Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ....Ελέγχονται δεκάδες περιπτώσεις αδικαιολόγητου πλουτισμού εφοριακών.

Εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων - Θα επιβληθούν ποινές και απολύσεις  
Αθήνα 
Δεκάδες περιπτώσεις αδικαιολόγητου πλουτισμού εφοριακών υπαλλήλων έχει εντοπίσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών κατά τους ελέγχους «πόθεν έσχες».


Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου είχαν διενεργηθεί 93 έλεγχοι «πόθεν έσχες», εκ των οποίων 44 σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τμήματος Ελέγχου και 49 σε ελεγκτές - υπαλλήλους.


Πρόκειται στην πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του υπουργείου, και έχουν πρωταρχικό στόχο την αυτοκάθαρση του υπουργείου και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση.

Τα στοιχεία που ανέδειξαν οι έρευνες προκαλούν ....

Τσακαλώτος όπως Στουρνάρας ... "Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση"!

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος με τοποθέτηση του στην βουλή υποστήριξε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση!

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, αναφέρθηκε ονομαστικά στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα και είπε «στο θέμα της υπερφορολόγησης για τον μέσο όρο έχει δίκιο ο Στουρνάρας»!......

Συντάξεις τέλος από το 2016 – Κραχ στα Ταμεία.

Λεφτά δεν υπάρχουν και τα Ταμεία δεν θα μπορέσουν να αντέξουν περισσότερα από δύο χρόνια 
αναφέρει η έκθεση – σοκ της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. 

Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι. 


Η αύξηση της ανεργίας και οι μειώσεις μισθών αυξάνουν το έλλειμμα στα Ταμεία μέσω μείωσης των εσόδων.

Με την αύξηση έστω μιας μονάδας της ανεργίας η μείωση των εσόδων στα Ταμεία υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.


Για κάθε μια ποσοστιαία μονάδα μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα η μείωση των εσόδων των Ταμείων είναι ....

Τράγκας: Τραπεζίτες ενημέρωσαν τους καναλάρχες που εργάζομαι ότι…

…δεν θα δώσουν διαφήμιση όσο βρίσκομαι στα κανάλια τους!
Αυτή την καταγγελία – φωτιά έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος πριν από λίγο στην ραδιοφωνική του εκπομπή.


“Η διαφήμιση είναι κατευθυνόμενη, καθοδηγούμενη. 

Τα πάντα καθοδηγούνται από την Τρόικα και την Γερμανική πρεσβεία. 

Άλλωστε και τα κανάλια των..

Ελλάδα-Ιταλία-Πορτογαλία: Πέφτουν οι κυβερνήσεις μετά τις Ευρωεκλογές.

Στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την
πορεία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνει το State Department.


Οι Αμερικανοί ανησυχούν έντονα για τις εξελίξεις στην Ευρώπη που επηρεάζουν άμεσα και την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας τους.

Τον τελευταίο καιρό, think tanks του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, επεξεργάζονται μετρήσεις, συγκεντρώνουν πληροφορίες και προβαίνουν σε εκτιμήσεις για τα όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη, μέσα στο 2014.

Οι εκτιμήσεις τους είναι εξαιρετικά δυσοίωνες για την πολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου.

Θεωρούν ότι η Γαλλία θα περάσει μια μεγάλη πολιτική δοκιμασία που θα απονομιμοποιήσει το πολιτικό της σύστημα, την κυβέρνηση αλλά και τη δυνατότητα του Προέδρου Ολάντ να συνεχίσει να ασκεί την προεδρική εξουσία ακολουθώντας ....

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤAI! ΜΠΑΡΟΖΟ: “ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΕ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ”! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤAI! ΜΠΑΡΟΖΟ: “ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΕ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ”! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!
Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2013, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αλλοίμονο, κάτι παραπάνω ξέρει ο Σαμαράς.

ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αν ο κάθε Έλληνας πολίτης γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο με τη χρηματοπιστωτική φούσκα, δίκαια θα αναρωτιόταν: «Τι νόημα έχει πλέον να εξαθλιωθούμε ως λαός, αφού δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα; Γιατί να μην σώσουμε τουλάχιστον τις περιουσίες μας όσο είναι καιρός και να κάνουμε μια καινούργια αρχή;». 

Ας δούμε λοιπόν κάποια πράγματα που προκαλούν ίλιγγο και μας κάνουν να αμφιβάλουμε γι' αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Το συνολικό χρέος στον πλανήτη γη αυτή τη στιγμή είναι περί τα 190 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ναι καλά διαβάσατε. Θέλετε κι άλλα; Η συνολική αξία των παραγώγων παγκοσμίως κινείται μεταξύ 600 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,5 τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων!!! 

Ολόκληρο δηλαδή το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κτίστηκε πάνω στο χρέος, για τον απλούστατο λόγο, επειδή το χρήμα παράγεται από το χρέος.

Δεν έχει νόημα να γίνει εδώ λόγος για το χρέος των ΗΠΑ κ.λ.π. Έχει νόημα όμως να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη. Το κρίσιμο στοιχείο είναι η μόχλευση των τραπεζών. ....

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/12/20131204-150851.jpg
Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει το «μαϊμού» πρωτογενές πλεόνασμα, οι εξαθλιωμένοι Έλληνες χάνουν και τα σπίτια τους. Επειδή οι ρυθμίσεις που γίνονται για τα κόκκινα δάνεια είναι για τα μάτια της Μέρκελ, σας επισυνάπτω την πρόταση νόμου που κατέθεσα και προβλέπει: 
1.Προστασία κύριας κατοικίας για οφειλές στο Δημόσιο, 
2.Απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας για οφειλές σε τράπεζες και ιδιώτες, 
3. Αναστολή πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και εκδοχείς αυτών έως το 2020
Σας επισυνάπτω ολόκληρη την πρόταση νόμου:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ 

΄΄Προστασία κύριας κατοικίας΄΄
Α. Αιτιολογική Έκθεση επί της Προτάσεως Νόμου για την ΄΄Προστασία κύριας κατοικίας΄΄.
Το σπουδαιότερο ζήτημα που μονοπωλεί και εκφράζει τις αγωνίες σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτό της άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, η οποία ισχύει μέχρι την 31η/12/2013. Το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει πιθανότερο από ποτέ, αφού, παρά τις αόριστες και ανεδαφικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού περί προστασίας της κύριας κατοικίας, κυβερνητικοί Βουλευτές, όπως και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Σκορδάς, δηλώνουν πως οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά από τις αρχές του 2014. 

Η ΓΑΛΛΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ

Ποιος θυμάται σήμερα τις ελπίδες που έτρεφαν τόσοι - και στην Ελλάδα - για την προεδρία Ολάντ;... 

Η πραγματικότητα αποδείχθηκε τελείως αντίθετη, με τη δημοτικότητα του Ολάντ σε ελεύθερη πτώση, την εμφάνιση οργανωμένης λαϊκής δυσαρέσκειας και την εντυπωσιακή άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Παράλληλα η Γαλλία έχει χάσει την ικανότητα να διαμορφώνει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αίτια είναι οικονομικά στη ρίζα τους. Η γαλλική οικονομία παρουσιάζει αναιμικούς ρυθμούς μεγέθυνσης που ίσως φτάσουν το 1% του χρόνου. Η ανεργία ήδη βρίσκεται στο 11% και το δημόσιο χρέος ξεπέρασε το 95% του ΑΕΠ. Υπάρχει μεγάλη απώλεια...

Δείτε ποιoς μιλάει για απατεώνες

Του Γιώργου Κράλογλου

Χρωστάνε πάνω από 5 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρων, σε ΦΠΑ, σε προμηθευτές, σε αποζημιώσεις και σε επιδοτήσεις εργασίας. Έφαγαν τα λεφτά ασφάλισης των μικρομεσαίων. 

Νομιμοποίησαν δύο φορές παράνομα κτίσματα για να πάρουν λεφτά. Και τώρα με πρόσχημα τους μπαταχτσήδες δανειολήπτες (που δημιούργησαν οι ίδιοι) κυνηγάνε να φάνε και τα σπίτια του κοσμάκη. Αυτό αποκαλούν κράτος δικαίου.

Ψάχνονται τώρα, δήθεν, να βρουν τρόπο να απομονώσουν τους φοροφυγάδες και τους απατεώνες ιδιοκτήτες ακινήτων με κόκκινα δάνεια ώστε να τους ξεχωρίσουν από εκείνους που έχουν ήδη εξαθλιώσει σε σημείο που παρακαλούν να τους πάρουν τα σπίτια για να γλιτώσουν οι ίδιοι.
Και δεν ψάχνονται μόνο.
Μαλώνουν και μεταξύ τους...

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΕΝΕΙ.. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥN... ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Σαμαράς: "Πετύχαμε προσαρμογή με -25% ΑΕΠ, -40% σε διαβίωση και ανεργία 27,5%"

 Επιμένει στο "παραμύθι" της ανάπτυξης και της ανάκαμψης το 2014 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν ο ίδιος παραδέχεται πώς η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ από την αρχή της κρίσης, οι Έλληνες έχουν απωλέσει το 40% του βιοτικού τους επιπέδου και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 27,5% και στους νέους άνω του 60%. 

Και όλα αυτά βάσει των… επίσημων στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών και όχι των πραγματικών που βιώνει η κοινωνία.


Κι όμως, ο κ. Σαμαράς τη διάλυση της χώρας τη βαφτίζει «προσαρμογή». «Παρά το σκληρό τίμημα για τη χώρα πετύχαμε τεράστια προσαρμογή που δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα», είπε μιλώντας....

ΕΥΓΕ! ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ Σσσσσσσ....Κατά τα άλλα δεν παίρνουν μέτρα ...! Lisbon Council: Πρωταθλητής προσαρμογής η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το think tank Lisbon Council, η Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο "πετσόκομμα".. μεταρρυθμίσεις το ονομάζει το εγχώριο τηλεοπτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Oλι Ρεν, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, τη δεύτερη θέση, μετά την Ιρλανδία, στη μείωση του κόστους εργασίας και καταγράφει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Διαβάστε εδώ την έκθεση
 
Έτσι, στο σύνολο αναδεικνύεται η πλέον αποτελεσματική χώρα στη συνολική προσαρμογή. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα βελτίωσε το διαρθρωτικό πρωτογενές της δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά 14,9% του ΑΕΠ σε τέσσερα χρόνια, επίδοση που χαρακτηρίζεται, εκπληκτική, πρωτοφανής και ανεπανάληπτη. 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΚΟΡΔΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Κατάσχεση πρώτης κατοικίας όσων χρωστούν ΙΚΑ - εφορία

 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς αποκάλυψε ότι θα παίρνονται τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο.
Δήλωση βόμβα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Σκορδά για το θέμα της άρσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
«Όταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην εφορία δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία», είπε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
Ο κ. κ. Σκορδάς διευκρίνισε ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο η βούληση της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να μην προστατευθεί η κατοικία όσων χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά μόνο όσοι χρωστούν σε τράπεζες.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Υπογράφτηκε η ελληνορωσική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας.


Υπογράφτηκε πριν από λίγα λεπτά, η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, Ελλάδος και Ρωσίας, από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού. 
 
Η συμφωνία κωδικοποιεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις από εδώ και στο εξής, ειδικά στο τομέα των εξοπλισμών, της υποστήριξης των ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων που υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη μεταφορά τεχνολογίας από τη Ρωσία στην Ελλάδα. 
 
Η υποδοχή στο ΥΕΘΑ του Ρώσου υπουργού και έμπιστου του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν λαμπρή με άγημα που απέδωσε τιμές στον ίδιο και στη ρωσική σημαία.  
 
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε...

ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ «Περνάτε δύσκολα αλλά είστε ευλογημένος τόπος».

Ανήκει σε γνωστή δυναστεία γερμανοεβραίων τραπεζιτών, αλλά κάνει καριέρα ως σοπράνο, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα. 

Η βαρόνη με το iΡad μιλάει για τις άγνωστες πτυχές της οικογένειάς της και για τις αναμνήσεις της από τη χώρα μας
ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ  «Περνάτε δύσκολα αλλά  είστε ευλογημένος τόπος»
«Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα στη χώρα σας, αλλά δεν παύει να είναι ένα μέρος όμορφο και ευλογημένο» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ

Η οικογένειά της γνωρίζει καλά τη χώρα μας, από τον 19ο αιώνα. 
«Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ, η οποία ήρθε στο ραντεβού μας «διαβασμένη». 

«Ο χρηματιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ ήταν μεταξύ των εβραίων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μετά το 1834 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου 
κράτους, συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Οθωνα,ενώ το 1890 ένας ακόμη Ρότσιλντ, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας εδώ»προσθέτει.....

ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ...

Του Γιώργου Βολουδάκη 
Ο λόγος γιά τον οποίο οι σιωνιστές, που δημιούργησαν με οικονομικές παγίδες την σημερινή παγκόσμια "κρίση", έχουν βάλει ως πρώτο και καθοριστικό τους στόχο να αλώσουν την Ελλάδα, είναι βαθύς και αρχαίος...

Ως γνωστόν ο Ισραήλ, ήταν ο περιούσιος λαός του Θεού στον οποίον απεκαλύφθη και τον έθεσε πνευματικό ηγέτη της ανθρωπότητος. Δυστυχώς πολύ νωρίς, ήδη επί Μωϋσέως, φάνηκε μιά μερίδα Ισραηλιτών που επηρέαζε και τους.....

Συγκλονίζει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς «Δανειστές, στα προγράμματά σας ξεχάσατε τα ανθρώπινα δικαιώματα...»

«Δανειστές, στα προγράμματά σας ξεχάσατε τα ανθρώπινα δικαιώματα...»


Μία έρευνα-κόλαφος που συμπίπτει χρονικά με τον θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε να ζεσταθεί...

Μία έρευνα-κόλαφος που συμπίπτει χρονικά με τον θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε να ζεσταθεί, έρχεται να υπενθυμίσει ότι στο βωμό της λιτότητας τα θύματα είναι άνθρωποι, και μάλιστα μικρά παιδιά...

Με μία πολυσέλιδη εργασία του, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, επικρίνει πολλές από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επέβαλαν μέτρα λιτότητας, ότι «έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων....

Περί κοινής λογικής....

Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, της Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. 
Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. 
Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
-Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι,
-Γιατί το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι,
-Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη και
-Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.
Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα....

Το πείραμα του Worgl και η τρωτότητα του τραπεζικού συστήματος.

Μια μεγάλη απόφαση

Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους...

Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια,
ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. 

Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. 

Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν ...

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ το 1843 Σεπτεμβρίου 2 , μεσάνυχτα !!! ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ..

Το παρακάτω απόσπασμα είναι η πρόχειρη Διαθήκη του Στρατηγού Μακρυγιάννη,που έγραψε το βράδυ της εξέγερσης της 3ης Σεπτέμβρη,λίγο πριν ξεκινήσει με τους άνδρες του για τα ανάκτορα να πολεμήσει για το Σύνταγμα, βέβαιος ότι θα πεθάνει και κρατώντας στο ένα χέρι το κοντάρι με το άσπρο πανί που γράφει «Εθνική Συνέλεψη - Σύνταγμα» και στο άλλο τον κονδυλοφόρο. 

Λέει στους δικούς του να τη θάψουν (διαθήκη) κάτω από μια πέτρα ώστε, αν πεθάνει και του κάψουν το σπίτι το κείμενο αυτό να διασωθεί:

Aς θυμηθούμε τη διαθήκη: 

«Eις δόξαν του δίκιου και μεγάλου Θεού. 

Kύριε Παντοδύναμε! Eσύ, Kύριε; θα σώσης αυτό το αθώο έθνος. 


Eίμαστε αμαρτωλοί, είσαι Θεός! Eλέησέ μας, φώτισέ μας και κίνησέ μας εναντίον του δόλου και της απάτης, της συστηματικής τυραγνίας της .....

Βενιζέλος, τέλος! - Αποχαιρετά το κόμμα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΕΕ!

ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.
Το ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζεται να ψάξει για νέο αρχηγό.. 
Το μισό θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο μισό στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για να διασωθούν και οι νέοι "αντίπαλοι" (λέμε και καμιά μ@@@@α για να περνάει η ώρα)....
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΓΑΜΩΤΟ ΣΟΥ;;;;;


Πόπη Σουφλή


Υ.Γ. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως αν και όποτε γίνουν εκλογές, αυτές θα είναι και οι τελευταίες στην Ελλάδα.
Μετά τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, αλλάζει ολοκληρωτικά ο τρόπος εκλογής και τα κόμματα, θα πρέπει να είναι σε ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ.

ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΑ!
Αυτό το ξέρουν  τόσον ο Βενιζέλος, όσο και η Διαμαντοπούλου, που ήδη εντάχθηκαν σε Πανευρωπαϊκά κόμματα ώστε να ξανάρθουν από το... παράθυρο στα πράγματα...

Golden Sachs: Πως βούλιαξε την Ελλάδα! Το μυστικό της Σύρου!

Μια συγκλονιστική ομολογία έκανε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ μιλώντας στην ιστοσελίδα του Καναλιού 4 της....

ΦΩΤΟ : ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ @ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

.....βρετανικής τηλεόρασης. 

«Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα κάναμε σήμερα μια τέτοια συναλλαγή όπως εκείνη» αποκάλυψε (κατόπιν εορτής ασφαλώς) αναφερόμενος στο περίφημο swap που έγινε επί εποχής Σημίτη και ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την πορεία χρεοκοπίας της χώρας μας.

Αυτό το swap ήταν στην ουσία ένα σκοτεινό δάνειο που δόθηκε για να μπορέσει να εισέλθει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής, που έκανε συστηματικά η κυβέρνηση του κ. Σημίτη στην οικονομία. 


Και, όπως έγραψε πρόσφατα το πρακτορείο Bloomberg, τον Μάρτιο του 2012, ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Σπύρος Παπανικολάου έκανε μια φοβερή δήλωση αναφορικά με το θέμα: «Το 2001, την ημέρα όπου έκλεισε η συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση χρωστούσε στην Goldman Sachs περίπου 600.000.000 ευρώ περισσότερα από τα 2,8 δισ. ευρώ που είχε δανειστεί».

Η συμφωνία της Goldman Sachs με την τότε ελληνική κυβέρνηση πρακτικά αφορούσε .....

Η Ναυμαχία της Έλλης: 3 Δεκεμβρίου 1912.

Η Ναυμαχία της Έλλης ήταν η πρώτη από την εποχή του Αγώνα της Ανεξαρτησίας αναμέτρηση του ελληνικού και του τουρκικού στόλου, κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 1912 (16 Δεκεμβρίου με το νέο ημερολόγιο) στ' ανοιχτά του ακρωτηρίου Έλλη (Ελές-Μπουρνού στα τουρκικά) της χερσονήσου της Καλλίπολης, κοντά στην είσοδο των Στενών των Δαρδανελλίων. Διήρκεσε μία ώρα και έληξε με νίκη των ελληνικών δυνάμεων.

Τους πρώτους μήνες του Α' Βαλκανικού Πολέμου ο ελληνικός στόλος κυριαρχούσε στο Αιγαίο. Υπό την ηγεσία του Υδραίου υποναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη (1855-1935), αρχικά απελευθέρωσε τη Λήμνο και εγκατέστησε στον όρμο του Μούδρου το προκεχωρημένο αγκυροβόλιο του Στόλου. 


Ακολούθησε η απελευθέρωση του Αγίου Όρους, των νησιών....