Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

"Η Ανατολική Μεσόγειος είναι σαν τα Βαλκάνια το 1914" - Ο ναύαρχος Σταυρίδης ρίχνει βόμβα.

Η επίσκεψη του Jacob Lew στην Αθήνα ήρθε να υπενθυμίσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για τον δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό Νότο, τον οποίο η Ουάσιγκτον δεν προτίθεται να εκχωρήσει ως πεδίο αποκλειστικής δραστηριοποίησης στο Βερολίνο, όπως γράφει σε δημοσίευμα του το capital.gr.
 

Όμως το πώς αντιλαμβάνεται η υπερδύναμη τις στρατηγικές της προτεραιότητες στην περιοχή περιγράφεται χωρίς περιστροφές από έναν μέχρι πρότινος πρωταγωνιστή της αμερικανικής “στρατιωτικής διπλωματίας” τον ναύαρχο ε.α. Τζέιμς Σταυρίδης (James Stavridis) (κάντε κλικ εδω για να δείτε ποιος ειναι ο Τζέιμς Σταυρίδης) , ο οποίος τον Μάιο εγκατέλειψε τη θέση του στρατιωτικού διοικητή του ΝΑΤΟ (SACEUR) για να αναλάβει κοσμήτορας της Fletcher School of Law and Diplomacy στο Πανεπιστήμιο Tufts, καθώς και την προεδρία του U.S. Naval Institute. 

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΟΣΕΙΣ STOP. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ-ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ.

dnt

Καταγγελίες ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από τις ορέξεις Μέρκελ.


Έντονος αναβρασμός υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στους διαδρόμους των κεντρικών γραφείων του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.


Ο λόγος είναι για ακόμα μία φορά το ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα και η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου σε αυτό.



Όπως έχει γράψει το "Newsbomb.gr" με εκτενή ρεπορτάζ του τους προηγούμενους μήνες, η εκτίμηση για πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ από την ελληνική Τρόικα είναι ένα σενάριο που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.


Τελευταία όμως το σενάριο αυτό επανέρχεται με ιδιαίτερα επιτακτικό τρόπο και πληροφορίες το φέρουν να διακινείται και από υψηλόβαθμα στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον Λαγκάρντ.

Κλιμάκιο Γερμανών Εισαγγελέων εγκαθίσταται μόνιμα στην αποικία !

Έχετε να δηλώσετε κάτι περί αυτού, κύριε... Τέντε; Κυρία .. "έλα Ελένη, ο Αντώνης Δελατόλας είμαι" Ράικου, εσείς, έχετε να δηλώσετε κάτι;

Οι φωστήρες του ΣΔΟΕ, θα πουν κάτι;

Οι εισαγγελείς που αθώωναν μεγαλοφορφυγάδες, θα πουν μια λεξούλα;

ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΡΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ;

H πληροφορία που διέρρευσε από Γερμανούς δημοσιογράφους έρχεται να δέσει με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες.