Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Νέο σοκ από τον ΟΟΣΑ: Μειώστε τις χαμηλές συντάξεις – Κόψτε τις πρόωρες.

Νέο μαχαίρι στις συντάξεις προτείνει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του για τα συνταξιοδοτικά συστήματα προτείνοντας, παράλληλα, να μπει φρένο στην πρόωρη συνταξιοδότηση και να αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά 2 – 3 έτη.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, όπως αποκαλύπτει ο «Τύπος της Κυριακής», προτείνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αλλά κάνει και έμμεση αναφορά για μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις που προστατεύτηκαν από τις περικοπές του Μνημονίου.

Στην 370 σελίδων έκθεση για τα συνταξιοδοτικά συστήματα σε 34 χώρες – μέλη του ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε σύγκλιση με τις υπόλοιπες χώρες και φωτογραφίζει την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την πλήρη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, αλλά και νέες μειώσεις, ως τις πιθανές λύσεις.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η έκθεση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και οι παρατηρήσεις για την Ελλάδα εστιάζονται σε τρία σημεία:

Η δαπάνη για τις συντάξεις ....

Ακούει κανείς ;;; Κολοσσιαίο σκάνδαλο με ευθύνη Προβόπουλου και ενδεχόμενη εμπλοκή Στουρνάρα! Αφορά τα εμβάσματα που έβγαλαν στο εξωτερικό το 2009 “αυτοί που ήξεραν”…

…τι θα κανει ο Παπανδρέου και ο Προβόπουλος!

Ευθεία εμπλοκή της Εμπορικής. Τι ξερει ο Στουρνάρας;


Έβγαζαν έξω εκατομμύρια με ΑΦΜ μεροκαματιάρηδων, αλλά ο Προβόπουλος “δεν πήρε είδηση”!


Το παρατραπεζικό «ξέπλυμα» με τη λίστα των 52.000 καταθετών του εξωτερικού

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων από τη Σκιάθο, μια στρατιωτικός από τη Θεσσαλονίκη, ένας 60χρονος από την Κρύα Βρύση και ένας κάτοικος των Αθηνών εμφανίστηκαν να εμβάζουν δεκάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμιά ανάμιξη με την υπόθεση; 


Είναι απλά λάθη αφηρημένων τραπεζικών υπαλλήλων ή μήπως από πίσω κρύβεται ένα τεράστιο σκάνδαλο;

Η εκπομπή Ρεπορτάζ στο Αction24 αποκάλυψε όλα τα συγκλονιστικά στοιχεία για μια υπό διερεύνηση υπόθεση του ΣΔΟΕ, η οποία φαίνεται ότι ακουμπά παρατραπεζικό κύκλωμα το οποίο χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών φρόντισε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο φως το χαρτί που έκρυβε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ΙΣΟΒΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…

…ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!

Μετά και το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελλάδα” είναι πλέον ξεκάθαρο ποιοί και γιατί έριξαν την Ελλάδα στα καταστροφικά δεσμά του μνημονίου.

Η συμμμορια Παπανδρέου διόγκωσε πρακτικά το έλλειμα το τελευταίο τρίμηνο διακυβέρνησης και ο υπόδικος Γεωργίου το εκτόξευσε ώστε να καταφέρει να το καταστήσει το μεγαλύτερο
στην Ευρώπη.

Όλα αυτά έγινα με έναν και μοναδικό σκοπό: 


Το χρήμα. Τοκογλύφοι σχετιζόμενοι με την συμμορία θησαύρισαν από την Ελληνική κατάρρευση. 
Η Γερμανία έβγαλε δεκάδες δις στις πλάτες της Ελλάδας...

Όταν η cola γίνεται ελληνική υπόθεση! Προτιμήστε την. Είναι Ελληνική και απαλλαγμένη από ανθυγιεινά συστατικά!!!

Ο Καλύτερος ανταγωνιστής της προβληματικής για την υγεία μας coca cola, είναι η Ελληνική Green Cola που αυξάνει, με ταχύτατους ρυθμούς, την παρουσία της στα καταστήματα λιανικής και οφείλουμε να την στηρίξουμε...

Το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες ιδιότητες όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικών αρωματικών υλών ενώ παράλληλα από τη λίστα....

«Διαρθρωτικές» αλλαγές είναι η υφαρπαγή του σπιτιού του φτωχού ....;;;«Αν δώσουμε ό,τι ζητά η τρόικα για τους πλειστηριασμούς, πέφτουμε»

Τεταμένο είναι το κλίμα στην κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας, με αντικείμενο τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας.

Με την απόφαση να αναλάβουν την άφιξή τους στην Αθήνα, οι πιστωτές στέλνουν σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν ημίμετρα, τουλάχιστον για το τμήμα που αφορά στις «διαρθρωτικές» αλλαγές.

Κι αν η κυβέρνηση προχώρησε ακάθεκτη στη...

Οι ¨¨καλοί¨¨ Γερμανοί, οι ¨¨κακοί¨¨ Αμερικάνοι και οι ¨¨ανήξερο騨 Έλληνες.

ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Ξεκινάω με μια διαπίστωση. 


Η Χούντα της επταετίας με περίσσεια έπαρση διατυμπάνιζε ότι έβαλε την Ελληνική Δημοκρατία σε Γύψο. Μάλλον με τον ισχυρισμό αυτόν εκτός των άλλων εννοούσε ότι η τότε Δημοκρατία επέστη κάταγμα και έπρεπε να το ανατάξει για να δέσει το ¨¨ δημοκρατικό¨¨ ποδάρι μας και να μπορέσει να βηματίσει πάλι. Το αποτέλεσμα το είδαμε μετά στην Μεταπολίτευση.

Ούτε σωστή ανάταξη έγινε , ούτε σωστό δέσιμο της Δημοκρατίας μας κατέστη δυνατό γιατί οι ¨¨γιατροί¨¨ της Χούντας ήταν κομπογιαννίτες αλλά και οι μετέπειτα θεράποντες ¨¨πολιτικοί¨¨ γιατροί ενώ έβλεπαν την Ελλάδα να κουτσαίνει, αυτοί την χόρευαν με τρελούς ρυθμούς μέχρι τελικής οικονομικής εξαντλήσεως και πτώσεως της.

Συνέντευξη - βόμβα στο Focus http://kostasxan.blogspot.com/ /freepen-logo.png http://olympia.gr/

Ένα επι πλέον ερώτημα εκ μέρους μας στον κύριο Ντιρκ Μίλερ Γερμανό ειδικό σε θέματα χρηματιστηρίου γνωστό και ως «Mr. Dax».

Ποιοι έβαλαν τους κατάλληλους πολιτικούς για να πτωχεύσουν την Ελλάδα;;

με αυτά που ισχυρίζεσθαι στο νέο βιβλίο σας, με τον τίτλο «Showdown».

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

Oι καλοί ΓΕΡΜΑΝΟΙ;

Με τις εύκολες δικαιολογίες που δεν ¨¨μασιούντα騨 πλέον όπως...

Η ΑΥΛΑΙΑ ΠΕΦΤΕΙ... Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑ...

Καμία απολύτως διαπραγμάτευση δε γίνεται και δε θα ήταν δυνατόν να γίνει ανάμεσα στις δυνάμεις της ξένης κατοχής και τα πρόθυμα ανδρείκελα που ασέλγησαν ξεδιάντροπα πάνω στην ίδια τους τη χώρα…

του Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κι όσο περισσότερο φωνασκούν οι καλαμαράδες και τα τηλεοπτικά φερέφωνα που στήριξαν αναφανδόν το ολέθριο έργο τους… 

Όσο περισσότερο φλυαρούν περί δήθεν συμπληγάδων και αποφασιστικότητας του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού, μπροστά στα ανοικτά ζητήματα εν όψει της επανόδου των υπαλληλίσκων της τρόικας… 

Η αλήθεια παραμένει σκληρή και αδυσώπητη, και ως τέτοια είναι αδύνατον να κρυφτεί κουκουλωμένη κάτω από τέτοιες μεγαλοστομίες.

Η συγκυβέρνηση των ανδρεικέλων έχει επιδείξει τέτοιας έκτασης προκλητική εθελοδουλία, που... 

Κίνδυνος αφελληνισμού μεγάλων επιχειρήσεων..

Eπιχείρηση «άλωσης» ελληνικών επιχειρήσεων από διεθνή funds και ξένες επενδυτικές τράπεζες βρίσκεται σε εξέλιξη. 

O κίνδυνος αφελληνισμού μεγάλων εταιρειών διαγράφεται άμεσος στον ορίζοντα και ήδη ξένα κεφάλαια έστησαν προγεφυρώματα σε γνωστές φίρμες. 
H πολιορκία σφίγγει όλο και πιο πολύ καθώς η πιστωτική ασφυξία «πνίγει» ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις που ....

Κρήτη: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ένωση με την Ελλάδα .


Οι εκδηλώσεις στα Χανιά άρχισαν νωρίς το πρωί της Κυριακης ότι η ναυτική μπάντα και μπάντα της μεραρχίας Κρητών παιάνιζαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Με την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο ιστορικό φρούριο «Φιρκά» στο παλιό λιμάνι των Χανίων κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφερόμενος στην σημερινή επέτειο δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπώ την κυβέρνηση σε αυτή την λαμπρή τελετή με εφαρμογή τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα. 


Είναι μια ξεχωριστή μέρα μνήμης και τιμής σε όλους εκείνους τους αγωνιστές της κρητικής ελευθερίας οι οποίοι....

ΒΟΜΒΕΣ από Κίνα και Ινδία στην Παγκόσμια Οικονομία..!


Σήμερα(22/11/13) ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την παγκόσμια οικονομία...βεβαίως τέτοιου μεγέθους ειδήσεις περνάνε απαρατήρητες από τα δελτία των ελληνικών καναλιών, διότι εδώ πρωτεύον είναι η "κόντρα" του Τατσόπουλου με τον Μουλόπουλο !
1. Σήμερα λοιπόν η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσημα ότι από εδώ και στο εξής θα σταματήσει να αποταμιεύει σε δολάρια (όσα έχει σιγά-σιγά θα τα ξοδεύει για να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό αλλά και σε άλλες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και στηρίζοντας το ευρώ αφού αυτό λόγω λιτότητας δεν πληθωρίζεται).
2. Μετά από λίγες ώρες ήρθε και το δεύτερο μπαμ...

ΚΑΛΟΟ .Η Κατασκευή της Συναίνεσης και τα ΜΜΕ BINTEO.

Σε ένα από τα πιο πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ στην ιστορία του είδους, με τίτλο«Η Κατασκευή της Συναίνεσης: ο Νόαμ Τσόμσκι και τα Μίντια», οι δημιουργοί ακολουθούν σε διαλέξεις ανά τον πλανήτη τον βραβευμένο με το βραβείο Κιότο (ιαπωνικό βραβείο ισότιμο του Νόμπελ για τις κοινωνικές επιστήμες) καθηγητή Γλωσσολογίας και μαχητικό κριτικό της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για μισό αιώνα, Νόαμ Τσόμσκι.
Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε με 22 βραβεία και 50 συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, καθώς αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο ντοκιμαντέρ στην ιστορία του Καναδά μέχρι την προβολή του The Corporation (2003), από τους ίδιους δημιουργούς.
Ο Αμερικανός διανοητής υποστηρίζει ότι τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ είναι, αν όχι «φερέφωνα», τουλάχιστον εκφραστές των συμφερόντων του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου (των «πολυεθνικών»).
«Ο ρόλος των ΜΜΕ», σημειώνει, «είναι να υπερασπίζονται την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα των προνομιούχων ομάδων που κυριαρχούν στην κοινωνία και στο κράτος». Αυτή η εξάρτηση από την πολιτική και οικονομική εξουσία κάνει τα ΜΜΕ όργανα προπαγάνδας και όχι ενημέρωσης.
Οι έλεγχοι τους οποίους ασκεί .....

1η Δεκεμβρίου 1893."Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"...

Το 1893 ,τέτοια ημέρα ακούστηκε ένα από τα "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" σ΄ αυτή τη χώρα. Ήταν το πιο γνωστό "επτωχεύσαμεν" αυτό του Χαρίλαου Τρικούπη. Δεν ήταν όμως το πρώτο, το μοναδικό και κυρίως δεν ήταν το τελευταίο.
Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για το πως και πόσες φορές έχουμε καταφέρει να πτωχεύσουμε:
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές βάρεσε... κανόνι η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της, με το πρώτο "επεισόδιο" να καταγράφεται στις αρχές του πολέμου ανεξαρτησίας της χώρας και το τελευταίο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του '30.
Μάλιστα η συνδυασμένη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη στη σύγχρονη εποχή ανέρχεται ....

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάψει η εξουσία να τρομοκρατεί, να κάνει καψόνια, να καταστρέφει, να λεηλατεί, να αποβλακώνει, να απελπίζει.Απλά πείτε όχι σε όλα!

Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου
Αφού έχει δρομολογηθεί επιτυχημένα η διαχείριση της κρίσης, που ισοδυναμεί με την καλλιέργεια κλίματος έκτακτης ανάγκης και τον εκφοβισμό της περαιτέρω εξαθλίωσης στις μεγαλύτερες ηλικίες, αφού έχουν κοπεί μισθοί, αφού χάθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αφού διαλύθηκαν οικογένειες, αφού εξανεμίστηκαν οι προσπάθειες δεκαετιών εκείνων που είχαν την αφέλεια να προγραμματίσουν την ζωή τους σύμφωνα με τις παραισθήσεις της οικονομικής φούσκας που προηγήθηκε της παταγώδους έκρηξης, έχει έρθει η ώρα της επόμενης γενιάς να πειθαρχήσει και να εξασκηθεί στον εξευτελισμό, τη αδικία, την εκμετάλλευση, την φτώχεια.
Οι νεότεροι Έλληνες, χοντρικά εκείνοι που είναι κάτω της ηλικίας των 30, είναι και οι πλέον βαρύτατα πληγωμένοι ....

Ρωσικό υπουργείο άμυνας: Η Ρωσία είναι έτοιμη για τυχόν εξελίξεις στην Μεσόγειο

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε υπογράμμισε ότι «το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής προειδοποίησης εντόπισε έγκαιρα στις 3 Σεπτεμβρίου την εκτόξευση πυραύλων στην περιοχή της Μεσογείου , η Ρωσία είναι έτοιμη για οποιαδήποτε περεταίρω εξέλιξη της κατάστασης» ,αναφέρει η μεγάλη ρωσική εφημερίδα Vzgliad.ru.

«Το Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήμασταν έτοιμοι για κάθε εξέλιξη της κατάστασης . 

Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες μας να αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητά του Υπουργείου αλλά και των ρωσικών ΕΔ, ότι προστατεύουν αποτελεσματικά την χώρα μας », δήλωσε ο Antonov στο ρωσικό πρακτορείο ITAR -TASS .


«Ο καθένας κατανοεί την ανησυχία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας , όταν ξαφνικά σε μια ασταθή περιοχή όπως είναι η Μεσόγειο Θάλασσα τα ραντάρ μας ανιχνεύουν εκτόξευση βαλλιστικών στόχων» υπενθύμισε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας . 

«Υπάρχουν τώρα μερικά πλοία μας , υπάρχουν αμερικανικά πλοία αλλά και πλοία άλλων χωρών . Πιστεύω , βέβαια, ότι η περιοχή αυτή αποτελεί μια «πυριτιδαποθήκη» και κάθε απρόσεκτη δράση στον τομέα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε .....

Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Το φως στο τούνελ αργεί…Φροντίστε τα παρατημένα χωραφάκια σας!!!

Είτε συμφωνήσουμε είτε όχι για την επερχόμενη ανάπτυξη, είναι καλό για τους περισσότερους Έλληνες να αναζητήσουν διέξοδο από την σημερινή εφιαλτική πραγματικότητα που οι περισσότεροι βιώνουμε.

Και εξηγούμε:

1.Με αύξηση της φορολογίας μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων που υιοθετεί το ΥΠ.ΟΙΚ. τα ήδη χαμηλότερα εισοδήματα σας θα χαμηλώσουν ακόμη περισσότερο.

2.Αν έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη οι πρώτοι που θα την αισθανθούν, θα είναι επιχειρηματίες σε συγκεκριμένους τομείς και η επίδραση της στον πληθυσμό θα αργήσει να φανεί, λόγω του πολύ μεγάλου επιπέδου ανεργίας. 

Και όσο μεγαλύτερη είναι η ανεργία, τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απαιτείται για να απορροφηθούν οι άνεργοι και τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα απαιτείται....

Αν ο «Μεγάλος Συνασπισμός» στη Γερμανία δεν είναι έκφραση οικονομικού και πολιτικού εθνικισμού, τότε τι είναι; Ξυπνήστε!

Στην Αμερική που βρέθηκα τις προηγούμενες μέρες, είχα την ευκαιρία να ζήσω το κλίμα της επετείου συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από τη δολοφονία του 35ου κατά σειρά Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ.
Η διακυβέρνηση Ομπάμα έδωσε ιδιαίτερο χαρακτήρα στην επέτειο αυτή κι έτσι έδωσε την ευκαιρία να αναδυθούν εκ νέου στην επιφάνεια τα πολλά και σκοτεινά ερωτήματα για τη «δολοφονία του αιώνα» και το γεγονός ότι ακριβώς σε 106 λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντυ, ο Λίντον Τζόνσον, κάποτε αγρότης και δάσκαλος στην Johnson City, γινόταν ο 36ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με βάση την αμερικανική συνταγματική πρόβλεψη.
Ο JFK υπήρξε ένας λαμπερός και χαρισματικός ηγέτης. Ήταν ίσως ο πρώτος πολιτικός που έμοιαζε περισσότερο με ποπ είδωλο παρά με τη συμβατική εικόνα του πολιτικού που είχε γνωρίσει ως τότε ο κόσμος. 
Και το γεγονός αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στην αυθεντικότητα και την αμεσότητα με την οποία κατάφερε να μιλήσει όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.
Οι ομιλίες του είναι ακόμη και σήμερα, σημεία αναφοράς για τον δημόσιο λόγο και την πολιτική επικοινωνία. 
Διότι είχε πάντα να πει κάτι ....

Καιροσκόποι και πανούργοι βρίσκονται μπροστά στο πηδάλιο της χώρας μας!















Ω Μούσα Πιερία, καλωσυνάτη πες μου να καταλάβω γιατί στις καίριες κρίσιμες στιγμές άνδρες χαμηλοί, ίσως τιποτένιοι, ίσως καιροσκόποι και πανούργοι βρίσκονται μπροστά στο πηδάλιο της χώρας μας!

Σε κρισιμωτάτη στιγμή ο Κωστάκης Καραμανλής, ο πολλά αρεσκόμενος της αραλίκειας ιατρικής, άφηνε την χώρα στα χέρια ενός γόνου της άλλης δυναστείας. 


Τότε για πρώτη φορά ανεκάλυπτε ότι ηγείτο "χώρας διεφθαρμένης" και με τον πλέον αδέξιο τρόπο ή κατ' άλλους επιδεξίως μας οδήγησε στην πτώχευση και στο πρώτο μνημόνιο. 

Όταν αργότερα πριν από το δεύτερο μνημόνιο κάποιοι του είπαν ν' αντισταθεί, πέταξε στον αέρα την άγνωστη λέξη "δημοψήφισμα". 

Τούτο θορύβησε σφόδρα Γερμανούς και Γάλλους, γιατί κινδύνευαν οι τράπεζές τους και στην συνάντησε των 20 ο "αλητάκος" της Θεσσαλονίκης, Γάλλος πλέον, όρμησε κατά του Γιωργάκη, τον έβρυσε χυδαία και, παρά το μέγεθός του, πήδηξε και τον χαστούκισε, γιατί του χάλαγε την πίτα. 

Ο Γιωργάκης λοιπόν, αντί να αντιτάξει την μακράν χείρα του και να ανταπαντήσει "αει γα.. αποσπορίτη", τόβαλε στα κλάματα, επέστρεψε κακήν κακώς στην Ελλάδα και παρέδωσε τη χώρα...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ... "Ευπαθής πληθυσμιακή ομάδα" οι ομοφυλόφιλοι σύμφωνα με την κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση κατέταξε δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου τους ομοφυλόφιλους στις ... "ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού" δηλαδή τους κατέταξε μαζί με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας κλπ.
Η συγκεκριμένη θέση είναι πρωτάκουστη από όλες τις πλευρές.
Και από αυτούς οι οποίοι εν πάση περιπτώσει έχουν βαρεθεί την θυματοποίηση των ομοφυλοφίλων, την περιθωριοποίηση των "κανονικών" ατόμων και την ανάδειξη θεμάτων όμως το "σύμφωνο συμβίωσης" σε μείζον πολιτικό θέμα, αλλά και στους ίδιους τους ομοφυλόφιλους οι οποίοι απορρίπτουν τον χαρακτηρισμό "ευπαθή ομάδα" και επιδιώκουν να τους συμπεριφέρονται οι λοιποί ως κανονικούς ανθρώπους.
Ο Χ.Αθανασίου αναφέρθηκε στο ζήτημα μιλώντας.....

"ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ;" Κόντρα για την μεγάλη συγκέντρωση του Λαϊκού Συνδέσμου στο Σύνταγμα (video)

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για την προσπάθεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των γνωστών συστημικών  ΜΜΕ κι δημοσιογράφων να μειώσουν την - αντικειμένικά, δεδομένων και των συνθηκών - μεγάλη συγκέντρωση ττου κόμματος χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.


«Οι γελοίοι προπαγανδιστές του Δένδια - που δυστυχώς για την Πατρίδα μας - φοράνε στολή, έκαναν λόγο για... 3000 Χρυσαυγίτες στην πλατεία Συντάγματος», αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της για τη χθεσινή συγκέντρωσή της με τίτλο «Η απάντηση στους ψεύτες Προ - Πο και ΜΜΕ: Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στο Σύνταγμα».
«Ο Ευαγγελάτος πλειοδότησε σε αθλιότητα και μας μέτρησε 2500 χιλιάδες. 
Αντί άλλης απαντήσεως δημοσιεύουμε το συγκεκριμένο βίντεο, που βγάζει σε μία στιγμή ψεύτες τους παπαγάλους του Προ-ποτζήδικου και των τσοντοκάναλων», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Και στελέχη του κόμματος σχολιάζοντας την ενέργειά τους έλεγαν "Να δούμε ποιος έχει δίκιο: Τα μάτια μας ή τα Μέσα ..

ΟΟΣΑ: Αυξήστε τα όρια ηλικίας στα 67, μειώστε τις χαμηλές συντάξεις.....



Συντάξεις με... ηλικιακό όριο προτείνει ο Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά

Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μειωθούν οι κατώτερες συντάξεις καθώς το ποσοστό αναπλήρωσής του μισθού σε αυτές είναι πολύ μεγαλύτερο από τις υψηλές ζητά με την 370 σελίδων έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Σύμφωνα με την έκθεση παρά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η μέση ηλικία αποχώρησης των ανδρών, με στοιχεία του 2012, είναι 61,9 έτη και για τις γυναίκες στα 60,3 έτη, όταν μέση ηλικία συνταξιοδότησης στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 64,2 και 63,1 αντίστοιχα.
Μάλιστα, η έκθεση κατατάσσει την Ελλάδα στις πέντε χώρες....

ΤΡΟΪΚΑ :Μόνο για ένα εξάμηνο να προστατεύεται η κύρια κατοικία με αξία μόλις 100.000 ευρώ και εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ. ANTE ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΛΗΤΕΣ !!!

Το παρασκήνιο των διαλόγων κυβέρνησης με τρόικα για το "αγκάθι" των πλειστηριασμών. Πώς τορπίλισαν τις συζητήσεις. Βιάζονται να κλείσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τα Χριστούγεννα.
Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών.

Όπως δημοσιεύει το "Έθνος της Κυριακής", οι εκπρόσωποι των δανειστών σοκάρουν με την απαίτηση τους για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
"Άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, να βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους", φέρονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είπαν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά και τον γ.γ. Καταναλωτή, Γιώργο Στεργίου.
"Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει ...

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» «ράι μπουγιουρντί» ή «προσκυνοχάρτι». «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου»).

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1827, η Πελοπόννησος εξακολουθούσε να υφίσταται λεηλασίες και καταστροφές από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ. 

Πολλές φορές οι Αιγύπτιοι επέστρεφαν για δεύτερη φορά στο σημείο από το οποίο είχαν περάσει λίγες ημέρες νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την καταστροφή. 

Οι περισσότερες εστίες αντίστασης είχαν εξουδετερωθεί. 


Παρ' όλα αυτά, οι Αιγύπτιοι δέχονταν συνεχείς επιθέσεις ελληνικών τμημάτων στρατιωτών και χωρικών, οι οποίοι, καθώς δεν μπορούσαν να δώσουν μετωπική μάχη, πλευροκοπούσαν τις εχθρικές φάλαγγες ή τις κτυπούσαν από τα νώτα προκαλώντας σε αυτές μεγάλες απώλειες.

Οι Πελοποννήσιοι συνέχιζαν την συγκινητική τους αντίσταση εξαντλημένοι, πεινασμένοι και άοπλοι οι περισσότεροι, παρ όλο που ο Ιμπραήμ εφάρμοσε την μέθοδο του προσκυνήματος σε μεγάλη κλίμακα, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή του από το Μεσολόγγι. 

Προσκύνημα ονομαζόταν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας η δήλωση υποταγής μεμονωμένων ατόμων ή ολόκληρων ομάδων ή και περιοχών προς τον κατακτητή, εναντίον του οποίου.....

Μr.DAX: "Οι ΗΠΑ έριξαν Καραμανλή, έφεραν Παπανδρέου & κλέβουν το ελληνικό φ.α."!

USA
O Γερμανός οικονομολόγος, guru των κεφαλαιαγορών Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. DΑΧ», από τον τίτλο που έχει ο δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus»με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Showdown», αποκαλύπτει ότι «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη, και ο σκοπός του ΔΝΤ και των ΗΠΑ είναι να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές»!
Και τονίζει: «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος».
Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό το ότι αυτά για τα οποία στην Ελλάδα η πολιτική και οικονομική ελιτέκλεισαν τα μάτια και την παρέδωσαν έρμαιο σε ξένα χέρια, όλα αυτά για τα οποία το defencenet.gr και κάποιες ακόμα - ελάχιστες φωνές - στην Ελλάδα, καταγγέλλουν εδώ και τέσσερα χρόνια, τα παραδέχεται ένας από τους πλέον αρμόδιους να μιλήσουν για αυτά και σίγουρα ως ο πλέον γνωστός Γερμανός οικονομολόγος και guru των αγορών δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε συνωμοσιολόγος, ούτε "αντιμνημονιακός".
Και μιλάει για όλα: 
Για την ανατροπή του Κ.Καραμανλή, για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείωνν προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο Μνημόνιο, για την εκλογή Γ.Παπανδρέου που έγινε καθ'υπόδειξη των ΗΠΑ και για τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που κρύβονται στο ελληνικό υπέδαφος.
Στο βιβλίο του υπάρχει ένα κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.
Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.
Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα....