Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ασυγκίνητο το Βερολίνο στις πιέσεις των HΠΑ για το ελληνικό χρέος.

Όλα για το χρέος. Ο πρωθυπουργός στα Ηνωμένα Έθνη και στην αμερικανική κυβέρνηση. 

Τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι συζητήσεις στο Eurogroup. Και, βεβαίως, ο καβγάς Βερολίνου-ΔΝΤ.

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί τον
επόμενο μεγάλο στόχο της κυβέρνησης και η συζήτηση, που είχε προσωρινά ξεχαστεί λόγω εκλογών, επιστρέφει – αυτή τη φορά για να κλιμακωθεί και να κρίνει εν πολλοίς και την αποτελεσματικότητα της προσαρμογής.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εξ αρχής αναδείξει το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους ως κορυφαία προτεραιότητα, καθώς δεν ....

Επιπρόσθετοι φόροι με 400.000 ειδοποιητήρια.

Αναμένεται η ανάρτηση 400.000 ειδοποιητηρίων για επιπρόσθετους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, στο πλαίσιο των νέων φορολογικών διατάξεων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, στο TaxisNet.

Σε ανακοίνωσή της, η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων είχε ενημερώσει τους φορολογούμενους πως

Το 2016 η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα.

Μαρία Τσολακίδη

Μας ετοιμάζουν νέες εκπλήξεις εκτός του Μνημόνιου 3 - Η "ελάφρυνση του χρέους" θα είναι το νέο σλόγκαν κυβέρνησης και δανειστών για να τελειώσουν την άλωση της χώρας. 


Με το μεγάλο ψέμα "ελάφρυνση του χρέους" από τους δανειστές και την κυβέρνηση ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού με δήθεν ισοδύναμα, δήθεν φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις και δήθεν χτύπημα της οικονομικής ελίτ.

 Το Γιουρογκρούπ ψηφίζει το δικό μας προϋπολογισμό.


Όλοι αναμένουν ....

Ελληνικός Λαός: Θέλουμε να παραμείνουμε στο Ευρώ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ : Θαυμάσια, αλλά δεν θα παίρνετε Συντάξεις.

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Και όμως, αυτό ακριβώς ψηφίσαν οι Έλληνες στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015. Θέλουμε να ζούμε με ευρώ διακηρυξαν, χωρίς κοινωνικές παροχές και με τον φόβο μας.

Σύσσωμο το 50% του Ελληνικού Λαού, ψήφισε την αποδοχή μέτρων που οδηγούν σε δραματική ύφεση, στην ρευστοποίηση του ελληνικού κράτους, στην καταστροφή του πλέγματος προστασίας των ελλήνων πολιτών, στην διάλυση της παιδείας, της υγείας, των αμοιβών, των συντάξεων και στην αρπαγή της ιδιοκτησίας των Ελλήνων. 


Αποδέχτηκε ο λαός το μνημόνιο τέρας.

Επιβεβαίωσε επίσης με την ψήφο του την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αφού τα κόμματα που κλήθηκε να ψηφίσει, ήσαν φιλο-ευρώ.

Αποδέχτηκε ακόμα την ομογενοποίηση των πολιτικών κομμάτων και της πολιτικής, λόγω ευρώ, αφού.....

ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ (ΚΑΙ ΣΜΠΙΡΩΝ),

του Στάθη
Εν πρώτοις οι κατακτητές. Στην παρούσα συγκυρία είναι τρεις: Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία. Οι κατακτητές στη χώρα μας έχουν μακράν παράδοση, σύμφυτη με τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους το 1831-32. 

Την επανάσταση του 1821 την έκαμε ένα έθνος διψασμένο για ελευθερία και ως ένα βαθμό (ανάλογον των τάξεων που το συνέθεταν) γεμάτο καλές ελπίδες για κοινωνική δικαιοσύνη. Η επανάσταση έμεινε ανολοκλήρωτη και στα δυο της σκέλη. Εξ απαλών ονύχων το νέο κράτος υπέστη το βάρος της παρουσίας αλλά και του ανταγωνισμού των ισχυρών δυνάμεων της κάθε εποχής.

Οι κατακτητές, γνωστοί και ως «σύμμαχοι», αναλόγως της....

Α’ Βαλκανικός Πόλεμος.

Πολεμική αναμέτρηση ανάμεσα στη Βαλκανική Συμμαχία (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο) και της θνήσκουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τυπικά ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 1912 με την κήρυξη πολέμου από το Μαυροβούνιο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου 1913 με τη συνθήκη του Λονδίνου.
Αφορμή στάθηκε η πολιτική των Νεοτούρκων για τον εκτουρκισμό των εθνοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η αντίδραση των προαναφερθέντων βαλκανικών κρατών, που συνέπηξαν συμμαχία με σειρά συμφωνιών, με στόχο τον διαμοιρασμό των εδαφών της στον ευρωπαϊκό χώρο. Η Ελλάδα εισήλθε στον πόλεμο στις 5 Οκτωβρίου 1912, με επιθετικές ενέργειες προς τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Την ίδια ημέρα, ο Βουλγαρικός Στρατός κινήθηκε προς την Ανατολική Θράκη και ο Σερβικός προς τα Σκόπια και το Μοναστήρι.
Η Στρατιά Θεσσαλίας, αφού....