Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Τα όσα γράφει μας βάζουν σε μεγάλη ανησυχία..."Συνωμοτούμε ώστε να μαζευτεί όλος ο πλούτος στις γερμανικές τράπεζες". Καταγγελία Μιχελογιαννάκη που μας βάζει σε μεγάλη ανησυχία!!



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργαζόμενος σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

Τα όσα γράφει μας βάζουν σε μεγάλη ανησυχία.

Η επιστολή έχει ως εξής:..

Γιατί ο Σαμαράς δεν πρόβαλε βέτο;



Αν δεν το ήθελε και η ελληνική κυβέρνηση το μέτρο του «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο δεν θα περνούσε.

Γιατί η Ελλάδα δεν πρόβαλε βέτο; Γιατί άφησε την Κύπρο απροστάτευτη; Δεν γνωρίζει άραγε ο 

Υποστολή της Γερμανικής σημαίας από διαδηλωτές στην Κύπρο. ΒΙΝΤΕΟ

ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΙ .....ΓΕΡΜΑΝΟΙ  !!!!

http://kefalokleidomata.blogspot.gr

Επιτέλους η οργή βγαίνει στους δρόμους της Κύπρου - O ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ !



Αγανακτισμένοι πολίτες της Κύπρου, συρρέουν μαζικά σε οργανωμένες κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Eurogroup να επιβάλει «φόρο αλληλεγγύης» στις καταθέσεις στην χώρα.

Σκηνικό λαϊκής ανταρσίας θυμίζει το σκηνικό που διαδραματίζεται έξω από τη

Tώρα τρέμουν τσουνάμι αναλήψεων στις ελληνικές τράπεζες. Τεράστιες οι ευθύνες Στουρνάρα!



Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες οι Σαμαράς, Βενιζέλος και ο Πάστορας Κουβέλης τρέμουν πάρτυ αναλήψεων από τις ελληνικές τράπεζες και αποφάσισαν να συναντηθούν εκτάκτως για να συζητήσουν το θέμα!

ΣΤΟ 15% ΠΑΕΙ Η ΔΗΜΕΥΣΗ; Μετωπική Ρωσίας-Γερμανίας για την Κύπρο - Μεντβέντεφ: "Τέτοια συνέβαιναν επί ΕΣΣΔ"


Αύξηση του ποσοστού δήμευσης των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου πάνω από τις 100.000 ευρώ στο 15% από το 9,9% που προέβλεπε η πρώτη απόφαση του Eurogroup με ενδεχόμενο η δήμευση να φτάσει και το 20% προκαλεί πλέον τριγμούς και μετωπική στις σχέσεις Ρωσίας με την ευρωζώνη.
Υποτίθεται ότι η αύξηση του ποσοστού για τις

XΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΗ Δεν ανοίγουν αύριο οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα! - Πάνε για χρεοκοπία; - Τι έγινε με CPB.

Mε μία απόφαση που δείχνει ότι τα πράγματα πιθανόν δεν είναι όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας για την ασφάλεια των καταθέσεων των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο κλειστά τα καταστήματά τους στην Ελλάδα!
Την απόφαση την πήρε ο ... υπουργός Οικονομικών της Κύρου (!) Μιχάλης Σαρρής και το ερώτημα πως ο υπουργός Οικονομικών ενος κράτους λαμβάνει αποφάσεις για τις τράπεζες ενός άλλου κράτους, όπως μας διαβεβαιώνει το υπουργείο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.

Αθηναϊκή Δημοκρατία και Σύγχρονη κοπριτοδημοκρατία.


Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ποιος θα το περίμενε, ότι σε τούτο εδώ τον ιερό τόπο, στην Αττική γη όπου το 508 π.Χ. ο Κλεισθένης ο Αθηναίος έχτισε την Πρώτη Δημοκρατία της Ανθρωπότητας, βασιζόμενος στη μεταρρύθμιση του δημοτικού συ­στή­ματος, θα έκανε την εμφάνισή της η απαίσια κοπριτοδημο­κρατία.

Ποιος ήταν άραγε ο πραγματικός Αχιλλέας;


Μια σειρά άρθρων για τον πολυθρύλητο Αχιλλέα για τον οποίον εγράφησαν έπη, βιβλία, έγιναν πολλές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ η αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστρίας, σύζυγος του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ, έκτισε προς τιμήν του το Αχίλλειο στην Κέρκυρα!

Το Παράδοξο του Επίκουρου.


Ο Επίκουρος (341 π.Χ. - 270 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή, εν ονόματι Κήπος του Επίκουρου, η οποία θεωρείται από τις πιο γνωστές σχολές της ελληνικής φιλοσοφίας.
Θέλει ο θεός να αποτρέψει το κακό και δεν μπορεί;
Τότε δεν είναι παντοδύναμος…
Μπορεί, αλλά δεν το επιθυμεί;

“Εντυπωσιακό το πόσοι Έλληνες έχουν ακόμα τα λεφτά τους στις τράπεζες...


Το κρίσιμο ερώτημα πλέον είναι πως θα αντιδράσουν οι καταθέτες στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, πρωτίστως στις χώρες που ήδη βρίσκονται σε καθεστώς στήριξής τους από τους εταίρους τους και κυρίως στην Ισπανία, τη χώρα με τον – κατά τεκμήριο – μεγαλύτερο τραπεζικό τομέα σε σχέση με τις υπόλοιπες του ... Μνημονίου.

Την εκτίμηση αυτή προβάλλει σε άρθρο του στo Forbes o Oικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου και συνεργάτης του περιοδικού για μακροοικονομικά ευρωπαϊκά θέματα Karl Whelan.

Η γκάφα του Eurogroup, θα στοιχίσει ακριβά στην Ευρωπαϊκή Ένωση....


Η γκάφα του Eurogroup, θα στοιχίσει ακριβά στην Ευρωπαϊκή Ένωση....
Η χθεσινή απόφαση του EUROGROUP για τις τράπεζες της Κύπρου και ειδικότερα για τις θυγατρικές τους δεν είναι καλά μελετημένη και κρίνεται άκρως επικίνδυνη.

Όσοι έχουν μελετήσει θέματα τραπεζικής εποπτείας και διεθνών κανονισμών γνωρίζουν ότι τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών μπορούν να λειτουργούν διεθνώς εποπτευόμενα από τις Κεντρικές τράπεζες των χωρών προέλευσης τους και επικουρικά από την κεντρική τράπεζα της χώρας υποδοχής τους.

Το παρασκήνιο που διαμορφώνει το προσκήνιο στην Κύπρο.


παρασκηνιοΑυτό που έγινε στην Κύπρο, δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αλλού. Και μάλιστα με κλειστές τις τράπεζες. Το πείραμα ξανάγινε σε Έλληνες αλλά αυτή την φορά στην ελληνική μεγαλόνησο. 
Η απόφαση του Eurogroup για «δήμευση» των καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις υποτιθέμενες Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας.

«Ό,τι σπείρει θα θερίσει» η Κύπρος.


σπέρνωΦουντώνει ο «ψυχρός» πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Επίκεντρο τις τελευταίες μέρες η Κύπρος, όπου διακυβεύονται πολλά συμφέροντα και υπέρογκα ποσά χρημάτων. Πως θα συμπεριφερόταν μια σοβαρή χώρα; Θα προσπαθούσε ν’ αδράξει ό,τι καλύτερο μπορεί, κινούμενη πολυδιάστατα και μελετώντας όλες τις παραμέτρους.

«Οι ξένες εταιρείες θα εγκαταλείψουν άρον-άρον την Κύπρο»


parperis_theodorosΟ Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Θεόδωρος Παρπέρης, θεωρεί ότι το «κούρεμα» θα διαλύσει στην ουσία την οικονομία της Κύπρου. 
Όπως δηλώνει στο ΡΙΚ οι ξένες εταιρείες θα εγκαταλείψουν άρον-άρον το νησί και οι ευνοϊκές επιχειρηματικές συνθήκες που «κτίστηκαν» τα τελευταία 30 χρόνια στην Κύπρο θα χαθούν αυθημερόν. 

Συνωστισμός ρωσικών jet στο αεροδρόμιο της Κύπρου..


- Επί πιεστηρίου η εξαγορά Λαϊκής 
- Ελεγκτές– δικηγόροι σε κατάσταση αμόκ 
- Συνωστισμός Ρωσικών τζετ στο αεροδρόμιο..

Την εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας στη Ρωσία, προωθεί η κυβέρνηση, η οποία σε συνδυασμό με το τροποποιημένο νομοσχέδιο του κουρέματος, θα συμπληρώνουν το ποσό των €5,8δις που απαιτεί το Eurogroup, για μείωση του δημόσιου χρέους στο 120%.

Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, αποκάλυψε το πρωί στη βουλή, ότι όντως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον

Κύπρος : Εξαγριωμένοι οι πολίτες..Πέταξαν μέχρι και προβιές έξω από την κυπριακή Βούλη (Φώτο+Βίντεο)

Με συνθήματα γραμμένα σε πανό και με ντουντουκες καθώς και με παραστατικές μεταμφιέσεις, διαμαρτύρονται εκατοντάδες πολίτες έξω απο την Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Διαδηλωτής κατέβασε τη σημαία της Γερμανίας από την πρεσβεία Διαδηλωτής με μάσκα των Anonymous κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, περνώντας

Χτυπήσαμε τεράστια φλέβα μαύρου χρυσού...μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου..(Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα)..


«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. 

Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν..

Ξύπνα! Σε αντικαθιστούν!


Πριν από ακριβώς πενήντα χρόνια, το Roubaix είχε κατοικηθεί από ευρωπαίους εργαζόμενους. Σήμερα, περισσότερο από το 60% της πόλης καταλαμβάνεται από Βορειοαφρικανούς. Ακριβώς πενήντα χρόνια πριν, το Belleville ήταν ακόμα μια γειτονιά της εργατικής τάξης του Παρισιού. Σήμερα, είναι μια αφρικανική γειτονιά.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όπως αυτά στη Γαλλία: ο καθένας έχει δει την περιοχή του να μεταμορφώνεται, σε διάστημα μόλις λίγων ετών.

Δεν ζούμε μια απλή «κοινωνική αλλαγή», ή κάποιες «εξελίξεις» που υποτίθεται είναι...

Γερμανικό casus belli στη Ρωσία και πλήγμα στον Ελληνισμό

Όσο περνούν οι ώρες και η εικόνα ξεκαθαρίζει, τόσο πιο πολύ πειθόμαστε ότι η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο έχει πολιτικά κίνητρα και όχι οικονομική λογική. Επί της ουσίας όμως, αυτό συνεπάγεται ένα επίσημο «casus belli» της Γερμανίας προς τη Ρωσία, κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι…

Οι αντιδράσεις στις χρηματαγορές ανά τον κόσμο είναι βίαιες καθώς σπάει

Ο εθνικός διαμελισμός ξεκίνησε...

Στην Κύπρο οι εξελίξεις είναι δραματικές. Αν όμως δεν αποκωδικοποιηθούν σωστά τα επικίνδυνα σενάρια που εξυφαίνονται, και κυρίως αν αυτή η αποκωδικοποίηση δεν τροφοδοτήσει με τρόπο άμεσο και δραστικό την πανεθνική εξέγερση του Ελληνισμού, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για το σύνολό του…

Του Κυριάκου Κυριακόπουλου
Στην Κύπρο οι χορογράφοι αποφάσισαν να μετατρέψουν το «δόγμα του σοκ» σε καταπέλτη που θα προσλάβει σύντομα διαστάσεις Αρμαγεδόνα. 

Το πλιάτσικο στις καταθέσεις των πολιτών δε συνιστά επιμέρους μέτρο-οικονομικής ανόρθωσης και ανακοπής των κρισιακών φαινομένων. 

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ (Ντοκιμαντέρ)


Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που έχει ως κύριο θέμα του την κατεχόμενη ΚΥΠΡΟ. 

Γίνεται λόγος για την ΚΥΡΗΝΕΙΑ, τη ΛΑΠΗΘΟ, το ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ, τη ΣΑΛΑΜΙΝΑ, την ΚΑΡΠΑΣΙΑ. 

Ο αφηγητής αναφέρεται στην στορία και τον πολιτισμό αυτών των περιοχών, μιλώντας για διάφορα μνημεία ιστορικής αξίας. 

Άγνωστες μορφές του Ελληνισμού: Αλεφαντώ.


Η ηρωίδα στην έξοδο του Μεσολογγίου

"Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.
Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι η μάνα το ζηλεύει.
Τα μάτια η πείνα εμαύρισε στα μάτια η μάνα μνέει
στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει.
"Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ' έχω 'γώ στο χέρι;
Οπού συ μου `γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει."

Μέσα από αυτούς τους στίχους του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολομού, περιγράφεται η κατάσταση που επικρατούσε μέσα από τείχη του Μεσολογγίου. 

Η πείνα θέριζε μανάδες και παιδιά, μαζί και τους αγωνιστές, που δεν μπορούσαν πια απ' την εξάντληση να σηκώσουν τα ντουφέκια. 

Μέρκελ προς Σαμαρά: «Aπολύστε δημοσίους υπαλλήλους ή έρχεται και στην Ελλάδα δήμευση καταθέσεων»!!!


Έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες η οποίαδεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση φέρει την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ να έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικώς την Κυριακή το πρωί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να τον προειδοποιεί για «δήμευση καταθέσεων για την Ελλάδα» !

Συγκεκριμένα

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής - Κεραυνοί Β.Πούτιν - Πάμε σε έκτακτο Eurogroup;


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος...

Ανάκαμψη ante portas....!!!!!

 Ἐπιτέλους ἡ ἀνάκαμψη ἔρχεται. Ἐξάλλου τό εἶπε καί ὁ πρωθυπουργός! Ἕνας «ἀέρας» ἀρχίζει νά πνέει στίς τηλεοράσεις καί στούς «εἰδικούς».

Καί σιγά σιγά οἱ μαϊντανοί στά τηλε-παράθυρα, οἱ εἰδικοί «ἐργατολόγοι» πού ποτέ δέν θά μάθουν τί σημαίνει νά δουλεύεις «γιά μιά χούφτα δολάρια» ἤ νά

Το ΔΝΤ ζητά από την Κύπρο μείωση μισθών και συντάξεων!


20130317-124557.jpgΔεν έφτανε το κούρεμα σε καταθέσεις (ακόμα και στις μη εγγυημένες κατα παράβαση της ΕΕ) το ΔΝΤ που φτάνει στην Κύπρο, αναμένεται να ζητήσει μείωση μισθών και συντάξεων!
Η ίδια συνταγή παντού, με στόχο την πλήρη αποδυνάμωση των πολιτών, όπως έχει ήδη γίνει στην ευρύτερη περιοχή.

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ AΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ( 5 VIDEOS )

http://monoistoria.blogspot.gr/
http://kefalokleidomata.blogspot.gr
Η φιλία και συνεργασία με τον διαδικτυακό μου φίλο Keraunoforos Nefelis έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.  

Εκτιμώ αφάνταστα τη δουλειά του και ύστερα από την δική του έγκριση, αποφάσισα να ανεβάσω τα βίντεο που

Η μέγιστη σοφία των Αρχαίων Ελλήνων ακόμη και στον Ερωτα, αποτυπώνεται στη μορφή του μάντη Τειρεσία.

Η αρχαία θυμοσοφία, για να τεκμηριώσει την τεράστια αντοχή του σώματος της γυναίκας σε σύγκριση με αυτό του άνδρα, δημιούργησε τον μύθο του Τειρεσία που τα ...εξηγεί ολα! Γιατί η Γυναίκα απολαμβάνει δεκάκις φορές τον έρωτα απο τον Ανδρα!


Στις μέρες μας, το όνομα του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» έχει καταλήξει να είναι κυρίως γνωστό, ως μία διατραπεζική εταιρία, η οποία συγκεντρώνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την οικονομική συμπεριφορά επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκειμένου οι τράπεζες να γνωρίζουν την πολιτική που πρέπει να εφαρμόσουν απέναντι τους.

Βεβαίως, το όνομα του Τειρεσία είναι δανεισμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία και η επιλογή του για την συγκεκριμένη τραπεζική υπηρεσία δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού ο Τειρεσίας, ο οποίος καταγόταν από την Θήβα, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και φημισμένους ΜΑΝΤΕΙΣ, ο οποίος μάλιστα ήταν ΤΥΦΛΟΣ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει συλληφθεί για εσχάτη οικονομική προδοσία.


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται σε κατά οίκον περιορισμό από τον στρατό με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Η κατηγορία προήλθε όταν πριν μια εβδομάδα που ορκίστηκε νέος Υπουργός οικονομικών ο Jack

Φύγανε οι Ηγέτες και μας μείνανε οι... Καρνάβαλοι.


Πόσο λείπει ένας ηγέτης σήμερα στη Κύπρο μας ...πόσο μα την  αλήθεια !
Ποιος δεν θυμάται τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο που καπνίζοντας  αρειμανίως και χαμογελώντας πίσω από τα μουστάκια του ...Έλεγε το εξής αμίμητο ''Εγώ  παρέλαβα Κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα !''

Πολεμιστής όμως της ΕΟΚΑ ήταν αγωνιστής αλλά και ηγέτης ..Πόσοι ξεχνούν τις συμβουλές ακόμη και του Μητσοτάκη τότε που μετά το ΟΧΙ των Κυπρίων είπε το γνωστό να μας φυλάξει ο Θεός ...

Μεγάλο κόλπο: Το απόλυτο «ΜΑΤ» Ρωσίας και Πούτιν στην Κύπρο!


Με μια κίνηση που αποδεικνύει για ποιον λόφο θεωρείται μεγάλος ηγέτης και παρά τις όποιες ενστάσεις για το αυταρχικό – σύμφωνα με πολλές πλευρές – στιλ διακυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διδάσκει εξωτερική πολιτική στα «παιδάκια» (αυτή είναι η αναλογία) της

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ.


Αναστασιάδης: Δεσμεύομαι οτι δε υπογράψω... από stefanelonikitelo


Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεσμευόταν ότι δεν θα δεχόταν ποτέ κούρεμα καταθέσεων για τις κυπριακές τράπεζες.
Σε ομιλία του στις 12 Φεβρουαρίου 2013, ξεκαθάριζε ότι δεν θα υπέγραφε κανένα μνημόνιο, που θα προέβλεπε κάτι τέτοιο.

Οργή λαού στην Κύπρο – Διαδηλωτές προπηλάκισαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – Φυγαδεύτηκε ο Αναστασιάδης(video)

«Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά»
Ενταση επικρατεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, καθώς εκατοντάδες εξοργισμένοι με την απόφαση του Eurogroup πολίτες, έχουν φράξει την κεντρική είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ποιοί διεκδικούν τις Κυπριακές Τράπεζες.


Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι,  η Εθνική, η Alpha και η Πειραιώς έχουν μπει δυναμικά στην διεκδίκηση των υποκαταστημάτων των τριών Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα (Κύπρου, CPB, Ελληνική). 
Παράλληλα το ΤΤ παραμένει ισχυρά στο τραπέζι ως «χρυσή εφεδρεία» για ένα deal που πρέπει – όπως αναφέρουν – να κλείσει πάση θυσία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

H Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος.


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Η άθλια συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση της κυπριακής οικονομίας, μιας οικονομίας που πριν υιοθετήσει το ευρώ ήταν η καλύτερη οικονομία της νότιας Ευρώπης, έδειξε για άλλη μια φορά πως κάποιοι στην Ευρώπη δεν ενδιαφέρονται να δείξουν αλληλεγγύη και να σώσουν τους λαούς που παγιδεύτηκαν κυριολεκτικά στην ευρωποίηση της οικονομίας τους, αλλά να δημιουργήσουν προτεκτοράτα... 

Κύπρος: Στόχος η Ρωσική Μαφία, το φυσικό αέριο ή κάτι άλλο;

Η Κύπρος είναι ένας προπομπός αυτών που πρόκειται να συμβούν στην Ελλάδα. Όλοι είναι στο κόλπο.


Έχω μιλήσει πρώτος από χρόνια για την τιτλοποίηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου της χώρας μέσω ομολόγων και έχω εξηγήσει επανειλημμένα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αναγκαίο να γίνει, αν στα μνημόνια που υπέγραφε η Ελλάδα με τους δανειστές λαμβανόντουσαν μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, κάτι που μέχρι τώρα συνεχίζει να μη γίνεται. 

΄Ανω κάτω όλα στην Κύπρο ,που μπορεί να γίνει το μπουρλότο για όλη την Ευρώπη


Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κύπρο, όπου, όπως όλα δείχνουν, καθυστερεί η ψήφιση από την ολομέλεια  της Βουλής  του νομοσχεδίου για το άγριο κούρεμα 
ΟΛΩΝ των τραπεζικών καταθέσεων . 

Η προγραμματισμένη   για σήμερα  συνεδίαση της Ολομέλειας της Βουλής  α ν α β λ ή θ η κ ε  για  αύριο στις 11  το πρωί  .

Επίσης ,αύριο το πρωί θα  γίνει ν έ ο  υπουργικό στυμβούλιο,ενώ  στις 3 και τέταρτο θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 4 θα αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση της ολομέλειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Προστυχιά των Ευρωπαίων η απόφαση του Eurogroup


Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Προστυχιά των Ευρωπαίων, η απόφαση του Eurogroup
Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως«προστυχιά των Ευρωπαίων».
Μάλιστα, σημείωσε ότι μόλις η Κύπρος φθάσει σε σημείο που θα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το πράξει.

Ασταθής η γερμανοκρατία...

      Κατακλυσμιαίους ρυθμούς έχει πάρει η διάδοση στην ελληνική αγορά της πεποίθησης ότι αυτή η μνημονιακή πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε τραγικό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Οι αυταπάτες διαλύονται. 

Οι επιχειρηματίες που νόμισαν ότι με το μνημόνιο οι Γερμανοί θα έβαζαν τουλάχιστον μια τάξη στη χώρα και θα έβγαζαν από τη μέση τους «αεριτζήδες», έχουν απογοητευτεί πλήρως. 

Ναι μεν αρκετοί τυχάρπαστοι ανταγωνιστές τους εξαφανίστηκαν, αλλά ταυτόχρονα η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων λόγω της δραματικής μείωσης των μισθών τους, των συντάξεων και εν γένει των εισοδημάτων τους είναι τόσο δραστική, ώστε δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε καν οι σοβαρότερες των επιχειρήσεων που τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Έρχεται και δεύτερο "κούρεμα" καταθέσεων στην Κύπρο ενώ σειρά παίρνει και η Ελλάδα!


         Νομοτελειακά βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει επέκταση του "κουρέματος" των κυπριακών καταθέσεων και πέραν του 6,75% για τα ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και 9,9% για ποσά από 100.001 ευρώ και πάνω από δεύτερη απόφαση του Eurogroup, μετά την διαρροή του κλίματος και των όσων λέχθηκαν στο 12ωρο Eurogroup.

"Όταν ποινικοποιούν το γεγονός ότι οι καταθέσεις της Κύπρου είναι επτά φορές μεγαλύτερες από το ΑΕΠ του κράτους και δήθεν αυτό δεν είναι σωστό και χαρακτηρίζουν την Κύπρο ως "πλυντήριο" της Ευρώπης" και ο Σόϊμπλε εκφράζει δήθεν

Η ενωμένη Ευρώπη εισέρχεται και επισήμως στον επιθανάτιο ρόγχο της. Η αρχή του τέλους του €.

Ο καπιταλισμός στην σωστή του μορφή ήταν είναι και θα είναι το σωστότερο σύστημα γιατί βασίζεται σε μια βασική έννοια που υπάρχει έμφυτη στο ανθρώπινο DNA : Την καλώς εννοούμενη ιδιοκτησία.Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup η βασική αυτή αρχή παραβιάστηκε στον βωμό ενός απεχθούς πολέμου με την Ρωσία και ενός φθηνού κίνητρου για τιμωρία όσων προσπάθησαν....

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ - Η ΖΩΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.


Ο διεθνισμός είτε φοράει καπιταλιστικό και φιλελεύθερο είτε σοσιαλιστικό και κομμουνιστικό προσωπείο είναι μια ιογενής κατάσταση που ισοδυναμεί ξεκάθαρα με πνευματική ψώρα.

Γράφει ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που επιδιώκει, τον θάνατο του Έθνους. Ονομάζει διεθνείς συνεργασίες το μπαστάρδεμα της Φυλής και έχει αγκιστρωθεί επάνω στο δημοκρατικό πολίτευμα της συνευρέσεως και της παροχής ίσων δικαιωμάτων μεταξύ ανίκανων, διεφθαρμένων, προδοτών και ξένων για να λάβει πλαστή ζωή και νομιμοποίηση. 

600.000.000 ΕΥΡΩ ΑΡΠΑΞΕ Η ΧΟΧΤΙΦ ΑΠΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

Κυνηγάνε για φυλακή τους Ελληνες που χρωστάνε 5.000 ευρώ και για τα 600 εκατ. που μας χρωστάει η μεγαλοεταιρεία της Μέρκελ και η "τρόικα" τσιμουδιά ...  
Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά εκατομμύρια για τις μέρες που ζούμε, όπου ο κόσμος ζητιανεύει. Όμως τα λεφτά, όπως και ό,τι αναπνέει στη χώρα μας, ανήκουν μόνο στους Γερμανούς.

ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ - ΟΥΜΑΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.


Μπορεί οι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να έχουν ψηφίσει τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που υπαγορεύει η τρόικα στο πλαίσιο της μονοδιάστατης λιτότητας, αλλά στο ζήτημα του«νόμου Ραγκούση» για την ιθαγένεια εμφανίζονται ανυποχώρητοι...

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό τον επίμαχο νόμο, την αντιμετώπισαν

ΕΝΑΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Από το πρωί του Σαββάτου, η Κύπρος βράζει. Και, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, στις Βρυξέλλες ήδη έχουν αναπτυχθεί εντονότατοι προβληματισμοί για το ιστορικό λάθος που συνιστά η απόφαση με την οποία η Ευρώπη προχωρά στη «διάσωση» της Κύπρου και τις κατά
πολύ ευρύτερες από την ίδια την κυπριακή υπόθεση συνέπειές της... 

του Γ. ΜΑΛΟΥΧΟΥ

Αντιλαμβάνονται κάποιοι τώρα ότι οι συνέπειες αυτές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, ειδικά σε μία χώρα η οποία έχει ανεπτυγμένο διεθνώς τον τραπεζικό τομέα.

ΑΔΕΛΦΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ, ΠΡΑΞΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ,ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ !!! (VIDEO)

Τετάρτη 7 Απριλίου 2004 μ.Χ., ο μεγάλης ηγέτης του σύγχρονου Ελληνισμού, ο Τάσσος Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Κύπρου, απευθύνει το ιστορικό Διάγγελμα του "ΟΧΙ", ζητώντας από τους Έλληνες της Μεγαλονήσου να ψηφίσουν "ΟΧΙ" στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 για το άθλιο Σχέδιο Αννάν, που θα υποδούλωνε και την αυτήν ακόμη την ελεύθερη περιοχή της Κύπρου μας στην Τουρκία! 


Ο Αναστασιάδης ξεφτίλισε το συνεταιράκι του τον Παπανδρέου με την ομιλία του.


Εάν είχε την παραμικρή ευθιξία ο καταστροφέας του Ελληνισμού Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει κάνει χαρακίρι μετα τον διασυρμό που υπέστη ακόμα και από τον συνεταίρο του.

Τι είπε με δύο λόγια για την “λύση” που προτείνει;

Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Daltons της πολιτικής!



Η Ε.Ε. έσπευσε να επισημάνει και το γεγονός ότι οι καταθέσεις της Κύπρου είναι 7 φορές μεγαλύτερες από το ΑΕΠ του ιδίου τους κράτους. 

Και στην συνέχεια κατηγορεί ότι αυτό είναι ανάρμοστο και χαρακτηρίζει την Κύπρο ως ένα"πλυντήριο" της Ευρώπης" το οποίο θα πρέπει να σταματήσει.