Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας δε συγκρίνεται με καμιά από την κατοχή και μετά...

Η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας δε συγκρίνεται με καμιά από την κατοχή και μετά. 

Τόση ανεργία, τόσοι φόροι, τόσες αυτοκτονίες ποτέ δεν υπήρχαν. 

Ξεφύγαμε από τη Κατοχή, ξεφύγαμε από τον Εμφύλιο, ξεφύγαμε από τη Χούντα για να φτάσουμε που; στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. 

Δυστυχώς η πορεία των πραγμάτων καθορίζεται από τα μέσα ενημέρωσης που κατευθύνουν τη κοινή γνώμη και αυτά με τη σειρά τους ελέγχονται ....

Η καταστροφική πορεία της ευρωζώνης - Μια συγκριτική μελέτη.

Του Γιάννη Ιωάννου

Πρόσφατη μελέτη του καθηγητή John Weeks (Εconomist and Professor Emeritus at SOAS, University of London): '’Join The Euro? Yes, For Lower Growth'’ (Ένταξη στο ευρώ; Ναι, για μικρότερη ανάπτυξη), αποδεικνύει με οικονομικά στοιχεία την καταστροφική πορεία των χωρών μέσα στην ευρωζώνη  σε αντίθεση με αυτές εκτός ευρωζώνης.

Στο πρώτο μέρος της συγκρίνεται η οικονομική πορεία 12 χωρών της ευρωζώνης (Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) στο διάστημα 2000-2007, πριν δηλαδή από την εκδήλωση της μεγάλης κρίσης, με την αντίστοιχη πορεία 11 χωρών εκτός της ευρωζώνης (Τσεχία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία).

Στα οκτώ αυτά χρόνια οι 12 χώρες της ευρωζώνης είχαν ....

«Οχι, η ΕΕ δεν έσωσε την Ελλάδα, μόνο τη βούλιαξε στα χρέη»!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Ο τίτλος του άρθρου της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε» προκαλεί ενδιαφέρον: 


«Τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα». 

Ο υπότιτλος δίνει απαντήσεις σε όλα: 

«Η χώρα δεν σώθηκε, η διεθνής αλληλεγγύη δεν υπήρξε και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή»! 

Ο αρθρογράφος Βόλφγκανκ Μπεμ είναι ....... εντυπωσιακά διεισδυτικός: «Πρώτον, η Ελλάδα δεν σώθηκε με τα μέχρι τώρα δάνεια βοήθειας των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Σώθηκαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, μερικές από τις οποίες θα βρίσκονταν μπροστά στην καταστροφή σε περίπτωση ολικής παύσης εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. 

Το ελληνικό κράτος έχει μόνο φορτωθεί ακόμη περισσότερα βάρη από το ξέσπασμα της κρίσης» υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές. 

Τις τράπεζές τους έσωσαν οι Ευρωπαίοι με το Μνημόνιο, λέει πολύ σωστά, όχι τους Ελληνες, που τους φόρτωσαν ακόμη μεγαλύτερο δημόσιο χρέος! 

Το άρθρο της αυστριακής ....

«Οι ιδιώτες επενδυτές, που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν θα το κάνουν προς το παρόν για πάνω από δέκα χρόνια» «Κατηγορώ» την τρόικα

Στη σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τον Απρίλιο, θα τεθεί προς ψήφιση το πόρισμα-πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε χθες επισήμως η επιτροπή των ευρωβουλευτών που διερεύνησε τα πεπραγμένα της τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο.

Σε δηλώσεις τους, χθες το μεσημέρι, τα μέλη της Επιτροπής εστίασαν το «κατηγορώ» τους προς την τρόικα κυρίως στην αποτυχία της να διορθώσει τη μνημονιακή πολιτική της όταν αυτή αποδείχθηκε ανεπαρκής και επιζήμια και λιγότερο για τα λάθη που διέπραξε. 

Αναγνωρίζοντας ότι η επιλογή της τρόικας για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις τέσσερις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου «ήταν η μοναδική λύση εκείνη την εποχή», ο Οτμάρ Κάρας κατηγόρησε την Ε.Ε. «ότι στηρίχθηκε σε λάθος πόδι» όταν ξέσπασε η κρίση αφού δεν είχε ούτε τα οικονομικά μέσα αλλά ούτε ....

Ο Κασιδιάρης μήνυσε ανακρίτριες και εισαγγελέα.

Τελικά, όπως είχει απειλείσει μέσω ΜΜΕ, ο Ηλ. Κασιδιάρης προχώρησε σε μήνυση σε βάρος των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, Ιωάννας Κλάπα, Μαρίας Δημητροπούλου και του αρμόδιου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

 Η μήνυση αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς -όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής- τα εντάλματα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκαν για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Παν. Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, φέρουν χειρόγραφη ημερομηνία 9 Ιανουαρίου, ενώ οι τρεις βουλευτές απολογήθηκαν 11 και 12 του μήνα. Σύμφωνα με τη μήνυση, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι προφυλακίσεις....

ΒΡΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ Τ.Τ.!!!

 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ

Τουλάχιστον δέκα γνωστούς δημοσιογράφους που είχαν λάβει δάνεια από το Τ.Τ. την περίοδο του Α. Φιλιππίδηαλλά και επί Κ. Παπαδόπουλου έχει εντοπίσει, σύμφωνα με απόλυτα....

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΝΤΟΛΗ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

"ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ" ΩΣ ΑΜΝΟΙ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΑΣ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ

ΝΑΙ... ΝΑΙ... να έρθουν οι βολευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα καφενεία... να δούμε πόσοι θα πάνε ακόμα και τώρα να τους υποδεχθούν.. και να γίνει της....

Το σενάριο τρόμου για το χρέος που τρέμουν στου Μαξίμου.

Μία απαισιόδοξη εκδοχή σχετικά με το αν και πώς μπορεί να ρυθμιστεί
το ελληνικό χρέος, ώστε να καταστεί βιώσιμο, έχει αρχίσει να συζητείται τις τελευταίες ώρες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, εκφράζεται ο φόβος ότι στο τέλος της ημέρας μπορεί και να μην γίνει καμία απολύτως κίνηση, προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς αυτό το οποίο τους διαμηνύεται από τις Βρυξέλλες, είναι ότι «ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά».

Αν το συγκεκριμένο σενάριο βρει εφαρμογή, η μόνη παραχώρηση που θα κάνουν οι εταίροι στην Ελλάδα είναι στο τέλος μιας μεγάλης έκδοσης, που λήγει σε βάθος 15ετίας ή 20ετίας, να δεχθούν μια επιπλέον επέκταση, η οποία, τότε, θα μπορούσε ....

ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ WARRANTS...

Τo kόλπο με τα warrants είιναι ακόμα εν εξελίξει ..

Απίστευτα τα κόλπα που σκαρφίζονται για να δημιουργήσουν πλασματικές αξίες και να τις χειραγωγήσουν στην δευτερογενή αγορά αντί να ασχοληθούν με την πραγματική οικονομία και τρόπους ανάπτυξης της οικονομίας του χειμαζώμενου  Ελληνικού λαού.


Μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των 4 συστημικών τραπεζών το ποσοστό συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωπικής Σταθερότητας ανά τράπεζα είναι :

Εθνική Τράπεζα 84,35%
Τράπεζα Πειραιώς 81,01%
Alpha Bank 83,71%
Eurobank* 93,55%


Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ....

Στελέχη και Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάνουν άνω-κάτω τον Τράγκα και συντρίβουν την καθεστωτική προπαγάνδα! - ΒΙΝΤΕΟ.

Στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν φύλλο και φτερό κάθε απόπειρα συκοφάντησης από το καθεστώς, με τον Τράγκα να... προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

ΠΩΣ Η ΝΤΠ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. «Υπουργός Β. Ελλάδος» ανέλαβε ο Τ. Σόρος! – Πώς τον χαρακτήρισε ο Γ. Μπουτάρης (Vid)

"Πόδι" στην Θεσσαλονίκη μας έβαλε ο George Soros ο πιστός εργάτης της ΝΤΠ και της λαίλαπας της παγκοσμιοποίησης με τις "ευλογίες" , του Δημάρχου της Γ. Μπουτάρη, ο οποίος εγκαινίασε το πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης, «Solidarity Now»

Όταν ένας αποδεδειγμένα εχθρός μιας χώρας και χρηματοδότης εχθρών της, αλλά επίσης και διαβόητος "έμπορος των εθνών", όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος, εμφανίζεται ως "ευεργέτης" και χαρίζει μερικά βαρέλια πετρέλαιο σε αυτή την χώρα τότε οι κάτοικοι της τι κάνουν;

Αν κρίνουμε από το τι έκαναν τα δύο απολιθώματα του παπανδρεϊσμού στην Ελλάδα, οι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, Γ.Καμίνης και Ι.Μπουτάρης, του φιλάμε το χέρι και παίρνουμε το ξεροκόμματο που μας πετά!Και φυσικά "καλοσωρίζουμε" και τις ΜΚΟ του συγκερκιμένου "επενδυτή" ο οποίος έτσι βάζει πόδι και στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.

Όλοι γνωρίζουμε για τον αντεθνικό ρόλο των διεθνιστικών ΜΚΟ.Mε αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Αλληλεγγύης, «Solidarity Now», του Τζορτζ Σόρος στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έκανε μάλιστα και δηλώσεις, για την συνεργασία του με τον Ουγγροαμερικανοεβραίο επενδυτή..

Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Οι οικονομικές, πνευματικές και πολιτικές ελίτ δεν αντιλήφθηκαν σωστά τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής απελευθέρωσης και ενθάρρυναν μια τεράστια επέκταση του χρέους, με αποτέλεσμα να θυσιαστούν οι φορολογούμενοι για τα συμφέροντα όσων έφταιξαν και να καταστραφούν οικονομίες, να αυξηθεί η ανεργία και να εκτοξευθεί το δημόσιο χρέος, γράφει ο Martin Wolf σε άρθρο γνώμης για τους FINANCIAL TIMES (“Failing Elites Threaten our Future”).
Στην περίπτωση της ΕΕ, η δημιουργία του ευρώ σε συνδυασμό με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική απελευθέρωση (που αποδυνάμωσε την έννοια του πολίτη), αμφισβήτησε τη μοίρα των χρημάτων του ευρωπαϊκού λαού.
Οι οικονομικές δυσκολίες για τις οικονομίες που έπληξε η κρίση είναι προφανής: τεράστια ύφεση, εξαιρετικά υψηλή ανεργία, μαζική μετανάστευση και βαρύ χρέος.
Το πρόβλημα που....

Η ρωσική απάντηση στη Δύση για τα δικαιώματα – Εκθεση-”κατηγορώ” της Μόσχας κατά της Ε.Ε..

Putin-Merkel-Cameron01-06september2013
Με το ίδιο «νόμισμα» επιχειρεί η Μόσχα να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που δέχεται από τη Δύση και την ΕΕ για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε χθες την «Εκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ».
Η πολυσέλιδη Εκθεση περιλαμβάνει ειδικά κεφάλαια για όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά περιλαμβάνει και μια γενική αναφορά για την ΕΕ στην οποία διαπιστώνει ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η «σταθερή αύξηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του βίαιου εθνικισμού, του σωβινισμού και του νεοναζισμού».
Με αιχμές για την ανοχή που δείχνει η ΕΕ στην «παραβίαση των δικαιωμάτων των ρωσόφωνων στη Λετονία και στην Εσθονία, το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει ειδική μνεία στις συνέπειες....

Ευσεβείς πόθοι η επιστροφή της Ελλάδας στην αγορά ομολόγων υποστηρίζουν αναλυτές.



SAMARAS-STOURNARAS01-11july2013
Την επιφυλακτικότητα πολλών αναλυτών για το σχέδιο της Ελλάδας περί επιστροφής της χώρας στις αγορές ομολόγων, προβάλλει άρθρο της Emese Bartha στην ηλεκτρονική έκδοση της
εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Greece’Bond Plans May Be Wishful Thinking».
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «υπερήφανη για το πρώτο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2010, η χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, επιθυμεί να πωλήσει κρατικά ομόλογα ενδεχομένως κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, για πρώτη φορά από την άνοιξη του 2010».
Μια τέτοια κίνηση, εάν ....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ/ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ .


ΓΡΑΦΕΙ Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ( ΜΗΝΟΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

*ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 31-33%. 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΧΑ Ή ΤΥΧΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ 19-20.5%. 

Η ΝΔ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΟΛΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΙΑΝΕΙ ...

Χιλιάδες ιδιοκτήτες θα χάσουν τα σπίτια τους.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκές Ένωσης, τόνισε κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τις πολιτικές αντιμετώπισης των αστέγων στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζημαρκάκης αφού χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση όπως η Ελλάδα, τόνισε πως απαιτείται η προσοχή της Ευρώπης σ' ένα κίνδυνο που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια.

"Στην Ελλάδα έχει διασφαλιστεί μόνο για ένα χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν.

Από το 2015 ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες....

Πέτρος Χριστοδούλου. Δικος τους άνθρωπος κι αυτός. Όπως όλοι οι άλλοι...

Ο Πέτρος Χριστοδούλου, από την αιμοβόρα Goldman Sachs , των απατεώνων που μας έβαλαν στο Ευρώ μαγειρεύοντας και χρεώνοντας με νέα δάνεια τους πολίτες, ώστε να έχουμε εξασφαλισμένη την χρεωκοπία μετά από λίγα χρόνια, βρέθηκε να ελέγχει ....

Έτσι ξεπουλούσαν τα εργασιακά δικαιώματα...Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για ΤΤ -Εδωσαν στεγαστικό δάνειο 1,2 εκατ. ευρώ σε συνδικαλίστρια-εκπρόσωπο εργαζομένων Πηγή: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για ΤΤ -Εδωσαν στεγαστικό δάνειο 1,2 εκατ. ευρώ σε συνδικαλίστρια-εκπρόσωπο εργαζομένων.

 Επισφαλή δάνεια δίνονταν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σε συνδικαλιστές της τράπεζας. 

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος συνδικαλίστρια του ΤΤ, η οποία μετείχε στο διοικητικό του  συμβούλιο ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, επί διοικήσεως Κλέωνα Παπαδόπουλου, πήρε στεγαστικό δάνειο μαμούθ, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Κατά πληροφορίες, τόσο το δάνειο, όσο και το όνομα της συνδικαλίστριας, περιλαμβάνονται στο νέο - τρίτο στη σειρά - πόρισμα της ΤτΕ που θα αποσταλεί ....

Ο Τσίπρας κατακεραυνώνει την Μέρκελ -«Είναι καιρός όσοι υπνοβατούν να ξυπνήσουν ...»

 «Είναι, καιρός όσοι υπνοβατούν να ξυπνήσουν γιατί πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι το όνειρό τους είναι τελικά εφιάλτης», λέει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της le Monde ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνοντας τις πολιτικές που εφαρμόζει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Η καθ’ έξιν χρήση της απειλής των ακραίων επιλογών ως εργαλείουπολιτικής, ενέχει τον κίνδυνο να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία», σημειώνει. Εκτοξεύοντας «πυρά», ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να υπενθυμίσει πως η κ. Μέρκελ « Εξέθεσε, … διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις: από εκείνην του Γιώργου Παπανδρέου το 2010, έως και τη σημερινή του Αντώνη Σαμαρά, που, αντί να διαπραγματευτούν σκληρά για την Ελλάδα, πειθήνια υπάκουσαν – και εξακολουθούν να υπακούουν – στα κελεύσματά της»

Το σκάνδαλο του Τ.Τ απειλεί να λειτουργήσει σαν εμβρυουλκός μεγάλης κλίμακας εξελίξεων…

 Με… τρόμο αναμένεται στην Αθήνα (από την Τουρκία όπου κρατείται) ο Άγγελος Φιλιππίδης. Στον τραπεζικό χώρο θεωρείται ο «αδύναμος κρίκος» του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αν «σπάσει», η κρίση θα επεκταθεί αυτόματα στις 4 συστημικές τράπεζες… 

Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε η όλη υπόθεση να φτάσει μέχρι τον Φιλιππίδη, ενώ και οι 4 συστημικές τράπεζες απευθύνθηκαν εναγωνίως στον κ. Προβόπουλο ζητώντας του το ίδιο πράγμα. 

Όμως, το «κακό» δεν απεφεύχθη, και τώρα πολλοί αναμένουν με τρόπο να δουν τι θα πει «ο γιάπης που μπορεί να καταστρέψει πολλούς» – σύμφωνα με όσα ακούγονται στην αγορά αλλά και στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους…

«Αν με το Ταμιευτήριο έγινε τόσος θόρυβος, σκεφτείτε τι θα συμβεί αν το σκάνδαλο επεκταθεί ....

Η Ενωμένη Ευρώπη που δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ολοκληρωτισμό που επιβάλλει απόλυτη εξουσία καταργώντας όλα τα εθνικά συντάγματα και ιδιαιτερότητες του κάθε λαού.

Η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα πράγματα για την χειραγώγηση της ευρωπαϊκής μάζας ξεπερνάει και την ταχύτητα του φωτός. 

Ξαφνικά στο κράτος-μέλος Ελλάδα από χθες ξεχάστηκαν τα Μνημόνια- Αντιμνημόνια, τα εντός - εκτός Ευρώπης, τα δραχμή-ευρώ και περάσαμε στον 
Ευρωσκεπτικισμό και τον Ευρωπαϊσμό. 


Φθάσαμε επιτέλους έστω και αργά στο ζουμί του σχεδίου Ενωμένη Ευρώπη που δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ολοκληρωτισμό που επιβάλλει απόλυτη εξουσία καταργώντας όλα τα εθνικά συντάγματα και ιδιαιτερότητες του κάθε λαού. 

Η παγίδα στην οποία πέσαμε άπαντες, από τους Βρετανούς μέχρι τους Έλληνες, είναι ότι όταν πλέον λέμε Ευρώπη εννοούμε Ενωμένη Ευρώπη. 


Πετάξαν στην αρένα τον χαρακτηρισμό ευρωσκεπτικιστής που σημαίνει ότι αυτός είναι ενάντια στην Μεγάλη Ιδέα της Ε.Ε και αυτόματα ...

Η Δίκη στους δικαστές θα είναι πέλεκυς .. η δικαιοσύνη είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για την κατάντια των Ελλήνων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι ελληνικό δίκαιο, αλλά δίκαιο δυνάμεων κατοχής.

Δυστυχώς, η ελληνική Δικαιοσύνη, αντί να επιμείνει αυστηρά στην εφαρμογή του ελληνικού δικαίου, 
όπως...αυτό πηγάζει από το Σύνταγμα των Ελλήνων, τελικά εφαρμόζει το κατοχικό δίκαιο των δανειστών. 


Το ακριβώς αντίθετο έπραξε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας αρκετές φορές και πολλά άλλα Συνταγματικά Δικαστήρια άλλων χωρών όπου μπήκε το ΔΝΤ, τα οποία προστάτεψαν τους αντίστοιχους λαούς , εφαρμόζοντας το εθνικό τους δίκαιο και όχι αυτό που επέβαλε το ΔΝΤ και το οποίο ερχόταν....

H σημερινή Ευρώπη, δηλαδή η Γερμανία, μας έχει κυριολεκτικά διαλύσει. Και το έχει κάνει για να κερδίσει η ίδια: χρήματα, ηγεμονία, πολιτική ισχύ.

Όσοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τη λογική “έτσι που τα κάναμε φτάσαμε ως εδώ”, έχουν απόλυτο δίκιο ως προς τις φοβερές ευθύνες που έχουμε οι ίδιοι για τα χάλια μας, αλλά δεν εξηγούν στο ελάχιστο το τι συμβαίνει ευρύτερα στην Ευρώπη σήμερα, όπου καλπάζει ο ευρωσκεπτικισμός, ο οποίος είναι εντελώς άσχετος με την καταστρεπτική ελληνική κακοδιοίκηση. 

Επίσης, δεν εξηγούν κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα: τον κεντρικό ρόλο της Γερμανίας στην ελληνική διαφθορά. 

Στα δέκα μεγάλα ελληνικά σκάνδαλα τα...

Μόνο η σύγκρουση συμφερόντων φέρνει ουσιαστικές ρήξεις στο στρατόπεδο της διαπλοκής.

— ΕΛΑΒΑ το εικονιζόμενο… «ιστορικό» ντοκουμέντο, όπου ο Μητσοτάκαρος ο απέθεντος, ο ορίτζιναλ πατέρας της διαπλοκής, εκθέτει τη ξανά Καραμανλική ΝουΔού, με το παρακάτω σχόλιο:

— Ο Επίτιμος «εκθέτει» την ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή ….για «συγκάλυψη» της ληστείας στο Χ.Α.Α. 


— «..έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη..» ….είπε ! 

— Τον Μητσοτάκη δεν τον «πήγαινα» ποτέ ….αλλά η μετέπειτα -μετά το 2004- Καραμανλίδικη συγκάλυψη, συνέχιση, επέκταση και τελικά παραγραφή του εγκλήματος ….με υποχρεώνει να πω ….

Πάνω από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων μέσα σε 3 εβδομάδες.

Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.

Υπενθυμίζεται, ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά στις τέσσερις Δ.Ο.Υ Ηλιούπολης, Κηφισιάς, Πειραιά και Α' Αθηνών που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του e- κατασχετηρίου, με προοπτική το μέτρο αυτό να επεκταθεί σε όλες τις εφορίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.


Κατασχέσεις καταθέσεων έχουν υποστεί μέχρι στιγμής όχι μόνο ιδιώτες, αλλά και ανώνυμες εταιρείες. 


Για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατάσχεσης έχουν δημιουργηθεί δύο κόμβοι. 

Ένας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (κόμβος ΥΟ), μέσω του οποίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα κατάσχεσης και ένας ...

14 δισ. “τρύπα” βλέπει η τρόικα και ζητάει νέα μέτρα.

Δεν είναι και τα καλύτερα τα νέα από τις Βρυξέλλες με τους τροϊκανούς να στέλνουν μηνύματα ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Οι τροϊκανοί που παρά τις διαψεύσεις φαίνεται ότι τελικά θα έρθουν μετά το eurogroup της 27ης Ιανουαρίου άρχισαν να αλλάζουν τις έως τώρα προβλέψεις για το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015 πάνω από τα 11 δισ. ευρω.

Για την ακρίβεια πλέον γίνεται λόγος για ...

Στο τέλος θα κλείσουν φυλακή την Παπανδρέου και την Ράικου!

H εικόνα είναι τουλάχιστον αστεία. Να συλλαμβάνονται εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις που κόστισαν δις ευρώ στους Έλληνες πολίτες να οδηγούνται στα δικαστήρια και στην συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι.

Το είδαμε να συμβαίνει στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. Το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται στο σκάνδαλο του Τ.Τ. 


Εδώ όπου ο επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος έκανε λόγο για μια τουλάχιστο προκλητική διαχείρηση με τα "επιχειρηματικά" δάνεια να παρουσιάζουν ζημίες ύψους 33,2%.

"Το ποσοστό αυτό κρίνεται ως ιδιαιτέρως υψηλό-επισημαίνει ο κ. Προβόπουλος-, καθώς όχι μόνο ήταν κατά πολύ υψηλότερο εκείνου των συστημικών τραπεζών, αλλά και επειδή ....

Εμείς είμαστε η πατρίδα, τη γη μας θέλουν, κι εμάς πεθαμένους ! Διάλεξε λοιπόν το δρόμο..

Κι οι πιο πολλοί δε θέλουν και δεν ξέρουν

άλλο δρόμο να πάρουν.

Στέκουν προσώρας αδαείς και αποσβολωμένοι

στο ψέμα τους δοσμένοι!

Μη λιγοψυχήσεις αδερφέ και μη λυγίσεις! Είμαστε πολλοί που νοιαζόμαστε για σένα και παλεύουμε! Θα βρεθούμε σίγουρα στο δρόμο του αγώνα!

Δεν ήρθαμε τυχαία σ’ αυτό τον κόσμο! 


Ήρθαμε για να επιτελέσουμε μια αποστολή ,που ούτε η πιο τρελή φαντασία δεν την πιάνει! Μόνο τον εαυτό σου δες κατάματα κι αγάπησέ τον. Κοίταξε την αλήθεια σου και συμφιλιώσου με αυτήν, όσο σκληρή κι αν είναι!

Ναι, ξέρω καταρρέουν τα πάντα γύρω σου ,κι εσύ καταρρέεις. 


Καιρός «ανάποδα» κι αιρετικά να δεις τα πάντα, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό! Άλλωστε ......

Η Ευρώπη είπε στον Σαμαρά αυτά που δεν του λέμε εμείς! Μέχρι πότε θα τον αφήσουμε να πιστεύει ότι μας σώζει με τις μεταρρυθμίσεις του;

Είναι το λιγότερο, υποτιμητικό, ο πρωθυπουργός μιας χώρας να δέχεται απανωτά χτυπήματα από τους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους γκρέμισαν το «successstory» του περιγράφοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την οικονομική κατάσταση της
Ελλάδας, και ο ίδιος να είναι μαζεμένος στην γωνία του και να απαντά επιλεκτικά και διπλωματικά.


Γιατί αν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν καθαρός και πράγματι πίστευε ότι η Ελλάδα αλλάζει, θα έπρεπε να διακόψει τους συνομιλητές του και με επιχειρήματα να τους πείσει ότι όντως η χώρα οδεύει προς τον σωστό δρόμο.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, και ο πρωθυπουργός της χώρας που ανέλαβε την προεδρία της Ευρώπης τα ...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ;;;; Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ.....ΑΞΙΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ !!! ΒΙΝΤΕΟ..

Ξεκινά την συνέντευξη με τον Nigel Farage λέγοντας: “Ο λαός ήξερε το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο Σαμαράς, γι’ αυτό και τον ψήφισε!!!”

Βρε συ Νίκο, τέτοιο διεθνές παπατζηλίκι ούτε ο αείμνηστος δεν το είχε κάνει! Ποιο πρόγραμμα ήξερε ο λαός που ψήφισε; 


Τα 18 σημεία; 

Την μία και μόνη εξεταστική; 

Την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; 

Την ανακεφαλαιοποίηση που θα βοηθούσε τις τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά;

Ευτυχώς που ο Φάρατζ .....

ΚΑΛΠΗ....ΚΟΙ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!‏

Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω. 

Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.

Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου. 


Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν....

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ... ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΛΑΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ...!!!

Καταθέσαμε μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου, καθώς και στον εισαγγελέα Ντογιάκο. 

Οι δικαστικοί που θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την εθνική πλέον υπόθεση, ευελπιστούμε πως θα τιμήσουν τον όρκο τους και θα διαφυλάξουν το κύρος της Δικαιοσύνης, που έχει ....

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ...! ΗΜΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...!!! ΝΑ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ...!!!

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τις σχέσεις που διατηρούσε στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ, για τις πολιτικές απόψεις της οικογένειάς της αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια έδωσε η μητέρα Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Δάφνη.

Η Δάφνη Ηλιοπούλου μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και ανέφερε πως είχε πατέρα εξόριστο κομμουνιστή και αποκάλυψε ότι είχε διοριστεί διοικήτρια νοσοκομείου επί υπουργείας Κρεμαστινού. 


Συγκεκριμένα η μητέρα του προφυλακισμένου Χρυσαυγίτη βουλευτή υπήρξε διοικήτρια του νοσοκομείου ....

Καζάκης και Τράγκας ''χωρίς αναισθητικό'' στις 16.01.2014