Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κατά τα άλλα θα ΠΑΤΑΞΟΥΝ την διαφθορά.... Ποιοι «έφαγαν» τον Παναγιώτη Νικολούδη ; Βαριές σκιές και «τυφλά» σημεία στην απομάκρυνση του.

Σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του νέου κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης είναι η απουσία του μέχρι πρότινος προβεβλημένου υπουργού για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο κ. Νικολούδης όχι μόνο είδε εαυτόν εκτός κυβέρνησης, αλλά είδε και το νεοσυσταθέν υπουργείο του να συμπαρασύρεται στο πλαίσιο του δομικού ανασχηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και να μεταφέρει το πεδίο ευθύνης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης και .........τις αρμοδιότητές του στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, επίσης εισαγγελέ

VIVA EURABIA ...VIVA YOUNANISTAN... Η ΕΕ μετασχηματίζεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.


Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν καταφύγιο σε 120.000 πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή και τις εμφύλες συρράξεις, ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για τα ποσοστά που κάθε χώρα θα αναλάβει.

«Αυτό που έχουμε αποφασίσει σήμερα είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο, αλλά όχι περισσότερο,» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους. «Δεν είναι μόνο θέμα της μετεγκατάστασης 120.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, χρειαζόμαστε πιο θεμελιώδεις λύσεις.»

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Γερμανία άνοιξε πρώτα το Μπούχεβαλντ και τώρα τελευταία το Ντάχαου, τα παλιά στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, ώστε να υποδεχθούν τους πρόσφυγες, μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι...

Το «ρευστό» εξατμίζεται προς τα πάνω, στις τσέπες των επιτηδείων.

Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ-2014 (52)
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Η ακράτεια του συστήματος της διαπλοκής και οι διαρροές του δημόσιου χρήματος, δεν ακολουθούν τους νόμους της υδραυλικής, όπου φυσιολογικά τα υγρά ρέουν προς τα κάτω. Στην περίπτωση αυτή το «ρευστό» εξατμίζεται προς τα πάνω, στις τσέπες των επιτηδείων.
Στο 1 δις € υπολογίζουν την ζημιά του κράτους από .....

Τσίπρας και Καμμένος γνωρίζουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες και η νύφη το ΄σκασε!

Του Στρατή Μαζίδη
Όπως αναφέραμε και χθες, η 20η Σεπτεμβρίου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την 25η Ιανουαρίου. Η ελπίδα μετετράπη σε συμβιβασμό, το χαμόγελο της κοινωνίας σε αμηχανία, η εθνική ανάταση σε ταπεινωτική ήττα.
Οι δύο συγκυβερνώντες, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μπορεί να πανηγύριζαν το βράδυ της Κυριακής καθώς ο πρώτος δεν περίμενε αυτή τη διαφορά και ο δεύτερος χαροπάλευε να επιβιώσει πολιτικά, ωστόσο γνωρίζουν πως η κατάσταση πλέον είναι διαφορετική.
Αυτή τη φορά η αντιπολίτευση φαίνεται πως δε θα τους κάνει τη χάρη όταν θα έρχονται τα δύσκολα στη Βουλή. 
Τα βολικά μνημονιακά κορόιδα που μπορούσαν να.....

Και να μην ξεχνάμε ότι τα νέα μέτρα έρχονται..Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου.


Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης… 

Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε έτσι νόμιζες. 
Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου .....

Μυστική Συμφωνία Ρωσίας – ΗΠΑ για τη Συρία.

ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ 1
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
ΗΠΑ και Ρωσία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης, σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου Άσαντ. Η σύμβουλος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ Μπουσάινα Σαάμπαν έκανε λόγο για σιωπηρή συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να υπάρξει μια διευθέτηση στη Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις της που μεταδόθηκαν σήμερα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Δήλωσε λοιπόν η Σαάμπαν ότι, “Η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση θέλει να βρει μια λύση στην κρίση στη Συρία. Υπάρχει σιωπηρή συμφωνία ανάμεσα....

Γιατί χάθηκε ο τάφος του Νικηταρά; Ο ηρωικός «τουρκοφάγος» σήμερα δεν έχει μνήμα, ούτε αναζήτησε κανείς τα οστά του.

nikitaras

Ο Νικηταράς ήταν ο πιο ακαταπόνητος οπλαρχηγός του 1821. Παρών σε όλα σχεδόν τα πεδία των μαχών της Επανάστασης έλαβε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος». 

Δεν δέχθηκε καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα. Τελικά πέθανε τυφλός και πάμπτωχος ακολουθώντας τη σκληρή μοίρα των περισσότερων αγωνιστών εκείνης της περιόδου.

Τον Δεκέμβριο του 1839 το οθωνικό κράτος φυλάκισε τον Νικηταρά με την κατηγορία της συνομωσίας κατά του θρόνου. 

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Η υπερβολική υγρασία στο κελί, η απαγόρευση κάθε επικοινωνίας, οι καθημερινοί ξυλοδαρμοί από τους δεσμοφύλακες και η πεισματώδης άρνηση του Βαυαρού γιατρού να δώσει άδεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο, «κατάφεραν» να ....

Νέες επώδυνες ανατροπές στις συντάξεις, την υγεία και την πρόνοια – Το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση.

Όλοι κατά των αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

«Οι αντιασφαλιστικές αποφάσεις είναι δρομολογημένες με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου. 


Επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέες επώδυνες ανατροπές στις συντάξεις, στην...

Από ύφεση σε ύφεση....BofA: Αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για Ελλάδα - Ύφεση -0,2% το 2015 και -1,8% το 2016

BofA: Αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για Ελλάδα - Ύφεση -0,2% το 2015 και -1,8% το 2016
Άλλη μια εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα... το ίδιο αποτέλεσμα
Είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί πόσο βαθιά θα είναι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας φέτος και του χρόνου, καθώς πολλά εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα προσαρμογής. 

Αυτό αναφέρει στην τελευταία 5σέλιδη ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch υπό τον τίτλο «Another election, same outcome» (Ακόμη μία εκλογή, το ίδιο αποτέλεσμα), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, στην οποία και επισημαίνει ότι μόνο η υλοποίηση του προγράμματος θα μειώσει την αβεβαιότητα για τη χώρα και μόνο όταν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανακεφαλαιοποιηθεί θα...

UBS: Ανώφελα τα σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους χωρίς γενναίο haircut.

UBS: Ανώφελα τα σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους χωρίς γενναίο haircut
Χωρίς σημαντική απομείωση του χρέους, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να μειώσει το φορτίο του σε διαχειρίσιμο επίπεδο
Η πορεία του ελληνικού χρέους απέχει πλέον πάρα πολύ από τα επίπεδα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ως βιώσιμα, παρατηρεί η UBS, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος Grexit παραμένει στο 20-30% ακόμη και μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Σύμφωνα με την τελευταία 7σέλιδη ανάλυση της UBS υπό τον τίτλο «Greece: Syriza wins the election – Grexit risk remains at 20-30%» (Ελλάδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές - Ο κίνδυνος Grexit παραμένει στο 20-30%), την οποία ....

Στρατιωτική εμπλοκή της Κίνας στη Συρία: Έστειλε πολεμικό πλοίο - ΥΠΕΞ Ιράν: "Θα πολεμήσουμε στο πλευρό της Ρωσίας" (vid, φωτο)

Αλλάζει ολόκληρη η ισορροπία δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αφού σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Κίνα έχει στείλει πολεμικό πλοίο με κατεύθυνση τη Συρία μαζί με Κινέζους κομάντο της περίφημης δύναμης «Snow Leopard», τη στιγμή που φορτηγά πλοία της ξεφορτώνουν εξοπλισμό ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη θα πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας παρέχοντας ουσιαστικά αυτό που ο αμερικανικός συνασπισμός δεν είχε: χερσαίες δυνάμεις!
Σύμφωνα με τον Ρώσο Γερουσιαστή Igor Morozov, η Κίνα αποφάσισε να λάβει ενεργά .......