Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Και “μεταλλαγμένος” ο Βενιζέλος! Άνοιξε την πόρτα για αμερικάνικο μεταλλαγμένο προιόν στην Ευρώπη. ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ LIDL...;;;;

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!

Πύρ και μανία είναι η Greenpeace, οικολογικές οργανώσεις και ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα με την “εξυπηρέτηση” Βενιζέλου στην ψηφοφορία σχετικά με το αμερικανικό προϊόν Pioneer 1507, καλαμπόκι που φέρει επιπλέον γονίδια ώστε να παράγει μια εντομοκτόνο ουσία.

Σε επιστολή τους, 12 Υπουργοί (της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Πολωνίας, Σλοβενίας και Μάλτας), τονίζουν τις νομικές, πολιτικές και επιστημονικές ανησυχίες γύρω από την έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού, ενώ επαναλαμβάνουν και την έντονη αντίθεση σημαντικής πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των ....

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Όλα τα ΜΜ”Ε” μεταδίδουν μέρος της αυριανής έκδοσης του Spiegel που αναφέρεται στην κόντρα Μέρκελ – Σόιμπλε σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.

Ουδείς όμως αναφέρει την πραγματική βόμβα που φέρεται να εξαπέλυσε ο Όλι Ρεν στην «Welt am Sonntag»: Το πως και το που θα διατεθεί το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα, θα αποφασιστεί από το Eurogroup του Μαρτίου!

Μιλάμε για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο....

Ο Κώστας Καλλίτσης στην Καθημερινή, βάζει την ταφόπλακα του “Σουξέ στόρι”.

 Τέσσερις μεγάλες αβεβαιότητες αναφορικά με την Ελλάδα είναι αντικείμενο συζητήσεων στις εν Αθήναις πρεσβείες, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (κυρίως στο Βερολίνο…), στο Λονδίνο και σε άλλα μητροπολιτικά κέντρα των διεθνών αγορών. Αβεβαιότητες που ερμηνεύουν γιατί τα ξένα κεφάλαια (με εξαίρεση διάφορα μικρά κερδοσκοπικά funds που μπαινοβγαίνουν στο Χρηματιστήριο με βραχύτατο ορίζοντα ενός μηνός…) επιλέγουν να μένουν εκτός της Ελλάδας για το επόμενο προβλεπτό διάστημα.

Η πρώτη αβεβαιότητα είναι αν θα σταματήσει ή όχι η ύφεση, αν και πότε θα αρχίσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ο ξένος επενδυτής τοποθετείται σε μια οικονομία για να βγάλει κέρδη. Αυτό συνεπάγεται ότι (με εξαίρεση τομείς που δεν ....

Παραμυθια τα περί “αμφισβήτησης” της Ελληνικής ΑΟΖ από την Αίγυπτο.

«Ολοκληρωτικώς αβάσιμα» χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς τα περί της καταπάτησης από την Αίγυπτο περιοχών οι οποίες εμπίπτουν μέσα στη δυνητική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Η παραπάνω τοποθέτηση ανήκει στους δρ. Ηλία Κονοφάγο και στον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, οι οποίοι απέρριψαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε τοποθέτηση περί εμπλοκής με την Αίγυπτο με αφορμή την προκήρυξη από την πλευρά του Κάιρο, ενός νέου γύρου για την παραχώρηση θαλασσίων οικοπέδων μερικά εκ των οποίων βρίσκονται πλησίον περιοχών ελληνικού ενδιαφέροντος.

Τόσο ο δρ. Η. Κονοφάγος όσο και ο καθηγητής Α. Φώσκολος επεσήμαναν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη της Αιγύπτου δεν αφορά....

Στρατηγός Κίμων Μιλιτιάδου, ....«και νεκρός ενίκα»…Η Κύπρος, τότε, ήταν κοντά.

Αθήνα,  506 π.Χ., γενιέται ο Κίμων, γιός του θριαμβευτή του Μαραθώνα και επικεφαλής των Αθηναίων Αριστοκρατών Μιλτιάδη και της Θρακιώτισσας πριγκίπισσας Ηγησιπύλης. 

Ο θάνατος του Μιλτιάδη στη φυλακή, «πληρώνοντας» το τίμημα της αποτυχημένης εκστρατείας στην Πάρο, επηρέασε βαθύτατα τον νεαρό Κίμωνα, ο οποίος γνώρισε με τον πιο σκληρό τρόπο το πως αντιδρούσε σε μια στρατιωτική ήττα η Δημοκρατίαστην Αθήνα την εποχή της παντοδυναμίας της. 

Εκείνος ορκίστηκε στον νεκρό πατέρα του ότι θα έφερνε μόνο νίκες στους συμπολίτες του.

Προικισμένος με στρατηγικές ικανότητες, διορατικός και αποφασιστικός, ο Κίμων εξελέγη στρατηγός το 476 π.Χ., σε ηλικία περίπου 30 ετών. 

Την ίδια χρονιά τέθηκε επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων που προχώρησαν σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης των θρακικών παραλίων από τους Πέρσες.

Νέες διαστάσεις της Εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσσία..

άρθρο του George Friedman
Η διαμάχη για ορισμένα από τα υψηλότατης στρατηγικής αξίας εδάφη στον κόσμο, πήρε αυτή την εβδομάδα μία νέα ενδιαφέρουσα διάσταση. Την περασμένη εβδομάδα συζητήσαμε για αυτό που φαινόταν να είναι μια σημαντική αλλαγή στη  γερμανική εθνική στρατηγική: Το Βερολίνο φάνηκε να κηρύσσει ένα νέο δόγμα αυξημένης αυτοπεποιθήσεως στον κόσμο – μια μετατόπιση που ακολούθησε το έντονο γερμανικό ενδιαφέρον για την Ουκρανία. 
Αυτή την εβδομάδα, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland, σε μια διάσημη συνομιλία στο κινητό της τηλέφωνο, δήλωσε τη μεγάλη της περιφρόνηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αδυναμία της και συμβούλεψε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία να προχωρήσει γρήγορα και χωρίς τους Ευρωπαίους προς τη ....

Το μεγάλο κήρυγμα – Γιάννης Βλαχογιάννης

Των Ὑψηλάντηδων τ’ ἀρχοντικό, στὸ Κισνόβι τῆς Ρωσίας, δεκάξη τοῦ Φλεβάρη 1821.

Γύρω στὸ τραπέζι, ἀπ’ τὰ πέντε ἀδέρφια οἱ τέσσερες, Ἀλέξανδρος, Δημήτρης, Νικόλας καὶ Γιώργης· κι ἀντικρύ τους οἱ δυὸ γραμματικοί, Λασσάνης καὶ Τυπάλδος,  γράφουν τὴν προκήρυξη. Ἡ ἀπόφαση πιὰ ἡ τρανὴ εἶναι παρμένη. Μένει νὰ δοθῆ τὸ σύνθημα τοῦ ἀγώνα καὶ στὶς καρδιὲς τῶν Ἑλλήνων τὸ σάλπισμα ν’ ἀντιλαλήση κι ἀπὸ  τὰ θεμέλια της νὰ σείση τὴν Τουρκιά.

Μέσα στὴν ἐπίσημη σιωπή, τοῦ Ἀλέξανδρου ἡ φωνὴ ἀργὴ καὶ γαλήνια ...

Ἑκατὸ χρόνια ἀπὸ τὸν Αὐτονομιακὸ ἀγώνα τῶν Βορειοηπειρωτῶν.

Γράφει ὁ Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικός Ἐπιστήμων
.
Μία ἀπό τίς σημαντικές ἐπετείους τοῦ ἔτους πού διανύουμε εἶναι ἡ συμπλήρωση ἑκατό ἀκριβῶς ἐτῶν ἀπό τόν Αὐτονομιακό Ἀγῶνα τῶν ἀδελφῶν μας Βορειοηπειρωτῶν (Φεβρουάριος-Μάϊος 1914). Τιμῶντας τή μνήμη τῶν κληρικῶν καί λαϊκῶν πού ἀγωνίσθηκαν ὑπέρ τῆς ἐλευθερίας τῆς πανάρχαιας αὐτῆς ἑλληνικῆς πατρίδος καί ἀντλῶντας διδάγματα γιά τό παρόν καί τό μέλλον, ὑπενθυμίζουμε τά κυριώτερα γεγονότα:
.
Α) Ἡ δημιουργία τοῦ ἀλβανικοῦ κράτους. Κατά τήν βυζαντινή περίοδο δέν ἀναφέρεται λαός Ἀλβανῶν στά Βαλκάνια, ἀλλά μόνον στόν Καύκασο. Ὁ Γεώργιος Καστριώτης ἤ Σκεντέρμπεης, πού τιμᾶται σήμερα ὡς ἐθνικός ἥρωας τῶν Ἀλβανῶν, ὀνόμαζε τόν ἑαυτό του Ἠπειρώτη καί ἀγωνίσθηκε τόν ΙΕ΄ αἰῶνα κατά τῶν Τούρκων. Ἐπί τουρκοκρατίας στήν ἑνιαία Ἤπειρο κατοικοῦσαν κατά πλειοψηφία Ὀρθόδοξοι Ἔλληνες.

 Ἡ Χειμάρρα καί τό Σοῦλι γέννησαν γενναίους ἀγωνιστές, ἀλλά....

Κυριε εισαγγελέα της “εγγύησης μαμούθ”, έχουμε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση από Ελβετία…

ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΛΙΑΕμείς δεν κρίνουμε ποτέ τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης. 

Απλώς έχουμε μάθει να παρακολουθούμε την ροή του χρήματος αντί οποιασδήποτε άλλης αερολογίας. 

Και τα λαυράκια που έχουμε βγαλει τα γνωρίζετε πολύ καλά, αφού τα τελευταία χρόνια σας έχουμε στείλει άφθονους πελάτες.

Συζητήθηκε λοιπόν πολύ η εγγύηση μαμουθ που ορίστηκε για τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ανήλθε στο ύψος των …100 εκατομμυρίων Ευρώ! 

Μην και φύγει τρέχοντας με το καροτσάκι. Πρακτικά αυτό σημαίνει “τράβα πέθανε”. Ένα το κρατούμενο.

Φίλος λοιπόν από την Ελβετία, μας έστειλε ένα...

Aν η δικαιοσύνη δεν δει το δάσος θα κρεμασθεί στο δένδρο.

Η Δικαιοσύνη έχει δύο επιλογές. 

Ή να δει το δάσος της κοινωνικής πραγματικότητας μέσα στην οποία πρέπει να αποδοθεί ή να κρεμαστεί στο δέντρο στο οποίο στοχοπροσηλώνεται δηλώνοντας πως αυτό είναι το δικό της αντικείμενο.

Δεν υπάρχει αντικειμενική δικαιοσύνη, όπως δεν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία. Ο δικαστής έχει το προσωπικό του σύστημα αξιών, τις πολιτικές του προτιμήσεις, τις αντιλήψεις του. 

Δεν μπορεί να τις φορά ή να τις πετά σαν πουκάμισο στην .....

“Το ΜΕΓΑΡΟ κι ο Πολιτισμός δεν πωλούνται”…ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μόνο τα αγαθά ΝΕΡΟ - ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ και ΥΠΟΔΟΜΕΣ...Ωρέ...τοτε που πήγαν ~500εκ ;;;

ΦΩΤΟ: Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ...ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΥΔΟΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΛΗΝ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ..ΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥΣ...
230 εκ λειτουργικά κι αλλά τόσα η Κατασκευή, γιατί κάποιες 
κομπλεξικές βλαχαρες βρέθηκαν στα βόρεια προάστια και πρέπει να κόψουμε μισθούς και συντάξεις , φάρμακα για να ακούνε κλασσική μουσική…
Γιατί δεν τα πληρώνουν από την Τσέπη τους…?
Βρήκαν τα κορόιδα…
Το Μέγαρο Μουσικής, η βιτρίνα της διαπλοκής ....

Πάνος Καμμένος: Όνειδος για τη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης (VIDEO).

καμμενος θεσσαλονικηΣτην εκδήλωση της κοπής της πίτας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. 
O πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στον υποψήφιο δήμαρχο, Χάρη Παπαγεωργίου κι αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο ....

Εσύ λοιπόν τι θα κάνεις ωρε πατριώτη? Τι θα κάνεις ωρε Έλληνα? Μίλα ρε … γιατί δε τα γεμίζεις;ΒΙΝΤΕΟ.

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΛυπάμαι πολύ που διαπιστώνω ότι όλοι οι Έλληνες ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμη μας και ξανακάνουμε τα ιδία λάθη του παρελθόντος….. 

Και πάλι μέσα αυτή  τη τεράστια δοκιμασία που έχει μπει όλος ο ελληνισμός , όχι μόνο η Ελλάδα ,  εξακολουθούμε να μιλάμε για κόμματα , δημοκρατίες , δικτατορίες και για το τι κάναμε εγώ , εσύ , αυτός , εμείς , εσείς , αυτοί…….

Για ποιες δικτατορίες και για ποιες δημοκρατίες στην Ελλάδα μιλάτε; Ποια δημοκρατία μπορεί να έχει την ‘’τιμή’’ να ονομάζεται έτσι όταν στηρίζετε σε πολιτικούς που άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν μετά; 

Δημοκρατία είναι η υφαρπαγή των ψήφων των πολιτών με πονηριές , συμφέροντα  και ψέματα; Αυτό το λέγετε  δημοκρατία;  

Δημοκράτες λέτε τους πολιτικούς που υποστηρίζουν τα συμφέροντα των ξένων χώρων  και ντόπιων ολιγαρχιών , είτε ...

Καπετάν Κώττας Ο πρώτος των πρώτων

 Καπετάν Κώττας
Ο πρώτος των πρώτων

 Ομιλία κατά τις εκδηλώσεις πού είχε οργανώσει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Ι. Μ. Καστοριάς (6.11.05) με τη συμπλήρωση εκατό ετών από το θάνατό του.

Νικολάου Τούλια

 Πολλοί υποστηρίζουν πως η Ιστορία γράφεται από τους λαούς. Άλλοι λένε πως γράφεται από τον Ένα: τον πιστό, που είναι προφήτης και γίνεται λαμπάδα και ολοκαύτωμα στην πίστη του.

Πιστεύω πως και οι δύο πλευρές έχουν δίκαιο. Ο Ένας γράφει στην Ιστορία, μα αυτός ο Ένας είναι η συνισταμένη των ελπίδων και των παραδόσεων του λαού. Είναι, δηλαδή, αυτός ο ίδιος ο λαός. Τέτοιος, ο Ένας για την Μακεδονία, είναι ο καπετάν Κώττας.