρώπων που άρχισαν να αναρωτιούνται για το τι πραγματικά μπορεί να παίζει με τον κόσμο γύρω τους, χωρίς να αποδίδουν καταστάσεις σε μεταφυσικές οντότητες.
Σαν συνεχιστής αυτών των σπόρων διερευνητικής σκέψης ήρθε ο φιλόσοφος Ξενοφών, ο οποίος παρόλο που δεν είχε πολύ “επιστημονική προσέγγιση” ήταν αυτός αμφισβήτησε για πρώτη φορά τον ανθρωπομορφισμό των θεών. 

Μετά βέβαια ήρθε ο Πυθαγόρας και του τα χάλασε, προσπαθώντας να συνδέσει την θρησκευτική πίστη με τη λογική σκέψη — σαν να προσπαθείς να συνδυάσεις παντζάρια με μαρσμέλοους ένα πράμα.