Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ο Τσίμας, ο Παπαχελάς, ο Πρετεντέρης, η Κοσιώνη, ο Πορτοσάλτε, ο Παπαδημητρίου, η Τρέμη και όλοι η φίλοι τους είναι πλέον αναξιόπιστοι .

Την Τρίτη το βράδυ ο Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά και στην εκπομπή «Ιστορίες» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ανάμεσα σε άλλα ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της κυβέρνησης στην περίπτωση που η Τρόικα εξωθούσε την διαπραγμάτευση στα όρια και στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών αλλά και στην προετοιμασία ενός «εκθετικού σχεδίου» σε περίπτωση GREXIT το οποίο ονόμασε «Plan X» ως απάντηση στο «Plan Z» της ΕΚΤ. 

Η Ευρώπη βουλιάζει…

tsipras-europi
Αξιωματούχοι της Ε Ε Δηλώνουν ότι η Ευρώπη Βουλιάζει
Με αυτή την αναγγελία τιτλοφορείται ενδιαφέρον σημερινό δημοσίευμα του εγκυρότατου και εξω-συστημικού αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου Zero Hedge, που γράφει τα ακόλουθα:
Τον Σεπτέμβριο, όταν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες επιδίδονταν στη κατάστρωση ενός σχεδίου ποσοστώσεων προς εγκατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, η Σλοβακία εδήλωσε ότι εάν η Γερμανία εισηγηθεί οικονομικές κυρώσεις εναντίον χωρών που αρνούνται να δεχθούν την καθορισμένη «μερίδα» προσφύγων, αυτό «θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ε Ε».
Η δήλωση μπορεί να φάνηκε τότε ..

Der Spiegel: Oι ΗΠΑ θα ελέγχουν με δικτατορικό τρόπο το εμπόριο και την Ευρώπη.

1047065574
Σύμφωνα με ινστιτούτο ερευνών μετά από  ειδική έρευνα , δημοσιοποιήθηκε έκθεση  Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων , σύμφωνα με την οποία λίαν συντόμως   «έρχεται» οικονομική υποδούλωση της ΕΕ από τις ΗΠΑ μέσω της συμφωνίας ΤΤΙP, αναφέρει σχετικόδημοσίευμα .
Η συμφωνία ΤΤΙΡ είναι μία διατλαντική συμφωνία , η οποία  θα εξαλείφει στην ουσία όλους   τους κανονιστικούς  φραγμούς των επιχειρήσεων  μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Συνεπώς, οι απαιτήσεις για τις εταιρείες και στους δύο οικονομικούς χώρους θα είναι σχετικά οι ίδιες. 
Αυτό όμως θα επιβαρύνει υπέρμετρα την Ευρώπη και αναμένεται το κλείσιμο πολλών εταιρειών παντός είδους, λόγω επέλασης των αμερικανικών  πολυεθνικών «γιγάντων».
Το ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι...

Ανακεφαλαιοποιηση του ασφαλιστικού όπως στις τράπεζες η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ = 4o ΜΝΗΜΟΝΙΟ…

Το σχέδιο για το ασφαλιστικό δεν είναι ένα ατυχές επεισόδιο στο πλαίσιο μιας ατυχούς, ετεροβαρούς  διαπραγμάτευσης. Δεν είναι μια υποχώρηση στη βάση «αντικειμενικών» προβλημάτων και συσχετισμών.
Η συζήτηση για το ασφαλιστικό και τη δήθεν αντικειμενική «μη βιωσιμότητα», η προσπάθεια «αποκοινωνικοποίησης» της κοινωνικής ασφάλισης, αποτελούσε σταθερή ιεράρχηση στην ατζέντα όλων των κυβερνήσεων από το 1991(κυβέρνηση Μητσοτάκη) και στη συνέχεια. Τα επιχειρήματα ήταν πανομοιότυπα.
3 ήταν και είναι οι βασικοί στόχοι: α) η «δημοσιονομική πειθαρχία», η μείωση των κοινωνικών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού στο ελάχιστο, β) η αντιδραστική αναδιάρθωση των εργασιακών σχέσεων, γ) η κερδοφορία του μη κρατικού κεφαλαίου.
Οι επιτροπές Προβόπουλου και Αγγελόπουλου και το σχέδιο «Κατρούγκαλου».
Για την ιστορία και μόνο,  να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το 1990, στις 30 Αυγούστου, ο ΣΕΒ , στα πλαίσια του τότε «κοινωνικού διαλόγου» είχε καταθέσει πρόταση «Εξυγίανσης-Μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού, όπου τονιζόταν ότι «… η αναγκαία μεταρρύθμιση , απαιτεί σταδιακή προσέγγιση και τη διαμόρφωση ενός χρονικού διαγγράμματος με ορίζοντα 5-10 έτών».
Παράλληλα η τότε....

Στοιχεία ΣΟΚ! Αρπάζουν όλα τα σπάνια μέταλλα της Ελλάδος…

map
Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη των Κινέζων επενδυτών αλλά και κυβερνητικών στελεχών, που έγινε πριν λίγο καιρό στην Αθήνα. Ένα τεράστιο μέρος των παγκοσμίων αποθεμάτων σπάνιων μετάλλων βρίσκεται στην Κίνα, όπου έχουν ήδη ανεπτυγμένη τεχνογνωσία πάνω στην έρευνα και την εξόρυξη μετάλλων.
Οι συνάντηση είχε γίνει με στόχο αρχικά την ανταλλαγή αυτής της τεχνογνωσίας, και μελλοντικά για επενδύσεις των Κινέζων στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων των σπάνιων μετάλλων.
Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες με σπάνια μεταλλευτικά κοιτάσματα. Όπως λοιπόν είναι φυσικό, η χώρα μας τραβάει τα ....

Το «Ισλαμικό Κράτος» στην Ελλάδα.....

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πρόσκληση, αυτή της αντιμετώπιση του “Ισλαμικού Κράτους” (Ι.Κ.) εν μέσω μίας μη-ευνοϊκής συγκυρίας, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, της πίεσης από κράτη μέλη της Ε.Ε. για την αποβολή της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, παραλλήλως με ένα άνευ προηγουμένου ρεύμα μετεγκατάστασης πληθυσμού από τη Συρία προς την Ευρώπη.
Του Ιωάννη Μιχαλέτου
ΠΗΓΗ: Radical Islam Monitor in Southeast Europe (RIMSE)
Τον Ιανουάριο του 2015, οι Βελγικές αρχές πληροφοριών ειδοποίησαν τις Ελληνικές περί της πιθανής παρουσίας του Αμπντέλχαμιντ Αμπαούντ στην Αθήνα. Ένας τηλεφωνικός αριθμός σχετιζόμενος με τον ίδιο βρέθηκε να εκπέμπει από το κέντρο της Αθήνας. Η Ελληνική Αστυνομία εφόρμησε σε διαμέρισμα στο Παγκράτι και εντόπισε μια ομάδα Αλγερινών χωρίς ίχνος του Αμπαούντ. 
Εξαιτίας σοβαρών επιχειρησιακών λαθών εκ μέρους των Βελγικών αρχών εκτιμάται ότι χάθηκε ευκαιρία σύλληψης του ή εξεύρεσης περισσοτέρων στοιχείων για τη δράση του.
Οι Βέλγοι “αμέλησαν” να συντονίσουν τις ενέργειες του με τις Ελληνικές αρχές εκείνη την περίοδο. Εν συνεχεία και έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 23 Νοεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι....

Ακούει κανείς ;

Κάτι μου λέει μέσα μου ότι, σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία που κλυδωνίζεται ακόμη και με τις μεγάλες τρικυμίες όχι πίσω της, αλλά μπροστά, με τη γειτονιά να μυρίζει μπαρούτι, με τις γεωπολιτικές ισορροπίες να μεταλλάσσονται ταχύτατα, με την Ευρώπη να καρκινοβατεί σε κάτι ανάμεσα σε Ομοσπονδοποίηση και Τραπεζική Δικτατορία, με το Παγκόσμιο Κεφάλαιο να επηρεάζει κυβερνήσεις και ανθρώπους, με την τεχνηέντως έλλειψη Ηγετών στον κόσμο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν αλλού την πορεία των χωρών του πλανήτη, η αίσθηση που αποκομίζω από τους στόχους των επικυρίαρχων μας, όπως εκφράζονται από τα μίσθαρνα όργανά τους, είναι άλλοι από τους ανωτέρω, πιο σκοτεινοί και πιο ύπουλοι.

1.      Βλέπω μια έντονη προσπάθεια να γονατίσει πολιτικά και γεωστρατηγικά η χώρα, υποβαθμιζόμενη σε δορυφόρο άλλων.

Βλέπω να διαλύεται ...

Ιωάννης Καποδίστριας ο Μαρτυρικός Κυβερνήτης.

" Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μετ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της....

Ο λαός, είναι ένας κατ' εξοχήν ηθικός οργανισμός

Tο επιχείρημα που ακούω συχνά, ότι οι Έλληνες πολίτες φταίνε , δηλαδή ότι ο λαός είναι υπαίτιος της κρίσης, είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη. 
Κανένας λαός, οπουδήποτε της γης δεν είναι διεφθαρμένος ή υπαίτιος των κρίσεων. Ούτε υπήρξε ποτέ. Οι λαοί έχουν ανάγκη τον ηθικό νόμο για να υπάρξουν. Ακόμα κι εκείνοι οι λαοί που στη διαδρομή της ιστορίας τους παρασύρθηκαν και διέπραξαν εγκλήματα, τα διέπραξαν πάντοτε στο όνομα κάποιου ιδανικού ανώτερης τάξης. Είτε αυτό ήταν θρησκευτικό δόγμα, είτε ιδεολογία, είτε η απονομή - κατά τη γνώμη τους - δικαιοσύνης, πάντοτε υπήρξε κάποιος νομιζόμενος ανώτερος σκοπός που δικαιολογούσε τις πράξεις τους.
Δεν συμβαίνει το ίδιο - τουλάχιστον όχι πάντοτε - και με τους οδηγητές, εμπνευστές ή ηγεμόνες τους, που συνήθως έχουν ιδέες άκρως κυνικές και στόχους απολύτως ιδιοτελείς. Αλλά ακόμα κι αυτοί είναι ....