Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ,,,,

Απ’ όταν τους κοινοποιήθηκε η απόφαση για την κατάσχεση του σπιτιού τους, είχαν χάσει τον ύπνο τους. 

Δε θα έμεναν άστεγοι, αλλά θα έπρεπε να φύγουν από την Αθήνα. 

Θα έπρεπε να γυρίσουν στο χωριό, εκεί που είχε μεγαλώσει αυτός κι εκεί που τα παιδιά του περνούσαν τα καλοκαίρια τους μέχρι
να πεθάνει η γιαγιά.

Απ’ όταν πέθανε η μάνα του, δεν ξαναπήγε. 


Το πατρικό του το φρόντιζε ο ξάδερφός του. Ένα ξεχορτάριασμα δυο φορές το χρόνο δηλαδή, γιατί μέσα δεν είχε μπει κανείς. 

Η πρώτη φορά που θα άνοιγε ξανά η εξώπορτα θα ήταν όταν θα έφταναν σε μια βδομάδα μαζί με το φορτηγό. 

Το είχαν πάρει απόφαση. Αφού η τράπεζα τους έπαιρνε το σπίτι, έπρεπε είτε να βρεθούν και οι τέσσερις στο δρόμο είτε να πάνε στο χωριό.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ... Το κράτος αποσύρεται από συντάξεις, ΟΤΑ - Έτσι έρχεται το "πρωτογενές πλεόνασμα"

Τα τρία μεγαλύτερα ταμεία της χώρας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), δείχνουν έλλειμμα ύψους 2 δισ. ευρώ και μόλις προ ολίγων ημερών η κυβέρνηση ανακοίνωσε πλασματικό "πρωτογενές πλεόνασμα" περίπου 2,6 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται στους υπολογισμούς της κανένα εκ των
ασφαλιστικών Ταμείων, ούτε τα ελλείμματα των ΟΤΑ!

Βάσει των εκτιμήσεων, που ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν προς το χειρότερο, κάπου κοντά στον Οκτώβριο, δείχνουν για το 2014, έλλειμμα...

Opinion makers στην υπηρεσία του μνημονίου (Μέρος 1ο)

Ο στρατός των προθύμων

Έργα και ημέρες των δημοσιογράφων οι οποίοι έχουν αναλάβει τον ρόλο των προπαγανδιστών υπέρ της μνημονιακής πολιτικής 

Του Δημήτρη Μπεκιάρη


Στην Κατοχή, οι τρεις διαδοχικές δοσιλογικές κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη είχαν χρησιμοποιήσει τον Τύπο της εποχής για την στήριξη της πολιτικής τους και για την ανάπτυξη της προπαγάνδας υπέρ του επαίσχυντου «έργου» τους στο πλευρό των Γερμανών ναζι και των Ιταλών φασιστών. 


Αν και κάθε μία από δοσιλογικές κυβερνήσεις εκείνης της εποχής, είχε δομήσει με διαφορετικό τρόπο τους άξονες του προπαγανδιστικού μηχανισμού, εν τούτοις υπήρχαν δύο βασικά σημεία σύγκλισης: Η ενασχόληση με την καθημερινότητα και η εναντίωση στην Εθνική Αντίσταση.

Η προσπάθεια των μηχανισμών προπαγάνδας των τριών τελευταίων κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά να υπερασπιστούν την επιβαλλόμενη από την Γερμανία και τους δανειστές οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, αλλά και να υποστηρίξουν το κυβερνητικό έργο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του Τύπου, ως προπαγανδιστικού μέσου υπέρ των κατακτητών και των δοσιλογικών κυβερνήσεων, την περίοδο 1941-1944.

ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ - ΓΙΑΤΙ; Με τεράστια αποθέματα χρυσού & κέρδη 43 δισ. ευρώ η Γερμανία πάει για ευρωέξοδο;

undefined
Tα κέρδη της Γερμανίας από την οικονομική κρίση ανέρχονται στο ποσό των 40,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2010-2013 και αυτό συμβαίνει λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης για αγορά του χρέους της, δηλαδή των ομολόγων της επειδή θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να
πέφτει το επιτόκιο που είναι υποχρεωμένη η Γερμανία να πληρώνει για να δανείζεται, ανακοινώθηκε πριν λίγο.

Τα παραπάνω αν συνδυαστούν με τις μαζικές αγορές χρυσού της Γερμανίας από όλες τις διαθέσιμες πηγές (στην Ελλάδα σχεδόν ότι χρυσαφικό μαζαύεται από τα σαράφικα καταλήγει σε γερμανικά κυκλώματα εμπορίας χρυσού και το ίδιος συμβαίνει στην λοιπή Ευρώπη) δείχνουν ....

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ?


____________________________________
''Στο Σραβάπτι, ένα μικρό βασίλειο στην Βόρεια Ινδία, μια μέρα ο βασιλιάς ζήτησε από τον υπηρέτη του να συγκεντρώσει τους τυφλούς της πόλης στην κεντρική πλατεία.


Όταν αυτοί συγκεντρώθηκαν, ο βασιλιάς τους παρουσίασε ένα ελέφαντα, ζήτησε από τον καθένα χωριστά να ψηλαφίσουν διαφορετικά μέρη, λέγοντάς στον καθένα ''Να πως είναι ένας ελέφαντας''.

Στην συνέχεια τους ρώτησε '' Πως είναι ένας ελέφαντας?''


Αυτοί που είχαν ψηλαφίσει το κεφάλι είπαν ''Μοιάζει με ένα δοχείο''


Αυτοί που είχαν ψηλαφίσει το αυτί ''Μοιάζει με πλεγμένο καλάθι που λιχνίζουν τα δημητριακά''......

Ολόκληρη η Ελλάδα ανήκει πλέον στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας …ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Με μια περιεκτική σε ουσία – για όποιον ξέρει να διαβάζει – και λιτή ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) με έδρα το Λουξεμβούργο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Από την 1η Ιουλίου 2013, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι ο μοναδικός και μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των νέων αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Από αυτή την ημέρα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης, ή να συνάψει νέες συμφωνίες δανείου.

Ο Klaus Regling, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΜΣ και διευθύνων σύμβουλος του EFSF, δήλωσε: «Σήμερα ένα σημαντικό κεφάλαιο του EFSF τελειώνει και όλα τα πιθανά νέα καθήκοντα θα αναληφθούν από το ΕΜΣ, το μόνο ταμείο διάσωσης της νομισματικής ένωσης». 


Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τη Συμφωνία Πλαίσιο για το ΕΤΧΣ που υπογράφτηκε από τα 17 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το Καταστατικό του EFSF. Το EFSF θα παραμείνει ενεργό στη χρηματοδότηση των εν εξελίξει προγραμμάτων για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.»
ESM:


Η ανακοίνωση, όπως και το ίδιο το γεγονός ότι όλες οι χρεωστικές απαιτήσεις που προκύπτουν από τις δυο δανειακές συμβάσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη, πέρασαν από 1/7/2013 στον μόνιμο ΕΜΣ, πέρασε στα «ψιλά». Δεν θεώρησε κανένας ότι συνιστά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εξέλιξη. 


Οι κυβερνώντες δεν έχουν κανένα λόγο να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην εξέλιξη αυτή. Ούτε η αντιπολίτευση. Κι ο λόγος είναι απλός. Θα πρέπει να πάρουν θέση και να εξηγήσουν πώς είναι δυνατό να νοείται τυπικά ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος υπό την επίσημη κηδεμονία ενός μόνιμου, το ξαναλέμε, μόνιμου οργανισμού διαχείρισης χρεοκοπιών, τον ΕΜΣ.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

Τα αποκόμματα του ΠαΣΟΚ και της ΝΔ έχουν χάσει τους Έλληνες ψηφοφόρους και προκειμένου να κρατήσουν την εξουσία και να συνεχίσουν να εγκληματούν είς βάρος του λαού, ετοιμάζουν 150,000 νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών!!!!

Ντζιμάνης: «Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη» ...Συνεχίστε να κάνετε διαπιστώσεις και όχι τα εκ του όρκου απορρέοντα ... κύριοι !!!



Γιατί είπε αυτή τη φράση ο Διοικητής Α’ ΣΣ...

Με το δικό του πρωτότυπο τρόπο «διαμαρτυρήθηκε» για το κλείσιμο του ιστορικού Α’Σώματος Στρατού στην Κοζάνη ο σημερινός – τελευταίος – του Διοικητής Υποστράτηγος Γιώργος Ντζιμάνης στην εορταστική συναυλία με τη στρατιωτική μουσική του Σώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης.

«Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη…», είπε ο Διοικητής λίγο μετά την ολοκλήρωση ενός.....

Δωράκι 435.666 ευρώ σε εταιρία της συζύγου και των θυγατέρων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,

undefined
Δεν βρίσκει πουθενά εμπόδια...
Η δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το ταξίδι – «σκάνδαλο» του κ. Στέλιου Σταυρίδη με το προσωπικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που ήρθε να επιβεβαιώσει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάει χέρι χέρι με συγκεκριμένα συμφέροντα…

Ο κ. Σταυρίδης, μέχρι… πρότινος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, «πέταξε» με το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη πριν καλά καλά στεγνώσουν οι φωτογραφίες με τις χειραψίες μεταξύ του ιδίου, του κ. Στουρνάρα και του εν λόγω επιχειρηματία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών να αναγκαστεί να ζητήσει την παραίτηση του.

Συγκεκριμένα, ....

Φορόλησαν άνεργο με 562,36 ευρώ που είχε δηλωθέν εισόδημα ΜΗΔΕΝ!!!

undefined
Καλείται από την εφορία να πληρώσει 562,36 ευρώ από οποία τα 199,55 είναι προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος
Άγρια φορολογία, εκτός τόπου και χρόνου, επιβάλει ακόμα και στους άνεργους πολίτες, η άθλια και ανίκανη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και λοιπών ''σωτήρων'', δίχως ίχνος ντροπής...

Δείτε και διαβάστε παρακάτω  το εκκαθαριστικό που ήρθε στα χέρια μας από άνεργο πολίτη (έχουμε σβήσει τα προσωπικά στοιχεία του για ευνόητους λόγους).

Δίνουν τη χαριστική βολή στις Ένοπλες Δυνάμεις....

Μνημονιακός παραλογισμός στο στράτευμα
Παγιδευμένη στο αδιέξοδο των δικών της αποφάσεων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον τρόπο που εφαρμόζει το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του Πασχάλη Κορωναίου

Προκειμένου να καλυφθεί ο -κατά παραγγελία- αριθμός των 500 εργαζομένων, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, προχωρεί σε οριζόντια επιλογή στρεφόμενη αποκλειστικά σε όσους έχουν «Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου» (ΣΕΙΔΑΧ). 


Στο Πολεμικό Ναυτικό είναι 165, στην Πολεμική Αεροπορία 130 και στο Στρατό 86.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ....!!!

Γράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος
Πριν εκραγούν ανεξέλεγκτα χωρίς κεντρική κατεύθυνση και σαφείς στόχους οι εξουθενωμένοι, απελπισμένοι και αγανακτισμένοι πολίτες.
Χρειαζόμαστε έναν υπεύθυνο πολιτικό φορέα που θα βγάλει από το αδιέξοδο κατ’ αρχήν την οικονομία, τα δύο εκατομμύρια ανέργους, τους λοιπούς αποκλεισμένους από το σύστημα πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θα δεσμευτεί υπεύθυνα στους εξής στόχους:
Πρώτον: Άμεση άρση κάθε συνταγματικής προνομιακής προστασίας των πολιτικών για την πλήρη κάθαρση του πολιτικού συστήματος.
Δεύτερον: Άμεση καταγγελία μονομερώς του Δουβλίνου 2 σε θέματα...

Υψηλά κέρδη από την καλλιέργεια μανιταριών στο... σπίτι

Τρία περιζήτητα είδη μανιταριών για την υψηλή διατροφική τους αξία προσφέρονται για μια πρωτότυπη καλλιέργεια στο σπίτι με ελάχιστο οικονομικό κόστος και σημαντικό περιθώριο κέρδους. 

Τα νοικοκυριά μπορούν να...
έχουν έξτρα ετήσιο εισόδημα από 2.000 έως 6.500 ευρώ.


Πρόκειται για μια καλλιεργητική μέθοδο που χωρίς αμφιβολία ξεφεύγει από τα όρια του συμβατού, δίνοντας τη δυνατότητα επαγγελματικής ενασχόλησης με την παραγωγή μανιταριών χωρίς τη χρήση γης.

Μια ιδέα που μπορεί εύκολα και με μικρό κόστος να υλοποιηθεί ακόμα και στο σπίτι σε περιοχές όμως που είναι εκτός πόλης και να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα.

Ευρεία σύσκεψη της Συμμορίας Σαμαρά στο Μαξίμου εν όψει επιστροφής της Μεγάλης Μαφίας που λυμαίνεται τους κόπους ζωής του ελληνικού λαού

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ...


Διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί στις 10 το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με όλους τους υπουργούς και όσους γενικούς γραμματείς έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες εν όψει της νέας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.

Η νέα διαπραγμάτευση ξεκινά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και ήδη προβληματισμό προκαλούν οι αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών για σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. 


Εκτός από το θέμα των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση είναι ....

ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ! ΠΕΤΡΕΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ!

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προέβη του Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς την Αλβανία, για τα σημερινά γεγονότα στην Πρεμετή, όπου τραυματίστηκαν από τους Αλβανούς δύο Έλληνες, ένας Ελλαδίτης και ένας Βορειοηπειρώτης! 

   Αλβανικά ΜΜΕ δίνουν τα ονόματα Ηλίας Μαύρος και Στέφανος Κότης.

   Παράλληλα, άγνωστοι Αλβανοί έριξαν πέτρες εναντίον του Προξενείου μας στο Αργυρόκαστρο, προκαλώντας υλικές ζημιές!

   Το Ελληνικό Διάβημα 19-8-2013:

Επόμενη στάση...ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!..

undefined
     Επιστροφή αυτές τις μέρες για τους περισσότερους στο αβίωτο λόγω κρίσης και καύσωνα ''κλεινόν άστυ'', αλλά και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα.

     Μία επιστροφή που συμπίπτει με τηνκορύφωση της ''εργασιομανίας'' της κυβέρνησης.
     ''Προχωρούμε μπροστά κι όποιος αντέξει'', έριξε την βαρύγδουπη βλακεία του ο ''πρωθυπουργός'' κηρύσσοντας το τέλος των διακοπών.

     Όπου ''εργασιομανία'' και ''μπροστά'' εννοούν την απομύζηση, καταρράκωση, δίωξη, φυλάκιση, κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, τελική εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

     Κι όλα αυτά για ποιόν λόγο;  Για να' χει η Γερμανία πρωτίστως, 100 δις ευρώ ΚΕΡΔΗ από την κρίση των χωρών του νότου!

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ...

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ κάνει παρανομες/αντισυνταγματικές πωλήσεις περιουσίας του Δημοσίου.

Ολοι όσοι έχουν υπογράψει τον νόμο ίδρυσής του έχουν ευθύνες και θα πρέπει να τους αποδοθούν.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη ΟΦΕΙΛΕΙ να ακυρώνει άμεσα τις συμβάσεις πώλησης Δημόσιας Περιουσίας.
Πιό αναλυτικά:
Το Ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει ακόμη και την υποβολή ...

Προσπαθούν και εφευρίσκουν τρόπους ώστε να γονατίσουν όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ για να μπορέσουν να τους ΚΛΕΨΟΥΝ την ακίνητη περιουσία.....

undefined
Έρχεται το υποχρεωτικό "σεισμόσημο"

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι «είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν».
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «θα υπάρξει η ελαχιστότατη επιβάρυνση στους πολίτες». 

«Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν ...