Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η κατάσχεση της πατρίδας

Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο και οι μεθοδεύσεις είχαν γίνει αντιληπτές από την πρώτη κιόλας μέρα του Μνημονίου. 
Οι περιουσίες των Ελλήνων κι η Ελλάδα ολόκληρη βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών. 
Οι απανωτές δανειακές συμβάσεις και ο κυκεώνας των ασήμαντων λεπτομερειών και ..υποκεφαλαίων του δράματος απλώς αποτελούσαν προπετάσματα καπνού.
Οι Γερμανοί, οι ουραγοί τους και η συμμορία των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που συνήργησαν στη διάπραξη του εγκλήματος τα θέλουν όλα και τα λαμβάνουν. 
Οι Ελληνες έφτασαν στο σημείο να αποποιούνται περιουσίες για τις οποίες εργάστηκαν γενεές επί γενεών, επειδή δεν....

Η περικύκλωση του έθνους μας.

Η φύση όχι μόνο δεν έχει στεγανά, αλλά τις περισσότερες φορές δεν επιτρέπει τη δημιουργία τους. Αν υπήρχαν τόποι απρόσιτοι και καταστάσεις απροσπέλαστες στις μεταβολές, δεν θα υφίστατο εξέλιξη. 
Οταν ο άνθρωπος προσπαθεί να περιχαρακώσει και να προστατεύσει όσα θεωρεί πολύτιμα για εκείνον, τα αποτελέσματα συνήθως είναι πενιχρά. Μπορεί κάποιος να ελαττώσει τους κινδύνους, αλλά αδυνατεί να τους εκμηδενίσει.
Συνεπώς, ποτέ μια κρίση δεν περιορίζεται σε μία εκδήλωση του ατομικού ή του συλλογικού βίου. Δεν μπορεί να βρίσκεται η οικονομία επί μια εξαετία σε ύφεση και να μην ...

Και το δούλεμα συνεχίζεται από τους ..."αριστερούς"

Δηλαδή πότε θα μιλήσουμε για εσχάτη προδοσία;;;;;

Σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου ο πρόεδρος της κεντρικής μας τράπεζας δήλωσε δημοσίως ότι τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, συνωμοτούσε εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας του.

Πρώτη φορά το έκανε σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά...., όταν δήλωνε υπερήφανος ότι δημιούργησε «ένα τείχος» από εξωθεσμικούς παράγοντες απέναντι στις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών να διαπραγματευτεί με όποια εργαλεία έκρινε σκόπιμο.

Μιλώντας τότε στο ντοκιμαντέρ This is not a Coup o Νόρμπερτ Χέρινγκ,επίτιμος πρόεδρος του σκιώδους συμβουλίου της ΕΚΤ (το κορυφαίο σώμα πανεπιστημιακών και αναλυτών που δημιούργησε η Wall Street Journal και η γερμανική Handelsblatt), απορούσε γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν βρίσκεται ακόμη στη φυλακή.

Ο Στουρνάρας όμως επανήλθε, μιλώντας...

Καλύτερα με το ευρώ;;

Από τον Τάσο Σιδερίδη   

Το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια για να παραμείνουμε στο ευρώ.

Σου είπαν πως αν φύγουμε από αυτό και πάμε στη δραχμή θα χάσουμε το 35% του εισοδήματός μας.

Για να δούμε τι έχουμε χάσει μέχρι σήμερα ;

“Κούγκι” θέλει ο Σόιμπλε για να αποφύγει το … χρέος! Πολιτική αλλαγή και αποκλεισμός από το πρόγραμμα χαλάρωσης της ΕΚΤ στην “ατζέντα” του!

Πάση θυσία ματαίωση της έναρξης της συζήτησης για τα μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους, είναι η απόφαση Σόιμπλε, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλελς αλλά και την Ουάσινγκτον. 

Ο Γερμανός ΥπΟικ που έχει απομείνει πλέον μόνος εναντίων όλων ( και αυτό είναι πολύ κρίσμο ) στο ζήτημα της άμεσης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, έχει εντούτοις, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από το Βερολίνο..., πάρει “λευκή κάρτα” από την Καγκελάρία, να κάνει ότι χειρισμούς θεωρεί απαραίτητους ώστε ” να ματαιώσει την έναρξη της διαδικασίας λήψης μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους “, όπως περιλαμβάνει ρητώς, η συμφωνία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης…

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γερμανός ΥπΟικ, που ξέρει ότι αυτή τη φορά τα …