Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στουρνάρας-Παναγιωτόπουλος αποφάσισαν να διαγράψουν τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο  (ΑΔΕΛΦΟ ΣΤΕΦ. ΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ) ...

Αυτό ανέφεραν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση, όπως αποκαλύπει το capital.gr, προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο ...

Δαίμονες.....

Μην αναρωτιέστε πού είναι κρυμμένος, πού καιροφυλακτεί ο σκληρός πυρήνας του ΠαΣοΚ, αυτό που συνηθίσαμε να λέμε DNA ΠαΣοΚ, βαθύ ΠαΣοΚ.
Όχι, δεν είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και το αθλιότερο υποκείμενο που γέννησε η πολιτική ζωή αυτού του τόπου, μετά βέβαια τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ: 
Στους ''58'', ή..Ελιά, ...

Δ. Καζάκης: ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !‏ ΒΙΝΤΕΟ.

Ο γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης εξηγεί γιατί είναι απαραίτητη η πτώχευση των τραπεζών, για να επέλθει η απόδοση ευθυνών, η κάθαρση , η σεισάχθεια και η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. 

Απόσπασμα από την εκδήλωση στην Καλλιθέα, στις 22 Ιανουαρίου 2014, στα πλαίσια της παρουσίασης του προγράμματος των πρώτων 100 ημερών μιας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου.

To Bloomberg καλεί την Ευρώπη να διαγράψει το ελληνικό χρέος.

Την άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ με κύριο άρθρο του, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό», επικαλούμενο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μολονότι, όπως επισημαίνεται, οι επενδυτές έχουν 
σταματήσει να ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, «η Ελλάδα και οι πιστωτές της παλεύουν με το χρέος της χώρας για άλλη μια φορά και πιθανώς όχι την τελευταία. Καθώς, συνεχίζουν να διαπράττουν τα ίδια λάθη, η επόμενη συμφωνία δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία».

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «το 2010 δόθηκε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο, στην ιστορία, σχέδιο διάσωσης. 


Δέχθηκε νέο δανεισμό με αντάλλαγμα τη δημοσιονομική λιτότητα, αλλά τα χρέη της δεν μειώθηκαν. Οι πιστωτές είχαν ....

Η επανάσταση...πρώτα μέσα μας!

Δεν είναι κόσμος εν υπνώσει...είναι άνθρωποι κατατσακισμένοι από "λογικές"που αντιστρατεύονται όλες του τις φυσικές ανάγκες, τον εξαχρειώνουν,τον αποπροσανατολίζουν και τρέφουν το "θηριώδες"του εγώ,στο οποίο όμως ζει μόνο την απόλυτη μοναξιά,την καχυποψία,την ανασφάλεια,το ψέμα.

Ο άρρωστος Δυτικός "πολιτισμός"έχει αλώσει την ελεύθερη βούληση,την έμπνευση,την δημιουργικότητα και την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και ενότητα με τους άλλους.

Μας έχει ξεμοναχιάσει το σύστημα και μας "αρρώστησε"πείθοντάς μας ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε .....

Τελικά το ευρωΠέoς θα το φάμε όλοι μαζί.

Βάλτε φόρους, κόψτε και από το οξυγόνο μας, πάρτε και τα μέτρα μας, κάντε ό,τι γουστάρετε. Τι να περιμένουμε πια; 

Έχουμε γεμίσει γατογ@μούληδες, αντάρτες νοικοκυραίους που διεκδικούν Δήμους και Περιφέρειες και τρομοκράτες που με το ένα μάτι πληρώνουν τον μπακάλη και με το άλλο κοιτάνε τον κουρέα. 

Σημαδεύουν το στόχο και η διερχόμενη μπεκάτσα σιχτιρίζει την ώρα που επέλεξε αυτόν τον αεροδιάδρομο.

Κάντε ό,τι θέλετε αφού τα 811 εκατ. ευρώ πλεόνασμα του Σταϊκούρα δείχνουν ότι το πιο μπατιρισμένο μαγαζάκι του πλανήτη “Η Ωραία Ελλάς” σώθηκε. Από τι άραγε σώθηκε; 


Διότι έχει την τύχη ...

Ο Πολύδωρας θέτει θέμα Γενοκτονίας από το μνημόνιο και «τελειώνει» τη ΝΔ.

Ο Βύρων Πολύδωρας με την παρουσία του στον ΣΚΑΙ και τον Νίκο Ευαγγελάτο έθεσε το περίγραμμα της νέας του πολιτικής παρουσίας με το κόμμα Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο για την κοινωνία η οποία...έχει επάνω της μία ταφόπλακα. 


Εξήγησε τη στάση του απέναντι στη ΝΔ και θύμισε πως δεν έφυγε αλλά διαγράφηκε γιατί δεν ψήφισε τον καταστροφικό νόμο για τα ακίνητα.

Υπερασπίστηκε εν ολίγοις την προ μνημονίου θέση της ΝΔ, δηλαδή των Ζαππείων τότε που το πρώην κόμμα του έλεγε πως αυτή η συνταγή σκοτώνει τον ασθενή.

Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν ....

Λίγο πριν τις εκλογές, όλα είναι μαγικά…

-Το Χρηματιστήριο ανεβαίνει συνεχώς…

Για παράδειγμα η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει άνοδο 27,7% από την 31.12.2013
(τιμή 31.12.2013 Ευρώ 9,67, τιμή 12.2.2014 Ευρώ 12.35)

-Το Bloomberg που προέβαλλε αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα
τώρα ζητά ...

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα είμαστε όλοι «φακελωμένοι»

Σαρωτική διασταύρωση των στοιχείων από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ και άλλους φορείς

Έως την 31η Μαρτίου θα πρέπει να αποσταλούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 50.000 ευρώ σε ετήσια βάση και επενδυτικών λογαριασμών με κίνηση άνω των 100.000 ευρώ, όπως και κάθε δαπάνη των καταναλωτών σε ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά θεραπευτήρια και Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Ειδικότερα, πρόκειται για στοιχεία από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και ....

Οργανώνουν εθνική τραγωδία..του Δημήτρη Καζάκη

του Δημήτρη Καζάκη

Δυνάμεις κατοχής, ντόπιες και ξένες, προετοιμάζουν τον ακρωτηριασμό της χώρας και τη μετατροπή της σε χώρο τοποθέτησης κεφαλαίων.

Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Θυμάστε τι έλεγε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του διαμέσου τηλεόρασης στις 30/12; 


Αφού υπερηφάνως μας είπε ότι πέτυχε (στο όνειρό του) το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη που θα την δουν μόνο όσοι βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα, μας διαβεβαίωσε: «Είναι το θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας από δω και μπρος. Είναι το θεμέλιο της Ελπίδας μας για το μέλλον… Ακόμα το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες. 

Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα Μνημόνια. 

Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο.»

Έτσι είναι όταν είσαι δουλοπρεπής, εθελόδουλος και δωσίλογος από τα γεννοφάσκια σου. Το.....

Λάβετε θέσεις… Μοιράζει πλεόνασμα – και – ο Μπάμπης…

Μετά τον Σαμαρά, άρχισε να μοιράζει το «πλεόνασμα» (από το δελτίο του ΣΚΑΙ) και ο Μπάμπης. 

Δεν ξέρουμε πόσο, ακριβώς, θα είναι αλλά…μας αρκεί που θα είναι πάνω από τις προβλέψεις.

Ούτε ο Σαμαράς δεν πίστευε στην αρχή, ότι θα ‘ναι τόσο μεγάλο, είπε ο Μπάμπης – ο μόνος ίσως που είχε μυριστεί ...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ EUROSTAT ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ” 2010!

73f99-22Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΗΣΕ “ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ” ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

Η EUROSTAT ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ “ΣΧΕΔΙΟ Β”, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ.


ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ....

Στήνουν φούσκα αλά ΄99 στο Χρηματιστήριο με φόντο τα πετρέλαια;

Τζογάρουν τα πετρέλαια στο (αµαρτωλό) χρηµατιστήριο
Πώς κυβέρνηση και Λάτσης ετοιµάζονται για colpo grosso ποντάροντας στις προσδοκίες για τα κοιτάσµατα του µέλλοντος.

Τελικά, θέλουµε να εντοπίσουµε και να εκµεταλλευθούµε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που έχουµε; Ή, µήπως, κάποια µεγάλα συµφέροντα δεν µας το επιτρέπουν και απλώς χρησιµοποιούν τις προσδοκίες για να πλουτίσουν ακόµη περισσότερο;

Η δηµοσιογραφική έρευνα που πραγµατοποίησε Το ΧΩΝΙ καταλήγει, δυστυχώς, στο δεύτερο συµπέρασµα: ενώ επί δύο και πλέον χρόνια η Πολιτεία δεν λέει να υπογράψει τις πρώτες συµβάσεις που θα οδηγήσουν...

«Συναγερμός» στην Κρήτη από την «τοξική απειλή» της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

«Συναγερμός» στην Κρήτη από την «τοξική απειλή» της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας
Σε πειραματόζωο μετατρέπουν οι ΗΠΑ τη Μεσόγειο, καθώς πάνω στο αμερικανικό μετασκευασμένο πλοίο «Cape Ray», το οποίο αναμένεται την Τρίτη, θα γίνει η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. 
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στην Κρήτη, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ αλλά και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ότι κανενός είδους κατάλοιπο τη διαδικασίας δεν πρόκειται να απορριφθεί στη Μεσόγειο ή στο έδαφος, ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν έντονο προβληματισμό, ενώ κάνουν λόγο για «τοξική απειλή.
Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η Περιφέρεια Κρήτης σχεδιάζει .....

Εκτός νομιμότητας και οι μειώσεις συντάξεων σε ΙΚΑ-Δημόσιο.



Ένα-ένα αποκαθηλώνει η Δικαιοσύνη τα μνημονιακά νομοθετήματα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή τα τελευταία χρόνια και ισοπέδωσαν μισθούς και συντάξεις.

Έτσι, ταυτόχρονα, τα δύο μεγάλα δικαστήρια της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, με σειρά αποφάσεών τους προκαλούν ντόμινο οικονομικών τριγμών στην κυβέρνηση, αναγκάζοντας το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα σε συνεχείς συσκέψεις για να βρει τα ισοδύναμα που θα καλύψουν τα κενά που προκαλεί η Δικαιοσύνη με τις αμετάκλητες αποφάσεις της.

Δεν προλαβαίνουν οι σύμβουλοι του κ. Στουρνάρα να κλείσουν μια ...

EYΡΩ-ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΣ

Πάνε δυο χρόνια κιόλας που γράψαμε για την Eurogendfor, και τότε μας έλεγαν πως υπερβάλουμε. Μιλάμε για την ευρωπαϊκή στρατοχωροφυλακή, που ήδη αριθμεί 3.000 μισθοφόρους και εδρεύει στη Vicenza της Ιταλίας. 
Η πιθανολόγηση της άφιξής τους στην Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο έντονη, δεδομένου ότι άρχισαν να “ξεμυτίζουν” άρθρα και στα διεθνή ΜΜΕ για τη προοπτική αυτή. 
Ένα πρόσφατο μάλιστα, αναφέρει την Ελλάδα “φάτσα-φόρα”, ως χώρο πρώτου πειραματισμού των επιχειρήσεων των μισθοφόρων στρατοχωροφυλάκων. 
Γράφει μάλιστα επί λέξη ξένος αρθρογράφος: ”For the first time now, the EU’s private army, making ready for departure to Greece, is prepared for deployment”. 
Όλα δείχνουν πως μετά την έλευση Σόρος μετά των υποκαταστημάτων του, η έλευση των μισθοφόρων της ευρωπαϊκής στρατοχωροφυλακής είναι θέμα “αφορμής”, ή προβοκάτσιας.....

Ολοταχώς για σύνταξη κάτω από τα 300 ευρώ!


Σύνταξη κάτω από 300 ευρώ πρόκειται να λάβουν περίπου 500.000 εργαζόμενοι εντός της επόμενης δεκαετίας. 


Η τεράστια μείωση εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω της υψηλής ανεργίας και των μειώσεων στους μισθούς, κινδυνεύει να αποβεί μοιραία για το ασφαλιστικό σύστημα συνολικά, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, που στηρίχτηκε στην επεξεργασία των επίσημων δεικτών ανεργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ετσι, ακόμη και η κατώτατη εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2015, μόνο....

Κίνηση αποσταθεροποίησης της Ελλάδος από μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ.


Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ζητούν 42 μέλη του κογκρέσου!


Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι απέστειλαν 42 μέλη του αμερικανικού κογκρέσου, ζητώντας του, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Σεπτέμβριο, να αποτελέσει προτεραιότητα η ένταξη της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία.

«Σας καλούμε να υποστηρίξετε την ένταξη στο ΝΑΤΟ του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" κατά ....

Ξεκινά η καταστροφή των χημικών ανοικτά της Κρήτης!

Την άμεση διακοπή της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας ζητά με νέα παρέμβασή του για το θέμα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης. 

Ο Κρίτων Αρσένης που ανέδειξε το θέμα με κοινοβουλευτική ερώτηση ήδη από τις 10 Ιανουαρίουκαι στη συνέχεια ζήτησε επανειλημμένα από την κυβέρνηση να απαιτήσει την ακύρωση της καταστροφής των χημικών ανοικτά της Κρήτης, εγκαλεί πλέον την κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικότητας από τους πολίτες. Συγκεκριμένα επικαλείται τόσο τις ανακριβείς δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, όσο και τις αναληθείς δηλώσεις του κ. Κούρκουλα από το βήμα της Βουλής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο δηλώσεων:

"Καλώ για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να παρέμβει, έστω ....

"ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ" ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ..

Πολλοί δημοσιογράφοι ναι μεν επικρίνουν κυβερνητικές επιλογές, αλλά όταν πρόκειται για δυναμική και αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών ενάντια σε ληστρικά μέτρα του συστήματος, τότε η σοβαροφάνεια δίνει και παίρνει... 

Η μαζική αντίσταση οφείλει κατά αυτούς να είναι μόνο ειρηνική, ελεγχόμενη και κάτω από συνδικαλιστικά πανό. Ακριβώς όπως επιθυμούν οι παγκοσμιοποιητές. Τίποτα δεν πρέπει να «απειλεί»...την «ειρήνη» με τις δεκάδες επί δεκάδων αυτοκτονίες.

Έτσι ΜΜΕ αλλά και όλα τα κόμματα είχαν βαλθεί να καταδικάσουν την αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου την 28η Οκτωβρίου, μετά την οποία αναγκάστηκε να «φύγει» ο George Papandreou. 


Στο ίδιο μήκος κύματος και «δημοσιογραφική τοποθέτηση» σε σχέση με την πράξη απελπισίας ....

Τα νομικά της διαγραφής του χρέους

Ένα άρθρο μου από τη σημερινή Ελευθεροτυπία για τους νομικούς τρόπους διαγραφής του χρέους. 

Τα νομικά της διαγραφής του χρέους
 «Οι αλλοδαποί που δανείζουν χρήματα σε κάποιο κράτος δεν μπορούν (…) να περιμένουν από αυτό να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του.» Δήλωση της Νότιας Αφρικής στην Επιτροπή της Συνθήκης της Χάγης για την Κωδικοποίηση του Διεθνούς Δικαίου (1930) Θεσμοί υπεράνω κάθε αντιμνημονιακής υποψίας, όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, αλλά και το καθ’ημάς Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής βεβαιώνουν το αυτονόητο: ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, χωρίς γενναίο κούρεμα, διαγραφή δηλαδή του μεγαλύτερου τμήματος του.

 Προφανώς ο προτιμότερος τρόπος για κάτι τέτοιο είναι, όπως σε όλα τα πράγματα, ο συναινετικός: να αποφασιστεί από μια Διεθνή Διάσκεψη με συμμετοχή της Ελλάδας και των δανειστών, όμοια με αυτή του Λονδίνου που απομείωσε το 1953 το χρέος της Γερμανίας.

 Γιατί να δεχθούν, όμως, -διαμαρτύρονται τα παπαγαλάκια- παρόμοια προοπτική οι δανειστές; 


Μα, για να μην χάσουν όλα τα χρήματα ....

Διμερής δανεισμός και ασυλία ως το ’80.

Διμερής δανεισμός και ασυλία ως το ’80.
Τα ομόλογα είναι ο πιο αδιαφανής και κερδοσκοπικός τρόπος δανεισμού ενός κράτους. 

Διότι η ελεύθερη και ανώνυμη διακίνηση των ομολόγων στη δευτερογενή κυρίως αγορά εξασφαλίζει πολύ πιο εύκολα κάθε είδους ύποπτες και σκοτεινές πληρωμές.

Η κατάρρευση των χρηματαγορών και οι απανωτές χρεωκοπίες κρατών στον μεσοπόλεμο κατά την διάρκεια της «μεγάλης ύφεσης», εξανάγκασαν τα κράτη να αλλάξουν τρόπο δανεισμού. 

Να εγκαταλείψουν τα ομόλογα με τα οποία παραδοσιακά δανείζονταν και να προτιμήσουν τις δανειακές συμβάσεις με τράπεζες. 

Θεωρούσαν πώς η συγκεκριμενοποίηση της ευθύνης δανεισμού, θα απέτρεπε τις τράπεζες από θαλασσοδάνεια σε κράτη.

Η μορφή αυτή επικράτησε μετά τον πόλεμο έως την μεγάλη κρίση χρέους το 1982 και μετά. 

Ακόμη και το ελληνικό κράτος έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980 δανειζόταν όχι με ομόλογα, αλλά μέσω συμβάσεων με τράπεζες κυρίως του εξωτερικού.

Όμως ο έλεγχος των...

Ε.Βενιζέλος και Ν.Αναστασιάδης «ενταφιάζουν» την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που θα έχει στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομολόγο του Αχμέτ Νταβούτογλου θα συζητήσουν το σχέδιο «ενταφιασμού» της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποδοχή του Κυπριακού κράτους ως «κοινότητα».
Το στίγμα έδωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αναφέροντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως «κοινότητα» στη συνάντηση που είχε πρόσφατα του με τον μοιραίο Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα. 
Είναι ο Πρόεδρος που είχε ταχθεί υπέρ του «σχεδίου Ανάν» και τώρα συζητά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ν. Έρογλου το νέο «σχέδιο Ανάν»....

Ο Σαμαράς αντάλλαξε το τρίτο πακέτο βοήθειας με τη “συμφωνία” για τη Κύπρο;

Ένα πρόβλημα που υπάρχει με αυτούς που κυβερνούν είναι ότι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους. 
Η κυβέρνηση ανακαλύπτει συνέχεια σκάνδαλα, η δικαιοσύνη πιάνει ενόχους αλλά στη φυλακή είναι μόνο ο Άκης και όχι όσοι ήταν πίσω του ή όσοι τον στήριξαν.
Ενώ εσείς κοιτάτε προς τα εκεί, οι δρόμοι και η διαχείριση των συχνοτήτων των ΜΜΕ δίνονται στα ίδια σαίνια που καταδυναστεύουν - αν και εμπροσθοφυλακή άλλων  - τη χώρα.....

Οι Τούρκοι πήραν -οριστικά- τον Αστέρα Βουλιαγμένης - Η ανακοίνωση

Οριστικά και σε τουρκικά χέρια ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Με ανακοίνωσή του το επενδυτικό σχήμα το οποίο αποτελείται από άραβες επενδυτές και την τουρκική Dogus Group δίνει τέλος στην ιστορία του Αστέρα.

Μετά από τις μαρίνες λοιπόν και ο Αστέρας σε τουρκικά χέρια.

Η ανακοίνωση: 


Η AGC Equity Partners (“AGC”), για λογαριασμό της JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP (“Jermyn Street”), στην οποία μετέχουν δύο από τα κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, ανακοινώνει την ανακήρυξη της ως προτιμητέου επενδυτή από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕτΕ”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”), για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» (“ΑΣΤΕΡΑΣ”).
 
Η επένδυση στον ΑΣΤΕΡΑ, που θα....

Η ταινία του Εγωάγγελου Βενιζέλου στο facebook...